Sezatoarea canadiana (75)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Intru ffff rapid - am citit cam pe diagonala :-) si scriu ce-mi aduc aminte (imi cer mii de scuze ca pierd idei pe traseu) :-)
Dana (Podeanu) - superbe si bradul si casa! Bravo voua si la mai mare!
Ica - LA MULTZI ANI cu fericire, dragoste, sanatate si bunul Dumnezeu sa-tzi implineasca toate dorintzele!
Simona - sa stapesti sanatoasa noul Canon :-) si sa faci multe poze faine la intalnire - ca atunci cand le voi vedea sa simt ca am fost alaturi de voi :-) Idea cu GPS - e mortala!
Nelia - bafta la eco! un tzuck dulce printzeselor si lui Lisandru cel voinicutz si mancacios :-)
Oana, Roxana - bafta copiilor (si voua :-)) la schiat! N-am mai pus clapari si schiuri in picioare de pe cand aveam 16 ani!
Claudia - eu personal mi-am lasat sotzul sa mearga linistit la toate party-urile cu "trupa" de la firma... Da' al meu e cuminte - ca vine repede acasa si nu mai merge si la baute la bar de la 10pm in sus... Omul meu e genul care dimineatza se scoala devreme, face gimnastica, face exercitzii de resp Chi Kung, etc... nu-i plac chefurile tarzii de nici un fel :-) Eu zic sa nu te ingrijorezi de nimic. Da-i posibilitatea lui sa aiba libertatea de a decide daca sa mearga sau nu la "partea a doua". Cand omul e onest - nu are nevoie de "paza"... iar cand nu e... indiferent cat e perechea de vigilenta tot nu prinde "totul". Daca e dragoste, respect, intzelegere si incredere intre voi - nu ai de ce sa-tzi fie teama nici o clipa :-) Potzi, la o adica, ca sa te simtzi rasplatita pt deschiderea si intzelegerea ta, sa-i spui ca deoarece el merge la party cu colegii - tu tzi-ai dori o zii in care sa mergi la spa, masaj, coafor, lunch in oras - si el sa aiba grija de cei mici :-)
Laura - multzumesc pt urari! Asemenea si voua! Gabisor e pe sirop de ceapa si miere de 2 zile si vad ca tusea s-a rarit bine de tot (aproape inexistenta), muci f putzini. De-asemenea am gasit la Clas Olhson (Canadian Tire in varianta suedeza) un umidificator marisor cu abur cald si il pun sa functzio toata noaptea in dormitor.
No - va tzuck si multa sanatate si numai bine va doresc!

Lorelai
Gabisor , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Eu consider ca e ok sa te duci la un party de obligatie cu jobul fara partener, dar la partea cu party-ul noaptea, la Sheraton, fara tine, nu cred.

Dar cred ca nici nu se pune problema sa se duca, in primul rand din cauza orei tarzii (ce party de angajati e la 23h30 - fara sotii ? - in primul rand ca promovarea unor astfel de valori ar dauna in mod indirect companiei prin propavaduirea dezechilibrelor familiale + ineficienta la locul de munca, concentrarea deviata catre amante si distractii - in locul procentelor de productiei si calitatii superioare a produselor in companie) si apoi din cauza temei party-ului. Cred ca e doar o invitatie formala, vreun forfait pt. les ados - Maison du Gouverneur - Sheraton - care nu are de-a face cu compania.

Faleu, acuma iar o sa inceapa discutiile ca in Québec e veata (culturala), arta europeana, non conformism, cult pt. estetic, placeri, dezmatz, vitrine cu prostituate, amor de dragul artei si saruturi frantuzesti cu accent québecoé(la locu' de munca).

Claudia, e sigur o gresala daca e un party care vine din partea companiei - mai ales daca compania e mare....., de fapt principalul vinovat ar fi compania, si nu sotul tau, dar insist sa cred ca e vreo gresala, aici in Canada decenta si valorile familiale sunt la mare pret si nu prea exista compromisuri in ceeace priveste acest subiect.

Eu cred ca statul acasa nu te-a facut sa vezi lucrurile stramb, sau cel putin nu la subiectul asta. Nu e ok ca un barbat insurat sa se duca la un party de plaisir fara sotie - noaptea la 12, cel putin asta e punctul meu de vedere. Al meu nu s-ar duce, asta e clar, si nu pt. ca i-as interzice eu, ci pt. ca are bun simt.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pai, lasa-l intii pe el sa se hotarasca daca vrea sa continue seara si dupa 23.30. Si daca il vezi ca ar vrea, dar nu se duce din cauza ca stie ca esti singura acasa cu piticii, spune-i ca poate sa se duca sa vada despre ce e vorba (astfel iti satisfaci si tu curiozitatea!), dar strecoara-i diplomatic sa nu stea chiar mult, ca esti si tu singura acasa. La cum il stiu eu pe sotul tau, serios si familist, ma indoiesc ca ai de ce sa-ti faci probleme, indiferent unde s-ar duce, dar nici nu pot sa spun ca trebuie sa lasi garda jos numai pentru ca ai incredere in el... barbatii sint barbati, iar femeile sint femei, cel mai bun exemplu esti tu si framintarile tale, cit se poate de normale. Sigur ca statul acasa te face sa vezi probleme unde nu sint, faptul ca stai numai cu copiii te face sa te simti un pic scoasa pe margine, alta ar fi daca de exemplu si firma la care ai lucra ar face acelasi lucru. Dar, asa cum am spus, nu cred ca e anormal ce simti. Cit despre petrecerea de dupa ora 23.30, nu e in regula, dar eu vad partea plina a paharului: gindeste-te ca acest gen de petreceri sint organizate pentru toti angajatii, si in firma respectiva sint si persoane singure sau in cupluri fara copii sau care abia asteapta o evadare din cotidianul nu prea placut... de aceea si scrie optional (plus ca mai depinde si de statutul organizatorilor, daca ei asa sint si asa simt, asa organizeaza, nu!?! Poate ca e doar o strategie de a indulci relatiile, de a mai iesi din stresul zilnic de la munca... Oricum, eu una nu i-as impune sa nu se duca, l-as lasa pe el sa hotarasca si sa-si asume raspunderea pentru hotarirea pe care o va lua... oricit de frustranta ar putea fi o hotarire care nu corespunde cu ceea ce astepti tu de la el. Statul acasa cu copiii nu va dura o vesnicie... sper si vei avea si tu parte de distractiile tale, fara el, cu colegii, cu firma, delegatii sau alte chestii atractive pentru tine etc. - si atunci nu mi-ar placea sa existe precedentul ca eu i-am spus odata sa nu se duca undeva fara mine. Plus ca eu sint aparatorul libertatii individuale, exista locuri unde mergem impreuna, cu copiii, locuri unde mergem doar noi doi (mai rar acum), locuri unde merge numai el si locuri unde merg doar eu... conditia este ca totul sa fie de comun acord, fara frustrari acumulate, cu cartile pe fata... De cind sint acasa, sotul meu a fost la competitii de kendo, a fost pe munte, a fost la petreceri scurte date de colegii de munca sau de kendo, a fost la tot felul de intilniri tot cu cei de la kendo... are nevoie de aceste chestii, nu mi-ar placea sa nu se duca. A mai fost si la cite o bere cu baietii, f rar dar se mai intimpla, dar la chestii necesare, nu la cele la care poate renunta (cum ar fi o petrecere ca cea descrisa de tine!). Dar el hotaraste, cind stie ca a fost prea mult, se opreste singur si sta acasa. Dar a fost numai el, pentru ca avem copiii mici, care au nevoie mai mult de mama... dar acestia cresc si sint sigura ca va veni si timpul meu sa ies si el sa stea cu copiii. De fapt, in ceea ce o priveste pe Agata, uneori chiar si pe Tudora, chiar a venit timpul, stau mai mult cu el, decit cu mine... numai ca eu trebuie sa fiu acasa pentru cel mic... care va creste... si tot asa. Hai, ca te-am invirtit de te-am ametit, dar tu citesti printre rinduri, ca esti femeie doar!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Exista mai multe aspecte pe care nu le-ai mentionat, Claudia, de ex. daca familia angajatului poate participa, si ce inseamna f exact plaisir in contextul invitatiei, poate c-ar trebui sa dai textul integral.

Dar o companie Nord Americana sa promoveze prostitutie (ilegala in Canada) sau dezmat - chiar si pt. un party de Craciun - nu exista.

Pai sotul meu a semnat contract ca nu are voie sa aiba relatii intime cu angajati in interiorul companiei cu riscul de a fi concediat - deci eu daca as vrea sa ma angajez acolo - n-as putea. La toate party-urile lor is invitata si eu, si toti partenerii angajatilor...Nu stiu la ce companie lucreaza sotul tau, dar mie nu-mi pare a fi ceva in regula, iar sotul tau nu e deloc vinovat c-a primit o asemenea invitatie porcoasa.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Merci fetelor, imi face bine sa vad si parerea voastra

Ira, Invitatia nu e chiar porcoasa. Iata programul:

18:00 Coctail et visite historique a la maison de Gouverneur
19:00 Repas gastronomic et degustation de vin, anime par un somelier professionnel
22:30 Revue de l'annee et jeux
23:30 Deplacement vers le 7e etaje de l'hotel Sheraton, dans la suite hospitalite pour plus de jeux et plaisir( optionnel)
NU am tradus paragraful, dar sper ca se intelege.

Mergi la inceput

Nu pot sa-mi dau seama, exprimarea e f abstracta. Mai ales la quebecoisi, care vorbesc cam in permanenta cu 2 sensuri, cel de-al 2-lea fiind intotdeauna cel...culinar. Oameni calzi, latini si cu sufletu' mare, ce sa zic ?

Mie ora 23h30 si substantivul plaisir nu-mi inspira incredere. Da' nimeni nu poate afla adevarul absolut decat verificand. Dac-ar fi dati in judecata precis ar afirma ca e vorba de placeri intelectuale, orgasme cerebrale si jocuri precum cash-cash si chasse au tresor.

Tocmai ce-mi amintii de o faza, in centrul Mtl, radeam noi tot timpul ca vedeam un centru de masaj si scria (Massage et plus) - très-très innocent), iar la vreo luna am vazut la TV politia cu mitralierele intrand acolo, alarmati precis de vanataile unora (saracutii) de la prea multe masaje.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Claudia, daca-mi puneai intrebarea asta acum vreo 10 ani raspunsul era un categoric NU. Nu l-as fi lasat...acum insa l-as lasa ca sa-mi satisfaca si mie curiozitatea in legatura ce ce ar putea fi numit jeux et plaisir la quebecosi.

Irina, o avea si sotul Claudiei bun simt, de unde ai inteles tu ca n-ar avea????(ca , cam asa se citeste raspunsul tau)

In orice caz Lorelaim si Nelia au pus punctul pe i, se poate duce sa faca act de prezenta dar avind in vedere ca tu esti singura cu copiii acasa o poate sterge mai devreme. Oricum sa ne spui si noua cum a fost.

Si al meu sotz e familist dar nu cred ca nu i-ar suride ideea asta.
Cum si eu imi tot doresc sa ajung la club la 281 sa nu mor fara sa vad.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by PodeanuSi al meu sotz e familist dar nu cred ca nu i-ar suride ideea asta.

Dana, o fi si sotul Claudiei familist, de unde ai inteles tu ca n-ar fi (ca cam asa se citeste din raspunsul tau) ?????

Dana, scuze, dar mi se pare ca ai exagerat cu afirmatia ta. Nici mie nu-mi trecuse prin cap sa jignesc, asa cum sunt convinsa ca nici tie. Ba chiar am specificat de mai multe ori (e scris si se poate verifica) ca nu sotul e de vina, ci firma cu petrecerile lor indecente. Ma scuzati, ma retrag si promit ca nu mai zic nimic la subiectul asta.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Eu vreau sa zic ca am citit ieri dimineata un articol in ziar (parca Metro) in care te sfatuiau sa nu iti faci de cap la petrecerile de Craciun de la firme, se vorbea de alcool si de noaptea de dupa.

E clar ca astfel de petreceri se organizeaza aici (cel mai tare ma amuza ca asteapta Craciunul ptr asta).

Claudia, si eu zic ca e normal sa iti faci griji si ca la fel e normal ca sotul tau sa ia decizia cat sta la petrecere.
Dar e pe drumul cel bun, ai incredere, ca doar ti-a aratat invitatia.

Of, dar nimeni nu zice cat de greu e sa ramai singura cu 2 copii mici acasa, trebuie ca Mosul sa te rasplateasca ptr. asta cum ziceau fetele.

Pe noi ne invita cu jumatatea la petrecere. Depinde de firma cred.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Multumesc ptr urari

Claudia, eu zic ca sotul tau a fost corect si nu cred ca ai de ce te teme, dovada ca a lasat invitatia la vedere. Eu sa fi fost, ii scriam demisia, il obligam sa semneze si o trimitem prin posta . Lasand gluma de-o parte, nu-i reprosa nimic, lasa-l sa se duca cu inima deschisa si vezi dupa petrecere exact ce inseamna activ de la 23.30

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput