Teren cu probleme

Teren cu probleme | Autor: eve44

Link direct la acest mesaj

De curand am achizitioanat un teren in jurul Bucurestiului.
Dupa lungi ezitari si para ezitari ,preturi mari ,oameni neseriosi ,in fine il cumparam.Semnam actele la notar ,facem intabularea ,ba chiar si certificatul de urbanism si ne hotaram sa ne apucam de constructie.
Surpriza mare insa!
Unul din vecini sustine sus si tare ca e terenul lui de cand era copil (el fiind in varsta acum),fapt pentru care nu lasa pe nimeni sa construiasca sau macar sa intre pe acest teren.
Eu una am crezut ca e un vis urat ,nu pot sa cred ,ca in ziua de azi dupa eforturi financiare maxime ,acte si para acte ,bani platite pentru onorarii la notar ,ba chiar si avocat ,sa te trezesti ca nu te lasa un vecin sa-ti construiesti casa.
Momentan am depus plangere la politie impotriva acestui vecin ,dar nu asta a fost intentia atunci cand am achizitionat terenul.
Se pare ca vom ajunge si-n instanta.
A mai avut cineva asemenea intamplare?

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Vecinul cu ce dovedeste ca-i al lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Pe vremuri a fost terenul lui tac-su dar l-a pierdut in instanta .
Exista o sentinta definitiva asupra terenului,el sustine ca nu stie de ea.
El considera ca vanzarea -cumpararea terenului a fost facuta ilegal si cu complicitate din partea notarilor.
Eu cred ca el are probleme psihice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by eve44

El considera ca vanzarea -cumpararea terenului a fost facuta ilegal si cu complicitate din partea notarilor.

Eve ,mami de doi leuti

Nu vreau sa te sperii, insa pe noi ne-a plimbat in instanta un cretin 10 ANI pt un teren pe care noi AVEAM ACTE si el nu. Cum se poate? Terenul era in jud Constanta, noi veneam la proces din Bucuresti si omul avea bani sa dea spaga judecatorilor. Dupa 10 ani, in fine, avem o hotarare definitiva si irevocabila. Si cu toate astea inca nu am terminat problemele cu acel individ. Sper ca al tau n-are bani de dat pe spagi, caci altfel poate tergiversa serios lucrurile.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Nu ,nu are bani de spaga ,e vai de mama lui .
Noi suntem cei care l-am reclamat la politie pentru tulburare de posesie,desi nu asta era menirea noastra .
Oricum noi avem deja sentinta definitiva ,el nu are nimic.Doar vorbe si rautati.De asta spun ca-l banuiesc ca are probleme psihice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

E neplacuta situatia, insa nu lasa acest lucru sa va tulbure bucuria. Apucati-va de treaba, imprejmuiti locul, angajati paznic care sa sune imediat la Politie si apoi sa-l dea in suturi afara de pe proprietate; asta pana prinde contur ceea ce faceti, ca apoi faceti ca Iovan: luati o pusca...(ma rog, macar un bat).
S-ar putea sa-si faca un tel si sa va dea in judecata, insa nu are nici un spor si nici pe voi nu trebuie sa va deranjeze...
Politia nu va interveni decisiv, mai ales daca-i dus cu pluta...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Si ce-i face politia?Absolut nimic ,ne incurajeaza sa ne apucam noi de construit .Ma gandesc ca e destul de riscant,cei care au avut terenul au avut aceleasi probleme cu acest dement.Nu stiu ,momentan sunt foarte dezamagita de acesta investitie ,adica tu om de buna credinta platesti o suma imensaaaaaaaaa pentru un teren si te trezesti ca ai un vecin dement si analfabet care nu te lasa pe proprietatea ta sa faci ce crezi de cuviinta.Iar autoritatile nu fac mai nimic,cica imi trebuie probe si martori.
Pai cum sa-mi fac eu acolo casa ,asta e in stare sa-mi dea foc si politia nu are ce-i face ,ca nu l-a vazut nimeni .
E strigator la cer!

Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by ellej

quote:

Eve ,mami de doi leuti

Nu vreau sa te sperii, insa pe noi ne-a plimbat in instanta un cretin 10 ANI pt un teren pe care noi AVEAM ACTE si el nu. Cum se poate? Terenul era in jud Constanta, noi veneam la proces din Bucuresti si omul avea bani sa dea spaga judecatorilor. Dupa 10 ani, in fine, avem o hotarare definitiva si irevocabila. Si cu toate astea inca nu am terminat problemele cu acel individ. Sper ca al tau n-are bani de dat pe spagi, caci altfel poate tergiversa serios lucrurile.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

E off topic, dar nu ma pot abtine:
Este imposibil sa dai spaga tuturor judecatorilor care intra in complete timp de 10 ani, crede-ma.
Daca a durat atat de mult inseamna ca a trecut prin toate instantele, deci probabil au fost zeci...

Mergi la inceput

Vesti noi in cazul nostru:
-omul a declarat la politie ca este terenul lui si ca vanzarile au fost facute ilegal ,el este adevartul proprietar si d-asta nu permite accesul nimanui pe acest teren.
In schimb nu a prezentat nici macar un document doar afirma tot in declaratie ca el e cel care a platit si plateste in continuare impozitul pe teren.
Sigur vom ajunge in instanta,cica el sustine ca are deja un dosar in instanta dar nu a putut furniza nici numar ,nimic.
O sa iau si eu legatura cu avocatul sa vedem ce parere mai are.
Ideea e ca noi il acuzam pe el de tulburare de posesie ,el sustine ca intra cand vrea si face ce vrea deoarece e proprietar.
Sper ca procesul nu va dura ani de zile cum a patit cineva mai sus.
Lona ne poti da o parere avizata ,daca te rugam frumos?

Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:

Vesti noi in cazul nostru:
-omul a declarat la politie ca este terenul lui si ca vanzarile au fost facute ilegal ,el este adevartul proprietar si d-asta nu permite accesul nimanui pe acest teren.
In schimb nu a prezentat nici macar un document doar afirma tot in declaratie ca el e cel care a platit si plateste in continuare impozitul pe teren.
Sigur vom ajunge in instanta,cica el sustine ca are deja un dosar in instanta dar nu a putut furniza nici numar ,nimic.
O sa iau si eu legatura cu avocatul sa vedem ce parere mai are.
Ideea e ca noi il acuzam pe el de tulburare de posesie ,el sustine ca intra cand vrea si face ce vrea deoarece e proprietar.
Sper ca procesul nu va dura ani de zile cum a patit cineva mai sus.
Lona ne poti da o parere avizata ,daca te rugam frumos?

Eve ,mami de doi leuti
Sarbatori fericite!

Neplacuta situatie, clar!
Din ce spui, e limpede un lucru: tu esti cumparator de buna credinta, deci, daca Doamne-fereste se intampla ceva, iti vei recupera banii.
Acum ar trebui mers in sus pe istoricul terenului, sa vedem cum l-a dobandit vanzatorul tau. E posibil ca vecinul sa-l fi avut vreodata (el sau familia lui) in posesie. Daca e asa, trebuie vazut cum l-a pierdut. Iar, trebuie vazut daca nu face obiectul vreunei retrocedari pe Legea 10 sau pe 247. A avut vreodata constructie pe el?
E posibil ca omul sa fie "dus" sau rau-intentionat, sau sa fi pierdut termenele de depunere a cererii de retrocedare, din lipsa informatiilor sau a actelor si atunci reactioneaza violent.

In fapt, ce se intampla pe teren? Cine l-a folosit si cum pana la vanzare? Cum nu lasa sa intre pe teren, e ingradit de el? Tu nu l-ai delimitat? S-a facut vreo masuratoare cadastrala efectiva (nu pe hartie), poate terenul apare si in actele proprietatii lui vecine (s-au mai citat cazuri, terenul aparea doar pe hartie, era cuprins de doua ori in harta).
In concluzie, esential este sa vezi istoricul terenului, cat mai sus posibil. Exista o probabilitate (mica) ca, chiar cu acte in regula, vanzarea sa nu fie tocmai in regula. Cel mai bine, la cati bani ai cheltuit, mai strica cativa si angajeaza-ti o persoana (avocat) care sa se ocupe de istoria asta.

Am recitit ce-ai scris: ce sentinta definitiva ai?

Mergi la inceput

Deci sa o iau cu inceputul:
Acest teren a apartinut familiei astuia,erau 4-5 frati care aveau mai multe terenuri.Toti fratii l-au dat in judecata pe tatal astuia pentru acest teren ,deoarece i se cuvenea unui alt frate.
Asta se intampla prin 1993.Procesul a fost castigat prin sentinta definitiva de catrea acest frate mai mic care intre timp a murit.
Exista sentinta definitiva pentru acest teren si 2 procese verbale de punere in posesie .Dupa moartea acestuia(fratele mai mic)copilul acestuia a facut succesiunea ,cadastru ,carte funciara si ce mai tb pentru a fi vandut,deoarece nu era lasat tot de acest dement care ii este var practic sa construiasca pe acest teren.
Sa precizez ca pe teren era plantata vita de vie,acum nu mai e ,e liber.
Vecinul de alaturi a murit si el intre timp dar a rams fi-su care nu lasa pe nimeni sa intre deoarece sustine ca este si acum terenul lui.
Chiar sustine sus si tare ca el nu stie de acea sentinta .
Intre timp acest teren a mai fost revandut ,cel de la care am cumparat noi chiar l-a imprejmuit cu gard ,tot cu scandaluri ,politie la fata locului ,deoarece vecinul darama gardul.
Eu sunt cumparator de buna credinta cum e posibil sa existe dubii asupra corectitudinii acestor acte notariale,intabulari ,etc,am platit onorarii notariale si nu pot sa inteleg cum autoritatile nu si-au facut treaba.
Am si istoricul de rol fiscal de la data sentintei pana la data cand l-am cumparat noi si nu apare nicaieri numele acestuia .
La politie nu a venit cu nimic ,deci nu poate face dovada ca terenul ii apartine ci doar verbal (ameninta ca o sa aduca nu stiu ce hartie de la registrul agricol).
Nu pot sa cred ca toti notarii care au intocmit contractele de vanzare-cumparare precedente nu au facut verificari.

Sarbatori fericite!

Mergi la inceput