Feriti-va de gradinita "Little (Baby) Einstein"!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

multumesc in continuare pt sprijin si incredere, sprijin primit atat la vedere, cat si prin mesajele private .

chiar am primit atat de multe propuneri si prin forum, si prin cercul de cunostinte sa infiintez eu o gradinita, chiar mi s-au oferit sume de investitie f serioase pe mana. si le multumesc tuturor. ma codesc de ani de zile... poate inceputul anului viitor iau lucrurile mai in serios.

tineti aproape, urmeaza episodul urmator din aceasta "elodie" de gradinita.

puteti face pariurile: am recuperat banii sau nu?

revin.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

dupa o gramada de telefoane la care n-au putut fi gasite, am sunat de pe nr de serviciu pe mobilul uneia dintre managere. m-a repezit ca de obicei ca n-are timp. i-am spus ca n-am nevoie de timp, vroiam doar sa va spun ca vin astazi din nou la gradinita, la ora 15:30, sa iau banii. ea spune ca o s-o sune pe sora-sa sa ma sune pe mine. eu zic ca n-am nevoie sa le irosesc atata timp, doar ca ma anunt ca vin la ora respectiva. smulg cu greu raspunsul ca da, vor fi acolo la ora aia.

dupa ceva timp ma suna sictirita rau sora, ca de ce am cautat-o. zic ca o sa vin la gradinita sa iau banii pe care trebuie sa mi-i dea la ora cutarica. zice grabita ca n-are rost sa vin, ca e f ocupata si n-are timp sa vorbeasca cu mine, sa vin maine. ii spun ca maine deja sunt plecata din bucuresti si ca pot veni astazi. imi spune iar ca n-are timp astazi sa se vada cu mine. ii spun ca nici eu n-am timp sa vorbesc cu ea, vreau doar sa-mi dea banii, nu vreau sa ma intalnesc sa vorbim, n-avem nevoie sa vorbim nimic, poate sa-mi lase banii la o educatoare, la o menajera, la oricine, nu vreau sa discut ceva cu ea.

ei, si de aici incepe discutia pe ton din ce in ce mai ridicat, din ambele parti:
ma abureste vreo 3 minute ca n-are sa-mi dea niciun ban, ca mi-a scazut luna trecuta ca bla bla. ii explic ca da, mi-a scazut din taxa, dar pe luna trecuta, ca a fost racit si luna trecuta ca si in fiecare luna. dar luna decembrie a fost platita din noiembrie, iar radu a lipsit si in decembrie 6 zile care nu s-au scazut niciodata ca n-aveau cand. cu un tupeu de care n-as fi crezut-o capabila tot ridica tonul la mine ca n-are ce bani sa-mi dea, ca de ce fac asta, ca s-o las in pace ca nu-i adevarat. parca incepeam si eu sa ma indoiesc de faptul ca are sa-mi dea bani.

gandindu-ma la cati mi-au spus de-a lungul timpului ca-s prea moale, ma tin tare pe pozitii si-i tot explic, din ce in ce mai enervata. intr-un final apoteotic recunoaste ca banii aia au fost platiti in plus, insa aia i-as fi recuperat platind taxa pe luna ianuarie, ea scazand din taxa aia banii astia. pai si daca eu nu platesc nicio taxa pe luna ianuarie si pe nicio luna de-acum incolo, banii aia raman la ea?! ca de ce tin eu neaparat sa-mi dea banii aia inapoi? pt ca sunt banii mei, asa scrie in contract, asa e normal sa se procedeze, iar eu vin la 15:30 dupa ei. ca nu cred ca falimenteaza gradinita pt 42 de lei. ea zice ca tocmai, suma e mica, ce vreau sa fac cu ei?! i-am spus ca-i dau primului cersetor intalnit in drum si tot nu-i las ei. e treaba mea ce fac cu banii mei!
i-am repetat ca vin la 15:30 si sa se calmeze, ca am tot dreptul la banii aia si ca dupa ce ii iau nu le mai deranjez cu niciun telefon. imi spune ca n-are rost sa vin, ca nu ma va lasa sa intru in gradinita! si inchide telefonul!

nu m-am mai dus la 15:30. n-are rost.

acum ma uit la ceas, stiu ca sunt in toiul serbarii de Craciun si as astepta la poarta lor sa dau fluturasi parintilor la iesire cu textul "plecati din nebunia asta! pana la urma toti veti ajunge ca noi, cei alungati!". dar as parea si eu o nebuna.

nu vreau sa consum mai multa energie cu ele decat am facut-o pana acum. acum imi fac bagajele, maine dimineata plec in concediul mult-asteptat. sper sa las totul in urma rapid, sa-mi petrec Craciunul frumos, alaturi de familia mea. ceea ce va doresc si voua, tuturor! oameni prosti si rai sunt multi in jurul nostru. trebuie sa convietuim intr-un fel sau altul, dar sa ii si taxam din cand in cand cat putem pt netrebniciile lor.
imi pare rau ca povestea se termina chiar jalnic...

noi sa fim sanatosi!

www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

iti doresc sarbatori fericite, pace si liniste, dar cred ca tot moale ai fost. Cred ca ar fi trebuit sa mergi la gradinita, eu mi-as fi rugat un prieten politist sa mearga cu mine

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Am citit si eu ce scrieti aici si, sincer, sunt ingrozita!! Eu sunt educatoare la o gradinita particulara si niciodata in unitatea unde lucrez nu s-a vorbit urat cu parintii si nu s-a pus problema sa nu dam ascultare doleantelor lor. Copiii sunt tratati cu respect, li se vorbeste ca unor adulti, sunt intrebati ce parere au despre activitati si, in ciuda faptului ca lipsesc foarte mult cand sunt bolnaviori, sunt asteptati cu mare drag la serbari. Chiar daca nu sunt atat de pregatiti, pentru ca parintii nu repeta nimic cu ei acasa.

Vreau sa va incurajez sa nu va opriti la prima gradinita de pe drum. Incercati mai multe pana gasiti ceea ce cautati.

Am vazut ca vorbiti despre infiintarea unei gradinite. E o mamica aici pe forum care a deschis de curand una si merge treaba...
Dupa mine nu este o afacere. Poate ar fi daca spatiul ar fi mare si ar incapea 4-5 grupe de copii. In Bucuresti oricum preturile sunt f mari si ar putea merge bine. Noi am mers un an intreg in pierdere pentru ca nu am avut suficienti copii si am vrut sa le oferim cele mai bune conditii (camere de supraveghere, mobilier nou, dotari...)

Ioana
30+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ioana, si acum ati inceput sa castigati cat de cat?
Si eu imi doresc enorm gradinita mea, am si lucrat de altfel in invatamant, dar e greu cu finantele.
Poate m-o sponsoriza cineva, cine stie, one day...

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Si eu am plecat la drum cu gandul sa deschid gradinita particulara, dar la momantul respectiv n-am gasit o casa buna in centru... Acum lucrez in gradinita unor cunoscuti care mi-au propus sa iau eu toate deciziile si sa ma gandesc ca este gradinita mea. Acum abia, dupa un an de zile, putem sa platim salariile si sa zicem ca mai ramane ceva acolo, dupa ce scadem toate cheltuielile. Vara e mai bine ca nu sunt gaze de platit...

Oricum, sa lucrezi cu copiii nu e deloc usor, dar este foarte placut si ai o gramada de satisfactii... Pentru mine e exact ce mi se potriveste!

Ioana
30+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cristina, iti doresc vacanta placuta, si incearca sa uiti episodul asta horror. Nici macar nu merita sa iti consumi tu energia.

Numeioana, ma bucur ca faci ceva ce iti place. E foarte important.

pupici lui Radu

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Kristinutza, incearca sa te adresezi Oficiului pentru Protectia Consumatorului. Sa stii ca eu am pus niste obraznici la punct cu asta (si pe unul numai cu amenintarea cu OPC). Nu era vorba de gradinita, era in turism, dar sa stii ca mie mi s-a parut ca multora le e frica de OPC. Incearca sa o suni pe tipa de la gradi si sa-i spui ca te vei adresa OPC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana M. spune:

Intru si eu pe subiectul asta si insist si eu cu OPC-ul (am fost consternata sa citesc ce am citit !). mai sugerez si amenintarea patroanelor cu datul in judecata si, foarte important pentru reputatia lor: PRESA ! O mica stire seara distruge nemernicia unoara cat ai zice peste ! unde mai pui ca televiziunile abia asteapta cazuri de copii prost tratati sau parinti inselati in vreun fel sau altul.
Draga mea, nu te lasa, reactioneaza, nesimtirea si tupeul unora tocmai pe asta se bazeaza, ca noi, ceilalti suntem socati si scarbiti si nu mai reactionam !
Asa ca ......la lupta !

Dana M. 20+ si Raluca (5 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

multumesc pt sprijin.
lucrurile nu vor ramane asa, doar ca vreau acum sa-mi petrec cum se cuvine perioada asta de concediu, de sarbatori etc.
o sa va tin la curent cu ce-o sa mai fac in legatura cu gradinita asta de toata jena. la anul...

Mergi la inceput