Varicela in sarcina

Varicela in sarcina | Autor: mihaser

Link direct la acest mesaj

Salut!

Ati mai fost careva diagnosticate cu asa ceva?
Eu de doua zile traiesc un adevarat cosmar cu niste bube purulente care tot apar si apar...Prima data am fost suspecta de varicela, acum la primul medic dermatolog nu mi s-a putut pune clar diagnostic pentru ca mi-au aparut si prin par si una chiar si in zona genitala...E ciudat ca sunt la a doua sarcina, in doar 15 saptamani si ma confrunt cu o astfel de problema...De obicei apare prin luna a 8 a de sarcina...
Maine merg sa fac o hemoleucograma si sa ma vada un al doilea dermatolog...

Va rog daca ati trecut prin asta sa-mi scrieti si mie ca imi fac griji pentru bebe (care a si miscat deja!)

Am fost la dermatolog azi si mi-a spus ca e varicela...Medicul de familie al baietelului meu s-a si grabit sa-mi sugereze sa fac avort. Am citit pe forum ca se pot face analize mai amanuntite ca sa vad daca fatul a fost afectat...asta in cazul in care am varicela pentru ca febra si celelalte simptome(dureri in gat, imposibilitatea de a inghiti, stare de rau) nu prezint.

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina22 spune:

Buna,
nu stiu daca experienta mea o sa-ti fie de vreun folos, dar oricum ti-o impartasesc. Cu 3 saptamani in urma am facut si eu varicela, dar am facut cateva bubite si febra, si mie imi era frica sa nu pateasca bb ceva si sa fiu nevoita sa avortez, insa medicul m-a linistit si a zis ca nu are nimic, cica rujeola da malformatii grave la fat. Asta e ce am patit eu, cel mai bine ar fi sa ai incredere intr-un medic, dar mai si cere si o a doua opinie.
Insanatosire grabnica

Karina22
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

carina are dreptate, si eu am facut varicela prin saptamana 9. Dr mi-a zis aproximativ la fel. Apoi se pare ca un fat mai mare de la 20 sapt in sus poate face boala, si ii poate rezista ceea ce implica mai multe analize. Pana in 20 saptamani, daca Doamne fereste ia fatul varicela se opreste din evolutie. Oricum cazurile in care se poate intampla asa sunt sub 1%. Va tin pumnii sa nu fie probleme.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Fetele va multumesc mult pentru raspunsuri.
Maine merg sa-mi fac analize la sange sa vad daca am virusul asta. Sincer si eu mi-am pus toate sperantele in Dumnezeu. Medicii fac si ei tot ce pot sa ma ajute. Poate cu putin noroc depasim cu bine situatia.
Vreau sa fiu optimista si sa nu ma gandesc la ce e mai rau!

Va multumesc din suflet inca o dat si va doresc multa sanatate! O sa scriu maine ce rezultate am la analize.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Mi-am facut azi analize si mi-a iesit ca am avut varicela cand eram mica si am facut si acum.
Din pacate multi dr imi spun ca s-ar putea sa-l afecteze pe bebe. Acum eu astept sa merg luni la dr care mi-a urmarit sarcina sa vad ce spune. Sper sa fie optimista si sa ma incurajeze! Oricum o sa fac toate analizele pentru a ma asigura ca bebe e ok.

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina22 spune:

Mihaser, iti tin pumnii sa fie totul bine cu tine si cu bb, insanatosire grabnica!!

Karina22
6+

Mergi la inceput

Karina iti multumesc din suflet! Iti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos! Tu esti gravida in 6 saptamani, nu?

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

MIHASER,imi pare f rau pt ceea ce ti se intampla...poate,totusi,bebe nu e afectat,mai ales ca ai mai facut o data boala in copilarie si aveai ceva anticorpi...ce nu inteleg eu e de ce dr zic ca daca ai facut o data boala,ai imunitate pe viata?ca si eu de curand am fost f speriata pt ca am intrat in contact cu o fetita suspecta de rubeola si desi facusem boala in copilarie,m am mai testat o data,desi dr imi ziceau ca o data facuta boala,nu mai am cum s o fac...insa eu citisem undeva ca daca au trecut m mult de 10 ani de cand ai facut infectia respectiva,e posibil ca titrul de anticorpi sa scada si sa o mai faci o data...din fericire,analizele mi au iesit bune,dar am stat cu o frica...iti doresc sa dai nastere la un copil sanatos,,,
12+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Monalac multumesc din suflet pentru mesaj! Eu una asa cred ca am mai facut varicela in copilarie pentru ca si la analize ieri atat IgG cat si IgM au valori pozitive...si am impresia ca anticorpii IgG se sintetizeaza numai dupa ce faci boala...cred ca ar fi fost cam devreme sa aiba valoare pozitiva (mai mica decat a celor IgM, dar totusi!)

Si dr mea de familie mi-a spus ca nu a mai auzit de cazuri care sa faca de 2 ori, insa eu pe net am citit ca imunitatea nu dureaza o vesnicie...Am impresia ca eu am facut forme usoare de varicela atat acum, cat si in copilarie.

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Miha, dar totusi daca ai mai facut varicela, reactia trebuie sa fie mai slaba si cu atat mai putin sa afecteze fatul. Si totusi e varicela nu e rubeola.
Cred ca totusi ceva cu PCR se numeste o analiza cum iti povesteam ca a facut fata aceea in Ungaria.
Mai bine documenteaza-te tu si du-te la ei dupa ce ai citit despre riscuri si ce se poate face. Altfel e clar ca nu le trebuie lor paciente cu risc.

Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Otilia cred ca stiu despre ce mamica este vorba...i-am si trimis un mesaj sa o intreb unde a facut analizele...Sper din tot sufletul ca o sa fie totul bine si in cazul meu.

Bebe 2

Mergi la inceput