Copii din 1996(13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

miki, agho, multumesc de raspunsuri. Cam greu pentru noi, vad ca in Ro s-a avansat mult fata de ce stie Diana, ea de fapt n-a facut inca nimic in plus fata de cl.4-a...dar nu-i nimic, o luam incetutz. Sa vad ce a lucrat si cu Toni, zicea ca vor face in ora si jumatate care o au impreuna in fiecare vineri, mate si romana.

Ana-Maria, spor la treaba! Asteptam sa te mai eliberezi ca sa fii in continuare activa!

Lona, poti sa te "bagi" intre noi oricand, sa vii cu povesti despre baiatul tau, nu deranjezi pe nimeni. Te asteptam cu drag!

Mqqm, haha...pai sigur ca le dau satisfactie...departe de mine sa stiu tot , dar sunt multumita de cat stiu, avand in vedere ca am studiat numai singura. Ca mai am de invatat...ohohooooo .
Azi ne-a impartit si pe noi profa...ne-a despartit pe cei care vorbim aceeasi limba, fie ea si engleza...e ok asa intr-adevar, trebuie sa-ti storci toate cunostintele de suedeza ca sa te poti intelege cu cel de langa tine....

alma, nu stiu de ce nota sunt, aici nu se dau note, dar cum spuneam, am inca muuuult de invatat...cuvinte, gramatica...sunt multumita de unde am inceput, atata doar . Mersi mult de incurajari, chiar am nevoie!

Ah cu religia....eu ma bucur ca am scapat, sincer. Nu vedeam nici un rost acelei materii, oricum cine e religios si merge la biserica, merge oricum, de bunavoie, pentru ca are credinta...cel trimis de profesor sau obligat...nu inteleg scopul....

Un we frumos de tot va doresc!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Lona, foarte tare raspunsul fiului tau. Asa merita astia daca fac manuale in halul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Fiica-mea a venit foarte contrariata si derutata de la ultima ora de religie. Profesorul le-a spus sa nu asculte muzica rock ca sa nu ajunga satanisti! Va dati seama?! Cand le-a spus asta, toti copii din clasa s-au intors catre Andrada.
La noi in casa se asculta doar muzica rock,asta ascultam de cand ne stim si asta vom asculta toata viata. Pe Andrada am dus-o cu noi pe la toate concertele la care am fost. Canta pe chitara "bucati" din Pink Floyd, din AC/DC, din Santana,E.Clapton... Mai nou, i-am luat o chitara bass de care e f incantata.
Ei si d-nul profesor inloc sa le spuna povesti frumoase religioase le spune prostii despre muzica rock...

Mergi la inceput

Off, deci vad ca nu numai eu ma plang de materia asta. Eu chiar credeam ca o sa invete povestioare din biblie si cand colo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mqqm, deci asta povestiti voi in lumea libera?M-am amuzat copios pe seama temei voastre de discutie. Desenul lui Dedi e superrr! Nici ca se putea mai elocvent. Daca il vad oamenii lui Mao, o vor lua in echipa! Tare tema! Mai ceva decat tema de care se plang mamicile la religie! Mi-a placut si cutzu in zapada si celalalt desen pt. tine. E foarte frumos! Chiar are imaginatie si talent la pictura. Are suflet de artist!
Multumesc de tinut pumnii! Ana merge mai departe la Olimpiada de la romana!!!...

Lona, mai am ras de-a binelea la raspunsul copilului tau. Dar n-as fi vrut sa fiu in locul profesoarei de religie.
Miki, mai...lasa-l sa dea raspunsul care-o fi...se descurca el.
Din fericire, Ana si And. n-au asemenea probleme. Profesoara nu e genul autoritar, cred ca incearca sa-i atraga cum stie mai bine. Dincolo de cuvinte, e trairea din suflet. Daca n-o ai, poti sa inveti macar din curiozitate. Daca nici curiozitate nu e...nu stiu ce sa mai zic.

Acum, ca o paralela intre tema din familia lui Mqqm si cea din familiile voastre...Si noi acasa am incercat sa le aratam copiilor cum era pe timpul nostru ...(Ce "batrani"suntem!!! )
Ma rog, nu stiu cat au inteles...Eu citeam despre marxism fara sa ma puna nimeni...Mai tarziu m-am dezmeticit si am inteles ce inseamna credinta. Asa ca le-am insuflat si copiilor acest lucru, mergem la biserica si asta ne ajuta ff mult in cresterea lor.
Ana a fost atat de dragutza ieri!! Mi-a spus ca in clasa, inainte de a incepe examenul avea emotii si si-a zis "Tatal nostru" in gand si s-a linistit. Asta chiar m-a bucurat. Este vorba de ce simti cu sufletul...ca teoria doar ne ajuta sa ne sprijim pe cuvinte. Chiar Parintele Calciu Dumitreasa a marturisit ca cel mai mult a invatat teologie de la mama lui care era o simpla taranca(cerandu-si scuze de la profesorii sai teologi).

Si revenind la tema, chiar s-a intamplat ca ambii copii sa fie invitati pe la ora 11 si s-au dus mai tarziu la petrecere si a fost f frumos.

Ana68, ca tine cred ca se simte o colega de-a mea ( veche de-un an) si fiindca nimeni nu a incercat s-o implice mai mult in activitate, nici ea nu si-a batut capul...Acum sigur ii vine mai greu sa ia "in brate" problema. Mai demult i-am aratat, dar "greu la deal". Acum ma gandesc si eu ca neavand incotro, va capata experienta si se va responsabiliza mai mult. Oricum, am incercat sa fac ceva ca s-o ajut. La tine, desigur e altceva. Tu ai experienta!!!

Mihaela
, am mai auzit eu ca in alte tari, nivelul la clasa e mai scazut decat in Rom. Dar sigur va veti descurca voi in vreun fel cu Diana. Progrese mari la invatat iti doresc!

Alma, , am inteles ce-ai spus si cu mobilul..noi avem 2 tel fixe in casa, asa ca ii sun de cate ori pot sau mi-aduc aminte. Cand se mai deplaseaza..sun la persoane respective acasa. Eu ziceam asa..ca ce ti-e si cu copiii astia?!!... Ieri m-a "tras in piept", mi-a zis ca n-are tema la romana. A stat sa-si faca o revista la biologie pret de mai multe ore, timp de 2-3 zile, iar la romana vroia sa plece cu tema nefacuta. (Am aflat in timp util totusi de la un coleg care l-a sunat pt. a-l intreba"Cate compuneri au la roman ? Una sau doua?...Si avea DOUA compuneri!!! Ca ce?..Lor d-na le-a dicat 6 randuri...si el din ce sa faca compunerea? Si da-i si dicteaza-i..blablauri cat mai multe ( 2 pagini de caiet studentesc).

Mergi la inceput

Eu nu l-am batut niciodata la cap cu "pe vremea mea....". Pentru ca imi dau seama ca nu se poate compara de nicio culoare. Asa ca l-am lasat si vad ca vine singur si ma intreaba ce faceam eu in clasa a 5-a sau dupa vizionarea cate unui film din vremea lui Ceusescu. Intr-o seara am facut o lectie de istorie contemporana de toata frumusetea si i-am pivestit cum era cand eram noi copii. A stat curios si m-a ascultat. Asta mi-a placut.

Mergi la inceput

A venit fi-miu de la scoala batut mar cu zapada de alti copii din clasa paralela. Dar mandru ca a luat la olimpiada un punctaj care ii permite sa mearga la faza pe sector (la mate, ca la romana nu ne-am bagat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Alma, ce treaba complicata cu prieteniile si relatiile la varsta asta. Nu stiu daca mutatul la alte clase o sa rezolve problema, ca in pauza tot acolo sant, cu totii impreuna. Sa ne scrii cum a decurs sedinta cu parintii.

MqqM, deci asa, peste week-end, Dedi se v-a pierde in a treia carte. Bravo ei. Sa nu o incluzi in planurile tale de WE ca v-a fii cu nasul in carte. Imi place desenul. Are talent la desen. Mi-a placut povestile din vremuri comuniste. Eu nu mai stiu poeziile si sloganele.

Agho, ai perfecta dreptate. E mult mai usor pentru mine sa incep cu critica. Uite, in saptamana in care a "bulit-o" la engleza, mi-a luat 100 % la un test de stiinte. Aseara cand m-am asezat sa vad cat de bine si atent si-a facut tema la mate, nu a gresit nici un exercitiu din 25. Mi-a zis-o sa-mi dea si peste nas, "vezi ce bine am facut?" . .. si pe urma: "functionez mai eficient noaptea..." Copilul asta nu stiu cand se odihneste. Noaptea adoarme ultimul din casa, dimineata e primul in picioare.

Nici eu nu pot sa-l fac pe Elliot sa lucreze in plus de la scoala. Nu vrea si pace. Nici eu nu am mai insistat, ca-mi fac nervi degeaba.

La Religie, am si eu o intrebare. Cand e slujba la biserica??? Aici de exemplu se poate merge la slujba - sambata la 16:30, duminica la 7:30, 9, la 11 si la 17:30. Deci nici o problema de a fii la ziua prietenului, ca doar nu vrem sa ne suparam prietenii.

Lona, da, chiar te rog, baga-te mai des printre noi.

Mirela, cam depasit profesorul asta... Asta a fost prin anii '70 cu Beatles in America. Ar putea sa fie si el mai creativ, si sa vina cu ceva mai nou. Atunci de muzica RAP ce sa mai zicem??? Asa ca lasa copilul sa asculte ce-i place si ce vrea.

Dana, eu ti-as scrie ce face Elliot la matematica, dar el e in clasa a 6 a. Sa speram ca-ti vine si tie randul la calculator week-end-ul asta.

Ana, mama mia, ce zi de munca... Eu as ajunge acasa si nu as mai fi fost buna de nimica. As fi vegetat pana a doua zi sa acumulez energie.

Miki, felicitari lui Andrei. Bravo lui, si Bafta la faza pe sector.

Un week end bun la toti,

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Tocmai am terminat o carte pe care nu am putut sa o las din mana in ultimele zile. "Castelul de sticla" -de Jeannette Walls. Nu stiu daca e tradusa in romana sau nu. Pe mine cartea m-a marcat profund. Si acuma, ma intreb; de fapt asta e o intrebare care ma macina mai demult, de ce oare copii care au crescut in neajunsuri, ajung mult mai repede persoane de succes? Oare aceste obstacole pe care le au inainte, ii invata sa navigheze mai bine in viata?
Va dau un exemplu care ma urmareste obsedant. Femeia de servici de la spitalul unde lucra mama, o amarata analfabeta, avea o fata cu 4 ani mai mare ca mine. Fata ei, crescuta de o mama care nu putea nici sa-si semneze numele a ajuns sa fie doctor.

Oare copii care sant lasati in pace, neimpinsi de la spate zilnic, dau rezultate mai bune???? Ori exemplul negativ de zi cu zi al parintilor, ii motiveaza sa faca mai mult si mai bine sa scape de saracie?
Care e secretul sa ne motivam copii sa faca mai bine si mai multe in viata decat am facut noi?

Mergi la inceput

Neatza oameni buni!
Raportez: m-am sculat din pat, am trezit si copilu ala mare, am recitit cu el lectia "Chez Tante Adele" la franceza (ca are la 10 meditatii si marti test), am facut micul dejun la copii, mi-am citit mailurile pentru job (a se citi "le-am pus pe toate la SPAM") si acum ma rasfat pe net cu noul meu scaun de birou (cu rotite, hehe).
Agho, felicitari pentru Ana si bafta la Olimpiada.
In general bafta tuturor la Olimpiade!

Mergi la inceput