Mamicutze si gravidutze tinere (<25 de ani) [2]
Raspunsuri - Pagina 14
mami_alexia spune:
Salutare!Poate va mai amintiti de mine, nu am mai scris de mult timp aici.Ma bucur ca sunteti sanatosi si cu mult chef de scris
Fetita mea are 8 luni si jumatate si cred ca vre-o 12 kg asa ca stiu cum e un copil greu. Oricum, ea nu e invatata in brate, doar noaptea, cand o mut din patul nostru in patutul ei e mai greu.![]()
MAMI & bebe ALEXIA
rhoneea spune:
Multam fetele
Mada Sebi are 7 luni.Azi cand am fost la dr l-am intrebat ce as putea sa-i mai dau sa pape?Mi-a spus ca aprox. orice dar fara sare.Bun prea luminata nu am fost.Am si eu doua carti in comp,una a lu capraru si una "de la lume adunate",dar zau ca mintea imi stagneaza.El acum papa,dovlecel,morcov,cartof,piept pui,carne vita,cerelac,cereale,banane,portocale,mar,si atat.Nu e mofturos,le papa pe toate,unele mai cu pofta altele mai putin dar le papa.Supa nu i-am facut ca aici nu gasesc radacinoase,toate sunt gata curatate.Branzica calcica nu-i pot face in casa,in primul rand nu prea gasesc calciu lactic si unde am gasit costa enorm,o cutie costa cel putin 10$.Asa ca la barnzica calcica am renuntat,la supica la fel.Mada astept daca ai retete noi nici o problema,macar sa ma ce sorta din atatea retete.
A si apropo de paste cu sos,spune-mi si mie marca pastelor si cum faci sosul.
Ramo
ti-as da toti trandafirii rosii din lume daca as putea ca sa te bucuri
Mami-alexia bine ai revenit![]()
Irina
lui
Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien 
varsta Sebastien
botez Sebastien
redai spune:
Iruina nu aveti patrunjel, morcov acolo? numai frunze? Acolo cu ce se fac ciorbele?Poti sa fierbi mai multe legume si sa faci supita crema si branzuca o poti ace si cu lamaie. fara calciu lactic. Nu stiu exact cum , dar sigur stiu alte fete de pe forum
Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
MissJJ spune:
Irina da-mi mailul tau pe pm si am sa iti scriu zilele astea retetele din carte. In seara asta il rog pe Flo sa imi scoata cutia cu hartagoraia si sa scot cartea. Eu am niste carti de la Amabell Karmel e o nutritionista f vestita aici care are si ea vreo 4 copii parca si are niste retete f faine si niste carti f fain facute. Are de la meniul lui bebe mic plus informatii despre fiecare grupa de alimente pana la mese de familie care le putem papa toti de la cel mai mic la cel mai mare.
Pastele, link www.plasmon.it/prodotti/4897_awplasmon.aspx" target="_blank">aici sunt italiene le-am luat de la magazinul italian sunt f multe la noi sunt de la firma Plasmon se cheama Pastina Baby-Pokerina si sunt de la 5 luni in sus si sunt imbogatite cu fier, calciu si vitamine special pt bebelusi sunt bune ca sunt f f micutze si se gac f rapid in 5 minute sunt gata.
Sosul pt paste: o ceapa mica, o cutie rosii in sos data prin blender sa se faca ca bulionul sa nu ramana bucatele de rosie, amestec de legume din alea congelate puse in microunde vreo cateva minute sa se inmoaie, niste carnitza de pui sau si fara cum vrei tu, oricum fiarta in prealabil. Pui putin unt la calit cu ceapa taiata marunt cand ceapa se inmoaie adaugi legumele si carnitza niste delicat sau vegeta si un amestec din asta uscat cu ierburi sa ii dea aroma, gust lasi la foc mic sa se caleasca toate apoi adaugi rosiile blenduite si acoperi si lasi sa fiarba mai mult pana se face sosul ala isi ia gustul. Eu mai adaug spre final si o linguritza de smantana il face mai cremos sosul. Apoi il amestec cu pastele fierte inainte si daca e nevoie mai tai legumele mai mici sau le strivesc putin cu furculitza sa nu se innece fata ca a mea e f talentata la asa ceva.
Legumele in genere sunt amestec de mazare, porumb, broccoli, morcov, fasole verde fina toate congelate. Si le pun intr-un castron cu apa la microunde sa se fiarba. Cam asa ii fac eu sosul sau in loc de pui poti pune niste sunca.
Alt sos asta e de bolognese e cu, carne tocata de vita (preferatul fetei): ceapa taiata marunt, rosii tot asa la cutie blenduite, ciuperci taiate marunt, usturoi, condimente, carne tocata de vita.
Pui carnea tocata la prajit intr-o tigaie o calesti bine pana nu mai lasa suc in tigaie si esti sigura ca e bine gatita. In alta tigaie calesti ceapa, usturoiul in putin ulei sau unt. Cand se inmoaie adaugi ciupercile taiate marunt, proaspete nu din conserva, cand se inmoaie si astea adaugi carnea tocata condimentezi cu vegeta sau delicat, piper si ierburi ori speciale pt bolognese de la schwartz folosesc eu sau amestec de diverse ierburi uscate , mai calesti sa isi ia gustul dar ai grija sa nu se arda carnea adaugi sosul de rosiieu pun cam doua cutii sa fie mai mult sos ca trage carnitza din sos. Apoi dai la foc mic si lasi cam vreo ora sa fiarba sa isi ia f bine gustul, asta e tot secretul sa stea mult la fiert la foc mic. Apoi servesti peste spaghetti.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
MissJJ spune:
Branza nu este nici aici adik este un fel de branza de vaci cu smantana dar e f sarata si nu sunt decat iaurturi de bebeii dar fetei nu ii plac am incercat si eu acasa diferite retete de branza si nu mi-a iesit nimic asa ca am zis cum astia englezii traiesc fara s-o adapta si fata mea. Cand mai creste ii pot da branza din aia care zic ca exista aici se cheama cottage cheese.
Legume aici nu este telina radacina numai verde si restul gen pastarnac morcov sunt patrunjel nu este decat verde asa ca eu fac ciorba cu morcov, pastarnac, ardel gras, ceapa si inca o leguma e tot radacinoasa seamana intr-un fel cu sfecla de zahar cred ca e gulie nu stiu sigur in engleza ii zice sweede.
Pun apa la fiert le bag toate astea taiate marunt plus niste telina verde bete ca sa le pot scoate dupa ca nu ne plac sa ramana in ciroba las sa fiarba adaug cartofi carne depinde ce fel de ciorba fac apoi cand sunt fierti cartofii pun rosiile tot din astea la cutie blenduite o cutie la o oala cred ca are 7 l nu stiu sigur, carnea e fiarta in prealabil separat sa isi lase spuma aia sa ramana curata. Apoi pun vegeta sau delicat ierburi din astea uscate piper sare mai las sa fiarba la foc mic sa isi ia gustul si sa mai scada adaug borsul din ala magic la plic mi-l trimite mama din ro cand e destul de acru mai las sa fiarba la ultimul clocot adaug patrunjel verde uscat ca proaspat nu prea tine si tarhon tot uscat apoi sting acopar si las sa se linisteasca. Si gata ciorbica. Cand servim servim cu smantana.
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
MissJJ spune:
Mami_alexia bine ai revenit
sper sa mai vina din fete sa mai scrie ca e cam putina lume pe aici. De acuma gata sarbatorile sa ne adunam la discutii ca eu fara dc nu stiu ce as face ca aici nu avem multi prieteni si abia ne-am mutat intr-un orasel mic si nici nu e lumea f prietenoasa cum suntem noi obisnuiti din ro asa ca sg persoane cu care sa pot palavragi de toate celea sunteti voi fetele de pe Dc deci haideti la scris.

Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
ramyteo spune:
Of Doamne mai inmuiat de tot mai Irina ,acum am mai terminat cu treaba si mai am timp sa va mai scriu daca mai este cineva ...
Oau da nu asa se face mai mancarea! Se prepara si se da gata facuta da?!
CA sa nu mai dai explicatii![]()
HAi mai sa va zic ce ciorbita facui io :conopida, morcov, telina, ridiche alba, ceapa, cartofi, cu vegeta cu aroma de legume o ingrosala de faina cu smantana si la sfarsit verdeata adica patrunjelul. Atat ca contine numai vitamine si hmm ce mananca Teolina mea...
Bine mai fete eu va pupicesc.
mona&teo
NASTEREA TEODOREI IN ZI DE SARBATOARE
PERLUTELE TEODOREI
DICTIONARUL COPILARIEI
www.youtube.com/watch?v=pqL9EnRxzMY" target="_blank">teo la un anisor
redai spune:
Ramo gatesti pt noi?yupiiii
mami_Alexia sa treci mai des pe aici
Noi am fost la socrii. Am papat bine. Am mai trecut pe la un magazin si mi-am cumparat o floare.In ghiveci.Incep sesiunea....si am o groaza. o sa dau din mate. eu sunt pasta la asha ceva. nu am facut marte in liceu deloc. Poate o sa am ceva noroc....hmmmm
Poze David Vlad
ramyteo spune:
DAca cineva mi-ar pune la dispozitie toata ziua tot ce imi trebuie da vi-as face de mancae ,Lore.
Iar noi pe la ore de "varf?"![]()
Pupici
mona&teo
NASTEREA TEODOREI IN ZI DE SARBATOARE
PERLUTELE TEODOREI
DICTIONARUL COPILARIEI
www.youtube.com/watch?v=pqL9EnRxzMY" target="_blank">teo la un anisor
redai spune:
Ramo scumpa , am acces la calculator la ore mai tarzii. Ziua ori e sotul la calculator, ori plecam de acasa sau am treaba. Asha ca....Lasa ca vine ziua de luni si apoi ma rog numai sa am cu cine povesti ca imi pleaca copilul mare la serviciu
..........gata cu concediul
Poze David Vlad