La France (62)
Raspunsuri - Pagina 18
feriga spune:
Multumesc Mirela pentru pont. Am gasit o calatorie de 30 de ore pe mersul trenurilor international: http://www.cfr.ro/calatori/
Marox spune:
Pentru cine ajunge in Bretagne in vara asta si este interesat: la Quimper, la Muzeul Departemental Breton este o expozitie temporara, pina in sept, cu tema "Pictori români in Bretagne" (Grigorescu, Pallady, Steriadi si altii). Eu am prins si o vizita comentata, duminica la ora 15. Saptamina asta este si un festival muzical si din cite am inteles or sa fie si grupuri românesti pe scena.
anami spune:
Bine v-am gasit pe toate!
Sper sa raman mult timp pe-aici pt ca in viitorul apropiat ma voi stabili in Franta dar nu stiu deloc pe langa care dintre voi sa ma asez! Uneori nu e usor cand ai de ales.
De aceea, vreau sa va rog pe voi care traiti acolo sa ma ajutati sa aleg; in preselectia mea intra Toulouse, Coasta de Azur (Nice, Antibes sau Beausoleil) , poate Annency si alte vreo doua localitati din Alsacia.
Sunt medic si am un baietel de 4 ani.
Marox spune:
Anami, bine ai venit pe ! Topicul "La France" nu este foarte activ, dar daca ai intrebari, iti vom raspunde.
In ceea ce priveste instalarea ta in Franta, pot sa-ti spun doar ce cred eu despre orasele pe care le-ai mentionat. Le-am vizitat doar ca turista, eu stau in cu totul alta zona.
Toulouse, oras mare, universitar, multa animatie. Personal, consider ucigator accentul locuitorilor!
Coasta de Azur, frumoasa si scumpa. In vacanta e OK, ca sa locuiesti tot anul, poate iti spune Cait cum este.
Annecy, oras foarte frumos, regiunea superba, in Alpi, preturile la case printre cele mai ridicate din Franta. Ce nu-mi place mie acolo e clima, de ori am fost acolo, in diferite perioade ale anului, a plouat (ma rog, iarna banuiesc ca ninge).
Alsacia si mai ales Strasbourg, Colmar, Mulhouse imi plac foarte mult. Clima e temperat continentala, adica ploua mai putin ca la Paris, de ex. Esti mai aproape de România daca vrei sa mergi cu masina sau cu trenul din Stuttgart. Banuiesc ca pt profesia ta nu are importanta, dar am vazut in diverse anunturi ca germana este necesara.
anami spune:
Mersi mult, Marox !
Parca vad ca intr-un final voi alege Yle de France, ceea ce initial fusese ultima optiune.
Ce-mi spui confirma impresiile pe care mi le-am facut eu din documentarea de pe net. Ar mai fi oferte bune in Normandie, Le Havre.
In alta ordine de idei, cam cat de bine trebuie sa stie copilashu' franceza ca sa mi-l primeasca la gradi/scoala ? Implineste 4 ani.
Marox spune:
Le Havre nu cunosc decit din auzite, oras industrial, clima oceanica.
Regiunea pariziana, e cu avantaje si dezavantaje-apropierea de Paris si de aeroporturi (eu consider ca are si asta importanta atunci cind emigrezi), multe posibilitati culturale si turistice. Pe de alta parte, depinde unde in Ile de France, ca sint unele comune unde nu te sfatuiesc sa mergi. Pret mai ridicat la case, poluare mai mare, mai scumpa viata.
Copilul il primeste la gradinita de care apartii cu locuinta, indiferent daca stie sau nu limba. O s-o invete. Sint unii copii care inca nu (prea) vorbesc la 4 ani, asa ca n-o sa fie mare diferenta intre al tau si cei de aici. Daca e nascut in 2005 va intra la toamna, pe 3 sept, in grupa mijlocie, ca fetita mea. Gradinita nu e obligatorie, dar 99% din copii o frecventeaza.
Gwendoline spune:
Buna si eu am stat in Franta timp de 7 ani, acum ne_am inors pt doi ani.
Noi am stat in Nantes si tot acolo ne intoarcem!!
Gwendoline si Kylian
Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
Chuny spune:
Buna Gwendoline, poate o sa ne cunoastem atunci cand va intoarceti. Ca si noi tot acolo locuim. :-)
Anami, multa bafta in alegerea pe care o faci. Una din fetele de aici ce mi-a devenit prietena punea aceeasi intrebare acum cativa ani. Ea e medic anestezist si pana la urma a ales zona Vendée ( pt mare si soare)
Fetelor care aveti copii de scoala, va cer un sfat. L-am inscris pe Vlad la gradi, dar el are un retard psihomotor de circa 6 luni si retard de la parole ( intelege tot, dar pronunta incredibil de prost). L-am inscris intr-o scoala privata, insa nu am spus nimic educatoarei despre asta ca sa nu-i lipesc o eticheta copilului. Oare ar fi bine totusi sa-i spun inainte ? Sau o las pe ea sa ma traga deoparte dupa cateva zile de scoala ca sa-mi spuna ca "ceva nu e in regula cu copilul dumneavoastra" ...
Am mai facut si analize genetice si urmeaza in august un IRM cerebral ... sa astept eventual rezultatele inainte sa ma bag in seama ? Azi am primit un plic de la scoala si printre altele scria : "totul sta in comunicare" ... m-a deprimat treaba asta ...
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Gwendoline spune:
Mersi Sibylle, sa sti ca deabea astept sa ma intorc !!
Pt sfat nu stiu ce sa zic , intradevar cum spui tu nu e bine nici sa_i faci o imagine proasta dar educatoarea va intelege problema si daca ii vei spune va incerca prin mai multe metode sa ajute ca baietelul sa vorbeasca mai bine!!
Fetita mea are 4 ani si nu vorbeste corect acum problema e ca suntem in Romania pt 2 ani si nu stiu daca voi gasi pe cineva ca sa o ajute cu vorbitul in franceza, am zis ca o voi da la scoala franceza aici in bucureti ca sa nu piarda !
Gwendoline si Kylian
Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
Marox spune:
Sibylle, daca faptul ca Vladimir nu vorbeste sau vorbeste stricat, nu cred ca e o problema, in grupa mica multi copii sint asa. Deci, daca ar fi numai asta, nu cred ca ar fi necesar sa informezi educatoarea. Dar un retard psihomotor e mai vizibil. In plus, banuiesc ca mergeti la psihomotriciana, iar sedintele pot fi si in zilele de scoala si atunci trebuie sa explici absenta. Din cite imi amintesc, spuneai ca-ti este frica sa nu cada pt ca-l imping ceilalti copii. Banuiesc ca e mai bine ca educatoarea sa fie mai atenta in ceea ce priveste atitudinea celorlalti copii in relatia cu Vladimir.