Nou stil de viatza (161)
Raspunsuri - Pagina 4
mephala30 spune:
Cornelia, sigur, da-ne reteta.
O salvez si cand am pofta, o execut.
edit: sa fie intr-un ceas bun! poate vine mos craciun c-o veste buna ...
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=17" target="_blank">Va place? votati!
nu va place, ignorati! ![]()
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo/photos/g0" target="_blank">
cornelia_laura spune:
Iaca reteta, simpla si destul de ieftina(luata de pe un site culinar).
PRAJITURA CU MERE
Blatul I:
150 g zahar
2 oua (in reteta originala este doar unul dar nu este suficient)
100 g margarina
200 g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat Burbon
1/2 fiola esenta de rom
eu am pus si o lingura lapte pentru legatura
un praf de sare
Umplutura:
1,300 g mere
6-7 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
scortisoara
2 linguri rase gris
Blatul II:
4 oua (reteta specifica doar 2 albusuri, dar nu sunt suficiente)
1 lingura apa
4 linguri zahar
4 linguri faina
pentru I blat:
Se freaca margarina cu zaharul, ouale, laptele si un praf de sare pana se dizolva zaharul. Se adauga zaharul vanilat , esenta de rom si faina si se omogenizeaza. SE obtine un aluat moale.
Se unge o tava potrivita cu hartie de copt si cu degetele umezite usor se intinde aluatul in tava.
Se curata merele, se rad si se calesc impreuna cu zaharul. Cand s-a evaporat sucul se adauga vanilia, scortisoara si doua linguri gris.
Se toarna merele peste blat si se coace 15 minute la foc mijlociu.
pentru blatul II:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar. Se mixeaza galbenusurile cu o lingura de apa si restul de zahar. Se toarna 1/2 din compozita de albusuri, se incorporeaza usor si se adauga si restul.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, se toarna pandispanul peste mere si se mai tine la cuptor 25 - 30 de minute, la aceeasi temperatura. se pudreaza fierbinte si se taie rece, cine rezista.
SARBATORI FERICITE !
mephala30 spune:
o fi buna tare, dar ai de munca la ea....![]()
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=17" target="_blank">Va place? votati!
mamica dulce spune:
Buna fetele,ce faceti? Eu m-am ingrasat ieri ca porcul
Am fost invitati la cina la prieteni si ne-am lungit pana pe la 2-3...A fost tare fain,dar m-a pedepsit cantarul aspru.
Acum am ramas singura acasa,Marc e la locul de joaca cu tati si cu copiii de aseara,sunt rupta de foame si l-am rugat sa-mi aduca un hamburgher de la Burger King, ca daca-i jale,macar sa o fac lata de tot si de maine o iau iar de la capat.
Cornelia- sa fie intr-un ceas bun visul tau si sa insemne ce vrei tu!
Prajitura ta cu mere suna bine,dar pare intr-adevar greu de facut.
Va dau si eu o reteta de tort de mere gata intr-o juma' de ora si FE_NO_ME NAL!!! Dar maine,dupa ce-i fac proba.
Acum ma duc in boxa sa caut sacii cu decoratiunile de Craciun ca am ramas tare in urma anul asta...Atatea necazuri am avut,nici nu simt ca se apropie Craciunul,dar poate imi vine cheful decorand...
Va pup si o duminica frumoasa va doresc.
Mik spune:
Cucu, fetelor !
Eu tocmai am executat un chec cu cacao, la cererea publicului.
Va pup si va doresc o duminica faina !
Mik.
mephala30 spune:
Mik, cucu-bau! ![]()
Mamicadulce, m-a umflat rasul cand am citit despre reteta de tort.
Sa-ti spun de ce: am executat mancarica aia de legume cu branza sarata. Aia care ti-a placut tie ft. mult. Bleah! Direct la gunoi a ajuns...
asta e...gusturile nu se discuta!
sa nu crezi ca nu voi face si tortul, asta in caz ca-mi suna bine :)
cornelia_laura spune:
Mai fetelor chiar nu e grea reteta, zau
. Fata de alte prajituri asta e floare la ureche. Pare complicata ca e mult de scris.
Fac si eu tort de mere cu zahar ars si pandispan deasupra. Intradevar e gata in juma de ora. Dar s-au plictisit baietii deja de el.
Ne-am intors din vizita. Scumpa tare fetita de 8 luni. De cate ori ma duc acolo mi se face si mai dor de bebe mic
.
Ma duc sa pun baietii la nani si sa le pregatesc lucrusoarele pt dimineata.
Revin.
SARBATORI FERICITE !
Delidana spune:
Salutare,
Am scos si eu capul din Inchizitia spaniola ca sa vad ce mai faceti. ![]()
Se vede ca e sezonul sarbatorilor, numai retete de prajituri se vehiculeaza pe aici.
Mamicadulce, m-am ingrasat si eu 1 kg, de la ciocolata si lipsa de activitate fizica. Asa e cind stai si tocesti pentru examene. 
Mik, sa-ti fie de bine checul.
Gusta, unde esti, m-am obisnuit cu tine. Ti-a trecut durerea de stomac?
Carmen, ai mai vizionat vreun film interesant?
Puskin, sper ca ai apucat sa te mai odihnesti si tu.
Cornelia, salutari lui Edi. ![]()
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
mamica dulce spune:
Carmen
cand trec pe la Iesi o sa-ti fac eu mancarica,poate o sa-ti placa
..nu de alta dar poate n-am scris eu bine reteta
chiar ca e buna,ai vazut ca la subiectul postat de mine au zis multe fete ca e o mancarica delicioasa. Pana acum nu s-a plans nimeni ca nu bucataresc bine,dar cand citesc ce meniuri faci tu...incep sa am indoieli.
Tortul de care va spun e de la mama,bucuria copilariei mele
si e cu adevarat splendid(cand il face ea) Eu inca nu l-am incercat,dar vreau musai saptamana asta.
In seara asta am facut clatite cu mere-musai sa le incerci![]()
Delidana,lasa,nu-i bai,un kil e floare la ureche...poate dai o fuga la munte dupa examene si scapi de el urgent.
Va pup,ma duc la baie cu baietu'
puskin spune:
Buna seara,
M-am odihnit putin, mai ales ieri. Dar parca a trecut prea repede weekendul asta...
Astazi am avut invitati la pranz,niste prieteni din Romania care au venit aici un weekend.
Brad inca n-am luat, si nici decoratii.
Cornelia, si eu patesc lafel, mi se face chef de bebe mic cand vad mamici cu bebei ( si aici sunt asa multi!).
Carmen, ai ramas datoare sa ne spui ce ti-ai propus azi.
Mamica Dulce, lasa junk foodul ca nu e bun
.
Delia, cum stai cu studiul? Ai terminat?
Mik, ai gustat si tu checul sau doar l-ai facut?
Gusta, nu te mai necaji atat cu socrul, o sa ii treaca lui. Trebuia sa vina cand a fost invitat, nu cand vrea el.
Seara buna,
Ruxandra