Copii din 1996(13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

repede si eu pe aici(ianinte de a pleca la munca)sa va dau binetze"

Felicitari inca odata copiilor vostri pentru rezultatele obtzinute la olimpiade si mediile foarte bune,sANCA,imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva si ma bucur ca Elliot da semne de maturitate.

oi primim vineri situatzia la invatzatura,eu zic ca sunt pregatita!

Sotzul meu iar e acasa ca iau revenit simptomele,asa ca va datzi seama...trai pe mine!
Tot astazi se implinesc 11 ani de cind a murit mami meu,asa ca mai bine ma duc la munca!

MIHAELA si MIRELA condoleantze,mare pacat!

Fetelor sper sa mai intru saptamina asta!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutari dragutelor....

Agho...hehehehehehe...ce-ti pasa?Stai acasa si ai timp...Mi-amintesc cand stateam si eu acasa cu Luana si intram pe forum si dadeam la refresh de mi se acrea in gura dupa postarile fetelor...
Cu lucratul la mate a lui Alex:pai ,vorba ta,l-o pus doamna de mate,are incotro?!Si noi il punem la munca,face nu zic nu,insa bodogane.Cand il arde sau il frige rau de tot...munceste singur.Ma bucur ca e constient de anumite situatii.La celelalte materii,cum ziceai si tu de portofolii si alte astea,il mai ajut si eu,atat cat pot,dar nu prea mult ca sa nu devina dependenta...Pai ieri cred ca a lucrat cam 30 de exercitii si probleme,poate mai mult din ce i-a dat doamna de mate.A fost o ora la scoala si p-orma acasa la muncit.Si exercitiile sunt de la foste olimpiade de mate si din Gazeta Matematica.Nu stiu de unde i-a facut rost profa de ele,ca i le-a dat xeroxate.
Ce nota a luat Ana la olimpiada?Si bravo lui Andrei ca e studios si constiincios.Mediile lui sunt super...Apropos de invatat geografia,cum ziceai: si Alex e pasionat de chestii asa copilaresti,cum zici tu.I-am cumparat,la cererea lui,o carte despre pirati,are acasa toata colectia de anul trecut a revistei Atlas...ii place sa citeasca despre chestii geografice.Uneori il gasesc cu atlasul geografic in brate rasfoind si il intreb ce citeste acolo si cica se uita si el ca e curios cum e impartita lumea asta...poftim!
Bafta la pregatiri si la scoala!
Anca...probabil ca si Elliot s-o fi saturat de shicanelile lui Matei,zic si eu si bravo baiatului ca intai a gandit ,clar a crescut si s-a mai maturizat.Sa-ti zic o chestie:lui Alex i-am zis cam asa la inceput de clasa a V-a,ca important este sa studieze si sa invete la materiile principale,in speta mate si romana,sa nu neglijeze cras nici geografia,biologia,istoria(care de altfel vad ca ii place si il pasioneaza),iar la celelate nu-i nici un bai daca mai da prin strachini.Insa sa aiba grija si sa-si aranjeze invatatul pentru toate materiile in asa fel incat media sa iasa bine,caci degeaba ia 10 pe linie la mate si romana,daca un 4 sau 5 la desen sau muzica sau religie ii vor strica media generala.Noi i-am zis asa ca sa inteleaga ca pentru materiile cu mai putina importanta pentru el se poate pregati cand stie ca-l va asculta si ca nu-i bai daca ia vreo nota mica la ele.
Asa ca felicitari maxime pentru A-ul lui Elliot la mate...baiat destept!
Miha...ce interesant...Ce alte natii mai ai printre colegii invatacei?!Banuiesc ca sunt destui indieni,thailandezi si alte natii d-astea,asa-i?Pai faci progrese,inteleg eu...Ma bucur mult ca Silviuta stapaneste tot mai bine limba si ca doamna ei o lauda.Era si normal la cat de isteata si descurcareata este,pup micuta suedeza!Si ma bucur mult si pentru progresele sotului tau.Cred ca e tare incantat,fericit si multumit ca e atat de apreciat...Per total se pare ca alegerea voastra cu mutatul definitiv si luatul de la capat in Suedia a fost una din cele mai inspirate si mai bune alegeri!
Dana...Dumnezeu s-o odihneasca pe mama ta!Deci sotul e iarasi racit?Of,insanatosire grabnica!Sa ai spor la treaba si bafta lui Andrei la scoala!

Dragelor,va pup si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hehe, sunt in pauza si am intrat sa va salut! Avem o sala mare cu computere, fiecare avem contul nostru. Azi am stat aici si am scris in word o compunere in suedeza despre tara de unde venim si despre orasul nostru. Asa ca am mancat si am venit sa stau putin la computer...

Ana-Maria am colegi din Thailanda, Libia, Palestina, Nigeria, Chile, Rusia, Armenia, Etiopia, Kosovo, Irak...cred ca am zis toate tarile...indieni nu sunt, ei merg in tarile in care se vorbeste engleza. Chiar ieri am avut in cartea de curs o statistica cu emigrantii din Suedia...pe primul loc, e Finlanda apoi Iugoslavia si Irak-ul. Suedia e tara care primeste refugiati, sunt foarte multi din tarile arabe-Libia, Kuweit, Palestina, Irak, Iran...mai sunt si din Somalia. Ieri a fost o faza simpatica...un coleg de la cursul D a venit in pauza la mine sa-mi prezinte un coleg din Romania...apare un tip negru si ma intreaba: "buna! ce faci?" E din Somalia si a fost in Romania acum vreo 5 ani dar a stat putin, nu stia sa vorbeasca mai mult...
Spor lui Alex la facut probleme la mate! Azi ai avut putin mai liber de ai scris atat? Nu pot decat sa ma bucur...

Dana, grele "aniversarile" astea.......si eu am tot in ianuarie ziua mortii lui tata, sunt 5 ani deja si parca a fost ieri...
Sotul tau cu aceleasi probleme cu stomacul? Multa sanatate!

Va pup, mai vin io...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Miha....da,de dimineata a fost ceva mai lejer si m-am pus pe scris,cu intreruperile de rigoare,evident...insa mult mai lejer.Nu mai este atata corespondenta de trimis si primit si atunci e ceva mai lejer.
May,m-am spart de ras la faza cu omul negru din Romania....beton!Mi-a placut.Ei si ce nota ai luat la compozitie?Ce-o zis profu' sau profa'?Sa ai spor in toate...si bafta la scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Sanca, multe felicitari lui Elliot! E grozav la mate si stiinte! E tare baiatul! Cu engleza o rezolva el cumva. Un mare bravoo si pt. gingashia cu care l-ai tratat!...Evitarea incaierarii...

N-o stresez pe Ana, tocmai i-am dat de lucru la mate...nu de alta, dar o s-o traga curentul prin atatea gauri! May, daca ar citi ea, ce-am scris acum, ar sta imbufnata pe mine si-ar mai trebui tot eu sa-mi cer scuze si s-o impac...si mi-ar reprosa si-a doua zi..si peste o luna...
Nu e vina ei, recunosc...e vina mea...pt. ca nu am stat acasa sa lucram zilnic, sa o veghez cum face cate 2-3 ore din culegeri...Asa-mi trebuie! Ufff! Si doamna ei..lasati..e bine copilul...nu trebuie fortatzi...Asta in timp ce altii lucreaza cu "viteza luminii"...Punctajul a fost sub asteptari, nici nu merita mentionat. Daca mergea la Olimp., aveam motiv sa-i dau de lucru in plus si poate se si entuziasma. Macar mi-am dat seama ce diferenta mare/maricica este intre exr. din manual si cele din teste. Acum o sa "manance" mate pe paine! Evident si romana si celelalte. Daca sunt eu acasa si-i dau de lucru, nu comenteaza. Dar cand era singura, nimic nu lucra. Refrenul: "Am uitat".

Deci, Anca, fii pe pace, n-o stresez...

Ana68,esti o dragutza ca iti faci timp sa scrii.
Sper ca ai citit ca la mate, Ana nu s-a descurcat bine. Asa ca lucreaza la greu. Functioneaza capsorul, numai ca nu l-a rodat nimeni. Il tine de frumusete, sa nu se uzeze.

Bine ca Alex e OK. Are cap de stiinte exacte. Mult succes sambata!
And. tot n-a lucrat nimic pt. olimp. Azi l-am bombanit pt. plansele de la desen lucrate neingrijit. I-am rupt foaia cu raspunsurile tampe facute la tehnologie..si-a facut din nou. I-am si zis ca cine stie cate nerozii o mai fi scris pana acum?!...

A luat 10 pt. revista de la biologie si aseara a fost recompensat cu accesul la jocul preferat. Azi doar si-a facut tema la mate, a citit la geografie. Stitzi, eu mor cand aud ca "mi-am citit"...Ce-i aia citit?...Cand corect ar fi sa zica "invatat"...Tot azi isi numara cele 5 puncte la istorie pe care le poate adauga la note (are 2 de 10 si 2 de 9) si se gandea sa adauge cate unul la notele de 9 ca sa fie 10 curat. Si-i mai si ramaneau...

Mihaela, m-am amuzat la faza cu "romanashul" cu care ai facut cunostinta. Asa, aseara la patinaj artistic, chiar si fi-miu a remarcat la cuplul care reprezenta Germania ca numai a germani n-arata (ea e din Rusia, el e german, dar pare mulatru mai degraba).
Ma bucur pt. ocaziile tale de socializare, precum si pt. progresele micutzei Silvia! Felicitari sotului tau! Ati stiut voi pe ce mizati.

Dana, cam slabe sperantele sa ai mai multa liniste! Nu dispera! Noi suntem aici sa te sustinem. Multa sanatate in primul rand, ca notele se repara mai usor!

Va pup pe toate si le astept si pe celelalte mamici cu noutati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Mihaela, am patit-o si eu asa, cand ne-am mutat aici. Nu mai stiu cum il chema, dar era negru, ca noaptea, dar vorbea romaneste fluent. Facuse medicina in romania, iar aici lucra, cu emigrantii. Ma tot invita la film si eu l-am refuzat religios.
Mai faceti progrese si in curand o sa va simtiti ca acasa. Cand va mutati din apartamentul temporar? A-ti inceput cautarea?
Aseara am vazut un film simpatic si m-am gandit la tine. Se numeste "Psalmer från köket" o comedioara in suedeza si norvegiana.

Agho, profesoara lui Ana, stil, tipic american... lasa copilul, ca si da el drumul. . . Ii lasam si ramanem cu lasatul. Eu inteleg tehnica lor, dar nu sant de acord cu ei. Ca niciodata un copil nu o sa-ti ceara mai mult de lucru, benevol. Daca as avea si eu timp mai mult acasa as intra in Mateias al meu, sa-si mai dea drumul la matematica. Pe carnetul de note vad ca are numai O (outstandanding) tradus ar fi E pentru Excelent, dar e in clasa a 3 a si nu stie inca tabla inmultirii. Noi o faceam in scoala in clasa a 2, Elliot a facut-o in a 3 a.

Aseara cand am ajuns de la servici, Elliot se simtea ca in vacanta. L-am intrebat daca nu are teme, ceva de studiat... NUUUUU... Si-a adus chiar "paint by numbers" - si a inceput sa lucreze in bucatarie in timp ce pregateam dinner-ul. Cand veni vremea de culcare, a zis ca el mai are de citit din Iliada... "Pai ai zis ca ti-ai facut temele...." - "Eu nu am zis asa ceva......" Si zau daca nu sant momente in care am impresia ca eu aiurez si traiesc pe alta planeta... De acum incolo il pun sa-mi dea in scris, sa semneze si sa puna data. Imi fac un caiet special cu "Nu am teme - dupa Elliot S"....

Dana, esti cam trista in ultimul timp, si cred ca toate s-au adunat - boala ta, strsul cu sotul bolnav... Ai nevoie de o vacanta si de soare. Nu ai de ce sa te stresezi din cauza notelor, o sa vezi, ca or sa fie bine. Daca nu, are timp cand sa le indrepte pana la sfarsitul anului.

Ana-Maria, cred ca Alex al tau, si noaptea tot matematica viseaza. Ce faci, ai scapat de jobul 2? Vad ca esti mai legera, si ca ai timp mai mult de noi?

MqqM ce faci, gatesti fasolea?

Miki unde ai disparut? Nici o noutate?

Alma, s-a mai incalzit la voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Neatza!
Eu nu am vesti prea spectaculoase.
Andrei a dat testul la franceza, dupa o saptamana de pregatiri asidue, sper sa se lase cu un 10.
Ieri a dat test la istorie din Grecia antica, el zice ca a facut foarte bine.
Iar duminica are olimpiada la mate, dar inca nu a pus mana sa faca ceva in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Dragelor, intru doar sa va salut.
Sunt trista... Ieri am fost la inmormantarea unui prieten, azi merg la inmormantarea sotului verisoarei mele care avea doar 43 de ani...
Mihaela, ce intamplare sa avem cunostinte comune. A fost foarte dureros... Tatal lui Remus, fratii, sotia lui Manuela, of toata lumea multa de acolo... noi prietenii... Tristete mare...

Hai, sa nu va intristez si pe voi...
Asta e viata, merge inainte....

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Mirela, suntem alaturi de tine!

Mergi la inceput

Salutare dragelor,

Agho,pai cum am ceva timp,pac!sar pe forum sa dau cu scrisul...ca p-orma pierd sirul si nu mai stiu unde am ramas...Nu,nu citisem cu atentie ca Anuska nu s-a descurcat la mate...imi pare rau!Pai daca studiaza e foarte bine...perseverenta si ambitie,plus - zic eu - motivatie.Eu i-am facut bucata lui Alex dupa concursul unde a luat mentiunea si l-am parat in fata la profa lui de mate,ca nu a lucrat in plus acasa pentru acel concurs.S-a inrosit ca racul,dar a meritat.Ori de la intamplarea asta,poate si de rusine si de ambitie,de marti baga ca MIG-ul pe pista probleme si exercitii la mate,unele din culegerile de acasa,altele date de doamna lui de mate(din gazeta matematica si din fostele olimpiade,pe care deja le-a si terminat,de ieri inca)si in plus,cum ziceam,la scoala a fost scutit de la ore de profa lui...Sa vedem ce va face maine,sper sa fi fost cu folos chiulul asta de la scoala si pregatirea facuta.OK este el,ca-i sanatos,Slava Domnului!,cap de gandit are,insa are mult prea multi cai verzi care plutesc pe pereti si constant ii trebuie suturi in fund ca sa faca multi pasi inainte...trebuie impulsionat constant,ca altfel se culca pe-o ureche.I-a intrat in cap ca-i cel mai bun din clasa lui si din toate clasele de a V-a din scoala unde invata,profesorii il tot lauda...si baiatului i-au crescut coarne de cerb.Ori noi acasa nu-i prea dam apa la moara si asta il enerveaza,cred eu si ma gandesc ca treaba cu culcatul pe-o ureche o face in spirit de fronda si razbunare fata de mine si Marius....zic si eu!
Sa sti ca si Marius il controleaza pe Alex la teme si e jale de cele mai multe ori si se lasa cu pedepse...din neglijenta copilului.Eu nu ma bag la fazele astea,ca se lasa cu paruiala.Marius e mai indulgent,mie imi sare palma imediat.
Felicitari lui Andrei pentru 10 de la revista de biologie...
La faza cu "am citi" si eu vad rosu in fata ochilor si intreb:"cum adica ai citit?".Si ma pun sa-l ascult si realizam amandoi ca habar nu are ce a citit,ca pe o ureche ii intra si ii iese pe alta.Uneori nici nu citeste macar,se uita la poze....si sa nu vezi atunci rosu in fata ochilor?
Va doresc si eu bafta maxima si spor la invatatura!

Anca....hai ca sunteti de coma:caiet special "Nu am teme,dupa Elliot..."!Mah,nu e o treaba rea....dar ma gandesc ca trebuia sa-i ceri caietele de teme sa verifici si sa-l intrebi si despre ceea ce a citit.Banuiesc ca erai si tu obosita,asa-i?Ca si eu fac la fel...si maimuta de Alex stie asta.
Alex e un amalgam uman,cu sentimente contradictorii...n-as putea sa-l definesc si sa-l incadrez intr-un tipar...Cred ca ii place matematica(eu nu am fost ca el).De jobul 2 inca nu am scapat,urmeaza si saptamana viitoare sa stau ca secretarita.Dar s-a mai rarit treaba cu trimis si primit corespondenta,am perioade cand chiar nu am absolut nimic de facut si d-aia pot scrie aici.Inceputul de luna e cel mai aglomerat.

Miki,Doamne ajuta! de nota maxima la testul de franca si bafta duminica la olimpiada!

Fetelor,cum am liber trec la o citire...pana una alta va doresc un week end linistit si va pup!

Mergi la inceput