Sezatoarea canadiana (75)
Raspunsuri - Pagina 16
clau07 spune:
Petrecerea de Noel va fi maine seara. O sa va spun dupa aceea impresiile. El nu prea e genul care sa povesteasca prea mult, asa ca nu cred ca voi afla prea multe detalii
cge spune:
'La Multi Ani', Ica, sa va ajute Doamne-Doamne sa vi se realizeze toate planurile.
Cum te serbezi ?
Am si eu o nelamurire, in legatura cu antibioticele ptr copii.
Noi nu le platim(avem reteta de la medic).
Ieri discutam cu colegii mei, si ei se jurau ca platesc antibioticele ptr copii. Azi le arat o copie dupa factura mea, in care scrie 'montant payé 0' si ei imi zic ca fie e o greseala de-a farmacistului, fie eu platesc assurance medicaments de 2 ori, o data la asigurare privata pe care o am de cand m-am angajat, si inca o data la asigurarea guvernamentala, pe care o avem din inainte de a ma angaja. E drept ca noi cand ne-am facut card maladie, am cerut si asigurare ptr medicamente.
Cica in mod normal, medicamentele se platesc si ptr copii, si apoi iti face rambursarea asigurarea privata.
Si daca e asa, e adevarat ca^ptr assurance medicaments cea de la guvern se plateste 500$/an ?
Multumesc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
cge spune:
Ia uitati ce am primit pe email:
"Un barbat si o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani.
Ei impartaseau totul si discutau despre orice.Nu aveau secrete unul fata de celalalt, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care femeia o tinea pe dulapul ei de haine, si , despre care l-a atentionat pe sotul ei sa nu o deschida sau sa intrebe de ea vreodata.
In toti acei ani, el nici nu s-a gindit la cutie, dar intr-o zi,
batrinica se imbolnavi foarte tare si doctorii ziceau ca nu prea mai
are sanse sa se insanatoseasca.Incercind sa puna toate lucrurile in
ordine, batrinelul a luat cutia de pantofi de pe dulap si a pus-o
linga patul sotiei sale.
Era si ea de acord ca era timpul sa afle si sotul ei ce era in
acea cutie.Cind a deschis-o, in cutie erau doua papusi crosetate si o
gramada de bani : in total vreo 25.000 de dolari.El a intrebat-o
despre continutul acestei cutii."Cind ne-am casatorit , spunea ea,
bunica mea mi-a spus ca secretul unei casatorii este sa nu te certi
niciodata.Spunea ca intotdeauna cind ma suparam pe tine , sa tac din
gura si sa crosetez o papusica ".....
Batrinelul era atit de impresionat, incit abia isi putea stapini
lacrimile.Doar doua papusi erau in cutie ! Ea fusese suparata numai de
doua ori in toti acesti ani in care au trait impreuna.Nu mai putea de
fericit!
"Iubito, spuse el,inteleg existenta papusilor, dar toti acesti bani ?
"Oh, zise ea, acestia sunt banii pe care i-am obtinut din vinzarea
papusilor"...::
RUGACIUNE :
Doamne, ma rog sa-mi dai intelepciune sa-mi inteleg sotul; iubire ca
sa pot sa-l iert; si rabdare pentru toanele lui.Pentru ca Doamne, daca
as cere putere, ma tem ca l-as bate prea tare. Amin !"
Cristina,
Ktrinel spune:
eu am lata nelamurire, stiu ca nu prea m-am informat, dar poate ma lamuriti voi ca sa nu ma mai ameteasca la telefon:
unu: RESP , contul de studii este doar pt studiile post-secondaire : gen colegiu, facultate? sau nu am inteles eu bine..
doi: cand beneficiaza de el, copilul va plati impozit la momentul respectiv ?
cel putin ca instrument financiar cam asa e descris in cartile de specialitate contul de studii...mai sunt ceva dedesubturi ??
in legatura cu petrecerea de craciun: nu mi se pare in neregula nici cu parteneri, nici fara.depinde de firma. cu siguranta una mare, cu sute de angajati nu cred ar dubla numarul de participanti numai ca sa vina si sotii...in definitiv petrecerea e ca sa te cunosti sau sa te cunosti mai bine cu cei din interior iti da prilejul sa cunosti oameni cu care lucrezi..nu sa stai cu sotul la masa si sa dansezi doar cu el...ca nu cred ca el , ca outsider, ar avea initiativa sa vorbeasca/danseze cu colegii tai..sunt alte evenimente la care familiile se pot cunoaste gen «cabana de artar» , craciunul copiilor...dar in fine, daca firma e mica, cred ca nu e deloc deplasat sa coloreze atmosfera cu sotii sau sotziile..
am citit si eu invitatia si nu imi suna nimic deplasat...e un mod de exprimare.... iar optionnel se refera, cred, la ultimul punct , nu numai la cuvantul plaisir ...asa vad eu si nu mi-as face prea mari probleme.
buna intalnire si revedere la toata lumea participanta la Atrium , duminica.
cge spune:
Ktrinel, eu unde am lucrat pana acum la petrecerea de Craciun mergeai singur fara partener.
Acum lucrez intr-o firma cu mii de angajati, si sunt invitati si partenerii, si acum 2 sapt. a fost Craciunul copiilor.
Deci, nu e nici o regula, depinde de politica firmei.
Cristina,
Denisam spune:
Ktrinel-RESP este folosit pt colegiu/facultate si dc ai 2kids si unul nu foloseste banii,celalat poate beneficia de totzi banii- cand ii depui ai scutire la taxe,cand ii folosesti platesti taxe.
LA orice in canada se plateste IMPOZIT,RESP,RRSP-atunci cand retragi banii,of course.
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
mikiion spune:
cge in mod normal nu ai voie sa fii la ambele si privat si de stat. Eu asa am inteles atunci cand am telefonat la Assurance maladie sa ma inscriu( la vreun an de la venirea in canada, ca nu stiusem inainte ca trebuie sa ma inscriu). M-a intrebat ala de vreo 3 ori daca sigur nu sunt la alta asigurare. Si , da, cred ca o platesti de doua ori. Ai asta clar pe raportul de impozit. Eu anul trecut cu un prapadit de concediu de maternitate si niste burse am platit aproape 100 cad.
Dar fetele din domeniu stiu mai bine.
Imi pare rau dar eu sambata nu pot sa vin, ca am inca examene luni si miercuri. Si nu stau prea bine. Cred ca o sa-i iau un tobogan lui marc, de pus in casa, pt. ca nu se mai poate . Turbeaza ca nu are cum sa-si consume energia. Se urca pe mobila....
Noi am terminat cu otita. Si dupa ce am venit ieri de la doctor la cateva ore, a inceput sa tuseasca si nici nu mai are voce...Ce sa fac in situatia asta? Sa-i dau Tylenol si mai ce?Ati scris voi ceva mai demult dar nu am timp sa mai caut. Ca am maine si poimaine examen. Si nici timp sa stau iar la pediatru 2 ore la coada nu mai am.
Sunt asa de inesperimentat la bolile astea. Incep sa regret profund ca am incetat cu alaptatul la inceputul iernii. Ca din octombrie din boala in boala o ducem.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
CriPOD spune:
Va scrisei un mesaj de-un km, da' se duse in neant (ori poate pe la alt subiect )...
Noi suntem ok-ish, adica parca traiesc iar in Romania de cand cu mutatul asta. Vai ce-a scazut calitatea serviciilor aici intre timp, mai, mai...
Nu mai am timp sa va spun prea multe acum... Nelia sper sa fie ceva usor cu rinichii, ma bucur ca sunteti mai bine, Lisandru e tare scump. La fel si restul copiilor pe care i-am vazut prin poze. Brazii minunati toti! Si la multi ani cui a sarbatorit!
Noi plecam in Cuba vinerea viitoare, abia asteptam cu totii ca suntem cam "burned out". Numai ghinioane in ultima vreme... Asa ca nu facem brad, de impodobit, subtirel, doar 2 mosi decapitati in geam si-o salba. Oricum sunt in teritoriu evreiesc...
Cu RESP, eu zic sa va mai interesati, ca eu stiu ca, cel putin in ON, nu se deduc depunerile la taxe. RRSP, insa, da.
Claudia, ma bag si eu... Tu macar stii daca sotul avea de gand sa ramana si la "optionala"? Si daca da, e ceva decent oricum, fii sigura, e prea mare liability pt firme sa provoace chestii cu zurgalai. Daca e ceva insa, cu sotul tau, e. Cu sau fara party. Poate totusi n-a inteles el bine si e "cu sot" intalnirea...
Ma duc acum la treburi administrativo-pupu cu de-alde schimbat de adrese si certat cu telefonul...
P.S. Apropos, ziceam acu cateva postari (capitole) de goange... Intre timp am depistat cauza... Cei de la care am cumparat casa mi-au schimbat appliances inainte de a preda casa, si goangele erau de fapt cockroaches care veneau din dishwasher. Not any more, ca le-am scos in curte appliances si tot ce vietuia prin ele a inghetat. Vorba sotului, poate alea spalau vasele de fapt, brrrrr. Acu' astept cu nerabdare delivery de la Sears si folosim cu incredere farfurii de hartie pana luni. Am tolba plina de povesti de-astea, haha, si nervii zdruncinati...
Va pupez si mai vin cand prind momentul...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
cge spune:
Mihaela, merci, o sa sun sa renunt la Assurance Medicaments de la guvern.
Bafta multa la examene.
Noi ii dam Ancutei Benylin ptr tuse si Oscilo ptr intarirea imunitatii cand o ia o raceala usoara fara febra.
Cristina,
Denisam spune:
MQQM-esti sigura ca RESP nu se deduc de la taxe,ca eu anul trecut le-am dedus pt.Emma(contabila de 54ani adica-e canadeza)si totzi prietenii nostrii cu copii-si 2din ei sunt contabili autorizati,adica cu CGA!
Vacantza faina in Cuba sa avetzi,unde mergetzi,asteptam impresii si bafta cu livrarea de la Sears!
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)