MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !
Raspunsuri - Pagina 5
matiz spune:
multumusc monica!al tau e gen conserva!asa face si mamika mea!!!stiu reteta asta de la ea.
Iza&Matei 21-09-2004
monica-elizabet spune:
roxana, iti multumesc din suflet pentru ideea si reteta de glazura ...este absolut senzationala...
in seara asta am facut tortuletzul pentru fetitza mea...glazura alba si cea de culoarea pielii...am facut-o din zahar pudra cu lamaie(pe cea alba) iar la cea culoarea pielii am picurat putina kko...sta f bine pe tort...acum imi pare asa de rau ca nu am facut-o si pe cea de ciocolata la fel pe asta de cioco am facut-o fiarta pe foc si se cam prelingea...dar pana la urma este ok...ruxandra a fost incantata si mai ales(spre bucuria mea care aveam emotii) a recunoscut personajul Minnie
pupici si nu ma uitati cu tobaaaa
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
MihaelaV spune:
Am vazut matze pt toba astazi la Metro. Aveau si pt caltabos, carnati si tot ce se mai face de Craciun
quote:
Originally posted by monica-elizabet
fetelor in ce pot sa fac toba daca nu am matzul ala special? pliz
multumesc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
of...sper sa gasesc si eu intr-un final..n-am gasit nici macar de carnati daca stiam imi luam din timp ca acum cateva luni vazusem...stiu ca se pot tine f bine in congelator...dar inca mai sap...nu ma las asa usor
spor la treburi gospodinelot
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
iriss27 spune:
azi am facut si eu reteta de biscuiti a roxanaz deliciosi!!!
a fost prima data cand am facut biscuiti, asa ca am ars prima serie ... a doua a iesit cam bronzata , a 3-a a iesit ok ... cand intr-un final m-am prins ca tre sa ii las cam 8-10 min
dar eu nu am avut zahar brun si am folosit zahar normal ... nu stiu cat de buni ar fi iesit cu zahar brun, dar si asa au iesit execelenti
daca mai aveti retete asa de bune, mai postati
sarbatori fericite si bucate reusite!
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008
monica-elizabet spune:
roxana, cam cat inseamna 2/3 cana miere? in linguri ca eu am niste cani de 400 ml...sau cati ml apa are cana cu care ati masurat voi mierea?
pliz sa nu te superi ca te tot barai
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
ache spune:
Si eu am facut biscuitii Roxanei...tot incepatoare si tot asa i-am cam ars primele 2 serii si i-am curatat apoi cu cutitul, dar nu e vina mea, cuptorul arde jos pana sa se coaca deasupra, asa ca am redus temperatura si ultimele tavi sunt super, super buni, astept sa se inmoaie la cutiuta. Am nimerit-o si cu glazura pana la urma, ca o faceam ba prea tare, ba prea moale. Unii i-am decorat cu ciocolata menaj topita, nu prea buna ideea ca nu se intareste cum trebuie apoi.
Monica, cana mea are 250 ml, incearca ochiometric cu un pahar obisnuit, trebuie sa aiba 200 ml.
Mai aveti retete de biscuiti sau fursecuri?
Cozonac nu o sa reusesc sa fac, ca am tot umblat sa cumpar masina de paine si in tot orasul am gasit doar un tip, no name si una black & decker, pana la 900g, si nu stiu cat de buna e...
anca
15+ mostly
monica-elizabet spune:
ache, ai tu dreptate(multumesc ), am sa masor cu o canutza gradata...Doamne ce sunt
eu ieri am facut bulgarashi de nea, sotul zice ca-s bestiali eu inca nu i-am gustat
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
roxanaz spune:
uff iar am uitat sa intru aici, mii de scuze!
Monica uite ca ai gasit solutia....2/3 cana de miere ar fi ca, 150-175 de ml. linguri zau daca stiu
eu mai fac anul asta urmatoarele retete de biscuiti (toate de pe culinar):
Biscuiti cu ciocolata si portocale (reteta Afroditei)
250g faina, 1 lingurita praf de copt, 125g unt, 125 g zahar, 1 ou, 2 linguri marmelada de portocale, 1 lingura lichior de portocale, 50g ciocolata amaruie, o lingura de lapte
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron. Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen. Aluatul se imparte in doua.
O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece jumatate de ora.
Ciocolata se topeste cu lingura de lapte, se lasa sa se raceasca, apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece si ea.
Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un sul, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pana e tare de tot (eu il pun si la congelator)
Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Sulul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15-20 min.
si
Biscuiti cu trufe (reteta Seimei)
100 gr ciocolata taiata, 45 gr unt, 55 gr zahar pudra, un praf sare, 2 oua mici, esenta (eu pun rom, reteta originala zice vanilie), 100 gr faina, 10 gr cacao, 0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii), 90 gr zahar pudra (pentru pudrat)
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune. Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta - se mixeaza bine.
Faina se amesteca cu cacao, un praf de sare si praful de copt. Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore. Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf. Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele. Se vor coace la 160 grade C timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit. Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.