Barbati / Sotii la cumparaturi
N-am mai postat de mult un subiect, dar acum nu ma pot abtine :D. Ultimele 6 luni au fost extrem de aglomerate, asa ca sotul n-a avut incotro si s-a ocupat de cumparaturi mai mult decat de obicei.
Pana aici nimic suprinzator. Ce a fost deosebit ? Nu i-am mai dat lista detaliata, asa cum faceam de obicei ( detergent X de atatea kg, burete de felul y, etc etc). Ok, pe lista era trecut doar bere si el alegea ce fel de bere. Deh .. fiecare cu domeniul lui. Ce-a iesit la prima tura de cumaparaturi fara "indicatii pretioase":
I-am spus sotului sa-mi ia balsam de rufe ( asa l-am trecut pe lista, fara alte detalii) si mi-a adus perwoll. Culmea, de ani de zile folosesc detergent light ( cu care spal lenjeria fina, coloratele, puloverele noastre, hainele copilului si de-o vreo cativa ani folosesc perwoll), deci il vede in casa de ANI de zile ( vreo 12) si il confunda cu balsamul. Incredibil. Ani de zile aducea(m) sau primeam din Elvetia detergent light ( atunci nu era la noi pe piata), cafea (mai buna si de 2 ori mai ieftina), o solutie anti insecte super ( tot din Elvetia o iau si acum). Uite asa am ramas fara balsam pentru asternuturi.
Stie ca Minunicai nu-i place pasta de dinti mentolata. Si a cumparat pasta de dinti mentolata ( chiar daca este pentru copii). Maieurile ( 6) sunt cu 2 numere mai mici, treningul este cu 2 numere mai mari. Desi copilul este acelasi
Lipsesc cam jumatate din lucrurile de pe lista .. pentru ca nu le-a vazut :D Adica nu a vazut cerealele ptr copiii, biscuitii glazurati, pastarnac, ceai de fructe, ulei de palmier, etc. DAR a luat ceai Earl grey, snack-uri, ulei de masline etc etc. A .. chiar nu stie cum arata pastarnacul. Si-a luat o camasa .. cu un numar mai mare decat trebuia!
In primele de secunde de "contemplare" a cumparaturilor am crezut ca explodez. A simtit ca-i ceva in neregula asa ca replica a fost ceva de genul "atat am vazut, atat am facut".
Apoi, am ras de mi-au dat lacrimile. Am realizat ca sub eticheta "il iubesc" pur si simplu nu-l implic decat accidental in treburile casei. Unde mai pui ca am si o vaga impresie ca-i destul de putin responsabil cand este vorba despre casa. Si este clar doar impresia mea; George este un om responsabil. Dar l-am obisnuit sa nu se implice. Dupa toata faza asta, nici nu mai vrea sa auda de cumparaturi. Am ramas cu senzatia ca a fost deranjat foaarte tare de rasul meu.
E clar ca sunt aspecte ce trebuie schimbate. Dar de unde sa incep? Vreau sfaturi pe bune .. ca la antrenamentele pentru performeri.
Mai ales ca doare tare .. sa faci cumparaturile de Craciun singura
Roxana&Ruxandra
The people can never willfully betray their own interests; but they may possibly be betrayed by representatives of the people. - The Federalist, No. 63
Raspunsuri
A_Iulia spune:
Pai normal ca toate se intorc impotriva, cine e de vina ca abia acum incepe el sa faca shopping fara indicatii?
Si pe mine daca m-ar trimite careva sa iau articole tehnice, crezi ca m-as descurca mai bine?
In orice caz, pentru toate exista un inceput. Este si normal ca prima data sa nu se priceapa. A doua oara aceeasi greseala n-o va face. Si uite-asa. Nimeni nu s-a nascut invatat.
Costa ceva in plus, dar rezultatul final e important. Ideea e sa perseverati si sa nu se descurajeze ca ai ras de el.
Adina + Olivia Q1.04
tlaura spune:
Aaaa, si eu am un specimen din acesta la usa! Cateodata chiar daca ii specific marca, ambalajul, etc., tot imi cumpara gresit!
Face frecvent chestii din astea, asa ca nu le mai tin minte pe toate, dar una la care m-au apucat crizele: anul trecut de revelion am facut un tort diplomat pentru petrecerea la care trebuia sa mergem. Nu am calculat bine cantitatea de frisca pe care am cumparat-o si mai imi trebuia pentru ornat. L-am trimis pe ultima suta de metrii sa cumpere frisca de la un magazin american (deci nu avea scuza ca nu a stiut sa citeasca eticheta), si el imi vine acasa cu smantana! Explicatia: a uitat pentru ce l-am trimis, dar stia ca trebuie sa cumpere ceva, o crema alba, si a crezut ca smantana e! acum imi vine sa rad, dar atunci am crezut ca mor!
Sau cand eram insarcinata am poftit odata la salam de sibiu. Il trimit sa-mi cumpere si el imi vine cu salam de vara sau asa ceva, cu explicatia ca nu a gasit salam de sibiu; ce ala nu era tot salam? Si altele pe care nu le mai tin minte!
De aceea eu prefer sa cam facem cumparaturile impreuna!
Sarbatori fericite!
Victoria_mami spune:
Hmmm. Eu v-o spun pe ultima! Miercuri sotul meu s-a dus la cumparaturi ptr. mancare; in general, ia ce trebuie, dar acu' i-am zis sa ia si el o varza murata, ca vreau sa fac sarmale. I-am si spus ca e ptr. sarmale!!! El vine acasa cu un borcan de varza murata... tocata!!! L-am intrebat cum crede el ca o sa invelesc carnea in varza tocata si el mi-a spus senin ca nu intelege ce are varza murata (sauerkraut) cu sarmalele (cabagge rolls). L-am intrebat ce e sauerkraut si a recunoscut ca nu stie! E VARZA murata!!! Asa ca acum trebuie sa merg eu sa vad pe unde gasesc!
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
Victoria_mami spune:
Dar, acu daca tot e sa fim sincere... si el cand a avut nevoie de nu'sh ce scula (ceva surubelnita sau nu mai stiu ce, ca ptr. mine toate arata la fel!) a intrat pe net si mi-a aratat exact ce si cum, ca el nu avea timp sa mearga sa o cumpere, si m-a rugat pe mine.
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
redai spune:
La noi e o traditie in familie : eu nu merg fara sot el nu merge fara mine. Am incercat de cateva ori, dar de fiecare data a ajuns acasa cu mai putin de jumatate cumparaturi. asha ca facem o singura data pe saptamana cumparaturile impreuna.
Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
Gabi_K spune:
Pai daca asa stau treburile, i-as oferi alt sector, de ex. cratitele sau aspiratorul si m-as ocupa eu de cumparaturi. E mai simplu sa-l sun de l raionul de bere sa-l intreb ce prefera decat sa ma sune el de 10 ori si sa-mi aduca cu totul altceva decat trebuie.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
Victoria spune:
Al meu creca e extraterestru.... Adora sa faca cumparaturi, vineri noaptea ia lista si se arunca in Metro/Carrefour/whatever...Le mai greseste si el ( o data i-am zis sa ia patrunjel, nu am specificat radacina, si mi-a adus un bratz de legaturi de frunze...).In rest e expert...sta ore intregi, admira toate rafturile( mai ales la scule, trasnai tehnice), dar ia si ce trebuie pt. casa...chiar mai mult decat e cazul.Si la servici el e desemnat mereu sa cumpere cadourile
Reunosc ca e o calitate pe care i-am incurajat-o.Eu urasc sa fac cumparaturi ( in afara de haine, pantofi si cosmetice)
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
aquariusrpro spune:
@ Adina Iulia
Asa-mi trebuie ! Dar chiar nu m-am gandit ca nu vede in casa lucruri care se folosesc de peste un deceniu. folosesc aceeasi marca de vreo 7 ani ( perwollul) si chiar si el isi pune din tricourile de tenis la spalat cu acelasi detergent. detergent nene, nu balsam! Deci NU este ceva ce nu a folosit! Cat de aerian trebuie sa fii ?
Sau ca nu vezi ceaiul de fructe desi tu-ti iei ceaiul tau! Cum Doamne iarta-ma .. ca-s la 50 de cm distanta unele de altele in raft!
Off .. ai dreptate! Pana acum a fst shopping cu indicatii precise! Dar acum nu mai vrea la cumparaturi .. neam!
@ tlaura
A uitat de acasa pana la magazin! Cool!
@Desiree2002
Faza cu varza e mortala!
Nu neg nimic din ce face in casa si face multe. Inclusiv isi pune rufele la spalat daca nu sunt eu sau bona . Isi pune de mancare, pescuieste , repara etc. Pe mine m-a uimit faptul ca este aerian cumva: folosesti ce este in casa dar nu stii ce folosesti, ai lista de cumparaturi dar nu te uiti pe ea.
@Gabi_K
Ar fi fost bine sa ma sune dar nuuu ..
Faza faina aseara: am incercat sa programez cu el cand mergem la cumparaturi si mi-a spus ca nu mai merge, n-are chef sa fie subiect de gluma. Si fii-sa i-a raspuns cu o moaca foaarte serioasa:
"Tati, uite cum facem: radem de tine inainte, tu ai timp sa te enervezi si sa te dez-enervezi. Apoi mergem la cumparaturi ca mami si cu mine nu putem cara sacosele singure iar eu trebuie sa fac lista exacta pentru Mos Craciun.". Am iesit instant din camera , radeam prin toti porii
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by Victoria
Al meu creca e extraterestru.... Adora sa faca cumparaturi, vineri noaptea ia lista si se arunca in Metro/Carrefour/whatever...
Vic, detecteaza gena cumparaturilor si hai sa "amelioram" rasa
larissa_79 spune:
Al meu face cumparaturi, dar trebuie sa ii dai lista. De fapt numai el face cumparaturile de cand o avem pe Alexia. Merge o data pe saptamana si cumpara tot ce trebuie, cu listuta frumos, mai ia si pe langa dar nu trasnai. Mai face trasnai la alimentare, adica i-am zis odata sa ia fix 6 piftele ptr fata ca noi tineam post si sa fie proaspete... ei e avenit cu vreun kg cred sau jumatate tot era. Una mai recenta tot la alimentare i-am scris pe lista 3 portocale si a luat omul.... trei kg. Cica scria 2 ceapa, 3 cartofi si urma 3 portocale si s-a gandit ca tot kg. Acum nu e bai....dar cum eu nu prea mananc si f cald in casa. In o sapt au zburat la gunoi!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!