Copii din 1996(13)
Raspunsuri - Pagina 17
ralualexandrei spune:
Buna buna si bine v-am gasit.Pentru ca anul acesta nu am vorbit deloc cu voi vreau sa va urez numai bucurii si sa fie cel mai bun an pe care l-ati avut pana acum.Mai scriu putin mai tarziu dar acum ma duc sa schimb paturi.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
alma spune:
Hai c-am aparut si eu dupa niste zile cam incarcate si tensionate totodata. Marti am avut sedinta la scoala si am pus problema certurilor dintre fete, ca Diana a primit un sms de amenintare cu bataia si jigniri cat cuprinde. Si-am zis ca trebuie sa punem capat odata jignirilor si rautatilor. Diriginta era atat de senina... neimplicata, m-am enervat. Pai tu, cand stii cum vin fetele alea cu pira la tine stai pasiva? Macar la orele de dirigentie sa vorbeasca despre relatiile dintre colegi, iar daca vede ca nu se potolesc, sa ne cheme la scoala, de cate ori e nevoie, pana se rezolva problema. Dar sunt parinti care nu se preocupa si degeaba vorbesc eu si X cu copiii acasa, cand restul vin iar si le dau peste nas, jignesc. Ba mai mult, tatal fetei cu sms-ul a venit peste mine acasa, cu amenintari, ca fata lui ia note proaste din cauza fetei mele. Care e logica, nu stiu. Explicatia lui: "Diana e copil bun si profesorii cred tot ce le spune" (?!!) Cred ca era si baut...
Cu scoala e ok, merge la ambele olimpiade, faza pe oras. Cand citesc cum lucreaza copiii vostri acasa inainte de olimpiade, ma intreb cum de fata mea are curajul sa se duca fara sa lucreze nimic in plus. Profa de mate si diriginta, in acelasi timp, nu lucreaza nimic cu ei in clasa, nu le da nici pentru acasa celor care merg la olimpiada. Cea de romana lucreaza separat cu ei si le spune ce-ar trebui sa repete, sa imbunatateasca. Chiar si anul trecut, cand Diana a mers la concursul national, profesoara de matematica a stat pasiva, n-a lucrat nimic cu ea.
Felicitari copiilor cu rezultate bune la olimpiade!
Am citit cam in fuga, ca sunt destul de ocupata la serviciu, mai am si niste examene si nu mai stiu cui si ce sa raspund, dar aprofundez in weekend si vorbim. Eu lucrez si maine .
Weekend placut!
Ana68 spune:
Andra,bine ai revenit!Sa ai si tu un 2008 plin de realizari si impliniri!
Alma...sti ce am observat?Ca de le spui copiilor sa nu se certe,sa nu se bata...saracutii,ca sa nu ne supere,o iau constant in freza.Vorbesc din experienta cu Alex.Si cand am vazut asta si faptul ca urlam ca lupu' la luna,cam cum ai facut tu la sedinta cu parintii...am intors foaia ,tata...si i-am zis la Alex,pe care prinde ca il supara sa-i dea,tata,in gura ca la coasa,cu simt de raspundere si sa ma cheme p-orma pe mine sau pe Marius la scoala...ca stim ce sa spunem.Si inca nu ne-a chemat nimeni la scoala si nu se mai ia nimeni de Alex.Punct.
Lasa fata sa isi faca oleaca de dreptate singurica....si poate daca se va vedea ca-i mai a dracului,cum se zice...o sa o lase catzele alea in pace.Parintii nu vor rezolva astfel de probleme,ci vor pica intotdeauna la mijloc.
Aveti grija de voi si bafta Dianei la olimpiada.Ce fata desteapta ai.Bravo ei!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mihaela_s spune:
Ziua buna si de la mine!
Ana-Maria, nu primim note, doar ni se corecteaza greselile. Tot ceea ce conteaza este testul final, pe care il treci sau nu(care va fi in mai)...in rest profesorul te evalueaza dupa criteriile lui, nu stiu care sunt si iti recomanda sau nu sa mergi la test. Daca iti recomanda sa mai aprofundezi limba, atunci mai iei un termin de studiu, adica un semestru. Cam asta e sistemul...oricum primim laude mereu si incurajari din partea profei, toti suntem buni .
Inca o data spor lui Alex si muuuulta bafta maine!
agho felicitari pentru lucrarea notata cu 10 la biologie a lui Andrei si imi pare rau pentru nota mai mica luata de Ana...lasa ca nu e totul pierdut, important este ca ai observat "buba" si acum stii cum sa actionezi.
Ei, am stiut si n-am stiut pe ce mizam venind aici...adevarul e ca in vara am avut niste discutii contradictorii cu sotul meu, timp de mai multe zile...el voia sa vina singur si abia dupa ce primea acest raspuns definitiv si totul era sigur in legatura cu ramanerea aici, sa vin si eu cu copiii...iar eu n-am fost defel de acord, nu voiam in ruptul capului sa raman singura cu copiii in Ro. Ce sa-i faci...el e cerebral iar eu sunt sentimentala...pana la urma a cedat el dar mi-a spus ca tot nu e de acord cu mine. Intamplarea face ca lucrurile s-au petrecut asa cum am sperat, iar sotul meu nu mi-a reprosat niciodata ca am insistat sa venim cu totii impreuna. Asta e viata, uneori trebuie sa o impingem si noi inainte, iar asa e firea mea...
Mult succes si lui Andrei la olimpiada!
mirela, offff ce trista e uneori viata.... Condoleante pentru sotul verisoarei si multa putere sa treceti peste aceste momente grele. Te asteptam pe aici si cu vesti mai bune...
Sanca, sunt curioasa cum a fost tradus in engleza titlul filmului suedezo-norvegian...pentru ca in traducere libera inseamna "Psalmii din bucatarie" si parca nu suna nicicum . Uite ca ai alfabetul suedez, wow!....
Da, am inceput cautarile...vrem sa ne cumparam o casa, dar asta va fi posibil doar din martie incolo, dupa ce sotul meu va semna contractul definitiv...abia apoi putem lua credit de la banca. Teoretic in martie ar trebui sa eliberam apartamentul, dar practic putem sta pana in mai inclusiv. Asa ca mai avem inca ceva timp si abia acum au inceput sa apara casele la vanzare. E foarte ciudat aici, lumea nu inchiriaza, toti care dau in chirie asteapta vara cand e full de turisti si scot pe o saptamana cat in 2 luni...asa ca nu le merita sa inchirieze altfel...singura posibilitate fiind cumpararea. Si inca un paradox...preturile sunt cele mai mari din Suedia...si pentru ca e zona turistica si pentru ca e insula si terenul e limitat...eh, asta e!
Succes baietilor la Open House,, sa ne povestesti cum a fost!
miki, bafta lui Andrei la olimpiada de duminica si felicitari pentru reusite!
andra, bine ai revenit, te mai asteptam!
alma, eu sunt genul care uraste disputele si certurile, de aceea iti recomand calea amiabila...dupa cum scrii tu nu prea se poate, e greu cand te lovesti de atatea ziduri...diriginta in primul rand, apoi parintii care nu inteleg si care le spun copiilor tot felul de bazaconii acasa in loc sa incerce sa-i linisteasca. Fetele sunt fete, poate ca la baieti merge cu "bataia" dar la fete sincer mi se pare penibil...
Nu stiu daca e cea mai buna solutie, dar daca Diana mea ar fi in locul Dianei tale, eu i-as spune sa stea departe de acele exemplare...sunt sigura ca sunt in clasa ei si fete de treaba si ar fi suficient sa nu-si mai bata capul cu restul. Sa le ignore pur si simplu...stii cum e? Atunci cand fetele acelea rau intentionate vad ca Diana se supara, ca o deranjeaza lucrurile pe care i le spun sau i le fac, tocmai de aceea fetele respective continua. Daca Diana ar incerca sa le lase in pace si sa le ignore, chiar daca acele fete vor continua, pana la urma se vor plictisi si vor renunta, vor gasi alta fata care sa se sicaneze si o vor lua pe aceea in vizor. Sigur ca tu iti cunosti mai bine fata si stii cum trebuie sa reactioneze in atare situatie, eu doar ti-am sugerat un mod de comportament, nu e obligatoriu sa se si potriveasca in situatia voastra. Oricum, va doresc sa treceti cu bine peste momentele astea...
In alta ordine de idei, felicitari pentru reusitele la olimpiade si mult succes Dianei la fazele urmatoare!
Fetelor va pup pe toate, va doresc un we linistit si numai bine!
vorbe de copil...
Hobby
agho spune:
Mirela68, sincere condoleante! Sper sa te linistesti si sa-ti revii curand din suparare!
Sanca...alta partitura de-a ta! May, esti romanca pana in varful unghiilor! Mi te imaginez perfect, cu carnetul si notatul / semnatul temelor. Aseara, And. trebuia neaparat sa-si faca absolut toate temele pt. azi, fiindca dimineata merge la engleza. Ti-ai facut toate temele? Rasp.: Da. Imi si spune ce. Azi ma uit intamplator...la romana numai tranformarea unui text din vorbire directa in vorb.indirecta nu facuse. Plus ca mai avea de facut un tabel si asa s-a dus cu el, nefacut!
Ralu...bine-ai revenit! Nu ne-am conversat noi prea mult. Multa bafta in Noul An si sanatate!Ce mai fac copiii?
Alma, chiar e urat ce i se intampla Dianei! Mai bine sa se inarmeze ea cu rabdare, calm si curaj. Eu zic sa le trateze cu indiferenta pe fetele acelea. Asa l-am sfatuit si eu pe And. cand avea neintelegeri. Pe diriginta Dianei, n-o inteleg...Presupun numai ca e om si a devenit ori egoista, ori obosita...ori invidioasa, ori...Nu cred ca toti profesorii reusesc sa se implice cu adevarat la dirigentie.
Diriga lui And. e ferma, are autoritate si-i miroase de la o posta. Dar educatia, eu asa am constatat, se face tot in familie! And. e suparat ca nu reuseste sa-si impuna pucntul de vedere in fata celor care au devenit badarani, nesimtiti. El nu injura si e ff politicos.. Nici n-as vrea sa se schimbe. Chiar e marcat de faptul ca nu-si poate face mai multi prieteni. E unul chiar de la gradinita, erau mai apropiati, dar a devenit si acela tupeist. Doar cu 2-3 se simte mai apropiat. De fapt si de-al treilea e dezamagit. Mama lui a stat tot o luna cu piciorul in ghips si cica ea il vedea cum sta cu cartea in fata si era uluita cum de luase note proaste. In cls.I-IV ea a stat numai acasa si s-a tinut de capul lui ca sa fie mereu primul. Acum, baiatul are sincope.
Despre pregatirea la olimpiade nu pot sa spun decat ca diriga-prof de mate nu le-a dat in plus de lucru. iar cea de romana nici macar nu i-a anuntat. And e disperat...cred ca cea de romana e in prag de pensionare si nu mai are nicio tragere de inima.
Ana68...bravoo ca mai ai si relash! Poate ca Alex e o fire mai bataioasa si a meritat sa-i dai sfatul respectiv. And. e mai timid, interiorizat si da pe dinafara doar in cercurile in care se simte f bine. Iar el nu se bate. Cand a incercat sa-l desparta pe un coleg de-al lui de-o fata mai bn facuta, s-a ales cu vesta sfashiata. Era zdrente. Eu am insistat sa evite sit. conflictuale, pt. ca nu are forta, e mai slab, oasele inca subtiri, nu are o constructie atletica si cine stie ce-ar mai pati. Chiar m-am bucurat ca din cazua fracturii a trebuit si inca trebuie sa stea potoloit. Si crede-ma, e nemaipomenit. Nu mai am nicio reclamatie.
La mamaia lui are grupul de prieteni cu care se desfasoara. E lider si toti il privesc ca pe un sef. Chiar si Ana il accepta de sef...Si cand ii tresare ei, zice: - "Dar ce, tu esti seful?" Ei se plac, se joaca frumos, n-au orgolii. Asta si-ar dori si aici, dar nu are cu cine.
Am uitat sa spun ca dintre toti eu sunt "capcaunul".
O zi frumoasa! aici e muuuuult soare! (Chiar e adevarat cu ce zic astia de gripa si noul virus??? Sau vor sa-si scoata banii pe vaccin?)
agho spune:
Miki, bafta si lui Andrei! Sigur va lua note mari la franc. si istorie.
And. al meu, maine treb. sa mearga la Olimp. de mate.
Mihaela, hai ca am postat imediat dupa tine si am revenit sa-ti scriu. Am parcurs rapid din "vorbele de copil"...Mi-am dat seama mai demult ca esti o pers. sensibila. Si eu ma topesc dupa comunicare! Am citit mai mult acolo despre Diana. E feeric ce povestesti tu. Imi faci mare pofta! Ma bucur pt. Diana ca are un loc in care se simte in regula, ca e libera, ca poate sa actioneze in ce directie vrea, bineinteles locuri pozitive: biblioteca, plimbari cu bicicleta, intalniri cu colegele!... Pacat ca aici, in Buc. nu e la fel. Are dreptate And. al meu sa se vaite.
Spor la invatat! Ai incredere ca vei pricepe totul. Si bn ai facut ca ai luat o decizie inteleapta cu plecarea! Curios ce spui tu cu pretul caselor!
Pe curand!
Sanca spune:
Alma, bafta la examene. Cat despre diriga, hai sa-ti zic eu cum vad lucrurile. Ea are in clasa, copii buni, si copii care fac probleme, din familii mai nestabile. Daca ar fi sa inceapa sa faca dreptate, ceea ce ar insemna sa-I pedepseasca pe cei ce merita, ar insemna sa-I inraiasca si mai tare. Tactica ei, e sa rezolve problema cat mai linistit. Poate ca se gandeste si ca sant copii, si ei se cearta, ei se impaca. Nu sant de acord cu tehnica ei, ca toti or sa fie ca in tara fara stapan. Si tu ai realizat cu cine ai de a face, cand a venit tatal acelei fete la tine la usa. Situatia trebuie ignorata, si trebuie sa-I zici si lui Diana sa o evite pe fata asta ca e periculoasa.
Ana, oa, ce mi-a placut cum a rosit Alex. Cred ca daca eu as face faza asta lui Dl Elliot, ar zambii cu bravura si superioritate, de mi-ar venii sa-l iau la box pe loc.
Miki, bafta la olimpiade. Ce faci ai emotii? Sa ne scrii ce a facut la franceza. Poate, cine stie, la anu’ merge la olimpiada de franceza.
Mihaela, filmul a fost tradus “Kitchen Stories.” Dar cred ca e mai comic daca-l vezi netradus, caracterele principale, unul vorbeste suedeza, iar celalalt in norvegiana. Dar se inteleg. Interesant ce zici de case, ca nu prea sant cu chirie. Tu cand zici case te referi la casa in sine – adica cladire pe pamant, sau si apartamentele? Cred ca acolo se dau imprumuturi la banca mai usor ca in State. Aici trebuie sa demonstrezi ca ai puncte de credit cu toptanul, daca nu trebuie sa vina sa semneze tot neamul pentru tine. Dar ce zici tu, face “sens” – insula e mica, strainii trebe sa stea si eu undeva, chiriile sant mari, turistii au de unde platii.
Agho, ce zic astia de noul virus ? Ca eu nu am auzit.
Copilul meu are caiet de teme. Are un caiet in care trebuie sa scrie in fiecare zi ce teme au. Copiaza de pe tabla. Problema e, copiaza el ceva de pe tabla, ca el e primul pe usa afara ... Si daca mie nu-mi scrie in caiet ce teme au, eu nu am de unde sa stiu, ca la americani nu e moda cu caiet de notite. Elliot are ceva caiete, ca eu m-am saturat de milioane de foi razlete, mototolite, si ca vai de ele. Dar eu habar nu am ce au si ce fac. Si la scoala nu au orar ca in Romania. Ei au 4 profesori – unul de mate si stiinte, altul de literatura si istorie, altul de gramatica si religie, si al patrulea de calcutoare. Deci cand se muta in clasa lui Mrs Valenti, daca ea stie ca ei nu au inteles ceva la gramatica, cred ca insista in ziua aceea mai mult la gramatica si o lasa mai moale la religie. Deci nu stiu daca saptamana asta au vocabular, sau fac la latina. Adica as sti daca copilul meu ar vorbii acasa. . . Iar cand vin seara de la servici, numa sa incep sa-l iau la scarmanat nu-mi arde. Asa ca l-am lasat mai independent si de multe ori cand mi-a zis ca nu are teme, i-am demonstrat ca pe el se minte.
Fetelor, eu va doresc un week end bun, plin de soare.
Apropo de vreme. In San Diego, avem niste zile superbe, soare, iar dupa ora 7 seara incepe o ploaie torentiala. E minunat si placut… Nu stiu cat o sa tina vremea asta schimbatoare, dar mie imi convine asa.
andacos spune:
Salutare si in weekend!
Traiesc,n-am facut criza de ner+vi deci inseamna ca m-am pregatit bine in legatura cu mediile!Mediile au fost asa cum m-am asteptat eu,a terminat cu media 3,33(notele aici sunt de la 1 la 6 pentru cine nu stie),acum sa-l vad ce va face in urmatorul semestru cind va trebui sa-si mareasca mediile macar cu cite doua puncte la fiecare obiect!
Di ce am intzeles de la copil,multzi copii("bastinasi")la asta ma refer)au avut cam acelasi tip de medii,daci impactul primului semestru a fost general!
I-am spus ca nu e problema mea(a noastra) cum isi va ridica mediile!(daca zice ca e "mare" acum are momentul s-o arate)El a fost total dezamagit,dar deja nu ma mai intereseaza(zic eu asa)pentru ca eu mi-am batut gura de pomana timp de 6 luni!
SANCA,astea sunt motivele care "m-au terminat"luni bune,nu ca as fi suparata,dar efectiv la inceput nu am stiut cum sa gestionez situatzia,imi aduceam singura tot felul de "vini",printre care si "vina suprema"ca am ratat ca si mama!Multe luni m-a framintat gindul asta,dar acum imi dau seama ca de fapt eu am facut aproape tot ce mi-a stat in putintza ,pentru a-mi pastra rolul de parinte dar si de prieten!
Copilul meu (si nu numai),trece printr-o perioada de transformare,iar eu se pare ca nu sunt inca pregatita sa-mi iau"aripa" de pe el!De aici tot felul de conflicte,mai mari sau mai mici!
Hai ca v-am innebunit,tuturor un weekend minunat!
Dana
mihaela_s spune:
agho, iti multumesc din suflet, ai o vorba asa calda si placuta...pe mine scrisul ma face sa-mi pun ordine in ganduri si ma relaxeaza, asta am descoperit de curand...de cand am stat cam izolata in casa.
sanca, cand spun case ma refer la cele pe pamant, dar si apartamentele sunt in aceeasi situatie. Are si kommun(judetul cum ar veni) apartamente de inchiriat dar e o coada de...8 ani! Da, atat dureaza ca sa fii chirias aici. Iar proprietarii le tin pentru vara...cand turistii dau bani grei pe ele...si pe case si pe apartamente.
Colega mea din Ro(romanca de la scoala) a stat in Stockholm pana in septembrie, atunci s-au mutat in Visby. Prietenul ei a asteptat 5 ani pentru apartamentul pe care l-au inchiriat aici. Noi nu avem timpul acesta la dispozitie, asa ca trebuie musai sa cumparam...apartament nu am vrea, pentru ca visam casa pe pamant de ani de zile.
Da, cred ca e usor sa iei credit, cel putin asa am auzit...polonezul venit acum un an si-a luat casa in martie, dupa ce a avut contractul de munca permanent. Sa speram ca vom putea si noi...
Ce fain ca aveti vreme buna...la noi nu e frig, dar e vant si ploua mai mereu...rar cate o zi cu soare...abia astept primavara! Sper sa fie cel putin la fel de frumoasa cum a fost toamna, caldutz si soare mult, fara vant.
dana, ai dreptate, cred ca trecerea la cl.5-a a fost grea pentru toti copiii nu numai pentru Andrei. E bine ca ai constientizat ca nu ai nici o vina si ca tu ti-ai facut datoria si cum ei incet-incet trebuie sa se desprinda de noi, trebuie sa ii lasam cate putin sa mai dea cu capul de pragul de sus...stiu ca e greu, dar fara astea nu pot sa stea pe picioarele lor, nu? Felicitari pentru intelepciune iar lui Andrei mult succes in semestrul care urmeaza!
Va pup, o sambata frumoasa...noi mergem la inot.
Aaaa, apropo de inot, Diana a luat proba la scoala, chiar si asa cu opriri, profa i-a spus ca a fost OK, ca inoata bine, dar ca va mai trebui sa mearga la sf. anului scolar pentru proba de inot pe spate unde inca nu se descurca. Cred si eu, abia a invatat sa inoate pe burta....
vorbe de copil...
Hobby
agho spune:
Sanca, e vorba de un virus gripal- o alta tulpina...denumit Insulele Solomon. Anul trecut cica a circulat altul si recomandarile sunt sa evitam aglomeratia, la Buzau s-a impus carantina in spitale..bla-bla-uri si sa ne vaccinam.
Multumesc si de explicatiile cu Elliot! Asa o fi, cum zici tu. Poate ca nu e primul care fuge din cls. Poate doar vrea sa demonstreze ca e primul!
Dar te inteleg ca dupa ce vii de la serv., numai chef de vazut exact ce teme are copilul mare nu e timp!
Eu incerc sa merg pe incredere si din cand in cand o verificare! La And. nu e chiar "crima si pedeapsa"...ca el mereu a avut teme si le-a facut.
Mai rau e cu Ana pt. ca nu e invatata cu ritm fortat de lucru. Si la fel procedeaza si d-na ei, insista mai mult pe romana sau matematica. Nu neglijeaza istoria, stiintele sau geografia. Utilizeaza calculatorul, retroproiectorul pt. diverse prezentari. Fac experimente cu duiumul, ca i-a luat Anei 2 ceasuri sa-si pregat. experimentul cu atractia magnetica! Sau sa faca niste bancnote la engleza, de mi s-a incretzit mie parul!
Eu imi pun probl. ca si Dana, ca in cls. a V-a va fi ceva de "body-jumping"!!! Nu stiu cum va face fata. Si daca o mai nimeri-o si pe prof. de mate a lui And., cred ca va umple un cearceaf de lacrimi!Dar cum nu e genul, va arata o incapatanare pe care nu stiu cum o voi administra! Dar mai bn s-astept!
Miki, daca iti amintesti, poate aveti cartea "Experimente" deja si at. cand copiii vor incerca sa le faca, mama, sa ai nervii tari ca astia nu se lasa pana nu scormone dupa tot ce le treb. ca sa-si faca experimentul!!!
Tot maine are si And Oli..la mate, dar abia a facut azi ceva.
Seamana a Mr. P. , Mqqm. Imi zice asa dragalash ca el nu vrea sa ma supere, ca a facut exr. alea si alea...dar sa-l las adica...
Azi, Ana...a comentat de fata cu ambele bunica + mamaie( ca le-am avut in vizita, a doua a venit la "pachet" adusa de sot - surpriza)ca nu stie ce sa aleaga: "Sa mearga mami(adica eu) in 2 picioare, dar cand vine de la serv. sa fie suparata si obosita si daca vrea sa ne mai dea cate una, sa ne prinda mai repede? Sau sa stea acasa pe capul nostru si sa ne dea mereu de facut exr. si sa mearga mai incet pana ne prinde?" Chiar nu stia pt. care din variante sa opteze, dar am concluzionat eu ca cel mai bn ar fi sa-mi rup si celalalt picior, ca asa chiar nu mai pot sa-i prind deloc, dar ar ramane cu "tocatul". Si-am ras cu totii!
Mihaela, sper sa ai parte de vreme frumoasa, nu chiar cum are Sanca, dar sa fie senin si placut!
Alma, s-au mai linistit spiritele? Bafta Dianei!
Ana68, ce mai zici? Maine se da "lupta"! Bafta multa!
Miki, si lui And. al tau, multa bafta!
And. al meu, n-are niciun chef sa participe. Nu-l intereseaza si pace! Desi si la ei, d-na le-a dat 10 curat in catalog pt. prima reusita.