praline belgiene ( 21 )
Raspunsuri - Pagina 10
Nora spune:
Fetelor,
cum facei voi s-o vizitati pe proaspata mamica? Are chef de vizite, de telefoane? Sau prefera sa ajunga acasa? Ca as vrea s-o vizitez dar nu stiu nici macar la ce spital a nascut. Daca organizati ceva sa-mi spuneti si mie.
Pupici,
Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
danyelana spune:
Bine ai venit, Sacha si sa ii bucuri pe parintii tai asa cum face si Bruno. Sa cresti mare, sanatos, frumos si norocos.
Miri si Silvian, felicitari pt comoara voastra.
Pupici
ardeiash spune:
dupa cate am inteles eu ar prefera acasa si numai dupa ce e contactata telefonic.
eu as vrea sa-i trimit un buchetel de flori , cine are detalii?
dar despre nastere? cum a fost? stie cineva?
s-auzim numai de bine! si
ardeiash spune:
votati-l pe george , e de de parte cel ma ifrumos copilas :http://www.biobim-shop.com/shop/photogame.php?mode=gallery&page=1&selected=112 .. mai multe detalii n-am .. ca nu-ntleg limba
s-auzim numai de bine! si
MadyG spune:
Salut,pralinute ,
mamicuta noastra e f bine,bebe Sacha la fel,medicul -al nostru comun si drag, pt ca si eu am nascut tot cu el- a zis ca e de admirat,se reface f frumos dupa operatie ;mai ramane ca Sacha sa ia in greutate ca sa le dea unda verde pt iesire.
Nasterea a fost cu ceva peripetii pt Miri,dar o sa va povesteasca ea , important e ca totul s-a terminat cu bine si ca bebe a iesit un mic ingeras.
Dupa calendarul ortodox pe stil vechi, Sacha e nascut de Craciun,pt ca pe 8 ian se sarbatoreste Craciunul la ortodocsii rusi si sarbi,asa ca urarea Norei s-a implinit si s-a nascut intr-un ceas binecuvantat.
Cat despre vizite, eu cred ca a fost cea mai inteleapta decizie pe care putea sa o ia, timp este berechet dupa ce ajunge acasa si se refac pe deplin dupa marea aventura pe care o reprezinta venirea pe lume a unui bebe.
Programul de "odihna" la maternitate incepe dis-de -dimineata, ca nici nu stiu cu ce ora sa incep,si e cam asa: vine moasa, iese moasa, vine tipa cu micul-dejun,vine pediatrul, vine moasa iar, sau vine alta moasa, cu alte intrebari/pareri/sfaturi;vine alaiul de la ONE,respectiv Kind &Gezien,vine tipa cu pranzul,pe care oricum nu-l mananci cald ca bebe plange ,te rogi de tipa sa-ti mai lase tava cu papa de pranz ca n-ai apucat sa gusti,vine kine-ul,sa te maseze, ginecologul s ate vada,si la ora 2-3 cand zici ca e gata ,se schimba tura de moase si incepe filmul de la capat, cu cateva exceptii.
Asa ca ,dragele mele, abia astepti s apleci acasa sa te lase toata suita in pace;hai ca mor de somn, ma doare si capatana,va pup si pe curand!
carmita_baby spune:
Wow Mady, cat de aglomerat poate fi, nu mi-as fi inchipuit ca atatia oameni pot sta, chiar daca in mod folositor si ajutator, pe capul unei proaspete mamici. Desigur ca vom astepta pana Miku` ne va spune ca are chef de vizite. Probabil ca si eu as face la fel in cazul asta.
Fetele saraca Tania ne-a tot intrebat cand o punem de un kara, dar vad ca nimeni nu a zis nik pana acum, ei ce ziceti? Ne mobilizam pentru distractie? Astept raspunsurile voastre!!!!
Mello motanelul iubit
Nora spune:
Mady, e adevarat ca e aglomeratie, ca vin doctori si asistente si altii dar mie mi-a placut foarte mult la spital, pe bune! Toti erau amabili, zambitori, simteai ca au cu adevarat grija de tine. Am facut comparatie cu nasterea lui Andrei, in Romania, iar diferenta e mare-mare.
Iar eu in Romanica am nascut in cele mai bune conditii posibile anului 1999, La spitalul Municipal din Bucuresti, cu doctor super-meserias, samd. Dar tot venea femeia de serviciu la 8 dimineata cu galeata sa spele pe jos si trantea usa de perete de ziceai c-o face dinadins sa te sperie. Si oricand aveam nevoie de o asistenta trebuia sa se duca barbate-miu cu banii in dinti sa ademeneasca pe vreuna.
La Edith Cavell, in Uclle, aveam mereu senzatia ca Victor e cel mai pretios bebelus din spital, ca e primul bebelus tinut in brate de pediatra care l-a ingrijit imediat dupa nastere, de asistenta de noapte pe care am chemat-o de 10 ori intr-o noapte si a venit si a 10-oara tot zambind, etc, etc
M-am bucurat cand am mers acasa dar nu abia asteptam, efectiv mi s-a parut sederea la spital un privilegiu! Sansa de a-mi naste bebelusul in conditii perfecte, sa intalnesc oameni cu suflet mare pe care-i mai pomenesc din cand in cand si acum.
Cat despre vizite...fiecaruia cum ii place. Eu m-am bucurat de fiecare prieten care intra pe usa cu buchete mari de flori, zambete si urari de sanatate. Nu ti se intampla de prea multe ori in viata, iar eu m-am simtit pretejata, admirata si iubita de toti cei care au venit sa ma viziteze. Acasa sau la spital. Bucuresti sau Bruxelles.
Pupici bebelusilor mici sau mari,copiilor voinicuti, mamicilor, taticilor si tuturor pralinutelor.
Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
MadyG spune:
Draga Nora,
poate trebuia sa ma explic mai bine si poate am gresit prin faptul ca am dat verdicte dupa ce mi s-a intamplat mie.
Te cred pe cuvant ca ti-a fost bine la Edith Cavell,de altfel e cotat ca cel mai scump si printre cele mai bune din Bruxelles;dar si mie mi-a fost bine la St Pierre, nu asta voiam sa spun;si cred ca si asigurarea de sanatate are un mare rol aici,de aceea am facut si noi tot posibilul sa ne luam asigurarea potrivita pt spitalizare.
Insa cu toate conditiile excelente , pe mine moasele de acolo m-au adus in pragul depresiei si am demarat alaptatul cu stangul;veneau pe rand si imi spuneau fiecare altceva, ba ca am crevase, ba ca n-am, ba ca am facut congestie mamara, ba ca nu, punem copilul pe lapte artificial, nu -l punem;ca d efapt e din cauza ca nu ar sta fata bine la san,sau ca nu stiu eu sa o tin ;
intre timp fata mea plangea de mi se rupea inima si se deshidrata, a facut febra si a slabit nepermis d emult,iar dupa o noapte si inca o zi in care plangeam si eu langa ea de disperare si neputinta,a venit in sfarsit pediatrul si i-au dat apoi putin lapte artificial;in tot timpul cat am stat, doua dintre ele m-au ajutat cu adevarat si cu suflet, in rest m-au facut sa ma simt ca un copil tampit caruia ii explici a mia oara ceea ce trebuia sa stie deja.
Tot contextul asta poate parea prostesc pt multi, dar pt o femeie care a nascut pentru prima oara si nu stie de nici unele despre bebei ,este epuizata dupa nastere si de nesomn si mai are si dureri , este o drama.Probabil ca era si un pic de baby blues la mijloc, insa de abia cand am ajuns acasa totul a intrat in normal.
Iar daca o alaptez acum pe fetita mea e datorita unei alte moase, care a venit acasa de cate ori a fost nevoie si mi-a explicat frumos tot ce simteam ca trebuie explicat, m-a linistit si m-a facut s ama simt stapana pe mine si pe situatie;si eu m-am bucurat ff tare de vizitele prietenilor si a contat enorm pt mine ca au venit sa ne felicite si sa-i ureze bun-venit fetei mele;insa din cauza stressului si a micii mele depresii nu am putut sa si arat lucrul asta si m-am purtat cel putin aiurea,pt ca in creierul meu doar copila era si faptul ca ea nu era bine.
Toate astea le-am spus ca sa intelegi de ce dupa parerea mea ,acasa ,intr-o atmosfera intima si familiara,cand lucrurile sunt pe fagasul normal, poti sa te bucuri deplin de prieteni si sa fii gazda.
Te pup si iti trimit o floricica!
Pupici la toate fetele !
miri_mik spune:
haloooooooooooooo!
acilea gashca lui mirika, in formatie completa de 4. scriu mare ca sa imi vina si pie sa cred pana la urma:)
dupa cums e opserfa din propozitie, sunt pe "baricade" bata-l sa-l bata de net, ma ung la suflet cu mesajele voastre,ma infoi de doo ori, sis criu, frate,s criu, ca mi-a lipsit:)))
deci dupa cum isi facea griji nora, la spital n-am primit vizite. si ma felicit din sufletul meu mik si bubos! asa de bine fu acolo incat abia am asteptat sa vin acasa:) degeaba erau toate amabile si eu am un copil de-ti vine la-l mananci ca pe o bomboana pe bats daca n-am apuca sa inchid ochii intre zambetele lor. noroc cu gentelmanul sacha care m-a lasat sa dorm ashea c ao lady ce ma aflu:)))
deci, daca stati sa calculati, azi avuram si noi 3 zile (dupa scripturi) de la marea "taietura" cu broderie pe acelasi tipar ca prima. per total am impresionat lumea ca sunt deja acasa - sipe mine de altfel - si sunt si bine. gaga ala miku miku mananca precum un purec anorexic, da ia in greutate. e unul dintr-ala delicat: puti si des. sa ramana in forma:)))
tac'su' e un pic buimac si bulversat de atatea drumuri la spital, cu santuri pe la lift, si maini lungite pana la glezne de pungi, plase si frate mai mare:)) ca deh, e tata de clan acu:)
bruno, surpriza... gelos, irascibil. deocamdata. abia daca se apropie de sacha. se face c anu e , si cand se face ca e... se enerfveaza din te miri ce.
ajunge deocamdata, va livrez cu linguritsa sa nu va plicti repede.
si cu karaoke...vamushc de fundulets daca v-ati dus fara mine:)
muuuah!
miri_milka_mik si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp1.png
anamana123 spune:
doamne, miri, esti phenomenon! buey, io te-am vazt pe mess da' n-am indraznit sa zic ceva, crezui ca-i silvian! da' tu chiar esti acasa! bine ati venit santosi si voiosi! io te mai las putin sa te dezmeticesti , sa stii, da' dup-aia te bombardez cu cerut de poze etc etc!
pupam tot famelionu, care acu e maareee
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
varsta mariei
www.sonia.as.ro" target="_blank">Sosonica