Gravidute&Mamici de IASI (16)
Raspunsuri - Pagina 18
alynta27 spune:
Salutare!
Crismary si eu am auzite numai bune despre dr. Aursulesei! Treburile stau cam asa: daca nasti natural nu ai voie sa imbraci bebe cu hainele tale! La cezariana il imbraci cu haine de acasa! Asta se intampla din cauza d-rei dr. Postudor care e f. exigenta si trebuie musai pelinci din spital, care sunt sterilizate etc. (la et 5-natural)! Scoruri: la natere naturala: 2.5-3 mil doctor
500mii vechi la asistenta (care iti face clisma, eventual pune si perfuzie)
200 mii infirmiera ( ea te ajuta mai mult decat asistenta- te coduce in salon dupa nastere, strange dupa ce nasti, iti schimba cersaful, camasa dupa ce nasti, iti pune bazinetul etc)
daca faci epidurala, la med anestezist-1.5mil,cred ca si 1 mil e ok
(mie anestezia epidurala nu mi-a prins si nu i-am mai dat nimic, dar in schimb mi-a bagat in perfuzie alt calmant, care mi-a mai luat din durere-ketonal parca)
La salonul de lehuze, daca nasti natural, te duce dupa cateva ore, cand te simti si tu "mai bine". Acolo vei fi cu bebe. Si acolo trebuie sa ai pregatit ceva bani. In fiecare dimineata se face igiena intima de catre asistenta. Eu le dadeam cate o ciocolata sau 20mii vechi. Se poate si 50 mii. E bine sa te pregatesti cu cateva ciocolate de acasa, ca iesi mai bine decat cu bani (parerea mea). Merg date si la infirmiere, in caz ca se fac uitate cu un cersaf sau cu vreo pelicuta! In general personalul de la copii e foarte dragut, mai putin d-ra dr. Postudor, care e mai intepata-are vreo 50 de ani, dar daca nu te pui cu dansa in gura si o lasi sa vb singura e ok. Poate fi si draguta! Atentie! E bine sa dai cate o atentie, bani, pentru a nu avea neplaceri! Eu am preferat sa "pierd" 500mii( poate zic mult) pe asist, infirmiere si sa nu le vad ca fac figuri! Stii cum e in Romania!
Cu privire la SFATURILE primite cu privire la cezariana sunt de acord cu "sfatuitorii"!
Nu vreau sa te sperii, dar o sa ai momente grele in travaliu! Dar sa stii ca sunt momente unice si incarcate emotional! Iar daca ai si noroc sa-ti prinda epidurala e foarte bine! Si mai ales ca dr. e alaturi de tine, iti va da curaj! Nu stiu cum e cu cezariana, dar urmatoarea mea nastere va fi cu singuranta tot natural! Nu regret nici o clipa alegerea facuta! Eu la 8 zile de la nastere faceam mancare si curat in casa! Si inca ceva! Sotul trebuie sa fie foarte aproape de tine in acele momente, ai mare nevoie de el!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?id=9198" target="_blank">Votati-l pe David!
David
Cum a aparut Printul!
Poze burtica
Pozele mele
alynta27 spune:
Si inca ceva Crismary ai nevoie de adeverinta de salariat pentru internare! Nastere usoara! Daca mai vrei info te ajut cu placere! Eu am nascut la CV cu dr. Mihalceanu Elena. Acum sora mea e pacienta d-ei, e in 25 saptamani si va avea un baietel!
Stefania bine ai revenit! Asteptam poze cu draguta voastra!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?id=9198" target="_blank">Votati-l pe David!
David
Cum a aparut Printul!
Poze burtica
Pozele mele
mihamora spune:
Neata!
Multumim de cafea Ella
Stefania - felicitari pentru falcute, multumim de urari. Asteptam poze![]()
Diana - multumim de grija
, se simte mai bine acum.
Kris - multumim
Aoleu zic neata la ora 3 , am scris mesajul pe la 12 si nu l-am mai trimis.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6f6cec75e3dcd4a2cfa4" target="_blank"> - My 1st Christmas - Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007
POZE 
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!
kriss79 spune:
salutare
si la voi se incarca greu forumul? sau imi merg mie "bine" azi toate? e tare agitata asta mica..nu stiu ce are..din 2 in 2 zile o apuca "nebuneala"..plange ..doarme putin..face kk des..pana acum am schimbat vreo 5/6 pampersi cu pp si kk..tre sa cumparam fabrica de pampersi.. o mai lasasera colicii..
ne-am intalnit cu niste cunostinte in copou acum 2 zile si fetita lor de 3 luni avea si colici si incepusera sa o doara si gingiile..o fi si la ea? mie mi se pare cam devreme..daca mai o tine in ritmul asta voi chema pediatrul sa ii vada gingiile..
crismary, da , iti trebe adev..
La multe LUnite Matei (amironeanu)!! 
Avem 2 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
crismary spune:
alynta27 esti o dulceata
.
De acord si eu cu "sfatuitorii"...nici prin cap nu-mi trece sa nasc prin cezariana (decat daca D-ne fereste e musai). Nelamurirea mea era in ceea ce priveste epidurala, pentru ca am citit si de rau despre ea. Cum ca intr-adevar esti atat de anesteziata ca nu mai ai chiar nici un control asupra miscarilor....si din aceasta cauza se prelungeste foarte mult nasterea. Dar pentru asta exista dl. doctor...impreuna vom alege cea mai buna solutie atat pentru bebe cat si pt mine.
39 +
alynta27 spune:
quote:
Originally posted by crismary
alynta27 esti o dulceata.
De acord si eu cu "sfatuitorii"...nici prin cap nu-mi trece sa nasc prin cezariana (decat daca D-ne fereste e musai). Nelamurirea mea era in ceea ce priveste epidurala, pentru ca am citit si de rau despre ea. Cum ca intr-adevar esti atat de anesteziata ca nu mai ai chiar nici un control asupra miscarilor....si din aceasta cauza se prelungeste foarte mult nasterea. Dar pentru asta exista dl. doctor...impreuna vom alege cea mai buna solutie atat pentru bebe cat si pt mine.39 +
Normal! Te sfatueste el nenea dr. de bine!
Mihamora fain filmuletul de Craciun! Te vad in poze cu parul lasat pe spate! Domi nu te "scarmana", ca al meu isi baga cam des mana in parul meu...
Fetele cu bebei ce faceti pe vremea asta? ii scoateti afara? Eu daca il scot, chiar si putin, cand il aduc in casa stranuta des si ii curge nasul! Asa ca prefer sa nu-l scot pe gerul asta!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?id=9198" target="_blank">Votati-l pe David!
David
Cum a aparut Printul!
Poze burtica
Pozele mele
vela spune:
buna mamici! Sunt si eu insarcinata in 34 saptamani si va citesc tot timpul sa mai invat si eu cate ceva, pentru ca, desi am mai nascut o data, a trecut foarte mult de atunci si parca nici nu erau atatea.
Am nascut primul copil in 97 natural si fara doctor, doar cu moasa ca asa se obisnuieste in orasele mici.Am avut niste dureri groaznice si acum n-as mai fi vrut sa nasc natural dar dr Socolov(ea imi urmareste sarcina) ma incurajeaza sa nasc tot natural pentru ca sunt mai putine riscuri si daca am nascut o data o sa reusesc si a doua oara.Am citit la alinta27 ca se pot baga calmante in perfuzie, e adevarat? daca e asa as vorbi cu dr sa vedem ce zice, oricum epidurala nu vreau ca mi-e frica. Va rog daca stiti ceva sa ma sfatuiti si pe mine.
vela
33+cu Alexia si mama lui Vlad(23.03.1997)
slimatei spune:
fetelor intru asa pe fuga caci tb sa papam... va pun niste foto noi.. poze cu falcutze... facute azi.. s-a facut o dolofanica..Dumnezeu sa mi-o aiba in paza..cateodata mi-e frica sa nu mi-o deochi singura... e f. cumincioara acum a inceput sa doarma si ziua.. si de papat ar papa intruna...
aici cu falcutz mai mici...incredibil cum se schimba de la o zi la alta...oare va avea ochii deschisi..?
Stefania X2 mami
....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.
alynta27 spune:
Fetelor am poze noi la David!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
David
Cum a aparut Printul!
Poze burtica
Pozele mele
alynta27 spune:
E draguta Stefania!
Vela mie mi-a pus perfuzie ca sa ma pregateasca pt epidurala. Si m-a intepat in coloana de 2 ori, dar nu mi-a prins. La insistentele dr. mele, anestezista mi-a bagat un calmant in perfuzie. Mi-l injecta la un anumit timp prin perfuzie! Si efectul era ca "ma amortea"!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
David
Cum a aparut Printul!
Poze burtica
Pozele mele