Copii din 1996(13)
Raspunsuri - Pagina 12

alma spune:
Vine fata mea aseara de la scoala, suparata foc. S-a certat cu cateva fete din clasa si ele s-au dus cu paratul la diriginta. Stiu ca si a mea are gura mare, dar mai stiu si rautatea celorlalte fete, am mai citit ce-si scriau pe messenger. Una din ele a dat peste ea in pauza, intentionat, apoi i-a spus un "pardon" zeflemist. Si tot ea a picat aia rea. Mi-a zis serios ca nu mai suporta fitzele celorlalte si ca grupul de copii buni vrea sa plece la alta clasa. Marti aveam sedinta la scoala, sa vedem ce va fi. Ieri a avut si olimpiada la romana, zice c-a facut tot, vom vedea.
Mihaela, bafta la cursuri! Daca esti la grupa C, au vazut ei potential si talent in a invata limba lor "melodioasa". Romancuta care refuza sa-si mai vorbeasca limba n-are ce face, a adunat ea ceva frustrari de nu mai vrea s-auda.
Mqqm, rasufli usurata ca in sfarsit cartea se va termina si Dedi isi va reveni din reverie. O sa inceapa alte indragosteli, reale de data asta, ce ne-o astepta.. Diana a fost cu o colega la shopping, s-au distrat. Orasul e mic si se descurca, nu-mi fac griji (asa mari).
Miki, copiii promit, dar uita repede . Tot impinsul de la spate e metoda care da rezultate, cat de cat.
Ana, ai baiat destept, asa ca poti avea incredere in el, ca, desi viseaza mult, te poti baza pe el si pe cunostintele in materie de scoala. Felicitari!
Agho, multumesc de felicitari! Se poate si mai bine, daca n-ar fi dezinteresul pentru aprofundare. Asa o mai incant si eu pe Diana sa participe, ii spun de premii, ca doar a castigat niste bani anul trecut pe meritul ei, dar ii e si teama ca i se cer prea multe si e posibil sa nu faca fata. Am citit o compunere de-a ei ieri, foarte reusita, am ramas masca la ce poate scrie, insa profesoara de romana n-a fost multumita, ar fi vrut sa se refere la o carte anume (compunerea se numea: ai carte, ai parte! si se referea la impactul pe care l-au avut cartile in viata lor de pana acum).
Dormitorul e oarecum amenajat si acum, pe orange deschis si albastru, insa vrem sa schimbam canapeaua cu un pat suspendat, nu 2 paturi suprapuse, ci sus patul si dedesubt birou sau dulapioare. In cazul asta va trebui sa fac loc si unui fotoliu, ca e incomod sa citeasca cocotata acolo, apoi va mai avea si musafiri... Mai gandim aranjamentul, mai e pana la vara.
Diana are telefon mobil de cativa ani, e o necesitate pentru ca o pot verifica, ea e singura acasa dimineata, mai ia legatura cu colegii pentru teme, intalniri. Eu il consider util, nu un moft, mai ales ca nu i-am luat ultimul racnet.
Sanca, asa sunt si eu cand e de facut vreun referat si Diana are nevoie de ajutor. Ma implic, mai caut pe net informatii. Si imi place ca citeste dupa accea ce printeaza, incat ii raman si informatiile in cap. Cred ca la noi se va face latina in clasa a 8-a si apoi la liceu, daca opteaza pentru filologie sau limbi straine.
Mi-a placut povestea cu pledoaria. Deja ei incep sa speculeze si sa aiba propriile idei despre anumite lucruri. Diana avea impresia ca banii nu se termina niciodata, dar am discutat despre ea si aspectul asta. Ma intreba acum cateva zile ce ar putea munci la varsta ei ca sa castige bani.
Dana, tot pe fuga... Din pacate nu te pot ajuta cu matematica, pentru ca Diana e clasa a 6-a si am cam uitat ce-au facut anul trecut pe vremea asta. Gasesti teste la diverse materii pe didactic.ro.
Va pup si spor la treaba!

mihaela_s spune:
Hej,Hej! :))
Noa acu' am ajuns de la curs, a fost unul introductiv, cu toti elevii grupelor B,C si D...fain de tot...interactiv, lucrat pe grupe, evaluat putin cunostintele noastre...ce mai, sunt iar eleva. Nu ca in Ro, e foarte comunicativa scoala aici, interactiva si profele sunt atat de faine! Am avut 3 probe pe care le-am facut pe grupe...matematica, cunostinte despre Gotland si o alta serie de intrebari la care a trebuit sa raspundem dupa ce am ascultat raspunsurile intercalate in cateva convorbiri pe banda(la casetofon)...haha, asta a fost cea mai grea! Dar am inteles pana la urma, desi am gresit 1 raspuns...iar la mate n-am inteles o parte a unei probleme, erau mai mult de logica decat de calculat, simple...doar sa pricepi textul!
Noa dar per total sunt multumita, am inteles cam 90% din ziua de azi, unde nu intelegeam un cuvant intrebam si mi se explica...fain de tot! Abia astept ziua de maine...si urmatoarele...
Ok, hai ca vorbim aici despre copii, dar acum am venit acasa si trebuia sa spun si eu cuiva ...
mqqm, asa deci, dragostea continua...bine ca nu sunt mai multe volume, dar mai stii la cartile astea de succes la ce sa te astepti?
Cu romancutza am mai povestit(mai mult in engleza, doar unde nu stiam o dadeam in ro), e singura pe care o cunosc...azi am vorbit in 3 si cu colegul nostru din Libia...la fel de surprins a ramas si el...ne-a auzit ca vorbeam engleza cu Dana si a intrebat de ce nu vb. romaneste si asa a ajuns sa-i explice si lui ce motive are...
E fata normala altfel...dar ai dreptate, macar exersez si engleza asa, pana o sa putem comunica in suedeza. Nici mie nu-mi pare rau...am eu cu cine vorbi romaneste, nici o problema .
Huh mey, ce de adunaturi de natii la curs, azi ne-au facut prezentarea pe tari...am un coleg si din SUA, una din Chile...Asia, Africa, Europa...
Sanca, mortal Elliot cu replica, e clar ca trebuie sa schimbi placa ...
Tot citind despre copiii vostri m-am mai linistit ca nu numai eu vorbesc cu Diana de parca as vorbi cu peretii...azi ne intelegem, ne spunem ce si cum nu ne place, ce dorim sa schimbe, ca a luat-o pe aratura(la ea cu comportamentul ne luptam, uneori sare calu' la obraznicie si pretentii) si peste cateva zile ajungem iar de unde am plecat...macar acum stiu ca asa e varsta asta, repetam si repetam...
Dana, noi am inceput cu Diana de ieri matematica din manualul de a 5-a din Ro. Aici fac inca foarte simplu, ceva le nivel de cl. 3-a din Ro...sunt impartiti in 2 grupe, cei slabi fac inca adunari cu zeci, inmultiri si impartiri simple. Cei mai buni fac impartiri cu rest, dar Diana le-a facut deja si se plictiseste...asa ca am inceput sa lucram individual acasa. Dar si aici am un semn de intrebare...poate asa se va plictisi mereu...deocamdata sunt ceva teste de recapitulare in manual si apoi am vazut ca sunt numerele naturale...pana atunci poate trec si aici la altceva.
Ana-Maria, Miki, unde au ajuns copiii la mate? Au trecut de ridicarea la putere, de ecuatii? Sa ma pot orienta putin prin manual...
agho, frumos premiu pentru Olimpiada...sper din suflet sa ajungeti la Disneyland...strange bani, ca surprizele se pot arata!
Ah, inca 3 saptamani de stat acasa...lasa ca nu-i rau, mai sufli si tu...stiu cum e, ca mi-au ajuns si mie 4 luni, dar traiam cu speranta ca vine ea si ziua aia de 15 ianuarie...intr-un fel mi-a prins bine totusi...
Ok spor la treburi va doresc, mai viu io!
vorbe de copil...
Hobby

agho spune:
Sanca, Mqqm, Alma, Miki, Ana68, Mihaela, Dana
"Nu exista esec, exista feed-back."
Pledoarii cred ca facem toate, asa ca nu ma mira ca s-au saturat si ei de noi, cum ne-am saturat si noi de atitudinea lor...
Cand vrem sa schimbam ceva...clar... trebuie sa incepem cu noi!
Copiii sunt buni, noi suntem "depasite"! Mai bine am povesti cu ei, asa ca la gura sobei, o multime de lucruri si sigur vor sti sa mearga mai departe...
Azi, emotii mari pe Ana inainte de Olimpiada la romana. Subiectele au fost mai simple decat cele date acasa. A avut si o compunere de facut si a uitat ca mai trebuie sa faca si o introducere. Ea a intrat direct in subiect , a folosit mai putine figuri de stil, ca doar astea poate ca sunt pierdere de vreme. S-a inspirat din lectura cartii "Bradutul de Craciun" primita de la un Mos Craciun. Sigur merge "pe sector". Ma bucur pt. ea, ca asa e mai motivata sa invete.
Mai, va rog sa ma scuzati daca m-am exprimat gresit!...Eu i-am zis Anei de Disneyland pt. ca asa parca auzisem ca fusese recompenast locul I...nu stiu in ce an... sau poate ca am confundat lucrurile. I-am zis-o stiind ca in toamna, cand cu "dovlecelul de decorat", a luat concursul ca pe o provocare ca sa castige premiul cel mare si a castigat o mentiune! Si asta, asa, fara sa ne straduim prea mult!
Si tot anul trecut, in primavara, la un joc pe calculator - campanie Milka, Ana (cu punctajul reusit de ea) a castigat rucsac, vacuta de plus, sapca si dulciuri! Si era ff incantata!
Acum, daca vor fi rezultate bune la scoala etc, desigur, vor fi niste recompense din partea noastra, ca doar de-aia existam ca sa-i recompensam!
La Olimpiada de mate inca nu au sosit rezultatele. Si asteptam si la romana.
Mihaela, la mate...au facut exr. cu fractii subunitare, supraunitare, au facut si cu puteri (exponenti), cu procente. In privinta mea, da, e buna o pauza. Dar azi am lucrat ceva pt. serv. ca sa "luminez" putin treaba si am stat cateva ore bune pe comp.
Mamelor, aveti niste copii grozavi, dar sigur aveti si niste gratii pe ochi de nu le vedeti calitatile cum mustesc!!!
Apropo, e o discutie in ziare cu schimbarea sistemului de admitere in licee. Unul din argumente este de exemplu, faptul ca un copil olimpic la matematica cu 10 in teza unica, a luat 5 in teza cu subiect unic la romana si 6-7 in teza cu sub. unic la geografie sau istorie. Din cauza ultimelor 2 note, practic un astfel de elev nu poate intra la un liceu cu profilul mate...Plus alte si alte probleme. Si e normal, nu toti pot excela la toate materiile...Sunt oameni care au stiut sa faca treaba si fara sa cunoasca unde a copilarit nu stiu ce poet etc!!!

agho spune:
Sanca, Mqqm, Alma, Miki, Ana68, Mihaela, Dana
"Nu exista esec, exista feed-back."
Pledoarii cred ca facem toate, asa ca nu ma mira ca s-au saturat si ei de noi, cum ne-am saturat si noi de atitudinea lor...
Cand vrem sa schimbam ceva...clar... trebuie sa incepem cu noi!
Copiii sunt buni, noi suntem "depasite"! Mai bine am povesti cu ei, asa ca la gura sobei, o multime de lucruri si sigur vor sti sa mearga mai departe...
Azi, emotii mari pe Ana inainte de Olimpiada la romana. Subiectele au fost mai simple decat cele date acasa. A avut si o compunere de facut si a uitat ca mai trebuie sa faca si o introducere. Ea a intrat direct in subiect , a folosit mai putine figuri de stil, ca doar astea poate ca sunt pierdere de vreme. S-a inspirat din lectura cartii "Bradutul de Craciun" primita de la un Mos Craciun. Sigur merge "pe sector". Ma bucur pt. ea, ca asa e mai motivata sa invete.
Mai, va rog sa ma scuzati daca m-am exprimat gresit!...Eu i-am zis Anei de Disneyland pt. ca asa parca auzisem ca fusese recompenast locul I...nu stiu in ce an... sau poate ca am confundat lucrurile. I-am zis-o stiind ca in toamna, cand cu "dovlecelul de decorat", a luat concursul ca pe o provocare ca sa castige premiul cel mare si a castigat o mentiune! Si asta, asa, fara sa ne straduim prea mult!
Si tot anul trecut, in primavara, la un joc pe calculator - campanie Milka, Ana (cu punctajul reusit de ea) a castigat rucsac, vacuta de plus, sapca si dulciuri! Si era ff incantata!
Acum, daca vor fi rezultate bune la scoala etc, desigur, vor fi niste recompense din partea noastra, ca doar de-aia existam ca sa-i recompensam!
La Olimpiada de mate inca nu au sosit rezultatele. Si asteptam si la romana.
Mihaela, la mate...au facut exr. cu fractii subunitare, supraunitare, au facut si cu puteri (exponenti), cu procente. In privinta mea, da, e buna o pauza. Dar azi am lucrat ceva pt. serv. ca sa "luminez" putin treaba si am stat cateva ore bune pe comp.
Mamelor, aveti niste copii grozavi, dar sigur aveti si niste gratii pe ochi de nu le vedeti calitatile cum mustesc!!!
Apropo, e o discutie in ziare cu schimbarea sistemului de admitere in licee. Unul din argumente este de exemplu, faptul ca un copil olimpic la matematica cu 10 in teza unica, a luat 5 in teza cu subiect unic la romana si 6-7 in teza cu sub. unic la geografie sau istorie. Din cauza ultimelor 2 note, practic un astfel de elev nu poate intra la un liceu cu profilul mate...Plus alte si alte probleme. Si e normal, nu toti pot excela la toate materiile...Sunt oameni care au stiut sa faca treaba si fara sa cunoasca unde a copilarit nu stiu ce poet etc!!!

CriPOD spune:
Alma, am inteles cum e patul suspendat acum. Cred ca e o solutie foarte buna daca nu e o camera foarte spatioasa. Despre certuri cu fete: of, of. Las-o cateva zile totusi, poate fi ceva trecator si maine sa fie prietene iar.
Mihaela, ei, mai trebuie sa si gresesti cate una asa din cand in cand, ca daca nu ce sa te mai invete ei, nu? Da-le sansa sa se simta utili.
Agho, tinem pumnii la olimpiada. In discutia cu admiterile, eu sunt pe dinafara. Nu pot sa spun decat "thanks" ca nu trebuie sa-mi mai bat capul si cu asa ceva. Simpatia mea!
Cu ce m-am ocupat eu azi?! Sa va spun... Am revizuit cu Denisa organigrama pionierilor din Romania de pe vremea comunista. Cu tot tam-tamul: cantat "am cravata mea...", "tovarase comandant de unitate, detasamentul clasei a 7-a b este gata pentru inceperea activitatii. Raporteaza comandantul de detasament, pionierul Georgica!" Si alte discutii, daca noi chiar spuneam cuiva "tovarase", ce slogane comuniste imi amintesc, despre "soimii patriei", ce mai, m-am si distrat cand povesteam. Avea asa un aer de neincredere, asa ca, atunci cand a intrat tat-su in casa, i-am spus: uite, suntem varste diferite, am trait in orase diferite la varsta aia, intreaba-l". S-a apucat si tat-su sa-i cante "am cravata meaaaa..." (intre noi fie vorba, mey da' fals canta omu' asta, am constatat azi
). Si sa strige "to'rshaaaa", sa-i explice cum interpelam noi pe tovarasa. Ce mai nebunie a fost azi!
Dar sa va spun de unde a plecat: ultima nuvela studiata la engleza "the laughing sutra", carte foarte faina si haioasa de altfel, are de-a face cu regimul comunist din China si cu Mao. Parte din tema ei pe maine a fost sa creeze un slogan comunist. Ei, si s-a intamplat neasteptatul: copilul meu, transpira sa-i faca lui Mao un slogan comunist! Ironia sortii, ce mai! Asa ca am tinut neaparat sa va spun si voua cu ce ne-am ocupat azi, ca-i prea de tot! Ma duc sa-i fac o poza desenului, stati asa ca vin imediat si va arat, ca-i pacat sa nu vedeti... Eu m-am prapadit de ras cand mi-a aratat...
Edit:
Uite, engioitzi, va rog!
Mai vorbim !
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ

mikimihaescu spune:
Miha, Andreiu a facut pana acum puteri, ecuatii si acum face divizibilitatea (cel mai mare divizor comun, cel mai mic multiplu comun) - se pregatesc de fractii.
Discutia noastra serioasa a avut un efect super
Acum stau cu el in camera langa birou si il supraveghez cum scrie si ce scrie. Deci mai bine nu discutam , hehe, ca pana la discutie stateam si imi vedeam de treaba mea si el isi facea singur lectiile. Ma enerveaza ca nu pune deloc accent pe aspectul caietului si al temei, ce il costa sa aranjeze tema intr-o forma mai placuta si ingrijita? Off.
Aseara am stat langa el si l-am urmarit cum face la mate. Scrie o socoteala in stanga,una aruncata in dreapta, raspunsul inghesuit tot in dreapta, vai mama ei de tema. Asa ca i-am rupt pagina ca la clasa 1 si l-am pus sa scrie un pic mai mare si ordonat.
Toata seara am facut investigatii ce tema are la romana, am sunat la 3 colegi si am obtinut 3 variante. Deci facem un fel de medie si sper sa fie bine.
Daca va puteti inchipui, are tema si la religie. Cica "rapundeti ce faceti in situatia in care cel mai bun prieten va iunvita duminica dimineata la petrecerea de ziua lui?"

Ana68 spune:
Salutare dragelor,
Ieri a fost o zi foarte agitata la servici,e perioada facturarilor,trimiterii de decizii si somatii...e cumplit.Am scris ,stampilat si iar scris si iar stampilat si iar scris pe putin 300 de hartii,toate luate de cate 2-3 ori.Nu-mi mai simteam degetele de la mana dreapta la ora 16.30 cand am reusit sa termin si sa iau prima pauzare.Nici la wc nu am reusit sa ajung toata perioada asta.Si am avut de lucru si pe jobul meu,o alta situatie de facut...Si se pare ca prea curand nu se va termina,inca 2 saptamani.Asa ca sa nu va suparati,dar nu am reusit sa va citesc decat asa pe sarite,sar'na de laudele pentru domnu' Alex,sa aveti sanatate multa si un week end super!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

alma spune:
Vai, ce talent are Dedi! Am mai remarcat in albumele voastre si alte schite, chiar e talentata. Sunt amuzante aducerile aminte, povestim si noi, iar ea asculta cu gura cascata.
Agho, ar fi bine sa se schimbe sistemul de admitere in functie de profilul fiecarui liceu in parte. Eu am inteles ca vor face si clasa a 9-a in scoala generala.
Miki, tema la religie are un schepsis, de genul: "preferi sa te duci la ziua colegului sau sa te duci la biserica?" Profesoara de religie a Dianei e tare suparata ca nu se duc copiii la biserica.
Mihaela, bafta la cursuri in continuare! Esti eleva de nota 9, nu? Perfect pentru inceput!
Ana, curaj!
O zi buna sa aveti!

Lona spune:
Ma "bag" ontre voi, dar nu ma pot abtine:
Si fiul meu (clasa a V-a) a avut aceeasi tema stupida la religie.
Raspunsul lui, pe doua randuri:
"Refuz invitatia la aniversare duminica dimineata din doua motive:
1. Nu pot manca tort inainte de pranz.
2. E singura dimineata in care pot dormi mai mult".
Punct.
A innebunit profesoara, sper sa nu-l altoiasca la nota, pentru ca voi fi nevoita sa-i explic ca bietul de el macar a respectat o porunca: "Sa nu minti!"

mikimihaescu spune:
Da Alma, am banuit ca asta era raspunsul corect, dar profesoara asta a lor nici nu stie sa le apropie materia. Iar manualul mi se pare sinistru, parca sunt la seminarul teologic. Asa nu o sa ii aduca la biserica, imi pare rau. Imi vine sa il retrag de la religie, pierdem enorm de mult timp memorand niste propozitii cu cuvinte greoaie pe care nu le pricepe.