Fetele din America (97)
Raspunsuri - Pagina 14
philip spune:
miere amara (btw care e numele tau?), eu mi-am reinnoit pasaportul aici si mi=au aplicat stampila aia.
philip&andreea
sinzi_ana spune:
Mireamara, bine ai ajuns in Ro!!!! Si eu am emotii de cum va fi drumul iarna...br...
Ai noroc ca toata lumea iti da bani...as vrea si eu asa rude...ale mele doar cer
Unde esti acum in Ro??
Eu sunt la diet de 2 sapt...am slabit 3kg (mai am vreo 7kg oricum)...ma pregatesc intens pt Ro...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
josefine spune:
miereamara, de ce vrei sa iti pui mentiunea aia pe pasaport? nu iti dau bani, sa stii .
personal, eu nu vad vreun motiv sa imi pun mentiunea aia, eu de cate ori am fost in romania, imi cereau direct buletinul. am o prietena cu mentiunea aia in pasaport, dar stiu ca nu a fost greu sa o obtina. era si cetatean american si am impresia ca ii cerusera pasaportul american.
ce ma bucur, acum chiar ca vine vacanta! teoretic sunt in vacanta de pe 3 dec, dar tot trebuie sa ma spetesc putin, ca altfel nu e bine. dar de craciun merg la ny, iuhuuu.. de-abia astept sa mananc sorici!
Ramona J spune:
[quote]Originally posted by Carmenbr
Uite ca eu nu avui ce citi azi si mi-am bagat nasul la canadeze si ele discuta despre deduceri la banii din fondurile speciale pt college, gen 529 Plan la noi. Ele zic ceva de CAN 5,000 deduceri anuale, daca am inteles eu bine. Voi stiti ceva de asemenea deduceri aici? se impoziteaza aceste fonduri la retragere, atunci cand copilul merge la college?
Tot de la ele am aflat ca se deduc 500, cred ca CAN nu $ din activitatile sportive ale copiilor. Avem vreun tax-payer printre noi sa ne dea si noua niste tipuri?
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Nu sint sigura ca am inteles intrebarea. Cit poti contribui maxim la un plan 529? Sau ce deduceri? Nu mai stiu sigur, dar parca suma maxima e $10,000/an. Tin minte ca in total contributia maxima e de $250,000. Pot contribui si alte persoane.
Deocamdata nu se impoziteaza banii astia la nivel federal, dar treaba asta expira in curind si nu stiu ce va fi. In rest cred ca variaza de la stat la stat.
Tax savings legate de copil ar fi ca il treci ca dependent, apoi mai e $1,000 deduction pentru fiecare copil si poti sa scazi o parte din cheltuielile de la pre-k de exemplu. Iti trebuie de la ei o scrisoare care sa confirme ca merge copilul acolo, cit costa si trebuie sa treaca Tax ID# al lor.
Erau niste fete care lucreaza in domeniu, poate stiu mai multe.
Inainte sa deschizi 529 pentru copil cica e indicat sa deschizi IRA account pentru tine. Poate ca aveti, zic si eu ce am citit si mi s-a parut ca e un sfat bun.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by ocebine
N-am remarcat pina astfel de ornamente...
Nu cumva e trailer hitch?
Aha, m-am lamurit: www.bullsballs.com/mount/myballs.html" target="_blank">http://www.bullsballs.com/mount/myballs.html
Nu pot spune decit
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Bine ca ne-ai lamurit, dupa descrierea initiala imi treceau prin cap tot felul de imagini! Deh... vivid imagination!
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Eu sunt la diet de 2 sapt...am slabit 3kg (mai am vreo 7kg oricum)...ma pregatesc intens pt Ro...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Cam atitea kg ma ingras eu tot la cite doua saptamini. Cum zici ca faci de slabesti? Sa nu zici ca rabzi de foame... Ce maninci?
Una calda, una rece: Josefine, ma omori cu soricii aia! Vreau si eu si aici nu am de unde. Ah, vreau la Pork Store, my favorite!
Ma duc sa dau o raita prin frigider...
josefine spune:
Eu de cand sunt la sat, am observat ca ma-ngras! In NY era altceva, mai un alergat dupa un metrou, mai un mers pe la magazin, dar aici nu fac miscare deloc. Sigur trebuie sa ma apuc de ceva sport.
Am auzit si eu de IRA account, zicea o tipa la teve, am uitat cum se numeste emisiunea, pe nbc money sau cum e, ca e bun sa iti faci. Imi place emisiunea cand o prind, dar nu inteleg mai nimic, prea complicat la momentul asta, cand stau de pe un salariu la altul.
sinzi_ana spune:
Ramona, tin dieta asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=103662
As fi vrut sa slabesc 7 kg...dar in we ma dau in barci ...si mai scap cate o ciocolata din cand in cand!!!!
Eu sunt tare pofticioasa...nu pot sa tin nici o dieta caci daca imi miroase ceva bun...nu mai pot abtine...
Merg pe principiul: o viata avem!!!!
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by josefine
Eu de cand sunt la sat, am observat ca ma-ngras! In NY era altceva, mai un alergat dupa un metrou, mai un mers pe la magazin, dar aici nu fac miscare deloc. Sigur trebuie sa ma apuc de ceva sport.
Am auzit si eu de IRA account, zicea o tipa la teve, am uitat cum se numeste emisiunea, pe nbc money sau cum e, ca e bun sa iti faci. Imi place emisiunea cand o prind, dar nu inteleg mai nimic, prea complicat la momentul asta, cand stau de pe un salariu la altul.
Si eu m-am ingrasat de cind am venit de la NY. Mergeam mai mult pe jos acolo. Merg la gym, iesim cu bicicletele, dar probabil ca nu echivaleaza cu plimbarile mele din Midtown pina in Soho de exemplu.
IRA e retirement account. Poti contribui si cu sume mici, investesti in stocks, bonds, mutual funds - ce vrei tu. Poti sa mergi la banca si sa ceri sa vorbesti cu persoana care se ocupa de conturile astea. Iti explica in mare despre ce e vorba si cred ca-ti va fi de ajutor. E pacat sa nu faci chestia asta.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Ramona, tin dieta asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=103662
As fi vrut sa slabesc 7 kg...dar in we ma dau in barci ...si mai scap cate o ciocolata din cand in cand!!!!
Eu sunt tare pofticioasa...nu pot sa tin nici o dieta caci daca imi miroase ceva bun...nu mai pot abtine...
Merg pe principiul: o viata avem!!!!
Sinzi, esti de-a mea!
Am apasat pe link si iar s-a blocat totul. Cum se numeste si caut eu? Daca ma lasa sa maninc poate l-oi incerca si eu. Desi momentul nu e bine ales, acum ca vine mama si ne rasfata cu bunatati.