Sezatoarea canadiana (76)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salut, io am intrat sa va spun ca m-am uitat la absolut toate pozele si ca sunt minunate, Ana, imi place mult un covor de-al tau albastru si sintetizatoru' e tare cool, am bancuta d-aia de pian exact ca a ta. Ina, casa ta e din reviste, asa is si vecinii mei iluminati.

Si io cred ca toti copiii is unici, diferiti si minunati, dar respectand profilul fiecaruia, cred ca orice copil, indiferent de caracter si de felul lui, tre' sa respecte regulile din casa si regulile societatii - fara comentarii. Somnul de dupa masa e odihna si pt. parinti - nu numai pt ei, masa tre' sa fie masa - 30 de minute maxim, nu sa-ti suga la sani ore intregi pana innebuneste si mama si se invata si copilu' prost, etc, la masa se mananca pe scaun si nu pe canapele sau covor, jucariile se strang indiferent daca copilu' e energic au ba, etc. Aici in Canada totul e atat de minunat si de curat pt. ca fiecare din noi respecta niste reguli minime si nu ne imbulzim la autobuz ca in ro, nu aruncam pe jos, nu fumam in restaurante. Curatenia si linistea sufleteasca implica reguli stricte, indiferent de caracterul oamenilor. Ca aici nu te intreaba nimeni ce fel de caracter ai cand ai incalcat legea, esti amendat si gata, acelasi procedeu poate fi analogat si pe copii, bineinteles cu particularitatile de rigoare ale copilariei.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Ira draga, eu zic ca trebuie sa multumesti cerului ca ai copil care e manevrabil. Sunt de acord cu tine in totalitate, dar ce te faci cand fiecare gram conteaza, (la nastere 1400 grame) fiecare minutel de somn conteaza, sa creasca. Pe noi ne-a terminat Andrei cand era mic. Acum e mare, intelege regulile, dar tot le incalca, pentru ca mancatul e vesnica problema, nu mananca singur, trebuie sa fie cineva in casa, incearca sa evite cand legumele, cand carnea, ne pune nervii la incercare. Acum la 12 ani e mai inalt decat mine (160 cm) si slab ca un tar si vreau sa spun ca stau cu ochii pe el ca pe un vultur sa vad ce si cat mananca.
Cat depre dormit, ne-a luat ani buni sa il facem sa doarma singur, are niste frici frate de te da pe spate, si noi avem sarcina de la pediatru sa il facem cat mai brave.
Bun venit surorii tale!

Nelia, te admir, mi-as dori mai multi decat unu, ne-am si propus sa mai facem unu la batranete, daca iese bine si al doilea (al treilea in fapt cu Andrei).
Nu am simtit nevoia asta in tara, din cauza scolii, mereu inconjurata de copii, dar si din cauza sanatatii, abia astia aici mi-au dat de cap la sanatate.

La noi, desi e nebunie de sofat, scolile nu s-au inchis, deci nici Universitatea, asa ca sunt la servici, cu gandul la zilele libere ce or sa vina!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, esti tare simpatica, zau... Asa este, ai dreptate, dar crede-ma ca numai teoretic. Da, teoretic se poate face orice si cu oamenii si cu copiii, practic insa, lucrurile nu stau cam peste tot asa... La unii merg, la altii pur si simplu se poate ajunge la asa ceva, dar cu munca si cu efort mai mult. Sau trebuie gasite alte solutii... ca alti copii nu vreau! Dar hai sa nu discutam despre asta acum, in prag de sarbatori, ca ni le stricam, sint atitea de spus... Si, dupa cum spunea si Mikiion, discutia era pentru copilasi mici sau despre cei mari cind erau micuti, pina in doi ani, sau chiar pina intr-un an, ca dupa ce te intelegi cu ei, e mai usor sa stabilesti reguli si chiar sa le respecti. Despre acestia spuneam ca trebuie luati asa cum sint si ajutati sa creasca, cum sau necum, cu reguli sau fara reguli... dar sigur cu rabdare si cu dragoste.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Pe mine ma doare capul, dar sunt tare fericita: am fost la Cardiologie cu Anca, la Sainte Justine si e ok, are un suflu sistolic dar in limite normale, nu are nici o restrictie.

I-au facut teste peste teste(4 ore), dar e ok.
In Romania, nu exista o asrfel de aparatura, asa ca e un argument pro Canada.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ana, tare frumos baiat ai...Crezi ca daca le facem cunostinta, Tudor o va adopta de Antonia de "blonda" ???

P.S Pentru cine nu locuieste in Quebec, "blonda" inseamna prietena, iubita

Traiasca télé-travail-ul! Am facut o tura cu Antonia pe afara si acum ne ducem la sanius!

Am mai adaugat citeva poze de zi dimineata la acelasi album:

http://picasaweb.google.com/Antonia13052000/2007Decembrie

Si citeva poze puse pe situl scolii ei. Intr-una din poze facuta chiar in curtea scolii azi dimineata, apare directoarea in zapada pina la genunchi...

http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles.cfm?nid=E7D3113B-CB03-9C5D-9D8E7B341379436A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Cristina-ma bucur ca e ok Anca.Pupici!
Oana si restul-vizionat poze,superbe.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Dragele mele canadience, intru si eu un piculet la subiectul vostru, cu timiditatea incepatorului, sa pun o intrebare fetelor din Montreal: e vreuna dintre voi care pleaca de Sarbatori in Bucuresti?

Sora mea locuieste in Montreal si ar vrea sa-i trimita mamei un mic cadou de Craciun, un pliculet. Va pot da, fireste, mai multe detali prin PM.

Daca cineva ma poate ajuta, as fi tare recunoscatoare si ati ajuta-o pe sora mea sa-i faca mamei o bucurie! Mama e grav bolnava si Camelia (sora-mea) nu poate veni in tara de Craciun, iar asta o face sa se simta vinoavata, ma rog, long story..

Va multumesc frumos si va doresc Sarbatori minunate, cu sanatate, noroc si belsug!

Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

dintre hartoage

Am vazut pozele cu brazi frumosi, zapada si copii superbi, sa va traiasca !

Donia, La Multi ani !!! (cu intarziere). Asteptam detalii ...

Monica, bine ca esti bine, ca sarbatorile vor fi astfel minunate, indiferent ca ai reusit sa te organizezi asa cum ai fi vrut sau nu, sanatate sa fie ca restul se poate aranja / accepta.

Noi inca n-am cumparat bradul si nici n-am inceput pregatirile, asa ca tragem tare sfarsitul asta de saptamana, deci nu cred ca venim la intalnire Ref la copii - sunt toti perfecti, indiferent cum ar fi, au si ei personalitate si noi ca adulti trebuie sa stim cum sa-i luam. Fiica mea, spre ex, plange daca nu poate face bine ceea ce vrea sau ceea ce-i cer sau daca ridic un pic vocea, asa ca trebuie sa am rabdare si sa-i explic mereu cum stau lucrurile. Insa, noi parintii, suntem uneori obositi, stressati, epuizati, la capatul rabdarii si poate avem asteptari prea mari de la copii.

Pupici tuturor si ma intorc la hartii

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Am pus si eu cateva poze cu zapada din Ile Perrot!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Roxana-faine pozele!
Nora-imi pare rau ca nu pot ajuta,sanatate mamei.
Monica-ma bucur ca esti bine si ai ajuns acasa linga puiutzi.
Nelia-mare dreptate ai cu copii si educatzia si formarea lor de mici.O seara buna,merg sa ma vopsesc si eu.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput