Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 18

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Lavinia multumesc! Si pentru mine e o surpriza! M-am 'trezit' moderator si deocamdata nu stiu ce ar trebui sau ce as putea sa fac in plus fata de ce fac. Dar am sa aflu eu ...
Eliana, imi pare rau! Sanatate multa la pui!
Si ai mei asnoapte au avut nasuri cam infundate si au tusit. Nu stiu cum au talentul asta, dar intotdeauna de cand merg la cresa au dat primele semne de boala vinerea sau sambata, sa ne 'mearga bine' in we! La ei e usoar raceala deocamdata. Tusesc destul de rar, cu expectoratie si muci au pt ca nu vor sa sufle. Febra nu au facut, sunt veseli si jucausi. Si la noi a fost noaptea cam aiurea. Am mutat pe Rares in sufragerie, ca se trezea Bianca plangand cand tusea el si am cam facut ture. Cand cu unul in brate, cand cu celalalt, cand cu amandoi .
E asa frumos afara si mie mi-e frica sa-i scot, sa nu le agravez tusea. Off, ce sa fac? Sa risc si sa ii scot la aer o ora? Voi ce ati face in locul meu?

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaUK spune:

Helloo,

Si eu o sa fiu o viitoare mamica de gemeni. SUnt gravida in a 10 saptamana si DPM-ul este 15 august.

Am citit prin povestile voastre despre sarcina cu gemeni si m-ati ajutat foarte mult. Sper sa pastram legatura,

Va pup,

Andreea 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Pussi, desi mi-am promis ca nu o sa mai dau sfaturi medicale decat daca imi sunt cerute in mod expres, pur si simplu nu pot sa stau linistita cand vad ce imensa eroare medicala s-ar putea intampla.
Lasand la o parte ca 2 luni jumate este periculos de devreme pentru a incepe diversificarea (caci asta inseamna adaugarea de orice alt aliment in afare laptelui), si ca in toata lumea acest lucru nu numai ca nu este recomandat dar este NEPERMIS, as vrea sa stiu si eu ce pediatru recomanda initierea diversificarii dupa un episod de varsaturi.
Toate cartile (fie vechi fie noi) spun clar ca nu se incepe diversificarea decat daca copilul este in perfecta stare de sanatate si mai ales fara nici o tulburare digestiva.
In sfarsit, tu si pediatrul tau stiti mai bine. Singurul lucru pe care il sper este sa nu ajungeti sa regretati ca ati nesocotiti ceea ce o lume intreaga recomanda.
Doamne ajuta!

Eliane, la cum ii vad eu in poze pe copii tai (si de-abia astept sa inceapa votarea ca sa pot sa va dau stelute multe) sunt puternici si plinii de viata.
Cred ca ti-a spus pediatrul ca toti trei sunt copii care cresc in comunitate (Elena merge la gradi si aduce orice virusel de acolo).
Stiu ca e cumplit sa ai copii bolnavi dar macar poti sa te consolezi ca baietii aceia minunati se vor duce caliti si imunizati bine de tot la gradinita si nu vor mai face atunci virozele pe care le fac acum.
Stai linistita ca o sa fie bine!

Laura, felicitari din toata inima! Pe de alta parte nu stiu de ce esti asa surprinsa. De cand am venit pe forum te-am considerat moderatoarea noastra asa ca.....
Stai linistita ca o sa stii ce sa faci!
Eu ma bucur tare mult pentru numirea ta!

Noi suntem bine, crestem, ne rasfatam, suntem deliciosi cand o facem, iar eu si intreaga familie suntem topiti dupa ei. Merg foarte bine, se joaca, mazgalesc tablita minune (Gabi), Ioan ne invata cantoneza (nu prea are succes) si Slava Domnului! sunt sanatosi. E adevarat ca si eu sunt paranoica si prefer sa ii tin mai mult izolati decat sa ii las in comunitate dar, oricum, ei sunt sociabili si nu par sa sufere prea mult ca nu ii duc la locorile de joaca.

Nu exista minune mai mare decat copii nostri, asta e clar!
va pup ca striga sotul dupa mine!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Elyanne multa sanatate pentru puiuti. Cred ca e tare greu sa ai trei puisori bolnaviori. Sper sa isi revina cat mai repede!
Laura felicitari pentru titlul de "moderator" pe care cred ca il meriti din plin! Am invatat si mai invat multe de la tine si de la celelalte mamici de gemeni, de la diversele probleme cu care v-ati confruntat pana la alte lucruri care privesc psihologia gemenilor si pentru asta nu pot decat sa va multumesc. Si mai multumesc pentru aprecieri la adresa micutilor mei. Daria are parul blond, o nuanta pe care multe femei o invidiaza si imi cer reteta de "vopsea" . Sanatate multa si pentru Rares si Bianca.
Ainia multumim.
Pussi ma alatur si eu fetelor si zic NU sucuri sau orice alta mancarica asa de repede. Noi pana la 5 luni si jumatate nu am mancat nimic altceva decat lapte ( pana la 2 luni si jumatate de la mami + formula, apoi doar formula), nici macar ceai desi am nascut in august, pe caldurile alea si puiutii mei nu au fost deshidratati si au luat foarte bine in greutate. In decizia aceasta m-a ajutat mult tot ce am citit pe aici, si e adevarat ca si pediatrul mi-a recomandat diversificare dupa 5 luni ( desi ceai ne-a spus ca le putem da pentru calmare, dar n-am facut-o), acum tu hotarasti ce e mai bine pentru fetele tale.
Vicky ciudat mi se pare si mie regim asa de " tinere". Parca alaptezi exclusiv, nu? Dar tu stii mai bine...
Anais, Andreea bine ati venit in randurile noastre si sarcini usoare, duse la termen va doresc.
Anna barbateii tai ce se rasfata atat de dulce. Pentru mine sfaturile tale sunt binevenite oricand. Am tinut cont si de cele privind alaptatul si am facut tot ce mi-a stat in putinta sa alaptez cat mai mult, dar din pacate nu s-a putut prea mult.
Pup fetele!

Teodora
mami fericita de Tiberiu si Daria
Tiberiu si Daria 4 luni

www.flickr.com/photos/10361025@N06/sets/72157602674414404/" target="_blank">poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Laura feliicitari
Eu acum am vazut... Bravoooooooooo!
Intr-adevar ai avut multe de spus cel putin la capitolul gemeni... unde ne intalnim... in rest nu prea am citit ce ai scris... Multe de spus si bine spuse... nu doar de dragul de a scrie.
Pe fiecare dintre noi ne-ai ajutat o data sau de mai multe ori.
La fel ca si Anna

Anna asa este... cu asta ma consolez... ca atunci cand vor merge la gradi vor fi imunizati
Elena ramane incontinuare cea care face (cel putin la exterior, ce vad eu) forma cea mai urata, cu febra f. mare.
Baietii doar muci si tuse... Andrei e tare necajit... clar nu e ok, dar macar nu ma sperie cu febra...
Asa cresc mari...
Ma bucur ca ai mai scris cate ceva despre voi... chiar imi era dor sa mai stiu ce mai faceti

andreeaUK bine ai venit si sarcina usoara iti doresc
Si noi speram sa pastram legatura... o sa vezi ca e frumos pe aici.

anais1676 o sa fie bine, o sa vezi.
Eu nu stiu ce sa-ti zic... eu am facut bi-test, nu triplu test... si au tinut cont ca's doi... a iesit ok. Oricum este un test care se bazeaza pe pe niste parametri care se incadreaza sau nu in niste limite si care e f. mult influentat de varsta mamei... Nu e f. sigur...
Vad ca intre baietelul mai mare si gemeni o sa fie vreo 3 ani diferenta... O sa fie bine, ca e maricel. la mine diferenta este de 2 ani si 4 luni...si totusi m-am inteles cu mandra...
Daca ai intrebari, iti raspundem cu placere... suntem mai multe cu copil mai mare urmat de doi mai mici
Nu te speria ca e mai usor decat te "incurajeaza" toata lumea... Avem antrenament de la primul copil, asa ca runda doi nu-i deloc mai greu pt. ca sunt doi... eu zic ca e chiar mai usor... asa-i la mine... nu ma mai sperii din orice si in plus sunt f.f. cuminti pt. ca se joaca impreuna... Stau si cate o ora si nu ii aud plangand.

Sa va zic despre mine... ultimele "realizari"
Am reusit sa dau jos niste kile... dar tot e de lucrat... trebe sa continui cu sala, ca am intrat in pauza de cand cu varicela...
Am reusit sa ajung la 53 de kg.
N-am mai avut atat dinainte de sarcina cu Elena.
Si alta "realizare"... m-au convins dr. si soata ca cea mai buna varianta contraceptiva e steriletul... eu mai aveam dubii... era 95%convinsa... Asa ca am luat Mirena, m-am dus sa-l monteze... si acu mi-e frica ca am ramas fara Am sangerat f. mult dupa... foooooooarte mult... niciodata n-am patit asta... cred ca nici cand am nascut... in asa putin timp, asa mult... ma rog... si nu gasesc firele sa verific daca-i acolo... Asa ca luni ma prezint iar la doctor Eu raman cu piticii mei... si parca ma vad lunar la control, sa verific situatia E, uite de-asta nu vroiam...
Dar nici prea multe variante nu prea aveam... varianta AC cade din start p. ca le uit...

Astea's noutatile.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Buna, fetelor!
Gata! Am facut si noi un an si suntem foarte fericiti.
Sambata trecuta am luat moturile.Baietii au fost foarte veseli si atunci Au avut doua tortulete in forma de inimioara si surioara lor i-a ajutat sa sufle in lumanari.De pe tava, Andrei a luat asa: paharul,banii si cheile de la masina,iar Stefan: parfumul,banii si stiloul.Asta ca sa ne distram,ca oricum nu cred in asa ceva.
Acum merg amandoi in picioare.Sunt haiosi foc cu mersul lor inca nesigur si cum se balanseaza cand isi pierd echilibrul.Inca putin exercitiu si se rezolva si asta. Striga toata ziua " tati", si cu toate ca m-am luptat din greu,"mami" nu zic.Zic doar "mama" si cel mai des zic "Daia".In rest ,pe limba lor cat cuprinde...
V-as pune si niste poze ,dar le am in laptop si Daria i-a spart ecranul,asa ca nu pot intra pe el.Noroc ca am cateva in calculatorul de la servici si sper sa gasesc timp luni sa le atasez .

N-am mai avut timp sa scriu.Am intrat rar si in graba .Timpul e principalul meu dusman.Mi-ar trebui o zi de doua ori mai lunga sa le cuprind pe toate.

Mergi la inceput

La multi ani Andrei si Stefan! Sa aveti multa sanatate, mult noroc, sa cresteti mari, frumosi, destepti si sa aveti parte de o viata minunata!

Levi mii de scuze pt intarzierea cu urarile! De pe la jumatatea lui ianuarie ma tot uit la lista, ca in februarie sunt mai multi sabatoriti dragi noua, dar tocmai cand a fost momentul sa felicitam puii tai, am uitat sa fiu atenta! Sa-ti traiasca baietii si alaturi de minunatia de fata pe care o ai sa iti aduca multe bucurii si satisfactii! Asteptam cu nerabdare pozele!

Eliana esti o dragutza! Ma faci sa rosesc
Te rog, zi-mi si mie cum ai reusit sa slabesti!? Mie imi vine sa-mi dau palme! In timpul saptamanii reusesc sa ma abtin sa nu mananc dulce, sa mananc mai putin, fara paine, fara combinatii 'periculoase' ... dar vine we si imi bat joc de tot efortul meu. De ex. in seara asta m-am luat dupa capul lui Rares si am facut clatite cu ciocolata. Daca gustam numai 1, era o treaba, dar pe la 22 eu bagam a 5 sau a 6 -a bucata

thea hai sa-ti zic niste faze, sa vezi ce te asteapta cam peste 2 ani . Poate ai tai nu o sa fie asa, dar ai mei trec acum printr-o perioada de 'inversare' de personalitate, daca o pot numi asa. Respectiv, aseara eram in bucatarie si vin shtrumphii dupa mine. Cand intra taica'su dupa vreo 5 minute, Bianca era cocotata pe un scaun de unde se urcase 3/4 pe masa si butona de zor la butoanele filtrului meu de cafea, iar Rares aliniase 2 papusi-bebe pe alt scaun si le dadea de zor cand sa pape cu lingurintza, cand sa bea apa cu cana . Vineri dimineata inca de cand era pe olitza, Rares a ochit o pereche de pantaloni rosii ai Biancai si a decretat ca el vrea 'pataloni oshii'. Pana sa ma misc eu, el deja si-i trasese peste pampers. Trecand peste faptul ca erau 'oshii' cu 2 inimioare roz, erau ai Biancai si ii erau scurti, nu ma lasa sub nici o forma sa-i dau ciorapi pe desupt, afara fiind prea rece la 8 dimineata sa il scot asa. Dupa intense negocieri, scos tot arsenalul de ciorapi si lasat sa aleaga, pus la bataie toate metodele de distragere a atentiei sau convingere ce le aveam la ora aia, ma trasneste ideea salvatoare! Intr-un dulap pusesem deoparte o pereche de ciorapi 'oshii' care ii erau buni, dar nu imi placeau mie ca aveau cam mult supraelastic in ei. Binenteles ca a fost foarte de acord sa ii pun ciorapi rosii, dar cu conditia sa ii dau si pantalonii alesi. Asa ca fii'miu a plecat vineri la cresa (foarte fericit ca l-am lasat sa isi exprime personalitatea la prima ora) imbracat cam asa: bluza verde inchis, o jacheta portocalie peste bluza, ciorapi si pantaloni rosii, ghete si caciula albastre si (cum altfel?!) o geaca mov pe care mi-a dat-o o prietena pt Bianca (are si un pic de maro si 2 floricele brodate la manseta). Arata ca papagalul RA! Eu am fost multumita ca s-a imbracat conform temperturii de afara, el fericit ca l-am lasat sa isi aleaga hainele, vecinul de la parter siderat cand ne-am intalnit pe hol si ne-a vazut cum aratam . Pana la cresa mergem cu masina, acolo il schimb in haine de interior, deci nu ne-a vazut chiar multa lume. Cea mai oripilata a fost soacra'mea care s-a dus sa-i ia de la cresa si nu intelegea cum l-am 'scos asa din casa'
In seara asta Rares m-a ajutat sa fac clatite (a tinut mixerul sa facem compozitia, a pus cioco pe clatite, le-a impaturit), in timp ce Bianca se agita si tipa la taica'su in brate "'balena! 'iechinul!" ajutandu-l sa-l pazeasca pe Frenzy de pestii rai din ocean (Sebi juca feeding frenzy, un joc cu un peste ce trebuie sa manance pestii mai mici si sa se fereasca de cei mai mari)
Concluzia: nimic sa nu va mire!
Noapte buna si somn dulce

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Levi ... vai, n-am vazut... ce rau imi pare... cu intarziere si muuulte scuze...
La multi ani pentru Andrei si Stefan!
Sa aiba parte numai de lucruru frumoase in viata, sa fie sanatosi, norocosi si fericiti!

Laura eu am inceput sa mananc dimineata 2 felii suuubitiri de paine cu sunca/cascaval/ou si rosii, castraveti... legume.
La pranz salate maaari.... si un pic de orez cu pui. Sau putin piure in loc de orez... dar mai rar cartofi. Uneori si ciorba... dar am redus portia... si fara paine.
Iar seara iaurt cu 0,1% grasime sau fructe
Cand am mai avut pofta de ceva dulce m-am abtinut seara (greu cu Elena in preajma) si am luat o bucatica dimineata.
Asta e regula... dimineata mai mananc si putina paine sau dulciuri... dar la pranz fara, iar seara cat mai usor posibil: iaurt sau fructe multe.
Eu am tot incercat de vreo 2 ori dar n-am fost in stare... Si am renuntat... Acum vad ca am reusit sa ma abtin de la multe... si eu deobicei sunt f. mancacioasa... si nu pot sa mananc fara paine.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Eliana la mine painea nu ar fi problema, ca oricum nu mananc decat daca e vorba de un sandvish facut de Sebi, cald, aburind, mirosind foarte frumos si bagat sub nasul meu (ca doar am rugat sa fiu sustinuta in dorinta de a slabi). Problematic e faptul ca la noi se mananca f. des cartofi (preferatii sotului si ai copiilor, cartofi prajiti cu cascaval din belsug), seara Sebi sta cu sticla de bere pe birou, mie imi plac mult semintele si, evident, tot seara ma apuca poftele, mai scap la cate un desert al copiilor pus in plasa la cresa (le-am rugat sa nu le dea dulce daca nu vor in mod deoasebit), cei mici mai vor floricele sau clatite. Si cred ca cel mai important e faptul ca nu fac deloc miscare. La sala nu am cum sa ma duc, acasa orinu am vointa, ori nu am timp, ori nu ma lasa cei mici, ca se suie pe mine ... asa ca stau cu burta plina de sunci si mai beau cate un ceai de slabit din cand in cand

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Mergi la inceput

Hai maaaaaa... unde's suncile alea???
Sa stii ca si eu mai scap la o stica de bere din cand in cand... la 2-3 zile adica... Dar fara altceva pe langa (floricele, seminte, alune... nici nu-mi plac )
Cartofi parajiti... n-am mai mancaaaaat de mult...
Nici astia nu-mi fac bine din cauza bilei defecte...
Asa ca... legume, fructe, iaurt si apa multa... 2 in 1... salbesc si nici nu imi omor bila.

Despre miscare... eu cat am mers la tae-bo nu am dat nici un kil jos... ajuta sa-ti intaresti musculatura si dupa o mie de ani (mers regulat) scapi si de celulita combinat cu regim alimentar.

Mergi la inceput