mamele isi pot bea propiul lapte?
Raspunsuri - Pagina 4
livia spune:
eu ii puneam in baita surplusul de laptic ca imi era mila sa-l arunc...Stiu ca intr-o iarna i s-au uscat obrajorii foarte tare si nu trecea cu nimic iritatia ,atunci m-am gandit sa-l masez cu laptic...pana seara nu a mai avut nimic!![]()
khrisu spune:
quote:
eu ii puneam in baita surplusul de laptic ca imi era mila sa-l arunc...Stiu ca intr-o iarna i s-au uscat obrajorii foarte tare si nu trecea cu nimic iritatia ,atunci m-am gandit sa-l masez cu laptic...pana seara nu a mai avut nimic!
o idee foarte buna..nu mi-a trecut prin cap
elizas spune:
mie mi se pare interesant ca ne-am obisnuit sa ne hranim cu laptele altei specii(laptele de vaca) insa nu ni se pare OK sa consumam laptele propriei noastre specii...
Eliza, Octavia (21. 02. 1996), Antonio (09. 10. 2000) si Amelia (07. 08. 2007)
dianocica spune:
quote:in zilele noastre mastita nu mai e o problema. atat timp cat sanul se goleste , canalele se desfunda (prins supt/muls) si se previne/opreste raspindirea unei infectii, totul e ok. deci nu iti fie teama. acum chiar se poate rezolva.
Originally posted by Enas
exact de asta mi-e frica, de mastita, deoarece bunica mea a facut cand alapta, iar acum 2 ani i-a fost extirpat respectivul san.
quote:exact la asta ma gandeam si eu. cand am citit primele postari la subiect ma gandeam...bleah..cum sa imi beau propriul lapte
mie mi se pare interesant ca ne-am obisnuit sa ne hranim cu laptele altei specii(laptele de vaca) insa nu ni se pare OK sa consumam laptele propriei noastre specii...
. si inca nu sunt de acord cu asta. adica e laptele pt copilul meu. atat. dar incep sa ma intreb de ce se bea (implicit eu) atat de mult lapte de vaca. ok, traim de pe urma animalelor. carne, oua, lapte diana si
david 03.12.06 Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
anamaria spune:
[
quote:
Originally posted by Enas
anamaria, multumesc pentru sfat. problema este ca, desi imi pun tampoane noaptea in sutien, mi se umfla foarte mult sanii, devin durerosi si parca imi cresc conopidute inauntru. ma trezesc de durere pentru ca nu pot sa mai dorm in nicio pozitie, decat pe spate, pentru ca altfel, in afara de durere, desi imi pun tampoane, se preseaza sanii si-mi curge lapte iar tampoanele nu mai fac fata. mai ales ca pitica mea imi doarme si 7 ore fara sa se trezeasca, iar sanii mei se umplu. daca nu ma mulg, simt ca se rup de greutate, cu sutien cu tot. HELP!!!
Ena
Ena, daca te trezesti noaptea de durere, pune comprese reci pe sani. moi un prosop in apa rece si poti sa te asezi in pat, pe spate, cu compresa asta rece.
te va ajuta sa te linistesti...
nu mai mulge deloc, insa!
eu am alaptat de ex pana la 8 luni; deja bebe manca si mancare solida, ii dadeam laptic doar seara si dimineata!
pana se obisnuieste organismul tau cu programul, mai apar probleme; insa cu comprese reci se rezolva mai bine decat prin muls, crede-ma!
sa auzim de bine!
dianocica spune:
anamaria compresele cu gheata sunt bune, dar daca scoti 300ml dupa ce suge bb, ma indoiesc ca poti scapa de muls.
ideea e sa scoti un pic numai cand simti tu ca nu se mai poate. iti vei da seama. si daca de obicei scoti 300, in prima zi scoti doar 50, sa zicem, numai cat sa se mai relaxeze un pic sanul. cam in 3-4 zile ar trebui sa inceapa sa se regleze. mult succes! e greu , dar se poate.
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
anamaria spune:
pai nu brusc, dar treptat, daca incepi sa mulgi din ce in ce mai putin/ spre deloc, plus compresele reci, se va regla.
eu asta zic, problema este ca prin faptul ca mulge atat de mult lapte glandele lactare 'inteleg' ca trebuie sa produca si mai mult... si se invarte intr-un cerc vicios!
sunt mamici care alapteaza puii si dupa 1 an, le da poate doar 1 masa pe zi! cata vreme nu stimulezi sanul sa secrete mai mult decat trebuie, situatia se regleaza de la sine!
mie mi se pare oricum un chin, sa te scoli in fiecare noapte si sa te mulgi... cand te mai odihnesti?!
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Enas spune:
Fetelor, va multumesc din suflet! Chiar nu stiam ce sa fac.
Azi noapte nu m-am muls deloc, desi, pe la ora 4 ma foiam prin pat de durere de sani, mai imi intepenise si spatele ( voua vi s-a intamplat sa aveti dureri de spate?). Gargarita mea supsese la ora 19 si s-a culcat automat, n-a fost chip sa o mai tinem treaza ca sa-i facem baita (are baia in fiecare zi la 8, dar ne-a tras clapa), deci, dupa atatea ore eram ca un cimpoi. M-am dat jos din pat, m-am dus la bucatarie si am stat un pic acolo, tot cu ochii la pompita - sa scot, sa nu scot!. Dar s-a produs exact ce aveam nevoie: s-a trezit pompita naturala. A papat fata cu nesat, asa ca am scapat de dureri.
Mi se pare ca in timpul zilei nu mai am sanii atat de plini. Poate se rezolva, ca tare mult imi doresc.
Aleniram spune:
Cind bebe nu minca bine si raminea lapte,imi intrebam sotul daca vrea crema de zahar ars
.

In 2-3 zile o sa se regleze productia si n-o sa mai simti durere