Feriti-va de gradinita "Little (Baby) Einstein"!
Raspunsuri - Pagina 3
crinuta spune:
quote:
Originally posted by anemona
Nu mi se pare deloc normal si nici legal ca un copil care a frecventat patru luni o gradinita, a participat la repetitii si a platit taxa pe luna decembrie, sa nu fie primit la serbare. Aceasta problema nu mai tine de conducerea unei afaceri si nici de bunul simt, ci de competenta legii chiar si de obligatiile contractuale. Trebuie sa existe un for in educatie sau in protectia consumatorului caruia sa te adresezi cu aceasta problema. Ar trebui sa ceri o explicatie in scris a motivului pentru care nu este copilul primit la serbare, sa ai dovada ca, in timp ce copilul era inscris si platea taxa (respectiv luna decembrtie) nu a fost lasat sa participe la activitatile gradinitei. Si sa reclami aceasta atitudine incalificabila.
Nerusinarea asta nu poate sa ramana asa ! Parerea mea.
Subscriu in totalitate!
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
crinuta spune:
Cristina, nu le-ai povestit de faza cu calificativele.
De fapt, sunt atatea de povestit, incat am scrie romane aici.
Chiar azi ma uitatm pe site-ul lor si nu stiam daca sa rad sau sa plang citind de faptul ca se vorbeste DOAR germana sau engleza, la alegere, dar mai ales cand am citit ca sunt flexibili si deschisi la sugestii
Crinuta si Rayan
jadi spune:
Deci nu e vina noastra, ma gandeam vorbind si cu alte mamici de la noi de la sept oct 2005, ca suntem noi o gasca de femei paranoice si gasim probleme la gradinitele la care ne merg copiii. Dar se pare ca degeaba mergi la o gradinita particulara in speranta ca va primi copilul mai mult atentie si o mai buna educatie, tinand cont ca sunt mai putini copiii. Si atunci revin la ideea sotului meu, sa incercam sa il dam la o gradinita de stat, unde va incerca sa razbata intr-o grupa supradimensionata si sa mituim educatoarele ca sa le putem pretinde o atentie marita fata de copil. Eu nu stiu, din aprilie trebuie sa il reinscriu undeva, nu numai ca imi fac probleme ca ma lasa bona, imi fac probleme ca ma vor lasa si parinti si socrii care sunt din provincie si la care trebuie sa apelez din ianuarie pana in martie sa faca ture sa stea cu copiii acasa. Deocamdata o bona nu poata sa ii rezolve sau poate si atunci dam in altele, nici unul din ei nu va fi multumit!
La gradi unde am mers desi nu pot spune lucruri grave despre ei, consider ca desi era grupa mini, macar un pic de atentie puteau acorda copiilor, ori la ei era un fel de loc de joaca, fiecare facea absolut ce vroia doar ca exista o educatoare care sa ii supravegheze. As fi vrut un pic de disciplina, un pic de ordine, este varsta cand le trebuie asa ceva desi Vlad e un copil tare potolit.
Imi pare rau Cristina de ce ai patit, nu iti spun ca imi pare rau sa aud ca Radu este destul de slabit dupa atatea boli. Iti inteleg supararea, Vlad al meu cred ca a ajuns la 11 kile in trei zile (adica a slabit cel putin 1 kil jumate) dupa ultima boala in conditiile in care l-am retras din colectivitate incepand cu 1 noiembrie. Toti doctorii mi-au spus ca a trait in mediu steril (sa imi fie rusine ca ii spal si incerc sa ii am curati tot timpul) si ca pana isi face anticorpii necesari, tot asa o sa o duc. Ii inteleg perfect dar ei ma inteleg pe mine ca nu mai pot? Ca urlu de fiecare data cand vad ca stranuta mai des, ca ii curg mucii sau ca tuseste imediat ce il scot 5 minute la aer? Si mai ales urlu ca vad ca cel mic prinde absolut orice kkt de boala pe care il are cel mare... Vlad e mare, merge si o branula, merge si o internare dar ce fac cu cel mic? Ii termin sanatatea mult prea devreme dar cine stie, poate va fi mai imun cand il duc la gradi?
Hai ca m-am intins... mi-am zis si eu oful!
Deni & Vlad & Tudor
kristinutza spune:
va multumesc f mult pt raspunsuri.
si pe de alta parte imi pare rau sa aud ca rezonati la problemele astea pt ca si voi ati trecut prin incercari asemanatoare.
sotul meu e avocat, deci chiar stim ce inseamna un contract, niste drepturi si niste obligatii. insa mi-am pus intrebarea daca eu vreau sa particip la serbare in conditiile astea. si mi-am raspuns ca nu vreau. pana la urma pt un copil de 2 ani este un stres in plus, iar doar ca sa-i fac eu cateva poze cu moshul si cu alti copilasi.... si sa ma uit dupa niste ani de zile la pozele alea si sa-mi amintesc cosmarul de acum... nu cred ca merita.
bine, acum putem sa ne interesam daca toate autorizatiile, putem face sesizari la diverse organisme de control (garda financiara, inspectia muncii etc.).
mi se pare de exemplu f interesant ca eu mai am bani de recuperat de la ele (pt zilele in care a lipsit copilul febril mi s-ar da inapoi cate 70 lei pe zi). iar ele nu sunt de gasit - am fost dimineata la gradinita, am dat si vreo 5 telefoane, iar ele se pare ca nu sunt acolo. nu stiu de ce, de fiecare data cand a trebuit sa platim, ne ieseau in intampinare, iar acum nu reusesc sa dau de ele.
cred ca a spune cator mai multi parinti despre ce se petrece acolo este calea cea mai buna.
mai exista o teorie: s-ar putea ca ele sa fie de fapt deranjate de faptul ca noi inca n-am vrut sa-l lasam la programul lung. la fel cum a fost si cazul lui BiuMil si al Crinutei. si am senzatia ca ne-au alungat. poate prefera sa tina copilasi care platesc si stau mai mult.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
kristinutza spune:
cu calificativele a fost o panarama, parca nici nu vreau sa mai povestesc... o bataie de joc.
cu operatiunea "olitza" pot sa spun ca radu, cand a inceput gradinita, le spunea "fac pp", "fac kk". le-am rugat de nenumarate ori - trebuie doar dus la wc si ajutat un pic. pampersul de fapt i-l puneam doar ca prevedere, mai mult pt drum, ca daca i-ar fi venit pe metrou sa nu faca pe el. cand l-am dus la gradinita el stia sa ceara la olita si acasa statea cu chilotei, inclusiv la somnul de pranz. n-a putut nimeni sa-mi explice de ce dupa vreo saptamana de gradinita el nu mai cerea la wc si nici nu vroia sa ii schimbam pampersul... in loc sa progreseze cand se presupune ca are conditiile propice (exemplu din partea altor copii, incurajare din partea personalului didactic etc.), el a regresat. deci ce zice crinuta de lb germana deja e SF pt mine.
ooofff.
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
kristinutza spune:
"4 educatoare cu dubl#259; specializare (educator-prof. de Englez#259;/German#259;), profesor de german#259;, profesor de pian, profesor de balet #351;i dans de societate, profesor de aikido"
hai sa fim seriooosi!
crinuta spune:
Da, asa este.
Eu am observat ca de cand este acasa deseneaza si coloreaza incomparabil mai bine, pe cand de la gradi venea cu niste mazgaleli de nu se poate.
O singura data i-am aratat cum se coloreaza corect, si mi-a colorat apoi 99% perfect.
De cateva zile deseneaza incredibil, el, care venea de la gradi cu niste .... nici nu stiu cum sa le numesc.
Cand m-a intrebat managera daca observ progrese, am raspuns ca prea putine, nimic semnificativ, si a fost vadit deranjata de raspunsul meu, spunand, ca " toti parintii" sunt extraordinar de multumiti si mirati de uriasele progrese, si evident, mi-a sugerat sa il las pana seara. Hahaha, i-am raspuns " thanks, but no thanks, poate dormi bine merci gratis acasa". Am inteles eu foarte bine unde bat, mai ales ca si mamei i-au sugerat asta de cateva ori.
Cristina, mi se pare foarte ciudat ca nu dai de ele. Suna pe mobil, sau mergi direct acolo. Oricum, daca au serbare azi, vor trebui sa fie acolo dupa amiaza, asta e cert. Sa nu te lasi, e dreptul tau sa iti recuperezi banii.
Crinuta si Rayan
miflore spune:
Crinuta, la ce gradi va merge Rayan?
Jadi, subscriu.
Kristinutza, nu te lasa, eu ma gandeam c-ar fi bine sa faci o sesizare, ceva, sa trimiti garda pe capul lor, sa se bucure de sarbatori...; poate iese vreun scandal de proportii si iau astia la puricat toate gradinitele-astea care-si bat joc de copii si de parinti! Poate se mai lumineaza ceva in domeniul asta! Cred c-ar fi destule mame patite- si aici vorbesc de gradinite in general, fie ele particulare sau de stat - care te-ar sustine!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
anya spune:
Asta e, cu copilasii mici, esti dependent de gradinitele particulare sau de bone, cand n-ai bunici. Eu am noroc pt cel mic de bunici care ii sufla....stiti voi unde . Cu baiatul cel mare am incercat si particulara si de stat si pot sa va spun ca am ramas la cea de stat.
Numarul de copii in grupa: la particulara 15, la stat 23 (real tot vre-o 15). La particulara 1 educatoare, la stat -2. De 1 an jumate de cand e la gradinita de stat nu a avut nici-o problema cu stomacul, ba e si foarte mandru ca contribuie si el la mancarea din casa : aduce zilnic o cutiuta de lapte si un corn, de la serviciul lui.
Sfatul meu, verificati si gradinitele de stat din zona, poate va place ceva si de la toamna dati copilul acolo (ii primeste de la 3 ani). Cu banii economisiti, mai bine dau copilul la inot, limba straina sau....cerc creativ . Au optionale engleza si germana si chiar imi turuie poezii in ambele limbi (ce-o pricepe...partea adoua).
(E la gradinita Corabeasca din Vatra Luminoasa - intreba cineva pe aici.)
Cat despre raceli...virusii nu tin seama daca e particulara sau de stat. Si la mine cel mic a inceput cu antibioaticele de la 2 luni in urma racelior aduse de fratele lui. La branula n-am ajuns, dar ma bucur ca, poate, sa imunizat mai repede. Iarna asta am scapat pana acum fara antibiotice. Mai behaim, mai mucim...dar ramnem pe calpol si eurespal.
anya spune:
Dar, zau Kristinuta, de ce nu faci o gradinita? Am citit ce zicea Natydea, la noi, la piticodrom, si zau ca m-ar interesa si pe mine, ca activitate. Asa vei putea face cercul si cu puiul tau.