Copii din 1996(13)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Sanca, mersi de incurajari.
Ma duc s afac niste exercitii cu ganterele, sa am putere sa il imping mai vartos de la spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Copila a venit astazi gafaind. Va dati voi seama ca aseara a trebuit sa stinga lumina aseara exact cand Eduard era asteptat sa apara dupa o lunga absenta si azi nu s-a putut concentra la scoala?! E tare haioasa cat de aprins vorbeste. Cartea era la climax cica, va imaginati voi?... Acum incearca sa aiba rabdare cu temele.
Ana, felicitari pentru Alex, bravo lui! Sanca a descris exact cum mi-l imaginez si eu. E un cool guy! Ii tinem pumnii!
Alma, acum i-am dat si fetei mele problema, sa vedem . Ce vrea sa-si cumpere Diana? A fost singura la shopping? Cu mobila, ce e un pat suspendat? Aici n-am vazut decat supraetajate. Eu am reusit s-o conving sa mearga cu ceva clasic. Eu m-am saturat de modernisme si de "sleek and slender". Cred ca la mine varsta isi spune cuvantul. Acum vreau doar clasic. Pacat ca sunt "made in China"
Sanca, eu nu mai stiu ce-i bine, nu pot sa dau sfaturi, pot doar sa trag niste concluzii personale si m-a luat valul. Promit ca nu mai intru in amanunte despre Paul pe subiectul asta, nu cred ca e benefic. Sper din inima sa nu mai am acelasi challenge si cu Dedi, ca ma sinucid daca nu e mai usor, macar un pic. Oricum sunt sigura ca si Elliot e un copil exceptional, ca toti ceilalti de aici. Uneori ma gandesc daca musiu P putea ajunge mult mai rau daca nu-i trageam eu constant picioare in fund spre progres. Pe cheltuiala nervilor si sanatatii mele, ovcors. Io stiu!?... Probabil ca ma va lamuri el mai incolo. Nu-i exclus sa ajunga la concluzia ca l-am "abuzat" degeaba. Ei, intentia conteaza. Pupam pe Elliot (impotriva vointei lui, stiu )! Si hai sa-l lasam pe P in treaba lui ca distrugem inocenta de pe subiect, agreed.
Mihaela, pai stai bine atunci cu limba, felicitari! Ai mai gasit o romanca in oaselul tau? Hm, unde nu sunt romani pe planeta asta... Succes la scoala, azi maine ne impletesti cu cuvinte suedeze de stam cu dictionarul! Pe mine ma scuzi dar eu cred ca faceam pipi pe mine daca incercam sa ma abtin din ras la faza cu romanca cealalta. Ai putut sa stai serioasa si sa vorbesti cu ea in engleza? Ei, e grav cand nu mai vorbesti limba materna, iar pe celelalte inca nu le-ai invatat bine, cred ca are loc o gramada de "vorbit singur" pe la etaj, hihi.
Miki, hai sa te bat pe umar si pe tine. Nu te lasa!

Pe mine ma distreaza cat de creative putem deveni... da'-de', da'-de'. Doar ca rad si parca nu-i chiar rasul meu...

Noi am primit lista de cursuri pt anul viitor. Ne paste matematica si science de-a 9-a, istoria de-a 10-a si ghici? Latina!!! Ma laudam eu aici ca si eu am facut latina exact intr-a 8-a. Cu ce nu ma laudam: ca am facut-o degeaba . In rest ceva arte dramatice si plastice, muzica, sport si franceza.

Ce mai ziceam... a, da! mergeti sa vedeti Enchanted. Pe noi asa ne-a relaxat in weekend...

Va pup.

Si mai, mai, cate am folosit!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Buna dimineata ol of iu (adica la toata lumea)!

Am facut ochi si noi, am trimis una bucata copil la gradi si am trezic cealalta bucata copil. Acum isi face o compunere la engleza despre o excursie.
Am avut aseara o discutie super serioasa cu Andreiu in care singur mi-a promis ca se schimba si ca o sa acorde mai mult tipm si interes invatatului si scolii in general. No sa vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Oooooofffff,may fetelor cum uitam ca si noi am avut 10-11-12 ani,ca am facut si noi spirit de fronda contra mamelor si tatilor nostri ....deseori stau si imi amintesc de mine si ma mai domolesc un pic atunci in nervii care mi-i provoaca domnu' Alex cel cu caii verzi....dar zau ca si rabdarile mele au o limita maxima si chiar daca-s din gumilastic,nu se intind la infinit.

Miki,ce sa mai zic?Is bune discutiile constructive.Parerea mea ca-s pe termen limitat.Asta ma oftica la maxim:ca ce discut in ianuarie,invariabil reiau in februarie sau chiar mai devreme.Bafta!
Mqqm,uauuuu...pai don'soara chiar e lulea dupa personajul ala...Sar'na de apreciere pentru Alexandru!Sambata participa la TM MATE...o luam de coada...Latina?Bleah!Mi se pare o materie fara nici un rost.Cui ii mai foloseste asa ceva?Nashpa!
Anca,sar'na ca il apreciezi pe Alex...e o figura de copil,intradevar...are un stil tare aparte....eu nu pot fi asa ca el...nu se streseaza,n-are nici o treaba.Eu ma dau peste cap,ma invart in jurul cozii,tip,urlu,ma dau de ceasul mortii...asta mi-i naturelu',agitata la maxim....iar Alex e intr-un total "lasa-ma sa te las"...viseaza cu ochii deschisi,raspunde monoton,silabisit parca,zice asa cate un "daaaa" in doru' lelii...n-are nici cel mai mic stres,nici cea mai vaga urma de gand ceva acolo....Inca il mai intreb uneori daca si-a scris si si-a repetat si si-a invatat si-mi arunca cate o privire d-aia la care eu de nu m-as infrana la timp i-as scoate ochii si imi raspunde "hai mah mama,ma lasi?sti ca iau 10 mereu,ce te agiti?".Eu imi ies din pepeni,iar el ma priveste zeflematic...ca si cum ar spune "las-o pe nebuna sa-si faca numarul,ca ii trece,se calmeaza ea"...si nu ma invat niciodata minte.Asa ca Anca se pare ca tu ai descris cat se poate de bine imaginea stil James Bond a lui Alex,se potriveste....
Ce scri despre incapatanarera lui Elliot...deh!poate face si anume uneori.Mi-a placut cum ai scris ca ai reactionat la rezultatul de gramatica.Nu cred ca se astepta sa-l iei in brate...dar uite cum se verifica faptul ca atunci cand iei prin surprindere pe cineva s-ar putea sa ai cele mai bune reactii si asteptari din partea persoanei...
Miha,cum e?Merge treaba?

Dragele mele,va pup si mai vorbim...Sa auzim numai de bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Saluti fetele! Eu azi sunt in ultima zi libera inainte de inceperea cursurilor, am zis ca revin sa scriu mai pe indelete...
Multumesc pentru incurajari! Nuuuu, eu nu vreau sa intru aici si sa parlesc suedeza, o sa-mi ajunga cat o sa fac 4 ore la scoala in fiecare zi plus temele...aici vreau sa "vorbesc" romaneste! Sincer, m-a socat si pe mine fata aceea romanca de ieri cu care voi fi colega, eu am incarcat sa nu o judec, in ideea ca fiecare face cum vrea, dar pe undeva nu mi se par nici mie normale judecata si comportamentul ei. Nu stiu daca voi ajunge sa povestesc mai multe cu ea, stiu ca la 23 de ani cat are, vezi altfel lumea, dar m-am gandit ca daca voi ajunge sa povestim mai multe, am sa-i spun ca limba romana nu are nimic de-a face cu certurile ei cu parintii si ca viata nu se stie pe unde o sa o poarte si cand va avea nevoie sa foloseasca limba romana, ca mie mi se pare totusi o rusine sa fii roman si sa nu stii limba cu care te-ai nascut si ai vorbit-o timp de 23 de ani...sau poate n-ar fi bine sa-mi bag nasu' si sa o las sa traiasca cum doreste...in fine!

mqqm, credeam si eu ca-i stiu pe romanii de pe Gotland, dar se pare ca mai sunt si surprize...fata e venita aici doar din octombrie si pana atunci a stat in Stockholm. Cum e tanara si nu are copii nu am avut cum afla de ea...altfel ar fi stiut Toni, profa de romana de aici, care ii are in grija pe copilasii romani care frecventeaza caminul si scoala.
Ce faina chestie cu Dedi, sa se indragosteasca de un personaj...parca ma vad si pe mine pe la 13-14 ani cum visam un Rhett Butler sau mai stiu eu ce Fat Frumos...:).
Pai da, am vorbit in engleza cu fata romanca, am fost foarte serioasa, nu stiam ce sa spun, ca m-a socat. La un moment dat nu-mi gaseam cuvintele in engleza, iar ea mi-a spus sa spun romaneste ca intelege , asa ca eu vorbeam romaneste si ea imi raspundea in engleza....ce mai, haiul de pe lume... noa, asta e!

Sanca, orele de inot dureaza pana in martie, costa 300 de coroane(asta inseamna 47 de dolari pe convertor). E doar prima parte a cursului, mai sunt 2 inca, pentru a ajunge sa inoate mai bine. Acum scopul e sa ajunga sa inoate 10 m. Si sa-si insuseasca tehnica. NU stiu daca Diana va face performanta, deocamdata vrem sa faca putina miscare si sa invete sa inoate. In plus, noi mergem in fiecare we la bazin, mai exerseaza si acolo, ii place tare mult de cand a inceput sa stea la suprafata apei si sa inoate 3-4 m. Mai vedem mai incolo ce sporturi o sa-i mai placa si cum va merge inotul. Alte preturi nu stiu sa-ti spun din pacate.

Ana-Maria, bravo lui Alex pentru 10 si succes la urmatoarele concursuri! Iar tie spor in continuare, cat mai stai cu 2 slujbe?

Dana, sper ca sotul tau e mai bine si altul e motivul pentru care n-ai mai scris. Au sosit notele lui Andrei?

Sanca, Miki, eu nu prea stiu ce sa spun in legatura cu baietii, chiar nu stiu cum se creste un baiat, eu am doar o sora si cum am fete...sunt pe langa de tot. Dar sunt sigura ca voi stiti foarte bine si ca metodele pe care le aplicati vor da roade.

agho, ce mai face piciorul tau? Si tu?
Bravo Anei ca a reusit sa stea linistita si sa rezolve aproape tot in cele 90 de minute. Cum a trecut Olimpiada?

alma si aici se duc fetele la shopping singure. Diferenta e ca pot proba absolut ce vor si nimeni nu le spune nimic...asa am zis si eu cand mi-a povestit Diana..."cum, v-au lasat vanzatoarele sa probati?". Stiam ca in Ro se mai luau de ele, dar aici nimeni nu le spune nimic, dimpotriva le zambesc(acu' nu stiu daca zambetul n-o fi amar ) si le lasa sa probeze ce vor.

Va pup, o saptamana frumoasa in continuare va doresc!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Buna, tuturor!Aseara am scris pt. fiecare si am pierdut tot! Am citit tot ce-ati scris.Sanca, e greu sa tii o asemenea promisiune!!! Te inteleg perfect, dar e si frumos faptul ca l-ai strans "romaneste" in brate si i-ai aratat toata dragostea ta. Ana e cls. a IV-a si maine are Olimpiada la romana. Ieri a mai facut un test, dar sunt unele lacune...poate si oboseala..in fine, cert e ca asa s-a bucurat ca la testul din we a luat 90 puncte incat s-a mirat cu voce tare o colega care se crede mai buna decat ea. iar invatatoarea i-a zis sotului meu ca acum asteapta "explozia", adica sa dea pe dinafara...ca stie..ca vrea..sa arate ce poate!Asa ne zice de 4 ani. Si eu tot astepttt.......V-am spus ca ea e cu creatul, cu decupatul, cu lipitul etc.M-a intrebat daca se dau premii si i-am spus ca am auzit ca au fost copii care au castigat si au mers la Disneyland la Paris (sau excursii, tabere). Premiile in bani nu au prezentat interes.Uauuuuuuu! Cand a auzit, deja se si vedea acolo. Asa ca spera sa castige si sa mearga la faza pe sector, apoi pe Buc., apoi pe tara!!! Are vise! Sunte visele ei! (Eu i-am spus asta pt. ca stiu ca ei ii plac concursurile cu premii! )Apoi isi facea probleme ca cine o va insoti si i-am zis ca merge d-na invat. sau unul din parinti (strangem bani, nu-i o porbl.)A doua zi m-a intrebat daca ii dau aparatul foto cu ea (ne-am luat unul nou si e incantata de el).A trei zi ma intreba oare ce ar putea fotografia/filma???...Am lasat-o sa viseze...ca poate-asa prinde aripi!Mihaela, succes la studii! sper sa ai timp destul pt. cate ai de facut acum! plus Alma Si fetele vad ca sunt mai dezinvolte decat sunt noi, mamele! Bravoo lor! And. a avut marti  Olimpiada la romana. nu cred ca vreti sa va scriu aici "lanturi" de fractii..la prmiul exr.Alte fractii (supraunitare..subunitare) -exr.2. Apoi 2 probl. de geometrie...Mi-a si zis ca el participa la Olimp. ca sa-si verifice cunostintel si nu-l intereseaza sa mearga mai departe.E bine si asa! Luni e sedinta cu parintii si am sa ma lamuresc mai bn cu mediile. Vor fi 3 medii de 8 (are tot 8 si la teza de la romana), una de 9, restul de 10...asa am calculat.Mqqm, felicitari pt. achizitia platita corect! Mie imi place sa aud si sfaturi de la pers. cu copii mai mari, ca poate asa vom sti ce ne asteapta! Cred ca e simpatica Dedi s-o vezi asa, nelinistita, infrigurata!Si And. a citit  cam 400 de pagini din cartea lui cea noua. Abia acum apreciaza cadoul de la Mos Craciun mai mult. Sigur..si-ar mai fi dorit si jocuri de varsta lui...Apropo, am avut o discutie cu el..si am aflat ca toti copiii, in afara de el si prietenul lui din cls. (cel cu pregatirea la mate) nu au tel. mobile...Si mi-a spus ca uneori e frustrant pt. el sa-i vada pe unii cum se dau mari...numai ca eu ma gandesc ca la mom. acesta nu e absolut necesar si ma gandesc ca exista si efecte adverse.Si am mai discutat despre mai multe din mahnirile lui. Prima este ca nu locuim undeva, departe, la tara, la munte..chiar daca nu am avea toate facilitatile de-aici...blabla Apoi partea cu tehnica moderna de mai-sus...Plus ca acum nu se mai poate juca pe calc. ca nu i se mai incarca (nu stiu exact probl.) jocul lui preferat. Apoi a vrut sa ia alt joc de la prietenul lui si nu a reusit sa-l copieze...Astea sunt problemele varstei lui.Ana68, felicitari lui Alex! Bravoo lui! Poate isi alege o profesie in care are nevoie sa exceleze la matematica!Bravo si tie ca ai un asemenea baiat!Miki, fii pe pace! Copilul tau e foarte bun! Sigur iti bati capul ca noi toate dealtfel!Alma, cred ca merita toata lauda, Diana, daca are doar o medie mai micutza!
Cum am mai spus, sunt innebunita dupa decorat,iti doresc succes in a face alegerea cea mai potrivita pt. camera Dianei!Anul trecut, din prea mult zel eu am ales gresit culoarea. stiam ca anei ii place ff mult rozul, ca o prefera pe Barbie si cand au venit copiii din vacanta au fost impresionati. In camera lui And. nu a fost o schimbare majora, doar ca era totul proaspat vopsit, alte perdele, un pic schimbat aranjamentul. Dar Ana a avut multe de comentat...ca ei ii placea camera asa cum era, ca o innebuneste rozul, ca ii placea patul vechi, ca e prea sofisticata camera...Asa ca mi-am furat-o singura! Nu faceti ca mine! Eram gata sa-l chem pe zugrav sa-mi faca galben, verde, ce-o vrea ea...numai sa scap...Dar ce sa zic..nimic nu s-ar mai fi asortat acolo...Grea problema! Oricum, tot am de gand sa schimb culoarea. De sarbatori a venit nepoata (14 ani) unor rude (ea locuieste la tara) si a fost foarte incantata de camera Anei!!! Pentru ca eu am incercat s-o gandesc pt. o domnisorica...asa in crestere...ca nu m-apuc sa modific an de an. Cand mai discutam imi zice, nu, sa nu schimb nimic, ca uite aceea se potriveste cu celalata si tot asa...Ca am mers si eu pe trei culori (roz,alb, grena..din aceeasi paleta si culoarea lemnului)...ca la mai multe culoriiti "bubuie"capul. Acum si pe mine ma imbolnaveste rozul (desi e unul "a la Barbie" si ce-a mai patit zugravul ca mi-l facuse prea aprins)!!Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Azi am fost la control, dat jos ghips vechi, facut radiografie, pus ghips nou (dar unul "usor",) si concluzia, inca 3 sapt de stat in ghips si stat acasa. E rupt un fragmentel de os si trebuie sa se lipeasca.E la glezna, pe partea dinspre interior a piciorului, la tibie..cine intelege...nu e grav, dar trebuie aceasta rabdare. (Din greseala am pus mai sus umbrelutza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ave!
Are Matei un proiect de facut cu Roma antica, si numa asta am in cap. . .
Si pentru ca venii vorba de latina. Elliot are anul asta latina. Dar nu clasa serioasa, cum faceam noi, sa inveti sa faci conversatie si mii de cuvinte in latina. Au de studiat prefixe si sufixe cu derivatia din latina. Imi place mai mult sistemul asta, mai ales ca le explica ca le v-a fii de folos in viitor la vocabular.

MqqM - simpatica Dedi. Ce placut sa intrii in "febra" cartii si sa nu o poti lasa din mana. De curand am recitit si eu carti din tinerete (de exemplu Torente) si m-am crucit ce am putut gasi in ele, si ce m-a tinut treaza noptile, sa termin cartea cat mai repede.
Mie imi place cand ne scrii de Mr.P ca parca mi-ai citii mie in viitor.

Mihaela, si am vrut sa scriu ca romanca e pustoaica. Lasa ca o sa-i vina ei mintea la cap... Intr-un fel sa stii ca e mai bine ca nu ai cu cine sa te conversezi in romana cand esti la scoala. Inveti limba mai repede in felul asta.

Agho, simpatica foc Ana, cu excursia la Disneyland Paris. Da, la varsta asta, banii nu prea au valoare. Elliot, deabea de anul asta a inceput sa prezinte interes in bani. Eu nu inteleg de ce copii din RO sant asa de incantati dupa tel mobile. In primul rand la scoala, trebe sa ai ultimul telefon de pe piata, ca sa fii cool. Nepotica mea din Ro, in clasa a V, a vrut tel mobil - razor. Si daca primeste un tel pe saptamana. Cand am facut sarabatorile in Ro acu 2 ani, incepuse si Elliot ca vrea mobil. I-am zis ca o sa aibe cand o sa poata sa-si plateasca abonamentul. Si i-a trecut.
Felicitari pentru noua gheata mai usoara. Hai ca in 3 saptamani te vedem cu Nike in picioare....

Ana, vezi tu cum e omul, daca nu are motive de stres, si le creaza singur. Ce noroc ai ca nu-ti rupi spatele impingand la Alex... Probabil e o chestie genetica, si nu putem trai cu baietii nostri fara sa-i cicalim "ti-ai facut temele, ai studiat, etc, etc"

Miki, stai sa vezi, ca si eu am discutii serioase cu Elliot, dar cred ca a devenit imun la ele. Acu 2 seri cand ii ziceam pledoaria, ca daca nu as da banii pe scoala lui as putea conduce Mercedes la servici in fiecare zi. Stii care a fost raspuns lui??? "Nu pledoaria cu masina iara... Mi-ai zis-o de 5 mii de ori....." Tacsu mustacea pe ascuns .... iar mie mi-a dat de inteles ca trebe sa ma gandesc la un discurs nou.

numa bine, si spor la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Fetelor aici sunt,v-am citit dar n-am avut cum sa scriu!Stitzi voi povestea cu calculatorul ocupat!

La noi e totul bine,toata lumea e sanatoasa ca asta este cel mai important!

Voiam s va spun ca am ajuns eu asa la concluzia ca asa cum se manifesta copii nostri acum cred ca e ceva specific virstei de 12 ani!Eu SANCA SI MIKI,posesoare de baietzi care au implinit 12 ani ,vad ca au ceva comu in manifestare!

La noi notele nu au venit,adica mediile,dar trebuie sa apara!
mQQm ,tu ai mare dreptate in ceea ce spui si de multe ori am incercat sa fac asa,dar vorba SANCAI,ce sa-i faci daca trebuie impins de la spate!

oricum vad ca de cind a inceput scoala,parca e mai constiincios,dar MIKI,la fel ca si Andrei al tau,doar tema si atit!La germana mai face in plus ca merge la pregatire dar in rest!Bine nici culegeri nu sunt;DAR NICI DORINTZA1

Mey fetelor chiar m-am tzinut sa va intreb de mai multe ori ce au facut copii vostri la matematica pina acum!
Eu am zis ca am sa iau legatura cu o cunostintza de a mea de aici,profesoara de mate,(ea este de fapt din iugoslavia dar traieste de mult timp aici)si am s-o rog sa-mi recomande ceva dupa care sa lucreze un pic la matematica!

Gata iar mi-a expirat timpul la computer,nici nu mai stiu ce mai voiam sa va spun!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Sanca, ai reusit sa citesti Torente acum? Mare rabdare ai avut! Mi le-am carat si eu din Ro ultima data si m-am pus pe citit. Doar ca pe la jumatatea primului volum nu am mai putut suporta cat de stupide mi se pareau replicile, intriga, ce mai radeam deja la replici. Asa ca am lasat-o pentru cand ma pensionez. Poate atunci sa ma satisfaca iar.
A fost colosal Elliot! Pai mai schimba placa si tu, dom'le, haha!
agho, felicitari c-ai scapat de gips, apuca-te de bagaje pt Disneyland! Cool!
Mihaela, are perfecta dreptate Sanca!! Cu atat mai bine ca nu vorbeste romana. Aici, imi zicea sotul, ca eu n-am fost, ii desparteau cat de tare puteau in grupe. Cand citesc ce scrieti despre probatul in Ro la magazine, imi amintesc si eu si asa ma intrestez. Bietii copii, ii mai si iau la 3 pazeste vanzatoarele. Problema e ca eu sunt marcata rau cand abordez pe cineva sa nu cumva sa ma repeada. Asta e rezultatul celor care m-au pus la punct atatia ani in Ro...
Ana, pai cu asa copil hotarat tu de ce te mai agiti? Tinem pumnii.
Miki, tinem pumnii sa functioneze conversatia, oricum tu stai vigilenta, da?

Maine am somatie sa ma duc sa cumpar cartea numarul 3 din serie (si ultima, phew). Va pupesc!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput