Copii din 1996(13)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Va multumesc de urari. Santeti dragute ca v-ati adus aminte. Sa-i dea D-zeu minte...
Intai o sa va scriu ce ma doare.
Da, vineri a fost ziua plodului, si mi-am luat o zi de vacanta. Cand a inceput scoala i-am promis ca daca tine un B+ average, si sa nu aiba nici o nota de C, o sa-i dau petrecere de ziua lui, sau il duc intr-un parc de distractii si stam la hotel peste noapte, alegerea lui. Ei bine, nu a luat note bune decat la matematica, iar la gramatica limbii engleze e dezastru. Dar eu am avut ziua de concediu deja aprobata de luni de zile. Asa ca avand in vedere ca nu am lucrat nici o saptamana intreaga anul asta, mi-am luat ziua libera, cu toate ca nu planuiam nimic extravagant.
Vineri au avut zi scurta. Am luat copii de la scoala la ora 12, cand au iesit, si ne-am dus cu mic cu mare la restaurant - alegerea lui Elliot. Saptamana trecuta a fost invitat la petrecerea unui coleg de clasa, care a facut 12 ani - joi, dar i-au facut ziua dupa scoala, vineri. L-am intrebat pe Elliot daca vrea de ziua lui, sa mearga la ziua lui Jeffrey, dar mi-a zis ca prefera sa o faca cu noi. Am intrat intr-o pasa proasta, ca as fi vrut sa aibe si el o zi onomastica, cu tam-tam, si sa fie in centrul atentiei... Dar nu puteam sa-mi calc pe promisiune. Asa ca am mers la restaurant, dupa care am mers sa-i ridic tortul de la cofetarie.
Sambata am avut o mica petrecere in familie. Bunicii, cadouri, ospat cu tort.
Duminica a fost mare meci de fotbal american, asa ca eu l-am lasat cu tac'su si am plecat la plaja cu Matei si cainele. Afara era o zi superba, numa de uitat la tv la fotbal nu-mi ardea.
Si acuma, sa va zic. Toata saptamana trecuta, l-am pistonat cum sta cu gramatica, ca stiam ca are test joi. Acest test de joi a fost mutat vineri. Nu m-a lasat nici o secunda sa studiem sau sa facem exercitii impreuna. O independenta plina de incapatanare... Cand l-am vazut asa de confident si sigur pe el, i-am zis ca sper sa ia un A in test, ca are nevoie sa-si ridice media.... Ei bine, cand l-am luat de la scoala vineri, il intreb ce a facut. Pai, nu prea bine. .... A luat 50 % . Caca maca, si asa s-a dus tot cheful de petrecere... Noroc ca era ziua lui, ca altfel, nu mai pupa nici televizor, nici calculator, nimic.
Saptamana asta, sau saptamana viitoare o sa-mi vina cu carnetul de note acasa. I-am zis ca daca are ceva sub C, i se interzice - televizor, calculator si orice iesire, pana la trimestrul viitor cand i se pun iara mediile in carnet. Asta inseamna inca 2-3 luni. Sincera sa fiu, imi e groaza.... Dar sant plina de elan.

Cam asa am sarbatorit noi...

Mergi la inceput

Am revenit sa raspund pe indelete.
Alchimistul e o carte usoara, de povesti as putea spune. Daca nu o intelegea ii puteam zice ca nu a depus efortul sa o citeasca.
Elliot a avut parte de vioara in clasa a IV a . . . Dar nu a iesit nici o branza, ca baiatul nu practica, iar masa nu insista...

Alma
, si asa, a dat gerul la voi. Diana are note foarte bune, felicitari. De ce nu esti entuziasmata de olimpiada? Eu, sincera sa fiu, mi-ar place sa avem aici un sistem gen de olimpiada, sa-l vad si eu pe copilul meu un pic mai competitiv, si sa se invete cu atmosfera de testare, si examene. E o practica, si asta, si se invata sa lucreze corect sub stres.

Mihaela, copii tai s-au adaptat tare repede si bine. Sa ne scrii cum iti este tie pe bancile scolii, si cum merge tema.
Felicitari Dianei de inceperea cu innotul. Cum ii place? Eu una sant pentru innot, cu toate, ca nu cred ca e foarte sanatos. Americanii pun la clorina in apa, de Mateias al meu miroase mai ceva daca l-as baga in cada la spalat cu albiturile si clor... Eu vreau sa-l vad la competitie, cu toate ca tac'su se pune de-a curmezisul sa nu mai imping baiatul de la spate. Dar el nu o sa vina sa-mi zica "mama vreau sa innot de competitie.... " trebe un pic sugestionat ideile bune... La voi sant scumpe sporturile?
Dar inainte de a o pune pe Diana pe deodorant, a incercat sa foloseasca pudra de corp? Daca nu-i trebe ceva puternic de la inceput, incearca cu pudra ptr inceput.

MqqM
- sa stapanesti sanatoasa achizitia. Lasa ca mai bine e sa fi corect, si sa stai cu sufletul impacat. De unde ti-ai luat mobila? Ceva poze? Si pe mine ma batea gandul sa schimbam dormitorul, ca am pus ochii, pe unul cu patul pe platforma, si foarte jos. Pat din ala, de cazi din pat nu stie nimenea... Dormitor cu un aer oriental... Dar e in jur de 3 mii, asa ca deocamdata mi-a trecut, ca avem alte prioritati.

Agho, mersi de explicatii, cum e cu comfortul si piciorul. In ce clasa e Ana a ta de-i pregateste deja ptr olimpiada. Parca a 2 a, dar nu stiu daca am retinut corect. Buna ideia lui Andrei, sa dea meditatii la prieteni. L-as fi pus si eu pe Elliot sa-l ajute la mate pe un coleg de scoala, din clasa a 7 a, dar cand vine vorba de baieti mai mari, chiar numa cu un an, devine tare timorat. Cat mai ai de stat acasa?

Dana, sanatate sotului. Aici endoscopia se face usor, te adoarme, si pe urma te trimte acasa, groghi. Dar sa speram ca nu ajunge la operatie, si ca se poate trata - Nexium - the purple pill. Deci asa e situatia la tine acasa cu calculatorul... trebe sa ti faci programare. Sa vezi, ca eu am vrut sa intru in week end pe calculatorul de acasa, si incerca sa instaleze nu stiu program de security, si la fiecare 3-4 minute mi se inchidea calculatorul. Mi-a fost lene sa intru pe a lui Elliot sau sa scot laptopul, asa ca am lasat-o balta. Sotul meu a fost foarte calm, stia ce are calculatorul, iar eu ma stresam ca ca santem virusati.

Miki, bafta lui Andrei la Olimpiada. Sa ne spui daca ai reusit sa-l faci sa lucreze extra in week end. Eu am abandonat lupta asta... Eu zic mersi daca si face temele in week end...

Ana, ii tinem pumnii lui Alex, sa ne scrii ce a facut la Olimpiada pe scoala. Eu astept cu nerabdare sa scapi de noua raspundere, ca imi lipsesc postarile tale, care sa ma destinda si pe mine un picut dimineata la o cana cu ceai. Cica revin cum iau o pauza, dar vad ca oamenii astia nu prea te lasa....

Bafta tuturor copiilor la Olimpiada, si sa-i vedem pe toti la Olimpiadele pe tara. Ei pot sa faca o mica tabara - copii cu mamici DC...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ei, ce-ati facut la olimpiade?

Sanca, ai un mic aiurit, ce sa-i faci, e genial in mate, sunt sigura ca are si alte parti extraordinar de bune, nu-i place English si alte "blabla", poate ii plac lucrurile practice sau eficiente mai mult. Eu am mai zis ca n-ar trebui sa dau sfaturi, dar te simt atat de afectata de ceea ce nu face Elliot bine. Acum, poate eu am si o alta perspectiva, dar copiii cresc prea repede si mie imi pare deja rau ca m-am overfocusat pe anumite lucruri care acum nu imi mai par esentiale, in detrimentul altora mai de suflet. Sper ca nu te superi pe mine! La cat de challenging a fost/este fiu-meu si tot ma intristez ca a trecut timpul. Acum, daca as putea sa intorc timpul as fi mult mai relaxata, as pune mai mult accent pe relatia noastra. Si poate la fel vei zice si tu cand Elliot va fi un adult de succes. Nu ca se poate asta fara ca noi sa le tragem cate un sut in fund spre progres, singura atentie trebuie avuta la cat de tare. Eu mai sar calul si acum, desi incerc sa ma tratez. La multi ani inca odata pentru baietelul tau mare si pentru tine si poate faceti de-un makeup birthday party!

Dana, la fel si pentru tine! Te inteleg perfect ca ai avut emotii in anul asta. Si eu, si nu e prima data. Este foarte greu pentru ei, orice succes e bun succes si trebuie sarbatorit.

agho, cu mr.P e un "pain in the butt". Adica ma lupt cu el zi si noapte sa-si faca treaba, ca daca nu, nu face. Si nu numai ca ma lupt, dar vai, ce lupta, nici la dujman nu-i doresc. Il manipuleaza si pe tat-su, e maestru, ce mai. Maine daca ma opresc din tras si impins la el, e in cadere libera. Nici nu cred ca merita felicitari. E lenea personificata, cu destule circumvolutiuni de la natura, atat. Stiam de mult ca poate si nu vrea. Ei, acum stie si el. Doar ca nu-i pasa. Tot ce sper e ca pot sa-l mai tin la suprafata pana i se coace creierul, dar data limita e iunie 2009. E sau nu copt, ii dau drumul. Doar ca ii dau drumul cu liceul terminat.

Vedeti, de-asta nu e drept sa vorbesc de el pe subiectul asta. E atata inocenta aici si e atat de bine!

Ce-ti mai face cizma? Fratele meu i-a taiat ghipsul cumnatei mele. Zicea ca ii era atat de larg ca aproape ii cadea oricum.
Ana ta a facut f bine pe test, bravo. Ce urmeaza acum?

Ana, cum merg inregistrarile? Ai avut multe cereri azi?

Sanca, eu sunt atat de indignata de preturi, e de neimaginat. Orice ma uit pe web in US este cu o avere mai ieftin decat aici. O carte pe care i-am luat-o copilei avea 14 usd, 19 cad. Unde e aproape 1 la 1.

Cu mobila ei, pana la urma am zis ca incerc si in alta parte sa vad ce preturi au. Si am gasit un magazin care mi-a facut "price match" la suma pe care o platisem initial dincolo. Asa ca am anulat comanda aia si am luat de dincoace. Va fac poze cand ajunge. Ea viseaza deja la patul dublu, acum are un twin.

Sa va spun un secret... cred ca fie-mea e un pic indragostita de primul personaj de carte. Este din cartea la care v-am dat link de curand, Twilight. Acum o citeste pe a doua "New moon" si nu mananca, nu doarme, doar citeste. A inceput-o ieri seara, maine o termina. Si daca am rugat-o sa-si schimbe asternuturile la pat m-a bruscat ca eu nu vad ca acum il asteapta pe Eduard (caracterul). Pe cuvant daca am crezut ca ii va place cartea ca e cu vampiri si ea nu e amatoare, dar, man, e cu totul in poveste...

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Si s-a dus olimpiada la matematica... au fost doar 3 probleme, din care a facut 2. Pe cea de-a treaia am inteles ca a facut-o un singur baiat din scoala. Daca imi aduc bine aminte era ceva de genul: o hartie dreptunghiulara cu perimetrul = 148 m se pliaza in 3 pe lungime si in 5 pe latime. Sa se afle perimetrul dreptunghiului nou format. Nici nu m-am chinuit s-o rezolv, la cat de buna sunt eu la matematica .

In weekend a avut sesiune de shopping, adica mai mult de probat, eu nu stiu cum de le-au lasat vazatoarele sa se probeze... a si cumparat din economiile ei un hanorac si o bluzita de vara. Nu seamana cu mine la faza asta, mie nu-mi place la cumparaturi, mai ales pe timp de iarna, cand trebuie sa dai jos toate hainele sa te probezi.

Sanca, la multi ani pentru Elliot! Scuze de intarziere... Bravo tie ca te poti tine de promisiuni, eu nu stiu daca as fi rabdat sa nu-i fac ziua cu prieteni. Dar oricum n-a trecut neobservata.
Eu as vrea ca Diana sa mearga la olimpiada, ea nu e entuziasmata de matematica, in special. Cu concursurile s-a obisnuit, nu mai are emotii, a fost la multe inca din clasele mici. A avut si rezultate. Sa vedem anul asta ce va fi, parca e mai lenesa ca anul trecut, deja va avea o medie de 8 pe semestrul asta.

Mqqm, pana la urma ai facut alegerea buna in privinta mobilei, nu? In vara asta vreau sa remobilez si eu dormitorul Dianei, incep sa cumpar reviste de decoratiuni interioare, ca nu prea am calitati de designer. Ea vrea pat suspendat, oare ar fi o alegere buna? Cat despre lenea lui Paul... parca vad ca asta ma asteapta si pe mine, impins de la spate cu dureri de cap si nervi. O sa ma uit mai atent la cartea pe care o citeste Dedi, poate o gasesc prin librarii si la noi.

Mihaela, Diana foloseste stick-ul meu, Rexona, insa sporadic, uita sa-si dea cand pleaca la scoala. Cand sunt eu acasa, ii aduc aminte. Acum nu transpira foarte mult, mai mult vara si la orele de sport. Am auzit ca cele de la Amway sunt foarte bune, fara aluminiu.

Agho, ai dreptate cu generatia de azi. Sunt foarte schimbati, se barfesc, se invidiaza, nu se mai joaca, ca altadata sau cum se joaca cei de la tara, unde n-a patruns inca esenta urbanismului. Eu sper sa fie doar o etapa trecatoare. Bafta la olimpiade, sa aveti punctaj mare!

Dana, sanatate sotului! Va trebuie sa manance de regim, nu? Iar tu trebuie sa faci programare la calculator, nu? Asa si eu acum ceva vreme, dar am mai cumparat unul si acum avem amandoua loc, desi eu stau mai putin de acasa. Cat despre Andrei, mult succes si rezultate cat mai bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare,

Anca,sa sti ca si eu simt lipsa voastra.Intru pe aici,incerc sa ma apuc sa compun o postare,cand ma concentrez mai abitir,sigur apare careva ca vrea pe dracu-n patru sa fac si s-o dus p***ii de suflet toata compozitia.D-aia dau raita p-acilea pe fuga,sa apuc sa scriu ceva macar.In plus lucrez de la un comp de tot rahatul existent pe Terra,care se restarteaza cand ti-i lumea mai draga si pierd tot...am tot patit-o.Mai am saptamana asta si se pare ca si saptamana viitoare ceva zile,nu stiu sigur.Scap eu si de asta vreodata.
Cu Elliot...vorba lui Mqqm,poate e un pic cam aiurit el asa...o fi dupa modelul lu' Alex,cu caii verzi ce plutesc vesnic pe pereti.Bine ca la voi tine faza cu pedeapsa de tv si computere,ca la Alex amenintarile astea il fac sa il busheasca rasul.El oricum in timpul scolii nu are acces la comp,iar la tv se uita doar seara un pic.In rest dimineata e singur acasa,asa ca stiu eu ce face?Nu am cum sa-l controlez.
Deci pana la urma ati serbat frumos ziua baiatului.Scuza-ma,da' io n-am inteles bine:ai fost la plaja?sa faci plaja sau doar o plimbare pe plaja?Uau!
Alex a luat 10 la olimpiada pe scoala...Ne-a zis asta pe un ton asa...sictirit,ca si cum era ceva firesc...Sambata merge la concursul TM Mate,faza pe judet direct.V-am mai povestit eu,e mai greu decat olimpiada de mate.Asta se tine pe regiuni,nu stiu cum si subiectele sunt special concepute de catre profi universitari,special pentru acest concurs,vedem ce-o face.Mi s-a parut dimineata ca parca ar avea oleaca de emotii,dar poate m-am inselat eu...
Mqqm,misto faza cu Dedi indragostita....Uau!May ce de amintiri mi-ai rascolit in cap,ca la varsta ei si eu asteptam "zburatorul" ala si ma visam cu Fat Frumos....Cu secretariatul,multa munca....ieri la 5 fara 10,cand in mod normal trebuia sa incep sa strang ca sa plec acasa,compuneam o situatie urgenta de trimis la Bucuresti,ca sa o trimit pe mail....Mai putin si scap!
Alma draga,eu am citit problema aia,m-am uitat la cuvinte ca vitica la poarta noua si am trecut mai departe....greu!Sa ai spor la shopping in week end.
Dana,voi ce mai faceti?Cum sunt barbatii tai?
De Andra nu mai stim nimic?ce-or mai face si ea si cei trei ieduti ai ei?

No,fete....sa aveti o zi minunata si sa auzim de bine!Va pup si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Fetelor, in primul rand va multumesc pentru idei de deo-roll si deodorante, pentru pudra(nu m-am gandit, am sa vad daca gasesc ceva) si imi cer scuze ca nu o sa va iau pe rand...am citit tot dar acum am tare putin timp sa va raspund. Am fost la primul curs azi, m-au pus undeva la avansati...din 4 grupe A,B,C si D eu sunt la C(pentru ca inteleg si vorbesc putin si probabil si in functie de studii sau daca cunosti alfabetul, etc)...cu un libanez(profesor de engleza la el in tara) si cu inca o romanca, dar care desi e numai de 10 luni in Suedia nu mai vorbeste romaneste daca va imaginati. Mi-a spus ca si-a impus sa nu mai vorbeasca decat engleza si suedeza(prietenul ei e suedez), ca a rupt toate legaturile cu parintii(s-au certat urat) si cu toti din Ro si nu a mai vorbit romaneste de 10 luni...asa ca ne-am conversat in engleza!!!! Maine avem liber, joi e intalnirea cu toti "invataceii", suntem 90 in total si vineri intram la ore cu restul care au inceput mai demult cursurile si au ajuns acum la nivelul C...o sa fim 25 in total. Maine noi suntem liberi pentru ca e intalnirea celor din semestrele trecute. Am facut azi cunostinta cu scoala, am primit legitimatia de biblioteca, voi avea cursuri zilnic in afara de luni, de la 8.30 la 14.30 cu pauza de masa de o jumate de ora cred...
Am primit si un manual, nu pare greu, sper sa ma descurc cu stacheta asa sus ridicata . Cam atat!

Felicitari copiilor pentru olimpiade!
Am sa incerc sa mai intru maine sau mai traziu sa scriu pe indelete...
Va pup!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Miha,bafta maxim si succes deplin!Bravo!Ciudata chestia cu romanca aia....hm...da' daca nu vrea...ce sa faci?

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

MqqM, deacord cu tot ce zici tu... Dar vezi tu, si la noi e cu impinsul de la spate. Si-l imping pe Elliot atat de tare, ca mi-e ca o sa fac hernie intr-o zi... Aseara sa-l ajut la gramatica... Ti-ai gasit. Gramatica limbii engleza, sintaxa - prepozitiile adverbiale. Pai eu nici in romana nu le stiu.
Pai vineri cand mi-a zis ce minune a facut la gramatica, s-a uitat la mine, asteptand furtuna. Eu l-am imbratisat, i-am zis ca-l iubesc, si chiar daca ar fi cel mai prostanac copil de pe planeta, tot l-as iubi, ca e al meu. Vorbeam cu o prietena din Rom, si ea imi zicea, ca o saptamana de zile, nu l-a scos pe fiisu din "corigent" cand i-a luat o nota proasta. Eu chiar daca as vrea sa-l strig corigent, nu s-ar lipii la fel, ca americanii nu au termen nici pentru corigent, nici pentru repetent....

Mihaela, super ca esti intr-o clasa asa de avansata. Bravo. Cat despre romanca, care si-a uitat limba, eu zic ca-s fitze. Dar asta e... Vezi cat de mult studiezi si tu, sa nu carecumva sa nu mai poti posta pe aici

Ana, drag imi e de Alex al tau. Il si vad a la James Bond, plin de incredere. Intrand pe usa, cu fruntea sus, aruncandu-si servieta pe canapea... si zicand flegmatic "10 ... am luat 10, ce altceva...." si pe urma plecand mai departe ....

Alma, deci asa, a-ti fost la cumparaturi. Si se gasesc in magazine haine de vara, cu toate ca nu e sezonul inca? La problema m-am uitat, dar am ramas cu uitatul, ca e prea devreme pentru mine sa-mi obosesc neuronii.

Eu am fost duminica la plaja numa sa ma plimb. Dar am vazut 2 tipe in costume de bae, si m-am uitat crucis la ele. Dar poate erau de prin Minnesota sau de prin Canada... Adica de la temperaturi scazute. Cand ajungi aici, si apa din ocean ti se pare calda. Eu nici vara nu merg la plaja. Eh, daca am fi in Caraibe, Hawaii, Mexico, ar fi alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Bune seara fetelor! Imi cer scuze ca nu va iau la rand, nu sunt in apele mele.
Ma lupt zilnic cu Andrei care e din ce in cemai capos si face numai ce vrea el. Lectiile si le termina intr-o ora si Doamne fereste sa faca ceva in plus.
La Olimpiada a facut cica tot in afara de un exercitiu. Sa vad nota.
A avut azi meditatie la franceza si s-a plans i profa ca nu face ce i se da, scrie in dorul lelii tema, dar nici gand sa se uite pe lectia trecuta si sa repete cuvintele noi.
Am asa o vaga impresie ca psp si play stationul vor zbura de tot din casa, desi acum se joca doar in we.

Sunt tare suparata pe mine insami ca nu reusesc sa ajung la sufletul lui si sa il conving ca singura lui "datorie" sunt lectiile si invatatul. ca nu vreau sa invete de frica pedepselor.

Inca o data scuze, ma duc sa ma bag inapoi in butoi. Revin cu forte proaspete maine.

Felicitari pentru 10 la Olimpiada!!!

Mergi la inceput

Mai Miki, vad ca ai inceput sa suni ca mine. .. .

Elliot era innebunit cum sa stranga niste bani. Si i-am zis ca daca nu-mi ia note bune, nu primeste nimic. Pai cum adica. Pai uite bine, ca eu daca nu ma duc la servici, nu ma plateste. Asa ca, daca el nu depune nici un efort la scoala, la ce sa primeasca banii....
A... si poezia cu tot ce face zilnic, se aduna si se cunoaste cand are cate un test mai important. Nu face, se cunoaste si asta in rezultate.

Lasa, ca or sa vina si vremuri mai bune. Totul e sa ne invatam noi cum sa-i impingem mai brusc de la spate...

Mergi la inceput