Copii din 1996(13)
Raspunsuri - Pagina 18

alma spune:
Spiritele s-au mai potolit, insa eu am ramas cu un gust amar din toata treaba asta. Mi-a placut cum a abordat Diana o discutie pe mess cu o colega, respectiva ii vorbea cu "fa" si ea ii tot spunea sa vorbeasca frumos, iar daca nu poate sa-i dea ignore, ca nu se supara. Dupa cum spuneam, diriginta nu e interesata deloc sa-i motiveze cumva. La olimpiada nu a vrut sa mai participe, sunt curioasa ce-o sa zica d-na azi, la scoala. Miercuri are la engleza, nu stiu daca e olimpiada sau Cangurul.
Agho, eu n-am auzit de carantina in Buzau, Diana a avut vreo 3 zile dureri de cap si ochi, insa i-a trecut, am tratat-o cu ceaiuri si nurofen. Deci concluzia Anei e ca nu-i convine ritmul de lucru impus, nu? Dar cui copil convine sa fie batut la cap in legatura cu scoala?
Mihaela, bafta sa gasiti o casa asa cum va place! Probabil ar fi fost mai ieftin sa stati cu chirie, insa daca nu e posibilitatea acolo, mai bine sa aveti casuta voastra. Felicitari Dianei pentru inot!
Dana, media lui Andrei e intre 6-7, cred. Daca nu i-a convenit nici lui, se va mobiliza mai bine semestrul viitor, o sa vezi. Cat despre ratarea ca "mama", am avut si probabil inca o sa mai am momente in care voi gandi si eu asa.
Sanca, din cate inteleg, Elliot are doar 6 materii. Mi-ar fi placut si mie sa avem un asa sistem de invatamant. Ar fi mult mai lejer pentru copii, care s-ar putea orienta mai bine la ce-ar putea face mai departe, ca din cele 14 materii pe care le au acum mai greu sa se decida (bine, inca nici nu e cazul).
Salut si celelalte fete: Ana, Mqqm, Miki, Mirela si va urez o saptamana usoara!

agho spune:
Alma, cred ca e vremea cetoasa de esti asa abatuta. Gandeste, mama, pozitiv! Ai o fiica minunata! Nu cred ca-ti reproseaza ea atat de multe, pe cat iti reprosezi tu! Chiar si-aseara vorbeam cu and., ca Ana deja dormea cum ca nici ei nu sunt perfecti si sa traiasa intr-o stare de bine permanent, dar nici eu nu sunt o mama perfecta, care sa le fac pe plac intotd. Si-am cazut de acord amandoi cu asta!
Apropo, aseara a vazut pe"acasa" un film cu Susan Sarandon "Visand la Beverly Hills", care prezenta relatia dintre o mama divortata si recast. si fiica ei, careia ii prevedea o cariera stralucitoare in film si o locuinta de vis in BH. A fost super, exact tema pe care o tot abordam pe acest forum.
Uneori, ne permitem sa visam in locul copiilor nostri si credem ca ei nu stiu sa aleaga! O mica "Lectioara" filmul asta!
Ultima parte din film a vazut-o si fi-miu.

agho spune:
Rectific..am vazut filmul
Alma, nici And. nu avea chef deloc de Olimp., dar a sfarsit prin a se duce. La un exr. zicea ca s-a incurcat si diriga lui, la iesirea din scola respectiva, l-a intrebat cum a fost si l-a facut "cascat".
Toate bune!
Copiii vostri ce-au facut, mamicilor cu Oli?

Ana68 spune:
Salut dragelor,
Eu am inceput saptamana asta tare rau si sunt cu un cataroi in suflet.O sa imi treaca,dar ma spovedeam la voi ca sa intelegeti de ce trec ca acceleratul p-aici.
Sper ca toate problemutele pe care le-ati avut sau le mai aveti sa se rezolve si sa auzim numai de bine.
Alex a luat locul 3 la olimpiada de sambata.
Va pup!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

mihaela_s spune:
'Neatza!
Profit de ziua mea libera sa stau putin pe net, mai tarziu am spalatoria si voi fi mai ocupata. Sotul meu merge 2 saptamani in tura de dupamasa, asa ca seara nu voi avea nici un sprijin, pe cand vine el acasa, fetele se culca deja...va fi mai greu, dar or trece ele...
Ana-Maria, sper sa depasesti cu bine problemele care le ai, iti doresc o saptamana muuult mai buna decat cum ai inceput.
Felicitari lui Alex! Asa de repede s-au dat rezultatele? Bravo!
Sanca, am uitat sa-ti spun despre limbile suedeza si norvegiana...seamana foarte mult. Defapt sunt 3 limbi scandinavice care seamana foarte bine intre ele...suedeza, daneza si norvegiana. Daca stii una din ele, poti intelege orice text scris. Cu partea vorbita e mai greu. Norvegiana si suedeza se pot intelege intre ele si vorbite...e foarte usor pentru un suedez care merge in norvegia si invers. Daneza insa are o pronuntie aparte si e mai greu de inteles, iar de vorbit si mai si...
Asa ca invatand suedeza impusc 2 iepuri dintr-o data, aproape 3 .
De asta in filmul de care povesteai suedezul se intelegea cu norvegianul...
agho, interesant ce spui tu despre film, cred ca l-am vazut si eu mai demult insa nu stiu daca am facut vreo asemanare cu grijile noastre pentru copii.
alma, multumesc! E bine ca Diana stie sa se tina pe pozitii, nu merita sa se certe cu acele fete...un simplu ignore e valabil si in viata reala...
Uoof, 14 materii in cl.6-a???? Chiar ca e greu pentru copii...
Noi ca de obicei sambata am fost la bazin, sa mai exersam inotul. Diana a fost tare fericita ca a primit o pereche de ochelari de inot si poate sa sara linistita in apa, a mai inghitit cateva guri dar per total a fost OK. Ieri a fost zi de relash...Diana a dat o fuga la un magazin in centru unde vazuse sambata ca sunt reduceri la carti si si-a cheltuit economiile pe 2 carti...are un ritm la citit de ma sperie...saptamanal isi ia cate 4-5 carti, nu groase dar 80-100 de pagini tot au si le da gata...asta e daca nu e stresata cu lectiile, macar sa citeasca.
Azi avem ziua de exercitii la mate, saptamana trecuta a plans la catva exercitii ca nu le intelege, sa vedem cum va fi de data asta...
Va pup, o saptamana usoara!
vorbe de copil...
Hobby

mikimihaescu spune:
Salutare!
Ana, felicitari pentru LAex!
Andrei a fost la Olimpiada desi dimineatza a anuntat: ma duc, semnez si plec, ca vreau sa ajung la antrenamet! Pe mine m-au apucat toti nervii cand l-am auzit, ta-su a zis sa nu o punem de o cearta inainte de plecarea copilului la Olimpiada. Si pentru ca mai trebuia sa luam o fetita, i-am explicat ca degeaba iese el repede, ca tot trebuie sa o astepte pe ea. In concluzie, a facut ce a putut, 2 subpuncte nu a stiut cum sa le abordeze, sunt exact tipurile de exercitii pe care el nu le face, cu siruri de numere, sume din alea interminabile la care trebuie sa demonstrezi fie ca sunt patrate perfecte, fie ca se divid cu un alt numar.
A ajuns si la baschetul lui mult iubit. Acolo a aflat ca se merge la vara intr-o tabara internationala in Serbia si a venit extatic acasa.
Ma bucur ca ii place si o sa folosesc asta pentru a-l stimula si la invatat. Ca daca nu vine cu note mari, nu pupa cantonament in strainatate.
In semestrul asta are 8 medii de 10, 5 de 9 si una de 8 (la religie), in mare nu e rau, eu as vrea doar sa nu mai vad 8 ala si e bine.
A, la franceza a luat 9, ca bineinteles ca verbul "aller" l-a gresit la persoana a 3-a plural, plus alte maruntisuri pentru care nu l-am certat (dar la aia cu vb m-am ofticat).

agho spune:
Ana68, bravoo mai lui Alex! Si tu ce "cataroi" ai? Chiar nu poti sa le dai la o parte pe cele rele si sa-ti umpli sufletul de bucuria copilului?...Hai! Sa nu te mai "vad" asa!
Mihaela, deci"su(e)dezi" si cu norvegienii! Chiar si cu danezii?!..Buna treaba!Pt.tine si Diana "cititoarea"! Referitor la film, eu ma gandeam cum ca parinti incercam sa le trasam noi linii in viata...dar copiii au drumurile lor, alegerile lor.
Si aici, imi amintesc ce-a spus si Dana, mai sus, ca greu ne luam "aripile" de pe ei!
Miki, nu inteleg ce au copiii astia de bat asa in retragere! Chiar asa chinuiti or fi? Si faza cu cantonamentul sper sa tina tot sem. viitor!
Bravoo lui And. pt. primul sem! E ff. bn!
Fii multumita, ca al meu e in panta la romana, materie ff importanta! Inteleg supararea ta cu religia, stiu ca e multa informatie, dar depinde mult de profesor. Poate ca al vostru e mai exigent.
Eu il bomban cu romana, ca si vineri mi-a zis ca nu mai are nicio sansa sa ia media 9, ca nu stie cand i-a mai trantit un 8. And. nu se simte deloc atras de profa de rom. si cred c-o sa "murim cu ea de gat!"
Aaaa..si Ana, evident, ca n-a facut o compunere pt. ca d-na le-a zis ca nu e obligatoriu...I-am explicat ca asa-i testeaza, sa vada care vrea, care nu vrea, care uita etc. Ea cica a uitat. Alti copii f. buni, la fel au facut. Azi le-a cerut ca cei care merg la Oli de rom. s-o faca pana maine!
S-auzim de bine!

mikimihaescu spune:
Agho, si al meu se lupta cu romana. Tras de par i-a iesit 9, offf, cred ca nu ii facem scriitori.

agho spune:
Miki, a venit And. La Oli - mate a ratat cat a putut. A fost "varza" si el si ceilalti. De fapt, varza e o leguma buna, cred ca s-ar simti ff frustrata in contextul dat.
In schimb a venit fericit ca a luat un 10 la fizica pe catalog (referat plus "cat de activ a fost la ore" plus "prezenta") si-i iese media 9.Nu de alta, dar altii au luat 10 la referat, dar fiindca n-au fost activi le-a scazut un punct. Plus ca fusese primul din cls. care a fost strigat dupa prenume si nu dupa numele de familie. Diriga le-a explicat ca at. cand ii striga d-na de fizica pe numele mic, at. sa stie ca "sunt lumina in ochii ei"!!!
V-am povestit ca sa va amuzati si voi!

mikimihaescu spune:
Hehe, Agho, felicitari pentru fizica. Si al meu a busit-o la mate la Oli, a luat 12 puncte din 30. Deci pe municipiu nu mai mergem.