***Mamicile de capsunici gatesc***
Raspunsuri - Pagina 3
Irinusha spune:
Eu am numai retete usoare, ca nu-mi place sa ma complic ... :)
Supa de rosii e super delicioasa si f. usor de facut.
Supa de rosii, stil italian
Rosii la conserva / sau suc de rosii, ceapa, usturoi, condimente si verdeturi de stil italian, piper, sare, zahar, ulei masline, mozarella.
- n-am gramaj, e mereu dupa ochi, pofta de mancare, portii -
Se taie ceapa si usturoilul marunt si se calesc in ulei. Se adauga rosiile putin maruntite si tot atata apa (eu masor cu cutia de conserva) si se lasa la foc mic la fiert - ca. 15 min. ca oricum rosiile nu mai sunt crude.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, zahar (mereu cand gatesc cu rosii), piper. Condimentele italienesti (eu am un mix) mereu la sfarsit. Se paseaza supa - cu mixer sau sita, ce aveti.
Se serveste fierbinte, ptr. ca inainte se adauga bucatele de mozarella (se topesc) in supa. Se poate oferi ulei condimentat de masline si croutoane ... daca nu aveti croutoane, se serveste cu paine alba.
Orez sarbesc
Legume de baza (ceapa, ardei gras, morcov), dar se poate folosi ce aveti prin casa, rosii/rosii la conserva/bulion (merge si fara, dar parca are mai mult gust cu o urma de rosii), orez cu bob rotund, sare, piper, patrunjel, supa de legume/vegeta
- tot dupa ochi ... mie imi place cu multe legume.
Se taie legumele (cum le preferati de mari) si se calesc cu orezul in ulei. Se adauga apa sau supa de legume cat sa acopere legumele si orezul si se lasa la fiert la foc mic si cu capac. Se amesteca des si se adauga apa/supa pana e fiert orezul.
Se condimenteaza dupa gust ... daca folositi rosii la conserva/bulion se adauga la sfarsit. Cand e gata se pune si patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura la friptura.
Pofta buna!
Mamica de Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)
* * *
Vine Craciunul, haideti sa facem putin pe Mosu': http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59
miniuta spune:
azi am gatit cotlet de porc cu ciuperci la cuptor.
am avut sase felii de cotlet de porc
300 gr de ciuperci proapete (eu le aveam curatate si congelate)
200 gr smantana
condimente
am facut feliile de carne intai la gratar (am o tigaie speciala in care fac gratarul) pana s-au rumenit, apoi le-am pus intr-o oala in care pusesem putin ulei, am adaugat ciupercile, smantana, condimente (eu am pus o lingurita de knorr delikat, sare, piper, usturoi, boia dulce si iute) si putina apa fierbinte si am dat la cuptor pentru vreo jumatate de ora. la sfarsit arata totul asa in oala. am mancat cu salata si socrela a avut parte si de piure de cartofi.
am mai facut si o paine de casa dupa reteta de www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14201/Paine-artizanala/" target="_blank">paine artizanala, arata si miroase demential. de vazut o puteti vedea aici si aici; cu mirosul e mai greu .
sa aveti spor la bucatarit!
mamica lui david(21.05.2007)
angelabv spune:
Miniuta
buna papa ta ! Dar piinea arata super. Eu fac piine la masina , de fapt am facut cit au fost parintii mei aici, eu nu prea maninc iar sotul meu maninca din aia feliata si pufoasa, eu o prajesc pe aia. Am si eu o intrebare, in ce ai pus piinea, ai avut o tava si ai pus-o la cuptor, trebuie acoperita cu capac, asa-i ? As incerca si eu, dar nu am oala de teflon care merge la cuptor...ai vreo sugestie? Mersi mult si ma gindesc si eu ce sa postez...
Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007)
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA
Asa creste Nicole
miniuta spune:
angela, ma bucur ca ti-a placut cum arata painea mea. in germania sunt foarte multe sortimente de paine, dar ei fac painea cu un adaos de maia nu stiu de care si toata painea are miros de acru (noua nu ne place). cum chiflele nu sunt prea satioase, socrela sis face singura paine. acum insa ca e beteaga trebuie sa ma ocup eu si de asta, si asa am facut ieri paine (bine, o mai facusem, dar acum am scos painea din alimentatie, asa ca am balit ieri pe langa de numa').
cum ai zis si tu, la copt iti trebuie o oala care se pune cu tot cu capac intai in cuptor la incins. e suficient sa ai o oala care merge in cuptor (nu trebuie sa fie de teflon neaparat), poate fi si una de yena, sau de lut, nu stiu. unele tipe care au incercat sa faca painea au folosit un vas de sticla termorezistent si au folosit pe post de capac tava de la cuptor. vezi si tu ce ai pe-acasa, ca se poate improviza.
asteptam si retete de la tine.
mamica lui david(21.05.2007)
mihamora spune:
Pana acum am facut prajitura desteapta, si ciorba radauteana...
Urmeaza pulpele, in curand si lasagne...
Cum sa nu mai pui retete Pepsi,ca doar asa mai gatesc si eu, din cauza vostra, imi faceti pofta
Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007
POZE
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!
mihamora spune:
Crema de zahar ars
Ingrediente:
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat
Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider.
Daca va place cu mult sos puteti dubla cantitatea de zahar ars.
Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007
POZE
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!
mica0307 spune:
Unde e reteta de lasagna ca vreau si eu? Maine cred ca fac si eu pul[ele de pui de la Pepsi.
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
Pepsi spune:
mica, reteta de lasagna e pe prima pagina intr-un post al meu, dar uite am copiat aici lasagna
ingrediente :450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita 1 pachet foi de lasagna 500 ml bulion sau sos de rosii 500 ml lapte 500 g mozzarela 5 linguri rase de faina 1 cub de unt (25 g) 2 catei de usturoi 250 ml supa pui sare, piper, rozmarin, nucsoara
3 linguri vin alb
mod de preparare : Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte.
Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult. Se imparte in 3.
Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.
Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse. Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor 350°F (foc mediu) cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor.
Atentie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luati din cele care nu trebuiesc fierte inainte. In caz ca aveti foi care trebuiesc fierte urmati instructiunile de pe cutie.
ninutza, eu, la pulpe fac sau pireu de cartofi(daca cere dominic) sau fac legume in wok, astea sint preferatele familiei, ai wok? si fetele daca aveti wok, si vreti retete va pot da citeva, ca mie imi place la nebunie sa gatesc in wok!!!deci diferite legume, curatate si spalate taiate felii, eu pun ciuperci, brocoli, fasole verde, morcov, ardei, si pun in wok putin ulei masline, pun legumele, pun capacul, las asa in sosul lor, daca e nevoie pun putina apa, da nu multa, si spre sfirsit pun usturoi, si mai dau un clocot. daca vrei poti pune sos soia. noua nu ne plac fierte de numa, ne plac asa mai tari.
fetelor revin deseara cu o reteta de pui sechuan.....un deliciu si simplu de facut. si va mai povestesc ce am gasit, ca ieri daca nu a mers forumul am bintuit pe net dupa retete..... spre disperarea sotului. am gasit o reteta de tort de crema zahar ars e pe principiul prajiturii puturosului, se desparte blatul de crema, arata super in reteta.
miniuta, arata super piinea, si mincarica! si eu fac piine la masina de piine, chiar am gasit aseara retete in pdf 87 pagini numa piine(sint in franceza). piinea mea preferata este din secara, griu integral si 100g faina alba.
mihamora, e una din preferatele mele crema zahar ars
ckristina, incearca si tu supa aia cu tarhon si cartofi ce a zis lavini ca sotul ei i-a placut, incearca citeva retete sa vezi poate isi schimba gusturile
irinusha, voi incerca supa de rosii
revin
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
Pepsi spune:
cornulete cu nuca(sint delicioase se topesc in gura)
ingrediente 280 gfaina, 80 g zahar, 100 g nuci macinate, 210 g unt(eu am pus margarina ca am facut cu unt si se sfarma)2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri zahar pudra(eu, am pus mai mult) ies cam 70 bucati
se framinta un aluat din faina, 70g zahar, nuci si unt rece. daca aluatul este prea sfarmicios se pune putina apa rece. se formeaza rulouri de 3 cm grosime si se da la rece 1 ora.
se incinge cuptorul la 180C din rulouri se taie felii groase de 1 cm se formeaza cornulete si se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie speciala, se coc 15-20 min
se amesteca zaharul vanilat cu restul de zahar tos si zahar pudra, cornuletele fierbinti se scot din tava cu o paleta si se tavalesc prin zahar(eu am asteptat sa se mai raceasca putin ptr ca se sfarimau)
pofta buna
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
Pepsi spune:
osso bucco
ingrediente : 6 bucari carne de vitel cu os care are maduva, putina faina, 1 portocala, 1 pahar vin, 6 morvoci mari,putina telina, ulei masline, 5 cateiusturoi, 1 ceapa, patrunjel verde
se da carnea prin faina se prajeste pe ambele parti in uleiul de masline,se pune la mixer morcovii, telina, ceapa si usturoiul, se calesc peste carne, se pune capac se reduce focul, se stoarce portocala si se rade coaja,se pune sucul de portocale si coaja rasa peste carne si legume, se lasa la foc, se pune vinul, se da din nou la foc cu capac, cind scade se pune apa, se lasa la fiert foc mediu cam 45 min. cind se serveste se pune patrunjel proaspat tocat. garnitura sint paste cum vreti voi
deci v-am zis ca atunci cind a fost stricat forumul am bintuit pe unul cu retete culinare, si uitati ce am gasit, va dau linkurile ptr ca au poze tare frumoase
www.reteteculinare.ro/forum/discutii/tort_din_crema_de_zahar_ars-2427/" target="_blank">tort cu crema de zahar ars e pe principiul prajiturii inteligente din cite inteleg eu ca inca nu l=am facut
www.reteteculinare.ro/forum/discutii/chec_cu_mijloc_lichid-1883/" target="_blank">chec cu mijloc lichid nu l=am facut nici pe asta, dar am cumparat de la magazin si am mincat cu inghetata un deliciu ptr cine ii place ciocolata
pui cu ananas si nuci cajun e o reteta care merge bine la wok
ingrediente 2 piepti pui fara os, 1 ardei rosu unul verde,4 morcovi, 200 g masline, sare, piper, ulei masline, 1 conserva compot ananas, 2 linguri vin alb sec, 1 lingura otet, jumatate lingurita ghimbir macinat, 100 g nuci cajun(se pun intr=o punga si se bat cu sucitorul, sau la mixer dar sa nu iasa pudra)
se taie pieptul pui in bucatele mici(asa ca sa fie luate cu baghetele de mincat)cam cit degetul mic, se pun la prajit un ulei masline, ananasul se stoarce de suc(care nu se arunca, dar nici nu se beacum imi zicea prietena mea care mi-a dat reteta)cind carnea s-a prajit se pun bucatelele de ananas, se lasa putin la prajit, apoi se pun morcovii taiati fisii lungi si subtiri, putin mai groase ca un chibrit, ardeii taiati fisii , ciupercile feliute,nucile de cajun si se lasa totul la calit, in sucul de ananas se pune piper, sare ghimbir, otet si vin si se toarna peste ce e in wok se fierbe pina e gata se serveste sau cu taitei chinezesti de orez, prajiti sau fierti, sau cu orez lung preparat in stil chinezesc(gen cantonez.etc se maninca cu bete
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David