MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Roxana,ti-am scris PM apoi am vazut ca s-a mai discutat aici de biscuiti.
Fetelor salvati-ma si pe mine si spuneti-mi exact cum se face glazura aceasta ca nu mi-a iesit!! Biscuitii f. buni dar glazura...
Am pus zaharul pudra intr-un vas si am adaugat cate putina apa.Nu a iesit sticloasa,a iesit o flescaiala.Help,please!

Si nu m-as plange de singuratate,ci as binecuvanta aceasta stare fertila si de-a dreptul implinitoare pentru fiinte ca mine care nu vor luna de pe cer,ci cerul senin si intreg in priveliste.Constanta Buzea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow...roxana, multam de retete, eu totusi as vrea sa o incerc pe prima

aaa...si saru' mana de explicatia cu mierea

Marilen, eu am facut glazura si mi-a iesit f buna...eu am pus zeama de lamaie(in loc de apa)...ca sa-ti faci o idee eu la 400 gr zahar pudra am pus cam 1 lamaie si jumatate(lamai verzi...ca aici nu am gasit altceva)
a mea era destul de groasa, se intindea greu dar am vazut ca daca puneam mana pe ea si o incalzeam putin se mai inmuia...eu m-am gandit sa nu se lase si de aceea nu am facut-o prea moale...mai pune zahar sa se mai ingroase...asta e parerea mea ...dar asteptam parerea specialistei


eu azi am facut saratele(dupa o reteta postata de cineva aici pe dc dar zau daca-mi mai aduc aminte cine )
m-am gandit ca numai dulciuri...o sa ni se aplece sa fie si ceva sarat

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara,

Am primit un pachet cu somon afumat. De ala in vid. Cum se prepara? Stiti cumva?

O reteta buna buna de sarmale in varza acra cu costita afumata stiti? Pleaseee.

Eu nu am facut niciodata cozonac. Dar parca ma bate un gand sa fac doar un cozonac....este cineva care vrea sa ma ajute? Nu atiu ce tre' sa pun, cat tre' sa pun,etc. Va multumesc

Sarbatori fericite!!






mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

poti face asa:
tai rondele un castravete proaspat
pe fiecare rondea pui o "crema" facuta din branza philadelphia(o cutie) aproximativ 50 de grame unt...acestea doua se bat bine, se adauga sare, piper, si putin marar tocat marunt de tot...se amesteca bine se pune crema intr-o pungulita de plastic sau ceva de ornat se face o gaura si se pune crema peste felioarele de castravete.
somonul il tai fashioare subtiri cam de 2 cm, il faci ca un ruulou(sa imite o floricica) si pui peste crema de pe castravete
se papa cu mare pofta
se mai poate face somon afumat cu andive...daca vrei caut reteta si ti-o scriu

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Sarmale traditionale vezi reteta in josul pozei(am icnercat sa pun reteta aici si apare ciudat)

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Monica, ma bag offtop pe aici, m-am uitat din intimplare la numarul tau de mesaje, maaamaaa, da' stiu ca ai spor la scris, nu gluma!
Mmm, ce-as papa din sarmalele alea.. Din pacate, anul asta facem Craciunul fara sarmale.


------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Eu am de gand sa "gatesc" masa de Craciun cam asa:
- sarmalute servite cu smanatana (desi mie-mi place mai mult cu sana ca-i mai acrisoara )
- curcan umplut si sosul aferent
- o garnitura de cartofi
- niste platouri cu racituri traditionale si nu numai ( a propos, suna a blasfemie, dar mai cumpara cineva toba?? si daca da, imir ecomandati o marca buna?)
- salate in fel si chip
- tort Foret Noir (cel mai bun din Bucuresti) de la Agapitos
- VOIE BUNA CAT CUPRINDE!!

Roxana 31 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Claudia poate ma ajuti si pe mine cu reteta curcanului umplut.anul acesta am primit un curcan si nu am gatit niciodata.mi-e frica sa nu iasa carnea prea tare.la pui am experienta dar la curcan ba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

in seara asta am executat impreuna cu piticii(la recomandare mihai...mariussimiuc)
Fursecuri cu inimioare si stelute titlul original era Stelute cu ciocolata...dar eu le-am facut un picutz altfel fiindca nu am avut forme sa le decupez
si Sarutari de caramel cu miere si scortisoara

maine prelucram sarmale...
si eu ma uitam in seara asta la un curcan...dar eu il vad asa de mare...si habar nu am cum sa-l fac si vorba lui bits...mi-e ca iese tare...voi cum il pregatiti?

Natalia

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Curcanul iese fraged daca se tot stropeste cu supa de pui (din conserva sau preparata in casa) amestecata cu unt topit si vin rosu. Se pot pune condimentele dorite. Acest amestec se tine cald intr-o tigaita pe aragaz si din jumate in jumate de ora se stropeste curcanul.
asa l-am facut eu de Thanksgiving si a iesit super si cu o crusta foarte frumoasa.
Succes !


Mergi la inceput