Romanii din Marea Britanie (16)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Aha acuma pricep.
Tusferi am vb cu prietena mea si a zis ca sunt scoli si acolo de fete si baieti separat in genere alea catolice. Da a zis ca nu stie f multe detalii ca ea ti-am zis are o fetita nou nascuta si un baietel de 2 ani deci nu stie f bine de scoli ce si cum. In rest a zis ca e ok viata raportat preturile la castiguri. Dar atata ca sanatatea e f scumpa.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Carstea, bine ai venit printre noi! Cu problema vaccinurilor ma confrunt si eu acum. Noi am facut in tara vaccinurile de 2/4/6 luni (Pentaxim)...In primul rand, de indata ce vii trebuie sa inscri copilul (si evident e bine sa va inscrieti si voi, adultii) la GP (echivalent medic de familie in Ro). Acolo te va intreba imediat de carnetul de vaccinari si va trebui sa completezi un formular. Noi nu am tradus carnetul de vaccinari si l-am dat asa, dar au priceput intrucat denumirile sunt cam aceleasi. Deci, noi am lasat carnetul de vaccinuri in original la ei cateva zile ca sa se lamureasca ce si cum. Ne lipsesc MMR (ROR in Romania=rubeola, oreon, rujeola), pneumoccoc vaccinations (Prenevar in Romania), HIB si MENC Booster. La ei schema de vaccinare e putin diferita decat in Ro. Au vaccinuri la 2/3/4/12/13 luni. La 2/3/4 luni se fac aceleasi vaccinuri ca si in Ro + Pneumoccoc + MenC, iar la 12 luni nu se face rapel pentru difteria, tetanos, pertussis etc asa cum se face in RO......sper ca ai si priceput ceva din ce am scris eu p-acilea...daca nu, zi ca repet ...Cert e ca link-ul pe care ti l-a dat Mada te va lamuri cu siguranta. Daca ai si carnetul vostru de vaccinari in fata poti face usor comparatia si-ti vei da seama de diferente. Sa ne dai de veste cand ajungeti!

Ancuta-Maria, bine ai venit!
Mada,
Cristina, sorry pentru ca nu am putut vorbi azi cand ai sunat!

Voi stiti ceva despre asta: http://www.antena3.ro/Pulsulzilei_ext_43906_ext.html ???

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

mada_mxm, multumesc mult pentru raspunsuri ! I-am transmis tot ce mi-ai scris. Sper sa ii fie de ajutor.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Asiza mersi mult de info.Eu i-am facut Infannrix la 2 4 si 6 luni.La 12 luni in carnet zice ca ar trebui sa fac :antidifteric antitetanic antipertussis si antipoliomielitic.
Am inteles de la tine ca Prevenarul si antipneumococcic ?? este in schema lor gratuita si ca o sa-l fac peste vaccinul de la 12 luni?Bebele tau cat are?Eu voi ajunge la finele lui martie.
Multumesc ca m-ati primit intre voi

POZE rares(7 mai 2007)
Am 8 luni/Sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Asiza,am citit mesajul a doua oara si am vazut ca intelesem aiurea acum m-am mai lamurit

POZE rares(7 mai 2007)
Am 8 luni/Sunt barbat

Mergi la inceput

Oana .
Tusferi sper sa ii ajute mai mult nu am reusit nici eu sa aflu.
Carstea aici toate sunt gratuite si schema este aceeasi in orice zona din uk ca cea de pe net din link-ul ala. Odata inregistrati la gp nu mai aveti treaba cand aveti nevoie mergeti la medic si gata.
In fct de unde veti sta intri tot pe site-ul nhs si dai search doctors bagi postcode-ul tau de unde stai si iti da cel mai apropiat medic de casa voastra mergi zici ca esti nou venit vrei sa te inscrii si completezi niste formulare si gata.
Mota pe unde umbli? Cand mai mergi la spital? Eu pe 12 feb merg la eco morfo si nu mai am rabdare.
Ella ce mai faci, Bunny, Mammy?

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Ancuta_maria, se pare ca azi esti in apropiere de mine - eu stau in Horley (deocamdata) la un sfert de ora distanta de Redhill.

Dar de sambata NE MUTAM!!!! in sfarsit !!! Mai aproape de aeroport (Gatwick) si fata de Crawley - un oras considerabil mai mare decat cel in care stateam. Am cautat atata timp o casa incat mi se pare ireal acum ca sambata suntem asteptati sa semnam contractul. Si cand te gandesti ca mai am 10 zile si plec iar in tara.

Mada, Andra s-ar putea sa aveti dreptate. Mamica respectiva mi-a spus ca isi facuse radiografie dar nu mi-a aratat vreo poza. Si imi aduc aminte si din RO cum la Spitalul Militar unde am medic de familie mi se faceau ecografii si poze cate doream dar la Giulesti, la obstreticianul unde am nascut, doar contra cost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Buna fetelor!
Bun venit Ancuta Maria! Se mareste si gashca noastra, uraa!

Mada, eu am intalnirea de 16 saptamani cu moasa pe 14 februarie iar eco pt 20 sapt pe 10 martie abia :) Numar zilele, azi avem 12 saptamani si 2 zile!
Cum te simti, ai scapat de greturi?
Mi-e greu sa scriu la odisee pt ca se posteaza f mult, nu apuc sa citesc, multe fete deja se stiu mai bine si scriu doar intre ele...asa ca o sa te mai intreb una alta pe aici mai degraba si ne auzim si la telefon.
Eu seara pic moarta dupa ce mananc, ma bag in pat, abia astept sa imi recapat energia.

Vreau sa caut pe net bilete la circul Afrika! Afrika! A fost cineva?

Mamy, pleci in .ro? Cat stai?

Fetelor, ieri am luat niste bilete la Easyjet, unul pt unchiul meu sa mearga de Paste in .ro, doar 54 lire return! Am luat si pt mama sa vina la vara sa ma ajute si a costat 90 euro. Super preturi mi se par!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Andra da la easyjet is ieftine daca is luate din timp.
Pai vb si aici daca ti-e mai usor. poti scrie si la odisee incet incet cunosti lumea e greu ca e multa lume da usor usor se mai elibereaza asa a fost si odiseea trecuta mai la inceput era multa multa lume apoi s-a mai rarit.
Si eu is tare obosita seara si dim abia ma trezesc. Eu azi am facut 17 sapt. Mai am putin si ajung la jumate.
Mammy felicitari pt casa. Stiu cat de greu e sa gasesti ceva cum trebuie. Noi speram urm cautare sa fie si ultima peste vreo cativa ani si sa fie casa noastra cu ipoteca. Ei da mai avem mult pana acolo.
Cat stai in ro?
Andra ar fi fain sa fie si aici ceva mai multa activitate mai sunt fete care stau in uk da nu scriu aici. Ar fi fain sa fie mai mare agitatia sa mai scrie lumea.
De Ella mai stii ceva?

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Apropo de doctori, eu stau intr-o zona naspa, asa ca toti din zona la mine is arabi sau indieni. M-am inscris asa la unul si am vrut sa-mi fac si eu un appointment ca am o gramada de probleme. Numai ca m-am enervat la tel si am renuntat, pana la urma o sa merg in Ro sa dau bani pe toti doctorii, ca aici m-am enervat. La tel cand am vrut sa ma programez: ce diagnostic am? (pai daca as avea diagnostic as mai veni la voi?), cica sa zic exact ce boala am si de ce vreau sa vin, nu sa vin asa la vrajeala general (pai eu tocmai asa credeam ca se intampla si ca ma intreaba acolo de toate, ca am o gramada de probleme). M-am enervat si am renuntat. Din pacate nu stiu cand o sa am timp in Ro si de doctor
Presupun ca voi, pt cele cu copii, stiti exact ce vreti, sau is mai obligati sa faca anumite controale.

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput