Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (29)
Raspunsuri - Pagina 5
cecilia L spune:
AAAAAAAAA si eu mananc multe dulciuri, mai ales ciocolata. Adevarul ca dulciurile erau marea mea dragoste inainte sa raman insarcinata, dar atunci nu duceam grija kg, si recunosc puteam sa mananc orice la orice ora> Acum vad ca in loc sa slabesc mai pun 1kg, il dau jos dar constant raman cu aceleasi 6kg pe care le stapanesc de la a 3sapt dupa nastere.
Nu-mi fac prea mari probleme, alaptez iar puiul meu e important, dar dupa, cum necum trebui sa le dau jos, am inceredere in mine si sigur o sa reusesc.
gata merg la piciul meu ca ma cearta, banuiesc ca pe mine si nu catelusul vorbitor de care s-a indragostit azi.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
la 3 luni
http://good-times.webshots.com/album/561701246AFdFbf
tomasa spune:
Myral, dr. Culcer a desfundat-o bine de tot in nas, asa cum eu nu aveam taria sa o fac (pt. ca, asa cum era de imaginat si ea infundase un pic in nasuc si haraia. I-a bagat cred ca 20 ml. de ser in nas pana a respirat bine si reusit sa suga ca la carte. Mi-a spus ca pare barbara tehnica dar e cea mai eficienta, mai eficienta chiar si decat batista bebeluslui (Sabina, mie mi-a spus ca ea nu e impotriva batistei-probabil si-a mai si ea schimbat parerea, doar ca era sceptica, nu credea ca ii poate scoate fiindca nu erau muci curgatori ci se auzeau sus undeva). De asemenea m-a pus sa aerisesc 2 ore casa, pe camere, alternativ fiindca e o viroza nasoala care se ia aerian. Textual "aerisirea camerei reduce virusii la jumatate". Pe mine m-a pus sa iau vitamina C de 1 gram si paracetamol ca sa treaca in lapte (mi-a prins bine ca eram cobza oricum) si in seara respectiva mi-a spus sa-i dau 2,5 ml. de Pnadol Baby. Cu de la mine putere i-am pus si o fiola de Karwol intr-un vas cu apa pe calorifer. A doua zi era ca noua.
Cu iesitul afara, mie mi-a spus sa o scot chiar si racita cu singura conditiesa aiba nasul perfect curatat, sa respire bine de tot pe nas. Textual "cureti nasul si iesiti afara".
Sabina, a spus ca e super ok ca greutate, ca atat trebuia sa aiba la 3 luni si ac e foarte inalta (probabil seamana cu sotul ca eu nu-s prea inaltuta). Si ca am foarte mult lapte, sa-i scot mai bine aerul, chestii din astea. M-a linistit oricum in toate privintele, a fost o dulce.
A! si inca ceva. Mi-a spus ca trebuie sa-l ducem neaparat pe Tudor sa-l testeze un profesor de muzica ceva, fiindca ei i se pare ca are o voce extraordinara (are volum de fapt, incremenesti daca tipa, parca vorbeste la microfon si asta atrage cu atat mai mult atentia cu cat el e subtirel asa, nu e un zdrahon pe masura vocii). In plus el isi pune mereu mainile in urechi cand e un zgomot mai puternic, iar Culcer cand a observat cat de tare il deranjeaza orice zgomot mi-a spus ca asa facea Enescu . Ea ma bate la cap pe tema asta de cand era Tudor mic si tresarea foarte mult la zgomote, plus vocea care scula maternitatea. Tare m-as mira sa aiba dreptate, chiar daca mai avem in familie persoane talentate, cu voce adica (mai ales sotul) eu sunt complet afoana. Ar fi chiar culmea.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
tomasa spune:
Am uitat sa-ti spun Sabina ca iti multumesc frumos pt. suport. Esti o prietena tare buna!
tomasa spune:
Roxali, acum am vazut ca m-ai intrebat de Presepe, n-am mai intrat de atunci pe net ca am fost bolnavi. Eu am crescut in Italia pana la 6 ani, cand am mers la scoala aici, in Ro. Il am din copilarie si tin mult la el desi e micut, dar tare frumos. Il pun mereu sub brad, an de an, de cand eram mica.
Roxana_G spune:
Buna seara. Sper sa fie buna si la voi si la noi. Problemele cu Alex au continuat, am sunat si pediatra si la linia de urgente de la Medicover. Chestia e ca nu prea isi dau nici ei seama, tindeau sa creada ca e enteroviroza, insa nici urma de diaree sau de febra. Ca atare nu ramane decat varianta toxinfectie alimentara, dar cine stie de la ce. Maine o tin acasa, ca trebuie sa stea la regim. Mai neplacut ca nu mananca si nu bea, pentru ca varsa imediat, si nu stiu ce sa ii mai fac. Cica sa nu o fortez deloc deloc. Acum i-am pregatit o jumatate de cana de lapte fara lactoza sa incercam sa il bea treptat pe parcursul a 20 min.
Revin.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Roxana_G spune:
Hai ca am scos-o din cada acuma.
Cam asta la noi. BB e ok, am intrebat daca ar fi vreun risc in cazul in care Alex are enteroviroza si evident ar fi o problema ca ar putea lua si el. Sa speram ca nu e cazul.
Am intrebat si de regurgitarile lui ciudatele din ultimele 2 zile si am inteles ca un singur episod pe zi nu inseamna nimic, probabil a fost intamplare, mai ales daca Andrei e vioi si papa chiar mult.
In rest am sarbatorit sotul si in familie, si gata cu chefurile de 3 zile. De maine la grijile cotidiene, dar si placute, ca deh, se apropie sarbatorile. In fine...e ceva ce m-a iritat insa nu pot povesti, asta pentru ca am devenit pudenta in urma pataniei Teodorei cu spionajul pe forum. Desi mi-am propus sa nu imi pese de intamplarea cu pricina, sunt destul de afectata de situatie si nici nu stiu cum ar trebui sa procedez diplomatic, dar in acelasi timp sa nu ma las calcata in picioare.
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
Bee, eu le-am mai zis bunicilor treaba cu ciocolata. Sigur ca o agita, dar chiar eu ii mai dau. Dar aici nu era vorba de dat, era vorba ca a mancat vreo 4 batoane Kinder, un ou din ala gigant de sarbatori si un mos Kinder. Asta nu e degustare, asta e alimentare cu Kinder. Nu mi se pare normal nici sa fie nevoie sa fac observatie pentru asta, totusi e depasita orice limita.
Offf, acum plange Andrei, nu reusesc sa recuperez. Revin.
Rox ,
Poze
cecilia L spune:
Roxana imi pare rau ca are probleme Alex, sper sa nu fie nimic grav, poate totusi asa cum spuneai a mancat prea multe dulciuri si nefiind obisnuita i s-a facut rau,sigur maine nu o sa mai aveti nimic.Sanatate multa. Uite sa treaca.
Tomasa ma bucur ca nu mai sunteti bolnaviori si ca Maria este bine. Ma gandeam ca totusi botezul Mariei nu e cam tarziu,la un an, il faci odata cu ruperea turtei?????????sper ca am inteles bine cand ai spus ca-l faci de Sf Maria..........ca mai nou o dau in balariiiii cu memoria.
Baiatul meu a adormit, bineinteles ca nu ma certa pe mine mai devreme, ci ceva de pe perete, aplica sau personajele din desene animate....nici nu ma luat inseama cand am intrat in camera, asa ocupat era.
Daca acum nu ma ia in seama.....va dati seama peste cativa ani.......
Maria unde esti?????????? tu ai baiatul mare, cum este??????????? primesti cate un pupic cand nu il vede nimeni???????
Gata merg sa pregatesc toate cele necesare pt baita, cand se trezeste sa rezolvam baita si apoi sa ne mai jucam sa obosim si sper sa reusesc sa dorm si eu..............ufffffffff tati nu a venit, se intoarce maine.... cica m-am obisnuit.
Asa ca noapte buna.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
la 3 luni
http://good-times.webshots.com/album/561701246AFdFbf
Roxana_G spune:
Bee, esti super mamica daca ti se mare mai usor cu 2 copii. Mie mi se pare evident mai usor cu Andrei decat a fost cu Alex, insa cu amandoi nu. Pentru botez poti cauta un restaurant si sa ceri sectiunea de nefumatori si cu asta basta. Li se va spune ca fumatul este afara.
Sabina, deci ai ramas la ideea cu 2 ture de invitati? O sa ai ceva de strans si spalat. Stiu ca pentru bebe e mai comod asa, dar pentru tine...nu vreau sa stiu. Legat de cioco, eu nu i-am dat Alexandrei decat foarte tarziu, mai ales dupa alergia de la 1 an care s-a banuit o vreme fiind de la cacao (gustase dintr-un tortulet la ziua unor prieteni). Dar si cand a descoperit ciocolata...tot mama a fost autoarea.
Legat de mancare ...eu sunt bota, ultima persoana sa te inspire.
Azi voiam sa vb cu tine despre pneumonia aia interstitiala, mi-a intrat morcovul si nu mai iese. Ma gandeam daca varsaturile pot fi un semn. Sofia ce avea exact?
Cat despre indigestie si dulciuri, sa stii ca eu nu prea am mancat. Dar aseara la petrecere a fost o salata boeuf bestiala, si cum ne-au dat la pachet azi am mancat pana am crapat. Cu paine, evident.
Tomasa, cat de dulce pot, desi ma tem ca nu prea ajuta. Suntem alaturi de tine, daca vrei maine te sun sa te tin de vorba. Multa sanatate tuturor, in special lui Tudor, si tie iti doresc o noapte absolut linistita asa cum ti-o doresti.
Ligeea, sa stii ca si eu am patit-o anul trecut exact pe vremea asta cand ne-am mutat. Venisem sa ii primesc pe cei de la Mobexpert sa monteze mobila si cand deschid usa la birou tavanul de rigips era rupt in doua si curgea ca o casacada de acolo. Se sparsesera tevile de incalzire de la etaj, iar camera cu pricina a fost refacuta complet, zugraveala, parchet, tot. Bine ca nu apucasem sa punem si mobila. Nu stiu sa iti zic de patine, eu habar nu am sa patinez, insa am vazut multe modele la Carrefour. Si eu simt la fel, ma relaxez mai mult la Andrei, nu ma pierd in obsesiile pe care le aveam la Alex. Apropos de Alex, si ea mai verifica din cand in cand daca mai e vreun bebelus in burtica.
Myral, sa stii ca si fie-mea e purtatoare de boli si cel mic a scapat asa milimetric, numai noroc, doamne ajuta sa nu ia nici de acum incolo. Uite nu ma gandisem ca si la scoala incep discutiile cu mancarea.
Cecilia, multumim, si eu sper sa fie bine amandoi. Si voi certati peretii si multe altele? La noi e scandal in toata regula.
Mai fetelor. Andrei nu mai vorbeste ci tipa. Sunt tipete in toata regula, nici nu mai auzi nimic, uneori si raguseste de atata tipat. De regula Alex se supara ca nu rade la ea, acum nu mai suporta zgomotul si e de inteles, ca imi crapa capul de la tipetele lui. Si o poate tine asa mai bine de o ora. Dar vorba sotului, nu mai plange. Aproape deloc. Daca ii dau papa cand ii e foame, si dc il culc cand ii e somn - asta presupune sa ii urmaresc f bine semnele specifice - atunci nu mai plange. Si cand vad ca se foieste si incepe sa scartaie trebuie sa am grija sa nu se plictiseasca, mai sta in tarc, mai in scoica, mai in pat, mai in brate (dar foarte putin in brate, mai mult numai inainte de somn).
Rox ,
Poze
myral spune:
Ligeea, multumesc eu iau pastile propolis c si ceai cu lamaie, tinctura nu cred ca as putea picura in gat dar o sa incerc. Mie mi-e frica sa nu am ca cea mare ceva mai nasol nu stiu ce are nu a mai fost asa de la gradinita bine ca nu are febra.Tomasa, multumesc super sfaturi, eu ii bag cam cam un ml si mi se pare mult nu as putea 20. Respira bine dupa ser dar tot mai haraie. Cand am scos-o afara am simtit ca s-a infundat mai tare de asta intrebam.Eu nu am mai cantarit-o de la 3 luni nu stiu ce am cred ca nu mai are colici si m-am mai linistit.Deci Tudor ar putea fi un talent, eu ma gandeam la cea mare a mea cand era mica dormea neintoarsa la orice fel de zgomotRoxana sper sa ii treaca repede lui Alex, intradevar nu trebuie fortata sa manance, trebuie sa-si revina stomacelul. Si Elisuca mea chiuie adica tipa mai ales pe la 11 noaptea, degeaba stingem lumina sa se culce cand incepe nu rezistam si ne ducem la ea.Uitasem, Diwana o sa incerc si happy pana acum nu am folosit.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)