Romanii din Marea Britanie (16)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Am primit aprobarea de concediu si mi-am luat si bilet. De abia astept sa plec acasa! Ma cam streseaza starea vremii de la noi ca vad ca tot au intarzieri avioanele, si cand ma gandesc ca din bucuresti pana la mine mai trebuie sa iau un autobuz sau tren inca 8 ore imi mai scade din entuziasm, dar macar dupa aia o sa-i vad pe ai mei



Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Long time no see.
Suntem back safe and sound.
Asiza cow and gate este considerat f bun aici, cutia galbena e ok pana la 2 ani. Daca bebe papa bine mancare solide atunci poti sa ii iei cel de la un an in sus in sticlutze, oricum acuma vezi ca cica se schimba cutiile inca se gasesc cele vechi pe piata dar acusi apar cele noi. Intr-o cutie galbena gasesti si indicatii despre cum schimba cutiile.
Mota felicitari pt poza. E asa fain si noi avem multe de la fata aia erau mai darnici, aici la spitalul asta e 6 lire o poza si nici nu is mai draguti sa iti dea doua sau ceva dincolo plateam una si ne dadea sa avem doua.
Ce sa zic in romania a fost asa si asa eu stiam ca asa va fi bine ca suntem back in uk nu mai mergem in ro decat in cazuri de urgenta extrema daca vor sa ne vada sa vina la noi.
Flo a facut analizele si e defect tot deviatie de sept care trebuie operata iminenta de ulcer care normal nivelul e sub 9 si el are 54,5. I-am luat din ro medicamente pt tratament si am dat 100 de lire dupa ce am alergat tot orasul la nspe farmacii sa le gasim. Plus probleme in zona lombara f tasate vertebrele recomandarea fara efort si gimnastica medicala. Care e cam greu cand el lucreaza pe santier. Deci numai vesti "bune".
Macar fata nu a mai racit a fost ok o sa punem si poze dar dupa ce rezolv cu laptopul ca trebuie trimis la reparat si acuma nu mai am nimic pe el.


---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Mada, atatea vesti "bune" din pacate; laptopul dar mai ales sotul...
Din fericire ambele probleme se rezolva mai devreme sau mai tarziu. Laptopul ce a patit? windows-ul sau mai rau? Nu inteleg de ce nu mai ai nimic pe el.

Andra, felicitari pt poza!! Sunt asa de emotionante mai ales primele. Eu tin minte si acum prima poza a bebelului meu. I-am aratat poza ta lui Andrei si i-am explicat ca si el a fost un bb mic in burtica la mine si pe el il apucase nostalgia sa fie iar bebelus. Sa bea cu biberonul si sa stea la mine in brate

Oana, bun venit in UK. Va urez o adaptare cat mai rapida. Noi am facut trecerea la lapte in RO, cu cutiile de Dorna. Aici, la cei trei ani jumate ai lui Andrei, ii dau lapte de capra - ii place f mult indulcit cu miere.

Mess, felicitari pt concediu!! Sa te bucuri de el cat mai mult - la ce greu a fost sa-l obtii.

Noi am profitat de vremea frumoasa de ieri si am fost in Londra la Zoo. Din pacate am ajuns in jur de ora 2 si dupa ce ca multe animale erau ascunse, a trebuit sa facem si un tur de forta al gradinii - intrucat se inchide la 4. A trebuit sa-i explic ca girafa, pe care nu am vazut-o, era bolnava - la fel ca Melman din Madagascar, si ca elefantului ii era frig si statea in casa - alt animal lipsa.
Una peste alta Andrei a fost f incantat pt ca a mers si cu trenul si cu metroul si cu autobuzul cu etaj - chiar era un pic nedumerit cum de avem metrou in Anglia. El stie ca merge la mamaie din Bucuresti cu metroul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Mammy la laptop mi-a murit tastatura. Din cate am vb in ro cu un specialist fost coleg de al meu de scoala a zis ca e posibil vreun contact sa fi fost bruscat si de aia a decedat, acuma de pe laptop vorbesc dar folosesc o tastatura normala cu usb. Nu mai am nimic pe el ca am sters tot si am scos tot ca trebuie sa il trimit la reparat. Mai am numai yahoo ca sa mai vb cu ai mei pana trimitem la reparat.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Mada, mersi de info!

Mammy, sar'mana si tie ...pacat ca nu ati putut vizita Zoo properly...e minunat acolo...noi am stat o zi intreaga si tare mult ne-a placut! ... dar ai baiat mare, 3.5 ani...il duci la gradi?

Motanik, trimis PM. Primit?

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow


Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Buna fetelor
Am venit si eu in vizita pe subiect cu o intrebare. Intrebarea este de fapt din partea prietenei mele. Ea este in UK de vreo 4 ani, in Birmingham, cu sotul si fetita. Amandoi lucreaza in proiectare, au salarii bune, fetita e la scoala particulara acolo. Si-au facut si un mortgage si si-au luat si o casuta. De la job li s-a oferit sa lucreze in Irlanda, la Dublin 1-2 ani (cu upgrade bun de tot la salariu). Acum vine si intrebarea: a locuit vreuna din voi si in Irlanda? este mai scumpa ca Anglia? Ea tre sa mute si fetita la scoala acolo, sa isi inchirieze alta casuta, e destul de complicat si e greu de luat o decizie. In plus va trebui sa isi faca si ea niste calcule financiare. Chiar daca salariul este mai mare, daca viata este mai scumpa acolo, nu mai e asa atractiv. A fost in weekend in Irlanda si a intrebat si ea in stanga si in dreapta, dar deh, ce idee poti sa iti faci intr-un singur weekend... Incerc si eu sa o ajut strangand informatii.

Va multumesc! Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

tusferi, eu una n-am nici o idee daca Irlanda e mai scumpa ca Uk, dar intr-un fel ma indoiesc. De fapt si in Uk exista diferentieri - de exemplu in sud, mai ales zona Londrei, sunt cele mai mari preturi la imobiliare, nivel de trai etc. dar si salariile sunt mai mari decat Birmingham. Cred ca prietena ta ar putea sa-si faca o idee uitandu-se la preturile caselor (sau chirii) pe net.

Oana, Andrei merge la gradi dar in RO. Am decis ca este mai bine asa deocamdata - fiind si ambele mame la pensie si avand nevoie de cineva sa le umple timpul liber; de asemenea e un copil plin de energie care cu greu poate fi stapanit si de o educatoare ce vorbeste romaneste dar de una englezoaica.

Mada
, vorbeam cu o viitoare mamica, niste prieteni pe care i-am cunoscut recent, si imi spunea ca ea nu plateste un ban la ecografii. Invatata de cineva, a cerut GP-ului pachetul care se da gravidutelor si care in afara de o gramada de hartiute cu reclame la fel si fel, contine un caiet al viitoarei mamici, in care GP-ul noteaza observatiile la fiecare vizita. Tototdata a completat un formular pt NHS, care i-a trimis un card in care se certifica faptul ca e insarcinata, si cu el, are gratuitate la ecografii, dentist si la medicamentele prescrise de GP pe perioada sarcinii.
Poate ai si tu cardul respectiv si vorbesc aiurea, dar m-a uimit faptul ca platesti atat pt o ecografie.

Andra, cum te simti?

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna fetelor!As vrea sa intru si eu in grupul vostru.Ma numesc Cristina si din martie vin in Londra impreuna cu piticul meu de 8luni(acum).
As vrea sa va intreb pe ce vaccinuri merg englezii?Noi aici am mers pe INFANRIX si am facut la 2,4,6 luni si pana la un an nu mai trebuie sa facem altul dar noi vom fi deja in LO in mai cand facem altul si as vrea sa stiu care e schema lor de vaccinare.

POZE rares(7 mai 2007)
Am 8 luni/Sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mada si Oana, primit pm-uri dar a fost un w/e asa de aglomerat ca nu am avut timp de nimic. Cristina, sorry, am vazut ca m-ai sunat, mobilul meu zace pe te miri unde cand sunt acasa :)
Ne auzim zilele astea.

Mamy, si eu am primit cardul NHS care ofera gratuitate pt retete si pt dentist dar de ecografii gratuite nu am mai auzit. Si la mine la spital platesc 4 lire pe o eco si e anunt pus acolo pt toata lumea.

Carstea, bine ai venit!



--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Mammy cardul ala e pt gratuitate la retete si tratament la dentist si e valabil pana la un an dupa nasterea copilului. Ecografia nu se plateste numai poza de dupa si asta depinde de fiecare spital, nu de nhs.
Card am vaut si eu dar nu am vaut la ce il folosi sarcina trecuta, acuma tre sa trimit un formular, dar asta nu are nici o treaba cu poza de la eco e politica spitalului.
Tusferi noi avem prieteni buni in irlanda, se castiga bine intradevar dar si toate costa mai ales servicile medicale pretena mea imi zicea un control la med de fam 60 euro, cehmat ambulanta acasa 600 euro, nastere in spital 1000 euro neasistata in mod special, fara epiurala ca si aia costa. Deci comparativ cu uk aici e mai bine ca nu platim nimic decat retetele. Si ei tot pe langa dublin stau si au doi copii micuti, nu stiu de scoala si gradinitza, am s-o intreb daca stie ceva.
Carstea bine ai venit! Aici nu alege mama ce vaccin ii face la copil toti copii urmaresc aceeasi schema de vaccinuri, cand vii aici sa iei carnetul de vaccinuri sa il traduci si sa il duci la med de familie cand te inscrii si iti va zice medicul ce si cum mai trebuie facut, asa face asiza acuma si ea abia a venit cu bebele. Aici nu se platesc serviciile medicale, trebuie numai sa fii inscrisa la dispensarul local de care apartii si sa primesti cardul nhs acasa. Uite aici link cu vaccinurile din uk:http://www.immunisation.nhs.uk/Library/Publications/Translations/Translations uite aici tot ce ai nevoie sa stii despre ce vaccinuri se fac aici, alegi limba care vrei este si romana. Si ai primul pana la 13 luni apoi de la 3-5 apoi despre bcg- adik ala tbc din ro.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput