Sezatoarea canadiana (75)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Cristinelu, ce poze frumu ai puuuuuuus!!! Ma refer la cele de acasa, ca pe mine centrele alea de urlat à la Peter Pan si gasca de teroristi - ma ucid. Sunteti frumoase si foarte fericite amandoua, mare sugubeata e Yasminutza ta, cum rade ea ca o zana, iar rochia ei e de milioane. Imi place tare mult. Sa pui si pozici cu casa impodobita si cu bradutul!
Dana, imi plac decoratiile tale, cred ca afara trebuia sa pozezi fara blitz ca sa se vada mai bine luminitele. Incearca sa vedem si rezultatul blitz-less.
Cge, ce mai e nou pe la voi, ce mai face Victor la scoala internationala ?
Io astazi am fost la scoala departeeeee, langa Dana. Si-a trebuit sa si recuperez orele pierdute din cauza turneului, am cantat la Piratii din Caraibe (in ultimul timp numai Pirati si Colinde de Craciun - vor copiii mei) de mi-a iesit pe urechi.
Maine iar ma duc la dentist, de data asta chiar c-o sa dau si pielea dupa mine, ca fondurile de asigurare se terminara. Iubitul meu are maine cel mai greu examen, in drept penal, e super stressat, sa dea domnu' sa treaca cu bine si sa se termine odata sesiunea asta.
Duminica ne intalnim ? Yesss, singura mea zi libera o sa fie serbata cu gagicile DC si picii aferenti. Sa mai ziceti odata unde ne intlnim ca eu nu stiu, Roxana unde-o fi disparut ?
Ma duc la culcare, mai puneti poze si mai scrieti, ca va citesc cu drag!
Sofia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
BBPuck spune:
Maru, multumesc, as vrea adresa de care vorbeai, pentru ca vreau sa stiu cat mai multe despre zona asta, iti dai seama, plec cu copilul acolo si nu ma simt deloc in control...
Rocs02, am intrebari si, pentru ca esti draguta sa-mi raspunzi, eu le pun si, in limita timpului tau, daca reusesti sa mai postezi una-alta, eu iti multumesc tare mult. Sa incep.
Cat de safe este Richmond-ul, ca zona (arme, bande, etc.) Sa nu razi, dar eu nu am alte informatii despre America de Nord decat internetul si filmele. Si nu sunt chestii care sa ma bucure.
Gasesc piscine pentru bebelusi? (in Bucuresti avem un babyspa, une ii primeste de la 4 luni si as vrea sa-l duc si acolo)
Cum sunt pediatrii? Ca am citit tot felul de povesti despre medici incompetenti acolo... Noi avem aici o super-doctorita, nu baga medicamente prea multe in Matei, decat din cele naturiste, m-a ajutat sa continui cu alaptarea, o sa incerc sa lucrez cu ea si de acum incolo, dar cu medicamentele o sa fie mai greu. Vom avea asigurari medicale bune (nu stiu sa-ti spun exact cum, dar Microsoft se lauda cu conditii super din punctul asta de vedere - am inteles ca ei acopera inclusiv oftalmologie si stomatologie).
Acuma, n-o fi mai rau decat in Romania, dar aici am cui cere ajutorul, un sfat, cunosc o multime de oameni, acolo o sa fim doar noi si atat.
Te mai "haituiesc" eu cu intrebari mai incolo.
Va pup pe toate.
cge spune:
Ira, multumim de intrebare.
Victor face bine in sensul ca are o noua afacere, un resto cam ca la Gusteau. Asa ca a monopolizat bucataria sora-sii, si incearca sa ne vanda mancare.
In rest, o tine din petrecere in petrecere: vinerea asta are petrecerea de Craciun la Service de Garde, miercuri pe 19 are petrecerea de Craciun pe scoala in care fiecare aduce mancare traditionala din tara lui, ca deh, e scoala internationala.
Cred ca diferenta fata de o scoala normala va fi de la anul, cand va merge la clasa normala, va avea mai multe ore de engleza si/sau? spaniola.
Ei au proiecte, ii invata sa fie independenti, sa caute solutii la probleme (asta cred ca e in toate scolile de aici).
Si exista un acord intre scolile internationale, de ex, in zilele pedagogice merg la colegiul André Laurendeau (unde sunt copiii Danei, nu?).
Si eu abia astept sa ne intalnim.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitilache/pitilache.jpg)
pitilache spune:
Inca un update:
Intalnire DC Montreal - Duminica 16 decembrie, ora 15:00
www.le1000.com/fr/atrium_intro.asp" target="_blank">Atrium (langa lifturi)
1000, rue De La Gauchetière Ouest (harta)
Simonna - ok
pitilache - ok
cge - ok
Oanagabriela - ok
Diana2007 - ok
Podeanu - ok
Ira - ok
Ica_1975 - ok
Nelia - ok
Pepsi - ok
Codritu - poate da
Romina - ok
cge spune:
Ira, mi-am adus aminte: din cate stiu eu, scolile internationate sunt verificate mai des decat celelalte.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Salutare mesdames,
mie-acu'mi pica fisa, ca duminica vine sora mea de la NY,
dar daca vine de la NY poate ca vine direct la intalnire, ca nu e asa departe, sau poate ca vine seara tarziu (inca nu si-a cumparat bilet inspre Mtl) - da' am vrut sa va instiintez, poate ca apar surprize.
In alta ordine de idei - Simi, tu de ce nu esti pe lista ? Dar Bebitza, dar Mikiion ? Doar atatea Belle(le) ne intalnim ? Acolo se pot inchiria patine ? (ca io si sportul suntem 2 lumi paralele si echidistante). De fapt pot sa ma intalnesc cu voi si sa nu fac nimic ? Ce bine-ar fi!
cge, merci de nouvelles, de la colegiul André L.(cred ca singurul secundar in Saint Hubert) am multi elevi la pian. Cred ca in el is clase de internationala, el fiind unul "normal".
Va anunt ca tre' sa ma duc la dentist la 10h30, am un drag de el ca de bete pe spate. Doamne ce stres.
Sofia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/simi/simi.jpg)
simi spune:
Ira, eu nu sint pe lista din cauza de ora de schi a copilului. numai ca cum am realizat, ora de schi e dimineata, iar intilnirea la 3, asa ca poate reusim! As vrea asa de mult sa va cunosc!
Dana, ce bradut frumos! E un Fraser, nu-i asa? Noi am inceput sa luam Fraser acum doi ani si de-atunci nu mai pot lua altceva( nu c-as tushi) dar faptul ca nu-i pica acele si miroase mai tare ca cele normale (nu ca asta ar fi anormal...)face sa fie "the best"!!!
Deic, poate ,poate venim!Si, Ira, poti inchiria patine acolo, casca pentru copil, cadru de patinat tot pentru copil (si pentru tine daca vrei)
Apropos de patinoare, am descoperit patinoarul de pe Mont Royal, la lacul castorilor. E superb acolo, gheata e buna, nu-i lume prea multa, poti inchiria si acolo, costa 7$/perechea de patine pentru doua ore. E o activitate draguta de facut cu copiii in vacanta!
Va pup!
Eu si azi sint acasa, am citeva zile libere ca seful meu s-a operat la ochi. Sper din inima sa-i fi reusit operatia, nu de alta dar m-am saturat de "recherche d'emploi"
Simonna spune:
Mesdames, buna dimineata!
Dana, GPS-ul e ca sa-mi spuna unde e aparatul, in caz ca pleaca singur si-asta!
Doamnelor, noi o sa intirziem la sigur duminica... Eu aveam cel mai linistit weekend din lume programat, doar ca aseara am dus-o din telefon in telefon si surpriza in surpriza... Calea-valea, plod a fost brusc invitat la aniversarea unui coleg de la fosta scoala, cica de la 12 la 4. Asa ca il lasam pina pe la 2 jumate, plus minus 15 minute, eu prevad plus, ca isi doreste tare mult sa se intilneasca cu copiii de la scoala cu pricina. Am vrut sa-l las la party si sa vin singura, dar vrea si la Atrium, asa ca... vine.
BBPuck, de cind ai scris prima data tot vreau sa-ti spun ceva: asa mi-ar place sa-mi iau iar lumea in cap! Mie mi se pare o oportunitate fantastica. Oameni si locuri noi, calm financiar din cauze de job asigurat, un soi de just sit back, relax and enjoy. Incearca sa te gindesti asa. Stiu ca bb e mic, dar e sanatos, aici e cald si bine, sint parcuri de plimbat, accesorii de ajutat mamicile in casa si alte de toate... Iar pe cei care iti dau sfaturi acum poti oricind sa-i suni, ai internet si asa mai departe. Si, daca nu-ti place si nu-ti place, usa spre tara e mereu deschisa... Ah, sa stii ca nici un cuvint de-aici nu e scris "de sus" si nici nu fac apologia Canadei, eu m-as cara si-n Bangladesh dac-as avea joburi!
Khristin, stii de ce mi-ar place mie sa fiu iar copil (printre altele :)? Numai ca sa am iar pe fata zimbetul ala dat de: "Eu am cea mai frumoasa rochita din lume... si mai e si lunga... si arat ca o printesa. Si, de fapt, SINT o printesa!"
Codritu, de ce scrie, dom'le, "poate da" la numele tau la intilnire? Hai, organizarea si venirea! Potisa vii si singura, stii? Nu-i obligatoriu cu copii! Pe mine m-au prmit f. bine gagicile anul trecut, desi familonul era acasa... :))
Pupici acum,
Simonna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitilache/pitilache.jpg)
pitilache spune:
Fetelor cu copii schiori, simi, Simonna, Oana..., de unde ati luat echipament copiilor?
Noi i-am cumparat lui Seba acum doi ani echipamentul de la un magazin din est, la Source du Sport, care oferea un program de recumparare (50% dupa un an, 25% dupa 2 ani). Anul trecut i-am schimbat doar claparii. I-am luat tot de acolo unii noi, pe care nu-i mai gasim... Am rascolit toata casa, daca va puteti inchipui si nimic. Cred ca au facut aripi din garaj ca si aparatul Simonei. Nu ne-am gandit sa le fi pus GPS ca poate asa stiam unde sunt. Asa ca in week-end i-am cumparat alti clapari, de data asta nu noi, de pe craigslist.org. Vin la limita cu schiurile de pana acum si parca totusi i le-am schimba si pe asta. Dar nu am vazut nimic interesant nici pe craigslist nici pe ebay. Voi de unde le-ati luat echipamentul de schi?
Ica 1975 spune:
Salutare la
Din pacate noi nu mai putem ajunge duminica, aniversarea cu pricina va fi in jurul pranzului si nu putem lipsi.
Kristin, f frumoasa fetita ta, sa-ti traiasca.
Dana, am privit pozele de cateva ori, bradul ca bradul, da’ casa mi-a placut mult.
Ira, fericita tre’ sa mai fii maica,sot fara examene, sora la Montréal si Sofia care va pupaceste pe toti
Eu acu’ caut un med dermatolog, daca stiti unul bun va rog sa-mi dati de stire. Sper ca anul viitor sa nu mai vad medici decat daca suntem amici
Noi
Ce faci te si face.