Mamici de Martie-Aprilie 2008(55)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floriio spune:

Si eu tot lunar ma duc la control si de fiecare data imi face control pe masa. Bineinteles ca nu foloseste valvele si e foarte atenta si deloc invaziva ca sa zic asa. Dar pe majoritatea va aud numai cu eco, nu si cu control manual. Acuma probabil ca depinde si de fiecare medic in parte si de evolutia fiecarei sarcini. Numai ca ma intreb de unde isi da seama cat de scurt e colul si cat de jos e placenta?

Floriio in 21+ cu RADU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Mie mi-a zis la eco ca am placenta jos inserata si in fisa mi-a scris ca am colul lung si de aia le-am intrebat pe fete daca se vede starea colului la eco ca mi se parea cumva ciudat. Acuma la un eco 4D cred ca se vede si mai bine.

22+ cu Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Floriio, eu fac in fiecare luna si ecografie si consultatie la masa...cred ca depinde de fiecare doctor in parte! La sarcina cu Razvanel, imi facea doar ecografie lunar, fara nici-un control...( un alt medic bineinteles ).

CLAU 29 + cu Rebecca

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Clar ca depinde de medici ce si cum cu ecografia si controlul. MIe pana la 12 saptamani mi-a facut numai ecografii transvaginale, la care se vede mai bine la acea varsta mica a sarcinii. La 17 saptamani a fost ecografia abdonimala, nu mi-a facut control pe masa, dar nu aveam ocntractii, nici dureri, deci la ce bun? Sa deranjeze doar colul? :)

Acum, la 22 de saptamani si 4 zile, 4D (morfo-fetala). Fara control, insa s-a vazut foarte bine colul inchis si lung (care mereu ca fost asa, 3.8 cm - sper sa ramana asa muuuult timp).

O dupa-amiaza placuta,

Nicoleta 22 plus si Stefan (27.01.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pucca spune:

Clau bafta multa maine la eco,sunt sigura ca bebelina nu te-a pacalit. Mergi linistita ca sa te pot bucura de vederea ei.
+24, Bianca Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Kitzy, la eco se vede bine lungimea colului; daca e deschis sau inchis DEPINDE mult de aparat si ecografist, conteaza insa si cat e de moale (beant) si asta tot pe masa se simte cel mai bine. Un ginecolog experimentat te tine putin, chiar daca e neplacut. Oricum, DACA la eco sunt probleme normal oricine face si control pe masa.
Clau, tinem pumnii, fetita e fetita!M-a impresionat mult ca a plecat o colega de salon, lauza, care are baietel si imi aratase lucrusoarele luate/primite (acum, ca ea nu luase nimic); avea un body portocaliu, mi se paruse delicios si la plecare mi l-a lasat mie, ca cica prea era portocaliu pt un baiat. Am si eu deci o hainuta...
Floriio, da, in principiu ar trebui mai des eco. Depinde; a mea face, fara a avea specializare inca, si se uita de fiecare data asa ca...Dar ce, fara recomandare tu nu poti sa te duci la eco? Doar eu asa mi-am gasit problema! Col 34 mm nu e rau daca e inchis.
Mami, de ce te muti la Medlife, te-ai speriat de Elias?

naty 24+ cu (Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Eeeei, dragele mosului

am cam absentat in ultimul timp, dar m-am intors cu forte proaspete!
Intre timp am fost la eco, si am venit cu vesti foarte bune.

Scopul principal a fost sa masoare IR-urile, care erau cam mari data trecuta. Au scazut acum (cum se si astepta dr), sunt in grafic toate, placenta gradul 2, colul luung (4.41 cm) si inchis. Gazuca e dezvoltata normal, am vazut-o in niste ipostaze foarte dulci - cand casaca o gura maaaare de tot si isi baga manutza cu totul, se intindea, era foarte fericita.
Are mareata greutate de 608 grame.
Lungimea nu mai stiu cum sa o calculez. Am inteles ca se face dupa lungimea femurului (ea are 4,17 cm).

In rest ma bucur ca vin sarbatorile, ca voi avea o mini vacanta pe care de abia o astept. Am un sooomn in mine, mama mama.

Dragelor, am o carte de dat. Am primit una de la soacra mea, si mi-o cumparasem si eu, asa ca pe cea in plus o dau. Este Dr. Spock "Ingrijirea sugarului si a copilului. O carte despre dezvoltarea copilului de la nastere pana la adolescenta". Are 967 de pagini, editia a 8-a. Am incercat sa pun un link, dar imi zice ca e reclama.
Daca o vrea cineva, cu mare drag

Kya cu Sanziana

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_g spune:

buna,dragelor?cum stati cu pregatirile?
eu astazi am vazut un nou cadou sub brad,cred ca e al meusunt asa de curioasa...
ELARA,NATY-va multumesc pentru raspuns,m-am mai linistit.aveti dreptate,dar stiti cum e cand auzi atatea te ia frica.
va doresc o zi buna.
va pup pe toate

diana_g 30+
http://community.webshots.com/user/diana_gardus
<a
http://bd.lilypie.com/NFaMp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaspm spune:

quote:
Originally posted by danangie

Buna dimineata,

Scuzati-ma ca ma bag asa pe nepusa masa...sunt o mamica de iulie-august si vroiam sa va intreb ceva. Ieri mi-am dus urina la analizat si mi-a iesit ca am un numar DISCRET de bacterii. Stiti cumva.....i s-a intamplat cuiva......ca medicul chiar si asa sa-i dea tratament? Eu pe doctorita mea o vad abia pe 11 ianuarie........si nu stiu ce sa fac......sa o sun.........sa nu o sun...........

Multumesc si Sarbatori Fericite!!

mult asteptat

Danangie, parerea mea e ca nu ai nimic. E normal sa avem bacterii acolo. Daca poti, mai repeta o data analiza, dar de data asta colecteaza urina acasa, dupa ce te speli bine de tot.
Si mie la prima sarcina mi-a iesit asa prima analiza de urina si mi-au spus ca e normal. Colectasem urina la spital si, desi ma spalasem bine inainte de a pleca de acasa, trecusera cateva ore si nu mai eram chiar asa de "curata". De atunci merg la analize cu urina la borcanel, colectata de acasa.
Chiar imi aduc aminte ca atunci cand am primit rezultatele eram la ziua nasului nostru care e medic si era plin de medici acolo si toti mi-au zis ca sa stau linistita ca nu e nimic.

Raluca 24+ cu Georgios si Ioanna (5.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Am intrat si eu un pic pe va voi sa va pe toate, fara exceptie.

Olga, Zoze, Nicol, Sovi, Naty, Cory cate un si un special.

Naty cred ca numeri orele pana ajungi acasa

Cory imi este tare dor de tine

Mergi la inceput