Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 6)
Raspunsuri - Pagina 6
miset spune:
Sonia si Dana si eu i-am facut baitului meu un costum de mag si camasa i-am facut-o bleomarin gen chimono cu manseta,si cu vro 2-3 cute si sus pe umar i-am facut niste falduri, iar partea de deasupra i-am facut-o alba cusuta numai pe umar si de jur imprejur i-am pus un paspoal auriu.Tubanul l-am facut pe capul meu ca asta nu avea stare si era foarte lung 5m lungime cu 0,60cm latime si l-am rasucit si infasurat in jurul capului si il mai si impeteam punctat di loc inloc si pe urma i-am lasat sa ii atarne ca doua codite si in fata i-am pus o brosa cu niste margele atarnate .Imi pare rau ca nu pot sa vi-le arat ca sunt pe fotografi normale nu am cum sa vi le arat.
Guguluff spune:
Kitty, pai sa intri sa scri oricum ca ne place sa fie actiune pe aici. Eu te mai urmaresc la tricotaje, ca acolo esti experta.
Aura, inspira-te din link-ul ala cu tutu-ul. Ii faci un dreptunghi din jerse elastic si-l indoi in doua(sa aiba lungimea taliei) si de partea de jos pui straturi de tull mai lungi decat dreptunghiul de jerse cam cu 1 si 1/2 din lungime. Tull-ul nu se tiveste, il lasi asa simplu ca nu se destrama. Si cum zice Elena, ultimul strat, cel de pe piele sa-l faci cu captuseala de fusta si doar un volan de tull ca sa nu-i ramana patratele pe fundic, cand se aseaza.
Si pun si eu fusta de gipsy, nu e reusita, de aia am tot amanat sa o port dar ma simt misto in ea: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3496.jpg
Si polarul meu mutant(tiparul era cu gluga si fara fermoar) dar am tot improvizat pe parcurs. Oricum, e gros ca o paturica, numai bun de iarna:
http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_3502.jpg
Cam atat saptamana asta...
Spor la tica-tica daca faceti si week-end placut!
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
iulyp spune:
Offf nu inteleg partea cu patratele care raman pe fundic, adik se destrama tulul sau ce? Asa greu mi se pare totul. Teoretic mi se pare super usor dar cand o fi sa il pun in practica parca vad ca o sa-mi fie f. dificil.
Sunt super creatiile tale. Si parerea mea e ca si fusta si polarul merg purtate si afara. In poze arata taare bine.
midasnu spune:
Alina, foarte frumose creatiile tale, ce bine-ti vine fusta si de hanorac m-am indragostit! abia astept sa-mi fac si eu sa le porti cu placere!
Aura, incearca sa te asezi pe tull, asa cum este el, necroit, si fara pantaloni pe tine, sa vezi ca iti raman urmele lui pe picior/fund. Si da, tull-ul nu se tiveste pentru ca nu se destrama.
pupici, o seara frumoasa!
Elena 21+
iulia72 spune:
Buna,harnicutelor!
Imi pare rau ca nu am mai dat nici un semn de viata, dar va rog sa ma credeti ca am foarte mult de lucru,si cred ca pana la Craciun-Revelion tot asa voi avea!
Am observat ca avem fete noi in gasca, la care le urez bun venit si multa perseverenta!
Nu imi vine sa cred cat de mult ati scris! Eu nu am mai intrat de foarte mult timp! Sa o tineti tot asa!
Va invidiez,ptr. ca eu nu mai am timp sa cos nimic ptr. mine!
Spor la treaba si multe idei!
Va pup pe toate!
shmily spune:
Buna fetelor, nu v-am parasit, tot aici sunt!
Aura, imi pare rau ca n-am mai intrat de mult... sper sa nu fie prea tarziu... daca te duci pe str. Cuza-Voda, sunt multe mercerii acolo si chiar am dat si peste un magazin de tesaturi (nu sunt asa ieftine, dar ca peste tot). In schimb, prin mercerii, pe la majoritatea am gasit saten, tull si puf din acela la metru... satenul parca la majoritatea era 8 lei, tull-ul parca 9 lei si puful 8 lei/metru(poate ma mai insel io la preturi dar oricum, nu e mare diferenta fata de ce am spus...). Daca ai timp zilele astea poate dam impreuna o fuga pe-acolo, sau ne "dam intalnire" pe undeva pe-acolo sa "bantuim" merceriile alea ca nici io n-am mai ajuns de mult pe-acolo. Dar sigur gasesti pe-acolo materialele care-ti trebuiesc!
iulyp spune:
vivi pai acolo am vazut si eu satinul si fulgii aia. Iar tulul l-am gasit la rusi cu 3 lei m. Deci muuuuuuuuuult mai ieftin. Fulgi albi nu am vazut erau alte culori. Mi-a promis o prietena ca imi da o rochita fulg de nea. Daca ii vine la pitica am s-o folosesc pe aia, daca nu am sa ma inspir si din aia si cu ideile voatre o sa iasa o super rochita
kittygreeneyed spune:
Am facut pantalonii de pijama din ultimul numar de Burda. Mi-au iesit foarte bine si am constatat ca de fapt ma incadrez la nr. 44! Sunt super usor de facut si in 2 ore i-am terminat. Mi-au mai ridicat moralul...
I-am intrebat pe pitici: vreti si voi? Cel mare: NUUU! Dar aseara, cand ma laudam, a zis: "Nu-i corect!" Adica mama sa aiba pijamale noi?! Cel mic m-a pus la punct: "Da' bluza unde-i?"
Alina, arata bine amandoua: si fusta, si polarul. Sa le porti sanatoasa!
Fete harnicute, spor la treaba!
Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici
Guguluff spune:
Merci de complimente... Chiar le-am purtat deja si ma simt foarte bine in ele.
Aura, vad ca te-ai descurcat de materiale, e foarte ieftin tull-ul. Si daca nu stii daca mai aduc ia-ti 2-3 metri sa ai in casa, nu stii cand o sa-ti foloseasca. Mai ca as da o fuga pana la mare sa iau si eu tull negru ca e bun rau pretul.
Elena, polar poti sa-ti faci si pt burtica deoarece nu sunt mulate si au si elasticitate, putin. Nu stiu, iti trimit poze azi dar daca ai tipar bun iti iese garantat. Eu m-am apucat sa-mi fac dupa Burdele in germana si vreau sa-ti spun ca ma simt asa bine ca nu mai depind de explicatiile lor alambicate(parca fac totul dupa mintea mea si-mi place ce iese).
Iulia... Ne era dor de tine. Fi fara grija ca iti pastram loc de cinste si cand te mai eliberezi o sa ne prinzi din urma ca esti experta.
Si am numarat paginile scrise anul asta si sunt vreo 90. Rusoiacele au vreo 113: http://club.osinka.ru/viewtopic.php?t=25093&postdays=0&postorder=asc&&start=0&sid=08583b8c1ec7c7f45bb3896901179fe0
Eu zic: Stam Bineeeee! avand in vedere cat de mare e Rusia, nu? Deci la mai mare si la cat mai multe capitole fericite!!!
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)