Romanii din Marea Britanie (16)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ancuta eu is prin zona ma chinui sa reusesc sa fac appointments la gradinitze sa le vizitez da nu reusesc sa dua de ei si sa incep sa organizez usor usor pt nunta sa vad preturi idei etc.
Azi am 18 sapt uff inca doua si am ajuns la jumate de drum. Inca oleaca si vine si bebe.
Mota cum te mai simti?
Mammy, Ella, fetelor ce mai ziceti?

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Mada eu inca sunt nedumerita cu gradinitele. Banuiesc ca vorbesti de gradi de stat de sunt asa de ieftine dar cum le gasesti? Pe ce site? As vrea sa-l tine pe Andrei langa noi (desi mi-e groaza cum ar putea o educatoare englezoaica sa-l stapaneasca daca nu intelege ce spune, dar, pe langa problema limbii, mai sunt si banii.

Pana tocmai urmaresc un alt film turnat in RO, cu Wesley Snipes de data asta pe Ch4 - acum cateva zile a fost unul cu Steven Seagal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Buna fetelor, si eu la apel!
Vroiam sa va spun ca pe forumul romanilor din UK organizam pe 15 martie (data nu e batuta in cuie) o intalnire, daca vreti sa veniti va dau mai multe detalii (asiza stie )

In rest, noi avem azi 13 saptamani si 3 zile, nu am scapat nicicum de greturi, dimineata o incep cu wc-ul in brate, bine insa ca nu vomit si in restul zilei. La munca nu am anuntat inca, mai astept sa se termine ianuarie ca suntem intr-o continua nebunie cu deadline pt Tax return...

Voi ce faceti? Azi vad ca a dat putin soarele dar e cam frigut, of m-am saturat de atata ploaie, nu se mai termina? Parca nu a mai fost asa ploios de multa vreme.

Va pup, numai bine!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Mammy da vb de gradinitzele de stat si de platit normal de la 3 ani in sus nu platesti, numai ca ei ii iau mai devreme aici la noi de la 2 ani si 9 luni si pana implineste 3 ani o sa platim suma asta modica.
Uite aici poti gasi informatii despre gradi si scoli si etc:
http://www.direct.gov.uk/en/Parents/index.htm?CID=DfES.DGparentslink&CRE=Categorylist , asta e general e site-ul min invatamntului www.dfes.gov.uk .
Uite aici de cand incep scoala in fct de data nasterii:
http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Preschooldevelopmentandlearning/NurseriesPlaygroupsReceptionClasses/DG_10016103 .
Uite aici poti cauta scoli in zona ta: http://schoolsfinder.direct.gov.uk/, eu i-am dat search la prima unde scrie primary schools si am ales cele care au si nursery, au semnul cu N pt ca daca merge acolo la gradi si nu va mutati din zona are prioritate cand intra la scoala si are si continuitate ca ramane tot acolo, nu schimba scoala.
Eu faza cu admiterea la scoli si gradi am luat-o de pe net de la site-ul hertfordshire county-ul nostru. Da serach pe google dupa county de care apartineti si acolo vei gasi undeva la sectia de parinti admissions la scoli si gradi. Si acolo tre sa fie inf de care ai nevoie cum se procedeaza cand ii poti inscrie si etc.

Bebe 2

Mergi la inceput

Motanik uff nasol cu greturile da lasa ca or trece si astea si la mine a fost greu dar uite am reusit sa trec de starile nasoale. Mai am si acuma zile mai aiurea dar maj is ok.
Asa e nu a mai fost asa ploios de multa vreme. Sa speram ca se va mai imbunatati vremea ca e tare urata.

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Mammy da vb de gradinitzele de stat si de platit normal de la 3 ani in sus nu platesti, numai ca ei ii iau mai devreme aici la noi de la 2 ani si 9 luni si pana implineste 3 ani o sa platim suma asta modica.

Eu nu inteleg care e schepsisul cu gradinita asta, ca oricum ti-l tine doar 2 ore jumate, timp in care n-apuci sa faci mare lucru. Eu l-am dat de la 2 si 9 luni la o gradinita privata, peste drum de mine si plateam 5 lirute pe zi. De la 3 ani puteam sa-l trimit la o gradinita de stat gratuita, dar era extrem de departe de mine, plus ca nu prea aveau locuri decit o zi sau doua pe saptamina si tot felul de mofturi.

In anul cind a implinit 4 ani a mers la nursery (am completat din timp un formular cu nurseriile disponibile in teritoriu, asa cum faci cu scolile mai tirziu) si acolo sta tot 2 ore jumate pe zi, gratis evident, insa nu ajuta prea mult ca in 2 ore jumate nu apuci sa faci prea multe.
Pentru cine e rezident sau cetatean englez si cistiga sub o anumita suma (pe cap de familie), poate recupera de la statul englez pina la 80% din cheltuielile pe care le are cu childcare-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Si eu am inteles la fel de pe site-urile astea: copii sub 5 ani au dreptul la 12.5 ore/sapt 36 (sau 38)sapt/an gratuit.Dar nu ma ajuta cu nimic daca vreau sa lucrez.
Imediat ce ma intorc din Ro,o sa incep sa testez terenul gradinitelor din imprejurimi. Desi, stau f aproape de aeroport si sunt rare scolile in imediata apropiere.

Deocamdata tocmai ne-am luat o teapa originala de la fostii proprietari. Sub pretextul ca facturile pe ultimele 3 luni au venit f mari (1.100 numai gazul), ne-au oprit 150 din depozitul depus. Si asta pt ca am avut ghinionul sa ne gasim atat de tarziu o noua casa (facturile se pare ca au ajuns saptamana asta si noi aveam notice de la inceputul lui dec).

Mergi la inceput

Buna fetele!

Ne-am intors si noi de la gradi.
A fost frumos am vizitat fata s-a jucat cu copii a desenat s-au jucat in nisip si s-a suparat ca s-a murdarit de vopsea pe mana si a vrut sa se spele ca nu ii place sa fie murdara.
M-au lamurit cum sta treaba cu clasele si cand tre sa ne inscriem etc si se pare ca de la anul din februarie fata merge la gradi 2 ore jumate pe zi dim de la 9 la 11 jumate si pana la 3 ani adik vreo 6 luni tre sa platesc 6 lire pe zi apoi merge gratis si daca vreau de la 11 jumate pana la 1 si un sfert exista lunch club unde copii se joaca si apoi papa frumos impreuna, tre sa ii dau eu pachetel de acasa, si eu pot sa o iau la 1 si un sfert de acolo, asta mai costa 4 lire pe zi.
Si din feb 2009 pana in dec 2009 merge la preschool unde am vizitat azi apoi din jan 2010 pana in dec 2010 merge la nursery si apoi anul urm merge la reception class. M-a zapacit aia cu zece mii de clase...
Dar mai imp tre sa stie sa faca la toaleta sa raspunda prezent la nume asta pana la 2 ani jumate cand merge la gradi si mi-a arata cam cum invata acolo prin joaca numere , forme geometrice, culori, zilele saptamanii etc. Oricum ea deja se juca cu copii deci e ok.
Am intrebat si daca plange ce fac si etc si mi-a zis ca ma incurajeaza sa ii explic ca ea sta sa se joace si mami vine mai tarziu si daca plange prea tare pana se obisnuieste pot sa o iau mai devreme de acolo, dar a zis ca in genere se adapteaza repede copii in maxim 2 sapt sunt ok.
Mi-a zis ca tre sa completez un formular la ei la scoala pt waiting list si la anul pana pe 25 ian sa depun si fomularul online la astia cu admiterile.
Na om vedea cum o fi mai bine si unde va merge cu toate ca prefer aici ca e cel mai aproape de noi si va fi mai usor si pt ea si pt mine ca mai vine si bebe 2.
Na cam astai cu gradi, mai am doua de vizitat care mai sunt in zona sa vad acolo ce zic si de la ce varsta ii primeste.
Mammy nasol cu facturile alea.

Bebe 2

Mergi la inceput

Si eu am inteles la fel de pe site-urile astea: copii sub 5 ani au dreptul la 12.5 ore/sapt 36 (sau 38)sapt/an gratuit.Dar nu ma ajuta cu nimic daca vreau sa lucrez.
Imediat ce ma intorc din Ro,o sa incep sa testez terenul gradinitelor din imprejurimi. Desi, stau f aproape de aeroport si sunt rare scolile in imediata apropiere.

Mammy, ai inteles foarte bine. Doar 2 ore jumate, ce mai conteaza ca sint gratuite sau nu ca tot nu-ti poti lua o slujba. De-abia in anul cind face 5 ani si merge la reception sta 6 ore si un sfert si atunci te mai misti.
Imi pare tara rau de facturile tale buclucase!

Mergi la inceput

Deocamdata tocmai ne-am luat o teapa originala de la fostii proprietari. Sub pretextul ca facturile pe ultimele 3 luni au venit f mari (1.100 numai gazul), ne-au oprit 150 din depozitul depus. Si asta pt ca am avut ghinionul sa ne gasim atat de tarziu o noua casa (facturile se pare ca au ajuns saptamana asta si noi aveam notice de la inceputul lui dec).

Mammy, de ce n-ai cerut sa vezi facturile si sa ceri o explicatie? Suma e aberanta!

Mergi la inceput