Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Buna -telor,

Shmily pai la 1 leu cumperi un mosor de ata; depinde de model, daca e simpla (o fasie dreptunghiulara indoita si cusuta pe ambele parti) cu snur la capete sau arici (mai practic)mai merge; daca e modelul standard care se vinde la garniturile mai dichisite cu butoniere parerea mea e ca nu merita.

Va urmaresc pe toate chiar daca nu intru de fiecare data.
Daca gasesc revista am sa scanez jucarie confectionata Mos Craciun.

Spor la lucru! Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Smily,e complicat de spus daca e OK sau nu.In primul rand trebuie sa faci una si sa vezi cat timp iti ia procesul tehnologic.Apoi faci un calcul la cat timp esti dispusa pe zi sa lucrezi si cate poti face.In final vezi cam la ce bani iesi pe luna.Abia dupa ce faci calculul asta iti dai seama daca renteaza.
In alta ordine de idei,dupa ce inveti bine modelul e altceva,se fac mult mai repede si usor,avantajul lucrului pe serie.Nimeni nu te poate plati mai mult pt. o fata de perna,numai daca nu e cu volanase sau alte cusaturi speciale.
De ce nu esti in Bucuresti sa-mi dai si mie o mana de ajutor?M-am saturat de croitoria asta pana peste cap si va citesc pe voi cat de incantate sunteti ca faceti lucrusoare frumoase,mai imi trece de lehamite.

Spor la lucru fetelor.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Neata fetelor!

Am reusit sa termin costumasul de stofa

fata

spate

burtica 22 sapt

Va pup fetele, spor la treburi!

Elena 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Elena, super misto ti-au iesit. Cade mai bine vesta ca e stofa mai usoara ca blugul. Bravooo! Sa le purtati sanatosi voi doi.
Pupi.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shmily spune:

Nu mai tin minte exact cum aratau, ca mi-a aratat una dar n-am fost atenta la detalii, dar din cate tin io minte, era un dreptunghi indoit numai o palma din el... apoi alt dreptunghi (sau patrat)care completa restul pana facea fata de perna. Deci tot ce am e de imbinat cele doua parti, sa pun scai la incheietura si apoi il intorc pe fata si ii mai fac o cusatura ca sa ramana banda aia care "atarna" de jur imprejur la perne... deci, cum mai spuneam, nu mi se pare mare lucru, dar m-am gandit si o sa iau un cearsaf (am unul caruia i-am pus gand rau)si o sa fac dintr-o parte a lui o fata de perna de genul ala, sa vad cat imi ia... si dup-aia ma pot pronunta mai bine daca e treaba usoara... cred ca luni ma apuc si o sa va zic si voua ce am facut... pana la urma, daca nu-i asa greu de facut, m-am gandit si io...deocamdata io am nevoie sa exersez cat mai mult ca sa pot sa manuiesc mai bine masina de cusut. Si cum as putea mai bine sa exersez decat facand lucruri simple ca fete de perna... chestii de-astea, daca fac ptr mine acasa fac 1-2 si gata... dar daca am multe de facut cu atat mai bine... ma invat pe materialul altuia si mai ma si plateste!
va pup fetelor si va multumesc ptr raspunsuri... o sa va zic cum mi s-a parut facutul fetei de perna si daca o sa accept sa le fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns U.M. spune:

Buna fetele , va admir , ati fost asa de harnicute si ati facut atatea lucrusoare frumoase , sa le purtati cu placere !
Eu nu am avut timp sa fac mai nimic decat sa testez un pic masina de cusut , care mi se pare foarte interesanta , are atatea functii...si triplockul care mi se pare un pic mai dificil...poate pana ma obijnuiesc cu el . Am in plan sa-mi cos niste draperii pt dormitor si de scurtat pantaloni la greu ... sper sa ma descurc. Va poop !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

U.M. spor la lucru.
Elena dar eu nu m-am referit la tiganit ci la un comentariu simplu si la obiect facut vanzatoarei in care sa bati un apropo evident daca poate sa iti schimbe siropul ca nu corespunde cerinteleor tale pe care de altfel ti le-ai exprimat destul de clar. Nici eu nu sunt genul sa ma tiganesc, dar ca sa fac uneori diverse comentarii directe nu ma feresc. Oricum important e sa scapi de tuse. Multa sanatate.
E super costumul, sa-l porti cu placere. Si arati doar juma de burtica? oooof ce amintiri burticoase imi rascolesti

Mult spor si la restul fetelor care au mult de lucru.
Eu nu am reusit sa fac poze cu fulguleata mea asa ca o sa pun direct poze de la serbare cu rochita de care sunt f.f.f. incantata.
Un wk frumos in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Buna -telor,
A aparut Burda 1/2008.
Elena imi place mult costumul tau pe care-l poti purta la orice tinuta; sa-l portati sanatosi !

U.M. poate ne arati noua mas de cusut.

Cele care sunt interesate de mas de cusut
http://www.baur.de/buegeln-naehen/kleinelektro/shopping/technik/shop-sh4509597/sa-1/versand/baur-de;sid=oU-oyb62Q1L3z_nSXGq_C-vmREfCM8RQeQfa3oxuGFAYQ4ZE6q28y3N0hvVpUw==
sunt diferite modele printre care Victoria 330, Carina si altele; au diverse operatii si sunt la reduceri. La Carina este un model care este indicata pentru materiale strech, jeans si stofa. Problema ar fi ca trebuie sa ai pe cineva care sa ti-o aduca.

Duminica placuta si spor la lucru.
Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns U.M. spune:

V-o arat cu cea mai mare placere , doar ca trebuie sa-mi fac putin timp sa le fac poze si poate imi explicati si mie cum se pun sa le vedeti ca nu prea ma pricep de loc . poop!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shmily spune:

Buna dimineata!
Am reusit sa fac fata de perna, chiar ca nu-i mare scofala, in jumate de ora am terminat si croit si cusut,si ,ma gandesc ca facand mai multe deodata (adica ceva de genul: croiesc 20, apoi imbin cele 2 parti la fiecare, apoi fac banda de jur imprejur la fiecare)o sa iasa si mai repede... asa ca m-am hotarat si m-a mai incurajat si o prietena: o sa merg sa fac fete de perna (mai ales ca-mi da materialul acasa si nu tre sa stau io la program, pot sa-mi vad de pitica linistita acasa), dar numai atat cat o sa-mi convina sa stau cu 1 leu/bucata... apoi, cand prind experienta si curaj in a face treburi mai complicate o sa le spun ca daca se descurca sa-mi dea mai mult stau, daca nu plec! si atunci sigur voi gasi in alta parte, si voi avea si curaj sa zic: "ma descurc, pt ca am mai lucrat si in alta parte"... pana atunci vad io cum o sa fac aici si cat o sa stau...
a, inca ceva... va ziceam acum cateva zile ca m-am apucat sa-i fac la pitica din Burda de noiembrie pardesiu ptr copii, si am ramas blocata dupa ce am scos tiparele, am "redimensionat" tiparele (cel mai mic nr acolo era 104 si mie-mi trebuia 80... dar cand am decupat materialul nu prea-mi iese din cauza ca-mi apare o parte pe care nu ma pricep unde s-o pun... daca aveti revista, va rog sa ma ajutati... daca nu, vad io ce inventez sa iasa bine... deci acolo sunt 6 parti de tipar, toate se fac de cate 2 ori (manseta de 4)dar una, "partea de mijloc a spatelui, la indoitura materialului" scrie doar una singura sa fac... si mie mi se pare ca iese aiurea... nu iese simetric pardesiul... nu stiu ce sa zic... poate ma poate ajuta vreuna din voi inainte sa stric materialul de tot...
multumesc si va pup. Spor la treburi, ca in perioada asta sunt destule.

Mergi la inceput