soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 10
elipop spune:
multumesc mult pentru raspunsuri ancuta_maria si siminaf, din pacate cred ca a crezut ca ea este cea care va dicta in familia noastra si nu noi, si acum a fost extrem de dezamagita.E posibil inca sa mai creada ca ne sperie si ca o sa revenim la sentimente mai 'bune'.Eu am vrut sa ne intelegem,dar dupa modul in care a pus ieri problema imi dau seama cu durere in suflet ca nu ai cu cine. Depinde totul acum de modul in care iubitul meu vede aceasta situatie. Ceea ce m-a uimit e ca ea il crede atat de prost si nevinovat incat sa fie pacalit de mine. Si chiar crede asta din tot sufletul, ca el nu e in stare sa gandeasca si sa ia decizii singur.Chiar mi-a spus asa ceva daca va vine sa credeti. Parerea mea este ca a incercat sa-l creasca sa fie dependent de ea, si sa alerge la ea imediat ce da de necaz, a incercat inadins sa-l faca sa fie slab...nu-mi vine sa cred cum pot gandi unii oameni. I-a fost frica intotdeauna ca cineva o sa i-l fure si a gandit ca daca il creste intr-o anumita maniera el nu va fi capabil sa ia decizii singur, o sa fie slab si o sa alerge la ea. I-a inoculat mereu in suflet "doamne cate am facut eu pt tine, cat m-am sacrificat", plangand in hohote cand spunea asta. Chiar a tinut sa precizeze ca baiatul ei nu-si doreste sa se casatoreasca , ca daca nu e asa inseamna ca ea nu-l cunoaste suficient, si ca eu sunt capu' rautatilor. Doamne cum ii mai lua apararea, ca ce i-am facut eu baiatului ei. Atata timp cat el este langa mine si dovedeste ca este corect, acum cand toata lumea spune ce gandeste, sunt in stare sa merg pana in panzele albe alaturi de el, pt ca ceea ce s-a intamplat si viziunea lor este total gresita.Si nu ma intereseaza decat parerea lui. Sper sa-mi dovedeasca ceea ce eu cred despre el. Nu m-am hotarat daca sa-i spun sau nu. Oricum a vazut si a auzit si el destule. Si stie ca intotdeauna au facut cum au vrut ei legat de el, si pe el nu l-au luat in seama, nu l-au intrebat niciodata ce-si doreste. Cum sa-i zic ca mama ta te conidera un incapabil, un imatur, ca asa a vrut sa te creasca...cat egoism.Cum sa-i tai aripile propriului copil?! Sper ca el sa le vada pe toate,sunt convinsa ca nu e "orb". Doamne ajuta!
cristiama spune:
Elipop,
Evident ca-i spui prietenului tau! El e personajul principal aici, cu parintii lui discuti doar pt ca vrei sa te casatoresti cu fiul lor, nu doar asa ca ai tu chef sa te enervezi cu niste straini!
VOI doi trebui sa stabiliti o strategie COMUNA de cum ii abordati in viitor pe socrii, iar data si locul casatoriei este NUMAI decizia voastra DOI.
Inteleg ca socrii nu v-au cerut parerea daca sa faca sau nu casa la tara, de ce ii intrebati voi cand puteti sa va casatoriti?
Va ajuta ei material sa va faceti nunta? Faceti o nunta mica pe care sa o puteti plati doar voi.
Eu nu as mai merge in vizita in conditiile impuse de soacra, si in nici un caz nu i-as pune pe parintii tai in situatii neplacute.
Si iti spune acum o nora de 10 ani, foarteee "iubita" de soacra: nu ai ce sa faci ca sa te placa.
Eu si sotul meu am reusit sa ne detasam de socrii, nu le cerem parerea la absolut nimic, nici la nunta, nici cand ne-am cumparat apartament sau teren. Le aratam ce ne-am luat, ei critica forte dur deciziile noastre, noi nu-i bagam in seama si toata lumea multumita.
Porumbita spune:
elipop din moment ce nu ii spui prietenului de discutii mi se pare ca nici tu nu ai dai mai mult credit de cat ii da maicasa...
e adult, poate gandi si singur... nu tr sa il tii de mana si sa il protejezi de ce crede maicasa despre el...
bellahut spune:
Elipop,
Acum patru ani am fost intr-o situatie asemantoare. Dupa 8 ani in care am fost prietena cu baiatul ei, soacra mea nu considera ca e timpul sa facem nunta. Ne-a sugerat sa mai asteptam un an si ca intre timp putem sa stam la ea ca nu ne cere chirie . Pana atunci am locuit separat, fiecare la el acasa. Ne-a spus ca ea nu e pregatita de nunta ( de parca ea era mireasa). M-a enervat cumplit atitudinea ei, adica la aproape 30 ani sa stabileasca cineva daca e momentul sau nu sa ma marit.Am pus piciorul in prag si l-am somat pe El sa aleaga: acum ori niciodata.A ales sa ne casatorim, motiv pt care socrela nu a binevoit sa il conduca la altar. Mai rau e ca a interzis celor din familie sa o faca. Nu ne-am certat, am avut doar o discutie politicoasa, in care i-am spus cat de mult a gresit si cat o sa regrete. Am locuit la mine 3 ani, dupa care sotul s-a gandit ca e mai bine la mamica lui. A creat o diversiune si m-a adus si pe mine cu un copil de doua luni. Initial pt o scurta perioada care s-a transformat in definitiv. Cu soacra m-am impacat dar evitam sa discutam
despre casatoria noastra, am ascuns pozele de la nunta sa nu imi mai amintesc episodul. E destul de bagacoiasa, trebuie sa stie ea tot, dar invat sa ma detasez d e asta. Nu o mai barfesc pe soacra sotului pt ca il irita si mai nou ii ia apararea. Ii spun ei direct ce ma deranjeaza, cu menajamente desigur. Acum ma ajuta si cu bebe dar ma irita ca: vorbeste foarte tare de parca copilul ar fi surd, aproape urla; ii ia apararea lui fi-su chiar cand nu e cazul, niciodata nu am dreptate daca il cert si mai nou nu am niciun moment in care sa fiu doar eu cu copilul ca vine de urgenta sa vada cam cum il cresc.Iar daca copilul se loveste cumva mi-l smulge din brate sa il aline ea. Cu asta chiar nu m-am obisnuit si arat ca ma deranjeaza. E d estul d e desteapta sa vada asta dar nu se poate abtine sa nu controleze ea totul. pe ansamblu e de treaba. S-a schimbat mult cand a inteles ca il pierde pe fi-su si a invatat sa ma accepte. Dar trebuie sa fim si noi mai tolerante iar unde nu se poate sa pastram distanta. Si incercati sa nu-i vorbiti de rau pe socrii fata de sot ca sigur se intoarce asta odata impotriva voastra.
ralualexandrei spune:
Martie draga mea,eu am sistat vizitele atunci cand am fost pusa in situatia ta,iar daca "bunica" doreste sa-si vada nepotii o face in prezentza mea,fara drept de apel.Gandeste-te ca tu esti cea responsabila pt educatia si bunastarea copilului tau si aici ma refer in special la sufletelul acela mic si nevinovat pe care soacra se straduieste sa-l otraveasca,copiii trebuiesc feriti de MIZERII o sa aiba parte de destule cand vor creste.
Fiul meu cel mare deja isi judeca bunicii fara ca eu sa pot face ceva sa-l opresc,am incercat sa-l tin departe de situatia conflictuala dintre mine si ei insa acum este deja la varsta cand isi da seama singur de manevrele lor si care e rezultatul: se fereste de ei si nu-i mai doreste aproape.
Dupa 14 ani de casnicie am ajuns la concluzie INDIFERENT ce as face nu am sa fiu buna in ochii lor si NU MERITA sa ma strofoc pt ei sa-mi inghit lacrimile sau cuvintele asa ca acum joc cu cartile pe masa si cui nu-i place alta mama nu mai face.
Acum, dupa atatia ani de iad ma simt libera independenta si am invatat sa ma respect.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
cristiama spune:
fetelor,
Ce ma mai suparam si eu, se mai plansete, chiar m-am dus la psiholog ca nu ma inteleg cu soacra.
Ce furtuna in paharul cu apa!
nici acum dupa 10 ani nu ne intelegem, chiar daca as sta sa analizez, da cine vrea sa-si piarda vremea?, acum avem o relatie si mai proasta.
Ce este important e ca am cu sotul o relatie buna, si nu-mi mai pierd timpul, energia, la un moment dat si banii ca-i luam tot felul de cadouri pe care nu le aprecia, de cateva ori le dadea inapoi sa le trimit la tara!
acum n-are ce sa-mi mai dea inapoi ca nu-i cumpar nimic.
A da, eu sunt nora aia rea care ii pune cadourile inapoi la pachet. Vine cu ele si pleaca tot cu ele: inclusiv mancare gatita, prostii de vase din plastic, bibelouri din portelan.
Si sunt eu nora cea rea, da stiti ce viata dulce am? Soacra nu ne viziteaza, nici macar nu ne suna pe fix, si m-o balacarii ea, da cata vreme nu ajung la mine, ce conteaza?
lulu_boches spune:
"Oficial ne merge bine".Locuim la vreo 2 blocuri distanta, ne intalnim la magazinul de la coltul blocului si nici buna ziua nu ne spunem...si credeti-ma ca ne merge foarte bine.
Va urez bafta in "lupta" cu soacra
Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena
http://community.webshots.com/user/lua_lanna/profile
oprietena spune:
E liniste si pace pe la voi, vad ca nu ati mai scris de ceva vreme. Pe mine ce ma derajeaza cel mai tare in ultima vreme (deja m-am obisnuit cu toanele ei) este faptul ca de fiecare data cand il vede pe cel mic, adica in fiecare zi ca locuim in aceiasi casa, nu uita sa faca aprecieri de genul: da ce mult seamana cu mine!!! (adica cu ea), la ochi, la gesturi, la...orice, sau daca nu cu ea cu sotul meu. Nu neg faptul ca are ceva si de la ea (adica mai intai de la sot)ca doar ii este bunica dar deja ma exaspereaza cu aceste idei. Rares este mai ambitios, mai nabadaios si atunci isi pune intrebarea: oare cu cine seamana ca eu nu sunt asa? (de parca ea ar fi mama copilului) Oricum din punctul ei de vedere copilul nu are nimic de la mine, desi intotdeauna mi s-a spus ca mai mult seamana cu mine decat cu taica-su. In rest...inca mai rabd.
daraban spune:
mirela si noi avem exact aceiasi problema,cu semanatulzice soacra...vai frumoasa e fetita asta,toata seamana cu mine
fetita chiar e frumoasa,dar soacra nu
ma exaspereaza cu aprecierile astea
cateodata le zic ca parca au facut-o ea cu fiu-sau de aia seamana asa bine cu ei
dana si delia (11.03.2007)
codrutza4 spune:
Buna tuturor fetelor! Imi pare rau, in primul rand ca va confruntati cu aceste probleme. Eu, dupa ce am trecut prin experiente similare cu ale voastre, sunt intr-o perioada binemeritata de pauzaaaaaa. Mai exact, cel putin la mine asa este, am vazut ca problema cu soacra apare in momentul in care EL, sotul , nu si-a taiat cordonul ombilical. Mai exact, ma deranjau problemele cu soacra atata vreme cat stiam ca al meu le tine lor partea intr-un anumit procent. Am avut norocul insa....ca pe parcursul timpului...al meu sot sa vada ca NU EU SUNT COTOROANTA, ci.....chiar mamica lui cea draga si extraordinara. Dupa ce a vazut ca eu, personal, chiar nu am NIMIC cu ea si ca daca ea se poarta frumoas, eu ii raspund MAI FRUMOS.....a incetat sa le mai tina LOR partea.
mai mult, a vazut ca la repetatele ei incercari de a se baga in viata noastra si a ne dirija ea.....eu chiar impulsiva fiind, i-am vorbit super super frumos! Dupa ce al meu sot si-a taiat singurel cordonul ombilical......a observat si cotoroanta si ce credeti? Si-a schimbat comportamentul RADICAL. I-am aratat ca baiatul ei drag MA IUBESTE SUPER MULT (nu cum credea ea la inceput - HA HA HA ) si ca NU o asculta pe ea CI.....totul se decide DOAR CU MINE. SI i-am aratat ca daca nu se pune BINE cu MINE......s-a taiat. Si femeia....cat de scorpie era la inceput......e pusa la respect. Dar repet....nu de mine, ci de fiu-su! Care i-a aratat ca acum e barbat independent si are sotia lui, ca s-a desprins de ea. O respectam, de fapt ii respectam pe toti, dar.............nu le permitem sa-si bage NASUL.
SI E ASA DE BINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
asa ca eu as zice sa "lucrati" cu ei.........first!!!!!!!!!!
mult succes!!!!!!!!!!!!