Barbati / Sotii la cumparaturi
Raspunsuri - Pagina 3
aura_m spune:
Sotul meu este un om minunant, dar cand vine vorba de cumparaturi este dezastru. Cand il trimit si asta foarte rar, fiecare produs de pe lista este scris in paranteza cum arata si cum se numeste, chiar daca il folosesc de ani de zile si il vede in casa nu cred ca ar fi in stare sa il cumpere fara sa nu il precizez. Asa ca in general cumparaturile sunt facute in doi, pe el il iau sa care mai mult bagajele, dar recunosc daca m-ar trimite nu stiu la ce magazin sa iau nu stiu ce surubelnita sau alta ustensila nu m-as descurca chiar daca mi-ar arata de o mie de ori ce trebuie sa cumpar.
AURA
Amethyst spune:
Sfaturi zici ca vrei... pai daca si el doreste sa-si imbunatateasca 'performantele' la cumparaturi ar trebui ca:
1. timp de o saptamana-doua sa observe prin casa marcile folosite in general
2. apoi tot cam pe parcursul unei saptamani sa faca el insusi lista cu produsele care sunt pe terminate, sa observe ce mai lipseste in casa si sa noteze
3. sa se duca din nou la cumparaturi cu lista facuta de el.
Daca repeta cei trei pasi de vreo cateva ori eu zic ca are mari sanse sa ajunga foarte bun in domeniu
Acum sincer nu am testat solutia pe al meu pentru ca nu a fost nevoie (el face din proprie initiativa si lista, daca nu gaseste ceva ce folosim in mod curent ma suna si imi expune variantele intrebandu-ma daca sa ia sau nu alta marca si se pricepe sa cumpere lucruri destinate exclusiv sexului opus iar la legume se orienteaza mai bine decat mine) dar cred ca ce am zis mai sus as fi incercat sa fac.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Rufus spune:
quote:
Originally posted by aquariusrpro
Vic, detecteaza gena cumparaturilor si hai sa "amelioram" rasa
Roxana&Ruxandra
Ce sa spun...
Roxano, eu nu vad alta solutie decat sa lasi rasul si sa mergeti regulat la cumparaturi, impreuna. Acuma, iarna, ca pe urma vine sezonu' si uita si cum arati, dar ce detergent folosesti...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
briza_marii spune:
Si al meu e la fel de imprastiat: il trimit sa cump Axion si Pur pentru vase (mereu am la chiuveta axion rosu si pur de lamaie sau lime). Vine si imi spune ca el nu a gasit pe nicaieri "PUR AXION" si ca nici macar nu stie cum arata. Habar n-avea ca era vb de 2 produse diferite, pe care le are in casa si culmea pe care le foloseste aproape zilnic (da, am marele noroc, sa spele si el vase cam in fiecare zi).
Si eu am avut tendinta sa il trimit sa imi cump ieri vopsea de par, dar mi-am amintit ca l-am intrebat o data ce culoare s-a vopsit soacramea si m-a zis "vernil". Ma si gandeam, femeie asta a luat-o razna, va dati seama cum asteptam sa o vad..cat colo ..era roscata!!! Asa ca..il iau doar sa care bagaje, sau il pun sa ia doar paine si fructe
briza_marii
www.flickr.com/photos/10784363@N03/" target="_blank">poze
Melody spune:
quote:
Originally posted by Desiree2002
Hmmm. Eu v-o spun pe ultima! Miercuri sotul meu s-a dus la cumparaturi ptr. mancare; in general, ia ce trebuie, dar acu' i-am zis sa ia si el o varza murata, ca vreau sa fac sarmale. I-am si spus ca e ptr. sarmale!!! El vine acasa cu un borcan de varza murata... tocata!!! L-am intrebat cum crede el ca o sa invelesc carnea in varza tocata si el mi-a spus senin ca nu intelege ce are varza murata (sauerkraut) cu sarmalele (cabagge rolls). L-am intrebat ce e sauerkraut si a recunoscut ca nu stie! E VARZA murata!!! Asa ca acum trebuie sa merg eu sa vad pe unde gasesc!
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
Off-topic:
Desiree, ai mai gasit varza murata?
Ca eu tocmai am gasit la magazinul Punjab ( e magazin indian, dar are si produse romanesti), e la adresa asta: 822 Queenston Rd., Stoney Creek.Vezi ca au si varza intreaga, vreo $9 si la borcan numai frunza, gata pentru impaturit sarmalutele. Noi am mai luat si gogonele murate, excelente, exact ca alea din Romania.
Si tot felul de chestii afumate, gen muschi tiganesc, salam de Sibiu, etc.
Pofta mare!
_
Si acum ca sa fiu on-topic:
Al meu sot a facut intdeauna cumparaturile, adica mancare si alte cele. El stie si cele mai bune preturi la carne, la paper towel,si la altele. Eu, de exemplu, nu am stiut si nici acuma nu stiu, si e e nasol, ca acuma am si eu masina mea, si mai trebuie sa merg si eu la cumparaturi, si sant cam in ceata cu preturile, eu cumpar ce apuc, sau ce stiu ca imi trebuie, nu prea ma uit la preturi...
Dar eu credeam ca asa e normal, nu? Barbatul trebuie sa faca aprovizionarea, iar femeia gateste, nu?
Doar la haine e mai nasol, ca nu are rabdare sa probeze, moare, nu alta, de ciuda cand trebuie sa isi cumpere ceva sau, mai rau cand eu trebuie sa imi cumpar ceva si trebuie sa tot probez.
Io is cea mai tare din parcare...
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by Melody
Off-topic:
Desiree, ai mai gasit varza murata?
Ca eu tocmai am gasit la magazinul Punjab ( e magazin indian, dar are si produse romanesti), e la adresa asta: 822 Queenston Rd., Stoney Creek.Vezi ca au si varza intreaga, vreo $9 si la borcan numai frunza, gata pentru impaturit sarmalutele. Noi am mai luat si gogonele murate, excelente, exact ca alea din Romania.
Si tot felul de chestii afumate, gen muschi tiganesc, salam de Sibiu, etc.
Pofta mare!
Io is cea mai tare din parcare...
Melody, da, saru-mana! Stiu magazinul, iau de acolo jumari de porc... (fine pork crumbling hmmm! ce-mi plac) eu am vrut din alea la borcan, dar mi-a luat o prietena de la un alt magazin polonez intreaga; as fi vrut la borcan ptr. moare... dar pot sa scurg din borcanul luat de sot.
PS: nu mai am nr. tau de tel... am schimbat tel. si am pierdut o gramada de numere. Sarbatori fericite iti doresc si pupici la broscuta mica.
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
angelinajoli spune:
Ma simt printre norocoase,ca al meu iubeste sa faca cumparaturi si mai ales cumpara lucruri de calitate.Ii place foarte mult sa gateasca si o face cu clasa,dar de vase sau de curatenie,ma ocup doar eu.
_Ralu_ spune:
ah, al meu e dezastruuuuuu! la inceput, mi-am luat muuuulte tzepe, multe de tot, si pe vremea aia chiar era o tragedie daca nu cumparam ce trebuie, pt ca banii erau putini si nu ne permiteam sa facem greseli.
acum nu mai cumpara NIMIC fara sa vb la tel chiar in momentul in care cumpara. decat ce-si cumpara pt el si n-am eu treaba, evident...
din tzepele din trecut cea mai frecventa era aceea ca ccc cumpara intotdeauna detergent manual in loc de automat, desi noi nu foloseam niciodata manual...si lua cantitati impresionante...
zilele trecute insa i-am zis la tel sa-mi ia o cioco simpla, cu lapte, ca asa imi place (stie f bine asta) si mi-a luat un....snickers! (asta da ciocolata simpla!)
ah, dar sa nu uit: stie ce vopsea de par sa-mi ia. si culmea culmilor, imi ia mai mereu din proprie initiativa. adica, vine cu ea acasa pur si simplu, fara sa-i zic eu ca-mi trebuie. acum am o cutie noua luata de vreo luna, dar nu am timp sa ma vopsesc. parca vad ca mai apare cu vreuna, crezand ca nu mai am....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by Rufus
Ce sa spun...
Roxano, eu nu vad alta solutie decat sa lasi rasul si sa mergeti regulat la cumparaturi, impreuna. Acuma, iarna, ca pe urma vine sezonu' si uita si cum arati, dar ce detergent folosesti...
Rufuuus .. dragul meu, e deja sezonul de iarna! De ce crezi ca mi-e greu de niste luni muuulte, sunt si mama si tata. Ca nevasta de marinar ; dupa sezonul de primavara a urmat cel de vara, acum cel de de iarma si vine primavara iar.
M-a vazut cititind si razand in fata calculatorului, asa ca l-a ros un pic curiozitatea. Si i-am dat sa citeasca postarile. Well... unde dai si unde crapa:
1. nu considera ca are ceva de invatat , nu-i plac cumparaturile si basta. Am aflat ca sunt niste probleme pe acolo pe unde merge el si de asta este preocupat. Bine ca am aflat, rezolvam
2. Amethyst .. mi-a spus ca divorteaza daca-l pun sa faca ce ai spus. I-am pus in fata cele 3 sticle /tipuri de perwoll, o sticla de balsam si l-am rugat sa caute diferentele ca-i fac cinste cu o bere! Recunosc ca m-a deranjat confuzia si m-a deranjat faza cu cumparaturile pentru Ruxi. Am privit-o cumva ca un semn clar de absenta; adica este in capul lui, pe campii cu floricele si cam atat.
3. Referitor la cumparaturi am spus ok .. atunci da-mi cardul ca ma descurc singura. Nooo ... merge cu mine la cumparaturi! Totul programat in functie de zilele cand este in Bucuresti, de acum si pana in mai 2008! Avem noi un algoritm cu impartitul cheltuieilor casei.
4. Rufus, probleme! De 2 zile ma intreaba cine-i Rufus si eu ma distrez lasandu-l sa pluteasca un pic, sa patineze. Nu-ti stie nick-ul si nici nu mi-a cerut sa-i arat pozele din link-urile postarii tale( ca se prindea in 3 secunde) asa ca mai fierbe un pic
M-am distrat teribil citind postarile voastre. Multumesc mult! Mi-ati daruit veselie de sarbatori!
@aura_m
M-ai facut sa ma gandesc la domeniile in care eu decid in casa. Interesant! Singurele zone / domenii in care nu intervin sunt cele unde sunt tevi si / sau aparatura pe care nu o pot deplasa singura ( gen frigider etc) + vanatoarea si pescuitul. Si ma mir de rezultate :(
Hmm... si fii-mea prinde aceleasi "obiceiuri" de femeia "descurcareata" Mda .. asta da tema de gandire!
Oliv75 spune:
La cumparaturi cu al meu sotz....cele mai haioase faze (asta pt ca eu sunt o persoana vesela) sunt la cumparaturi de haine, mai ales incaltaminte.
De exemplu daca intram intr-un magazin de incaltaminte, in 2-3 minute deja s-a hotarat ce model de pantofi ii place, se intoarce spre mine si-mi spune "gata, il luam pe asta" (de parca daca ne grabim indeajuns castigam vreun premiu), se uita in toate partile dupa fata care se ocupa de clienti (de precizat ca deseori confunda fata respectiva cu alte cliente si le intreaba politicos "va rog, unde-i perechea pantofului de pe raft?")...cand in sfarsit gaseste ambii pantofi ma intreaba, mai mult retoric "ce zici? eu cred ca-mi vin, par sa fie numarul meu, ii luam!".
De-abia din acest moment incepe munca de lamurire ca totusi trebuie sa-i probeze, amintesc de vesnica legenda cum ca numerele nu corespund deseori, modelele difera bla,bla...el incepe cu proteste de genu'"mi-e cald deja",de parca l-as pune sa se dezbrace
Pana la urma cumparam afurista aia de pereche si plecam fericiti sa mancam ceva ca am obosit de la atatea cumparaturi