Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (57)
Raspunsuri - Pagina 9
elyanne spune:
ihi... sigur ca te anunt... nu te uit
Daca vrei sa faci comanda mai repede... si sa nu stai dupa mine... iti fac instructajul... vb pe PM...
Daca nu, ramane sa te anunt cand fac eu
roxanici spune:
ia sa mai zic si io cate ceva caprea am dormit ultimele zile
Desteapta-te romane!!
Aliona, care temperatura o cresti pana la 33 grade? apa e pe la 37 parca si in camera pe la 22. Aia din camera o aduci la 33?
Sherbi si cine mai vrea salopeta sau pijamaluta....din pacate nu mai sunt pe stoc marimi ptr bebeii nostri si nici prea curand nu vor mai aparea (ei zic ceva de 5 sapt)...
Tarc....io n-am tarc tarc, am pat pliant pe post de tarc si la noi merge. Cand tb sa imi fac treburile acolo il pun pe rares, in alt loc nu mai e sigur deloc. El sta juma de ora sau putin mai mult dar apoi incepe sa vocifereze si tb sa il iau de acolo. Apoi ii distrag atentia cateva minute cu alte activitati si pot sa il pun iar in tarc. Dar nu merge la nesfarsit vraja asta.
Mi-am luat si io revista magnifica. In afara de faptul ca se contrazice prin vo 2 locuri si sunt ceva scapari pe ici pe colo, io zic ca ne mai poate inspira in momentele de vid in cap.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
gabdyd spune:
Neata stup,
nu mai retin daca a facut careva cafeaua, o fac eu din nou, ca nu cred ca ramane
Tare-as vrea sa vad o cafteala de Andrei (un pupic in plus pentru el, pentru ziua de ieri) si de Mihai . Elyanne, pune un film ceva, sa vedem care stie karate mai bine.
trebuie sa fac o completare, pe Julie o puneam in tarc de exemplu cand dadeam cu aspiratorul ca deschideam geamurile peste tot, curent praf, o puneam acolo sa o protejez, sa nu stea dupa mine. Plangea de mi se rupea inima. Mai si adormea de plans. Noi il foloseam si de patut, cand reuseam sa pacalim.Daca ddeschidea ochii in timp ce incercam sa o mut din pat in tarc era jale maaaare.
Aliona . eu ce sa calesc dom'le, pe cine sa cales? Pe copila asta a mea care mi-a racit la doua luni in plina vara?! Desi eu n-am infofolit-o si nu i-am pus caciula, etc. Si care acum a tras de o tuse doua saptamani si tot nu vrea sa-i dea drumul? Ce mi-ar placea sa pot sa o las sa doarma afara la amiaz, la-2grade. Da' sa stii ca tot o sa incerc, imediat ce terminam cu tusea asta. Trebuie sa ies mai des cu ea ca nu prea o scot suficient.
Cu soacra , asa-s mai toate. De', tie ti-a comentat dar sotului a vrut sa-i faca impresie buna daca a vazut ca nici el nu e de acord sa stresati fata. Despre a mea o singura faza spun, ca daca intru in amanunte ma umplu de nervi. Al meu sot a trebuit sa plece in armata exact cu o luna inainte sa nasc. Pana a facut Julie 5 luni a stat in armata deci. Ei, soacra-mea a avut grija sa ma traga de limba inainte sa plece el, ce iau, cat iau maternitate, cat e alocatia, cat e aia si ailalta, ma si miram ce o intereseaza atat. Daca a tras ea concluzia ca ne descurcam, fetelor, in alea 6 luni de armata de doua ori i-a dat sotului cate 200 mii lei vechi. Dintre care o data de fapt ii returna banii pentru niste lucruri ce il rugase sa ii cumpere. Stiam ca si lor le e greu dar pentru noi a fost si mai greu. Ca ce luam maternitate se ducea aproape numai pe pampersi si alte alea pentru fata, si pe drumurile sotului la Bucuresti, unde era. Ce sa mai mananci, ce sa mai platesti intretinerea apartamentului! Noroc cu ai mei, ca nu stiu ce ne faceam. Iar in cele sase luni cat a fost el in armata de doua ori a trecut pe la fata, si atunci venea cu vorbe de genul, gata n-o mai iubeste tati pe mami, o iubeste doar pe Mica, iar eu eram in plina depresie post partum . De atunci n-o prea mai am la inima si mi-e greu sa trec peste sentimentul asta desi acum se tot da pe langa mine si pe langa fete. Imi fac datoria daca e nevoie, il sprijin pe sot daca e bolnava sau are alte pb, dar atat, fara dragalasenii .
Dat in grinda: pe 1 ianuarie, moasa ia copcilu in brate, ii pune un colac in cap, daca se poate cu miere , cu bani, il imbraca din cap pana in picioare cu chestii mishto, il ridica in pragul unei usi pana la pragul de sus - a.k. grinda - si ii zice numa' d-ale bune, din batrani, nu ma intrebati ca nu mai stiu exact ce. S-o gasi fro experta sa ne invete si pe noi la fata locului
gabdyd spune:
He, he, noroc cu Roxaniciu,
intr-adevar, La multi ani! Romania,
imi vin in gand si ceva rautati dar ma abtin, asta-i tara mea si deocamdata in ea traiesc. Se putea si mai rau...
La multi ani! si celor care mai cresc un an sau o lunisoara!
si am fugit, ca am una bucata copcila in ziza goala in patut, am lasat-o la "aerisit"
Zadi spune:
Mihael@ - folosesc un set de creioane cerate. ii arat pe rand fiecare culoare si ii pronunt numele de trei ori consecutiv. Repet de cel putin cinci ori pe zi. La noi a functionat. Ingrid stia la 11 luni toate culorile calde, nu ii placeau si nici acum nu ii plac culorile inchise.
Loradin - vorbesc din experienta proprie si din ceea ce am citit, sau din experientele prietenelor mele.de cand mi-am propus sa am copii am inceput sa adun in casa tot felul de carti despre puericultura, carti care m-au ajutat foarte mult.
Calciu - calciul gluconic si calciul lactic sunt organice, se absorb bine de catre organismul uman si ajund acolo unde este nevoie de ele.Acestea sunt indicate pana la varsta de un an. Siropurile si unele tablete folosesc calciu mineral (calciu carbonic). Trebuie folosite un timp mai indelungat pt. a acoperii necesarul si au inconvenientul, in cazul siropurilor, ca sunt dulci si deci determina cresterea rapida in greutate.
Dat in grinda - habar nu am.sunt multe obiceiuri frumoase prin tara noastra si cred ca mai de graba sunt prilej de sarbatoare, sa se adune lumea si sa cinsteasca. In Bucuresti este o adunatura de traditii fara tradatii, ca sa zic asa. In zona asta nu este nimic specific, ci fiecare face dupa cum a vazut pe la bunici.
Care e treaba cu datul in grinda? De ce se face? Si cum?
Apropo de motul baiatului: am auzit ca in unele zone parul baiatului se taie abia la 3 ani. Eu i-am tuns un pic parul lui Ian pt. ca ii intra in ochi. Ce era sa fac? Sa i-l prind cu agrafa sau sa ii fac codita? Noi il vom tunde la un an dupa ce taierea motului de catre nasi si chestia cu tava si obiectele.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
http://community.webshots.com/user/danazaharia
Elena.2006 spune:
La multi ani Romania
Aliona m-am minunat ce tratamente de calire fac acolo.Dar nu prea am inteles cum procedezi tu.
Dat in grinda desi recunosc cu mandrie ca sunt si eu olteanca(pt. Stefimic)nu stiu ritualul si nu sunt adepta lui, dar cine o sa-l practice sa ne zica si noua, asa de curiozitate, si bravo voua ca il practicati.
Tarc nu avem si nici nu ii mai vad acum rostul, din moment ce nu avem nici spatiu si piticul vrea sa exploreze, nu sa stea locului.
Zadi poate ne dai mai multe detalii la ceea ce trebuie sa fie atenta o mamica la puiul ei, ai zis intr-un mesaj anterior, dar explica asa ca la prosti ca eu nu prea stiu ce sa observ si totusi ce ai spus tu e foarte important.Mai ales partea cu pieptul de gaina m-a bagat in ceata, adica cum?
Mai vroiam sa mai zic ceva da' m-a lasat memoria....
Oricum se anunta o zi grea:gatit, curatenie, cumparaturi, etc, stiti voi despre ce vorbesc.
Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Atit de mare
8 luni
madybulancea spune:
buna dimi...ce mai fcaeti?eu nasol....mi-a venit azi si ma simt asa nasol,ma doare burta si nu am chef de nik,asa ca am chemat-o pe sormea sa stea cuu bb....
Nu mai stiu ce sa ii dau de mancare lu razvanu,k a inceput sa se plictiseasca de acelasi gust....am vazut in retele iunitei ptr 6 luni,rosii adaugata...voi ati dat?k sunt in ceata rau....offff
hai k va las sa nu va molipsesc cu proasta mea disozitie!!!
LA MULTI ANI CELOR CARE AZI MAI ADAUGA O LUNISOARA!!!
Poze Razvanelu
varsta nazdravanlui Razvan
Crina_mio spune:
'Neata Romania si La Multi Ani!!!
La multe lunisoare si multi ani si pentru sarbatoritii zilei.
Wow Aliona... 33 grade apa de baita?!?!? brrrrrrrrr. Banuiesc ca de temperatura apei vb. ca e mult prea mult ca sa fie temperatura camere. Pai eu nu suport sa fac dusi rece asa ca nici pe pitica nu o calesc in sensul asta. Noi baita o facem la 37-38 grade (apa) si cred ca sunt cam 21 grade in baie si facem baie cu usa deschisa. Citeam in Mama si Copilul a lui Capraru ca baita n-ar trebui sa depaseasca 10 minute. Noi depasim lejer 20 de minute, dar daca-i place in apa de ce sa o privez de aceasta placere?!?! In schimb nu mai reusesc sa-i fac cam de multicel masaj dupa baita ca se rasuceste pe toate partile.
Tarc - noi nu avem tarc, dar am primit un pat pliant pe care nu l-am folosit si acum il folosim pe post de tarc. Pe mine ma ajuta atunci cand am treaba si nu pot sa o supraveghez, dar mai mult de 20-30 minute nu sta si incepe sa tipe (urle, mai degraba). Asa ca o iau, o pupacesc, mai tragem un dans si apoi o pun iarasi (lasand o jucarie sa cante ca sa-i distrag atentia). Asta merge de 2 maxim 3 ori, ca apoi n-o mai pacalesc. Cam asa resuesc eu sa-mi fac mancare si curatenie.
Spalat pe coltuleti - la noi abia se vad, inca nu am inceput dar de saptamana viitoare vreau sa incerc. Sa vad daca ma lasa. E inca maraita si tot dau vina pe dinti, dar sus nu pare gingia nici umflata nici rosie, mai degraba tot jos. E posibil ca dupa cei 2 dintisori centrali de jos sa-i dea tot jos, in lateral, inainte de cei de sus?? Ca la noi asa pare.
Dat la grinda - am auzit pe la colege, dar nu stiu exact in ce conteaza. In schimb la noi (eu vb. de obiceiurile de la Rucar) motul se ia la 1 an atat la baieti cat si la fetite. Eu nu prea as vrea sa-i iau sau daca-i iau nu vreau sa o las pe nasa sa i-l ia. Am avut niste discutii urate dupa botez si nu mai vreau sa aud de ei (desi e fratele sotului nasul). Daca e sa-i iau o pun pe nepoata mea sa-i ia.
Diana (Raiasa)... ce de ghinioane intr-o saptamana, dar lasa ca astea-s toate pe anul asta, de acum o sa va relaxati pentru Raisa sa se mentina papacioasa.
pentru printesle bolnavioare ale Dianei (gabyd) (ce de mamici Diana avem ) sa scape repede de tuse si ele si mamica lor.
pupici pentru toti bondareii si albinutele
Crina si Maya Georgia
varsta Maya
elyanne spune:
Crina orice e posibil la capitolul dinti... nu eo obligatoriu sa iasa in ordinea majoritatii... poti iesi chir si canii primii... care in mod normal ies printre ultimii...
gabdyd nu stiu cum sa fac filmule mai mici... ca sa postez... io can filmez... filmez... las camera pe trepied si plec din zona... Dar nu i-am prins pana acum batandu-se...
Sa va zic ce-i spunse fii'mea lu' tac'su intr-o seara...
Venea sa ma ia de la sala si ELena voria sa mearga si ea... tac'su nu, ca se intaorce repede... si mandra s-a suparat "nu te mai iubesc, sa-ti cauti alt copil" De unde si pana unde... habar n-am ... ca la noi n-a auzit de-astea... copil figurant...
madybulancea spune:
elyanne super tare fiita....asa si ca miam adus amnte....de care bors pui in ciorbita?si le-o dai asa apa chioara sau le mai si mixezi niste legume????mai dati ideei si la o mama denaturata...
Poze Razvanelu
varsta nazdravanlui Razvan