Sezatoarea canadiana (75)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
CriPOD spune:
Denisa, eu asa stiu.
Uite ce zice guvernul:
The Government of Canada allows savings for education to grow tax free until your child named in the RESP enrolls in education after high school.
Adica ceea ce se acumuleaza e tax free, inteleg eu. Oricum, eu asa stiu din toate sursele... banca, contabil. Sper sa nu am dreptate totusi!
Mai gasii si asta:
Only the registered owner (subscriber) can make contributions to their RESP. The contributions are not tax deductible, rather they grow, tax free, until the beneficiary is ready for post-secondary education. (sursa: http://www.servuscu.ca/nav_personal/investments/resp/default.htm)
Noh, sorry...
Mergem la Cayo Coco, sincer, oriunde m-as duce acum, numai sa ma deconctez, mersi.
PS la ps... Uitai sa va spun ca mi-am retras plodul mare de la scoala. E homeschooled acum. Si stam si ne scarpinam in cap de ce n-am facut asta inainte, ca i se potriveste la fix. Dar ne-a fost frica. Uite inca o lectie de viata pt mine... cat de diferiti sunt copiii...
Dana, primit si raspuns...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
La multi ani, Ica!
Mqqm, concediu placut! Vreau si eu la soare! Cum adica l-ai retras de la scoala!?! La citi ani are? Acum imi dau seama ca tot nu stiu cum ii cheama pe copiii tai, nu ca ar fi obligatoriu si nici cit de mare e baiatul, dar macar am vazut fata...
Nici noi nu platim antibioticele pentru copii, le iau pe reteta de la pediatra (si am doar asigurarea guvernamentala), dar altele da (Tylenolul de exemplu). Acum, s-ar putea sa depinda si de cite ori pe an iei, eu am luat cred de maxim 10 ori in 5 ani pentru amindoua, dar stiu o prietena care ia si gratuit citeodata si mai si plateste alteori (poate ca depinde de antibiotic, de doctor, nu stiu exact).
Mikiion, bafta la examene, eu am miine unul si imi pare rau ca nu l-am aminat ca pe celalalt macar pina cind a zis profesoara, adica 20-22 decembrie si sa-l dau atunci de acasa. In primul rind, Lisandru e un dulce toata ziua, dar de la 4 la 8 stau cu el in brate efectiv, pentru ca scinceste incontinuu si asta in fiecare zi, nu stiu de ce. Si plinge pina cind il iau eu in brate, la tati urla din toate puterile, mai ales dupa ora 6... adica exact cind ar trebui eu sa fiu in examen. Si in al doilea rind, oricit m-am straduit tot nu am terminat de citit tot cirnatzul de materie, mi-ar mai trebui inca o saptamina. Cind i-am zis ca vin miine la examen eram sanatoasa... dar apoi stiti ce a urmat, de doua saptamini tot bolesc. Ma gindesc totusi sa-i scriu astazi si poate primesc raspuns pina miine si scap... pe de alta parte am atitea de dat pina incepe sesiunea cealalta, ca tot aia e... Sanatate lui Marc, se spune ca vara nu e bine sa-l intarci, eu cred ca se imbolnavea oricum, nu are legatura cu alaptatul, eu asa am patit cu amindoua in primul an dupa intrarea in colectivitate. Si acum Agata nu ma ia nimic, iar Tudora pina acum a avut o singura viroza usoara, cu un o ureche un pic rosie si nu vrei sa stii ce e in jurul ei la gradinita, toti sint bolnaviori. Eu nu mai am incredere in medicamentele pentru raceala, de fapt in nimic (in afara de antibiotice cind e cazul), de cind cu scandalurile provocate in jurul lor, m-am intors la leacurile babesti. De exemplu, eu am inceput de prin august cu fetele o cura de imunizare foarte simpla: in fiecare dimineata le dau cite o lingurita de sirop natural de catina si macese si una de lamiie rasa (intreaga, cu tot cu coaja, spalata bine inainte) si miere de albine, plus multe citrice sau suc de citrice facut in casa sau lapte caldut cu miere de albine. Si le mai fac ceva: am luat din Romania o solutie otica (cind nu aveam foloseam ulei caldut de masline) si cum le vad un pic fornaite, in afara de tratamentul de mai sus le pun seara, mai ales atunci cind fac baita si exista riscul sa le fi intrat apa in urechi, cite o picatura in urechi (cu o seringa). Ori s-au mai imunizat ele, ori chiar a dat rezultate tratamentul meu, dar uite ca si eu si tati am fost foarte raciti si ele nu au luat nici macar de la noi, ca sintem in casa. E adevarat ca pe tati l-am izolat cit am putut, dar eu am stat bot in bot cu ele, ca nu am avut incotro, a trebuit sa le ingrijesc si tot nu au luat. Pune-i seara dupa ce adoarme niste sare calduta pe git si pe piept sau niste cartofi necuratati de coaja, taiati felii rotunde, stropiti cu spirt (ii pui intr-o cirpa si ii legi in jurul gitului). Se mai poate pune si mamaliguta calda, ca sta mai bine pe git... Si au mai dat fetele niste solutii, ceapa sau ridiche neagra... Am ajuns la concluzia ca decit sa le dau medicamente pe care medicina nu e sigura (si nu cred ca poate sa fie sigura 100% pe vreun medicament), mai bine le indop cu chestii care stiu ca pot face bine, suta la suta naturale.
V-am spus ca Agata e indragostita, nu!?! Ei, ieri a stat toata ziulica, ca a fost libera si i-a facut o felicitare iubitului ei de la scoala, cu mai multe pagini, pe care le-a capsat, a desenat tot felul de chestii, printre care inimioare taiate de sageti (), pe el si pe ea cu fata maro (cica aici sint eu cu fata maronie ca a lui Roy), si, inca ceva pentru care ne-am distrat eu si tati pe ascuns: ea zice ca e pix, dar mie tare imi seamana a simbol falic, are doua cercuri si un cilindru cu ce va in virf... daca ar scrie sotul acum, v-ar spune ca aduce mai degraba a p... decit a pix, dar eu il numesc pix ca sa nu bat cimpii.
Spuneti si voi, la sase ani si jumatate! De fapt, eu si acum imi aduc aminte de prima mea iubire si avea tot vreo 6 ani si m-a tinut pina pe la vreo 8, cind am schimbat localitatea si deci si scoala, il chema Narcis (a ris sotul de mine cu asa nume, macar pe a lui o chema Corina). De atunci si pina la el nu-mi mai aduc aminte de nici unul...
Ai vostri copiii au trecut/trec prin asa ceva!?!
Dana, auzi, ca nu ma pot abtine. Da' ce e in clubul ala 128!?! Ca poate mergem impreuna!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
clau07 spune:
LA MULTI ANI , ICA
mQQm , vacanta placuta ! Sotul nu mi-a spus nimic. Am gasit dimineata invitatia pusa la vedere pe mobila si nu am apucat sa vorbesc cu el. Nu stiu ce intentii are. Probabil sa fie acasa devreme
Nelia, bafta la examen ! Aghata indragostita? Oau ce trece vremea! Si ce frumoasa e prima dragoste.
Cu Assurance medicamants am patit-o si eu anul trecut cand am folosit si asigurarea sotul si cardul maladie pentru medicamente. Iar la impozit nu am platit pentru Assurance Medicaments pentru ca am zis ca are sotul asigurare privata. Ne-au trimis scrisoare si a trebuit sa dovedim ca avem alta asigurare si de abia atunci am aflat ca nu pot folosi doua asigurari la medicamente.
Noi nu am dedus la impozit sumele pe care le-am depus in Resp pentru studiile copiilor, doar ce am pus in RRsp , pentru pensie. Nu stiam ca se poate, o sa verific anul asta.
cge spune:
Ok, deci trebuie sa sun la numarul de telefon de pe card maladie, si sa le zic ca renunt la Assurance Medicaments de la ei.
Multumesc ptr raspunsuri, stiu eu de ce stau pe DC, ca gasesc raspunsuri la toate intrebarile.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Podeanu/Podeanu.jpg)
Podeanu spune:
Ica, la multi ani fericiti si impliniti.
mQQm, odihna placuta in Cuba.Asteptam impresiile de dupa. Si eu sunt curioasa cum ai facut cu baiatul tau (are 16 ani nu?) si cum invata de acasa?
Nelia draga e club 281, unde intra numai femei si baietei ( dar ce "baietei" unul si unul)te servesc la masa si danseaza pe linga tine sumar imbracati. Asta am auzit, nu am apucat sa vad insa.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
CriPOD spune:
Ma duc sa iau copila de la metrou, scurt si la obiect: Nelia - Paul si Denisa, scuze ca n-am percutat mai devreme. El, 16 ani. Cu homeschooling mai dezvolt in viitorul apropiat...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Mqqm, asteptam, ca pare interesant...
Dana, woau!!!Din aia cu
, nu!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Ica 1975 spune:
Multumesc tuturor ptr urari, si va doresc numai bine
Astazi am asteptat toata ziua sa ma intorc acasa, interminabila zi. Am reusit sa gasesc pe cineva ptr fizioterapie la domiciliu, o tipa super, si cand nu ma mai cocoseza spatele parca am cu 10 ani mai putin . Deci de sarbatorit - in familie, il astept pe sot care a plecat la posta sa ia coletul de la mama, asta da cadou
si maine sarb cu colegii ca pot fi toti prezenti.
mqqm, cand ai timp dezvolta cu homeschooling, pe mine m-ar interesa. Stai la soare si ptr mine
Nelia si Miikon, bafta la examene, va fi bine
cge, si eu as zice ca trebuie sa anulezi o asig, eu stiu, cand cer ramburs de la asig, tre sa bifez ca nu am alta asig, daca bifez da mai trebuie sa mai dovedesc ceva, dar nu mai imi aduc aminte acum ce
Am sa citesc de pe site-ul pus de Simona, sper sa fie cum ziceti voi, ptr ca si eu stiiam ca si mqqm, ca n-ar fi
Noi
Ce faci te si face.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
La Multi Ani, Ica!!!!!!
In legatura cu fondurile:
REER (fondul de pensii)se deduce din impozit in fiecare an suma depusa (pina la un anume plafon-exista un coeficient de calcul-suma o gasim oricum si pe Aviz de Cotisation-cred, in orice caz iti vine d ela guvern calculul cu cit ai dreptul sa depui deductibil, in functie de venitul din anul trecut), dar la retragere-cind ajungem la pensie- se impoziteaza;
fondul de studii pentru copii nu se deduce din impozit si nici nu se impoziteaza la retragere (se impoziteaza cistigul-dobinda acumulata in timp pe banii depusi); nu stiu daca e transferabil intre copii, dar sigur se poate tranfera in fondul parintilor de REER daca nu e utilizat de copil-partea depusa de parinti+dobinda, pentru ca statul isi retrage fondurile in acest caz;
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.