Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (57)
Raspunsuri - Pagina 13
Elena.2006 spune:
quote:
Originally posted by lushulika
Buna seara mamici si bebici!
Stefimic, eu sunt la a doua cezariana. nu ma mai doare, chiar m-am dus si la sala de 2 ori sapt trecuta.
mai greu insa cu pielea extra ca sa zic asa, la prima s-a retras surplusul f repede, acum insa inca o mai vad. Of, sper sa dea rezultate sala.
Ref la vaccinuri, asa este, exista cateva vaccinuri facultative sau altele care contin ce au cele gratuite + alte chestii extra. Eu ma sfatuiesc cu doctora de familie. De ex la 6 luni am facut un vaccin care a costat 200 ron.
Zadi, interesante postarile tale. Dupa ce am citit-o pe ultima, am realizat ca doctorita noastra nu o consulta pe fetita 45 de minute. Dar oare durata consultatiei nu depinde si de dexteritatea doctoritei/ doctorului?
Oricum, cu exceptia primelor 2 consultatii care au durat 30-35 de minute, la cele lunare consultatiile noastre dureaza 20 de minute aprox. Pentru mine e super ok. Si pot sa va spun ca ultimele 5-10 minute o tin cu greu pe bebelusa, care de la plans trece la urlat, apoi la zvarcolit, apoi iar la plans etc.
Bebelusii vostri stau cumintei la doctor 45 de minute? Care e secretul?
mama a doua printzese, lusha 7 ani, bubulina 9 luni
La noi nu a durat mai mult de 10-15 minute o consultatie, fara momentele cand se completeaza in fisa.Si niciodata nu a cuprins tot ce era in mesajul lui Zadi. Bineinteles ca nu ii place sa fie manevrat, dezbracat, masurat si altele si trage de tot ce prinde pe acolo, tipa, ii cade suzeta, etc.Nu cred ca sunt copii care sa stea linistiti 45 de minute....Eu incerc sa ii distrag atentia dar in acelas timp trebuie sa il tin, sa il imbrac, e dificil.Nu stiu reteta pentru asta si nici nu imi bat capul.Sper sa nu mergem prea des la doctor
Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Atit de mare
8 luni
gabi78 spune:
Buna seara fetelor!
Intru doar sa va pun ca sunt extrem de racita si sper sa nu ia si piticul.
Tudor merge tinut doar de o minuta si de multe ori chiar isi trage el minuta sau repinge sa il tii de amindoua.
Vineri am fost la revizia de 9 luni si a iesit destul de bine. L-a verificat mai mult la coordonare si miscare, adica stat singur in picoare, mers, felul in care apuca un obiect in mina, daca raspunde cind este strigat, si tot felul de chestii d-astea. Spun ca nu a iesit f bine pentru ca el la capitolul vorbe e zero barat, dar doctora mi-a spus ca nu trebuie sa ma ingrijorez pina la 1 an. Asta cica trebuie sa semene a incurajare.
Despre laptele Nestle nu stia de nici un scandal, dar si la Ploiesti a disparut din supermarket-uri si din farmaciile mari, asa ca o sa il trec pe Novalac. Este un lapte usor vanilinat care se gaseste in farmaciile Donna.
Mesele la aceasta virsta trebuie sa fie 5 a cite 200 de grame sau 4 a cite 250 de grame. In concluzie un kil de mincare pe zi dar repartizat in 4-5 mese.
O alta chestie importanata ar fi ca TREBUIE sa manince fructe: mere, pere, banane astea cele mai importante. Daca nu manica fructe atunci macar sucul de fructe. Pentru ca al meu copil refuza de la o vreme sa manince mi-a spus sa incerc borcanele, ceea ce am si facut, dar numai pentru a da banii pe ele, pentru ca Tudor nici d-alea nu a vrut.
A, da si sa va mai spun ca ieri am sarbatorit cele 9 luni ale lui Tudor cumparindu-i o gramada de chestii printre care si o masinuta teleghidata....ati ghicit..ca sa se joace ta-su....
Nu stiu ce as mai fi vrut sa va spun dar sper sa imi amintesc si data miine sa va scriu in primul rind ca mi-a trecut raul si apoi ce o mai fi.
Of, numai Tudor sa nu ia de la mine.
Va pup si va doresc o noapte linisitita!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
elpower spune:
Seara buna mamicute frumusute!
Trecem si noi sa va salutam si sa va dorim toate cele bune.
Noua ne-a crapat gingia sa faca loc celui de-al doilea dinte, ne chinuim sa ne cataram pe mami si sa ne ridicam, dar nu ne reuseste decat in genunchi. Daca ma sustine mami un pic de sub brat, ma ridic si in picioare.
Am vazut pitici ursosi si frumosi si un Alex roz. Pupam!
pentru tot !
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
madybulancea spune:
buna seara fetili si bebeii....am intrat sa va anut ca avem dintisorul nr 3 sus dar nu central si langa si sta sa iasa si nr 4....o fi ok sa iasa asa anapoda?????
Poze Razvanelu
varsta nazdravanlui Razvan
ane2200 spune:
Buna seara stup! De ieri am devenit oficial MAMA. Am si dovada.
Am pus poze noi incepand de aici
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Kitty spune:
Buna seara fetelor! sunt iar in urma cu urarile asa ca spun La multi ani tuturor sarbatoritilor de ieri si azi!
Sunt singurica, adica cu puii, sotul a plecat la Bucuresti.
Ane, ce frumossss! Bravo la puiutul mamos!
Mady, noi avem dintisori dupa cum urmeaza: 3 jos, iesiti primii, apoi unul sus, apoi inca unul sus, dar nu ii are pe cei doi centrali ci unul central si unul langa el - lateral. Oare s-a inteles ceva?
Ideea e ca si eu ma tot intreb daca e ok, dar oricum nu am ce face sa schimb ordinea aparitiei.
Consultatie medicala ca la carte - am avut parte de ea numai cand am fost la neuropsihiatra pediatra la care umblam si cu Raul cand era mic. Noi o foloseam si pe post de pediatra (e drept ca era si cu plata) si o consultatie pt o viroza dura ffff mult. Am fost odata si cu Giulia la ea stiam ca vede orice nu ar fi in regula. Am renuntat la ea pana la urma pentru ca in privinta diversificarii ne bateam cap in cap - ea e de principiu sa incepi cu sucuri de fructe de la 6 saptamani iar eu alaptare exclusiva pana la 6 luni. Asa ca ne-am despartit cu regrete.
Gabi sanatate si sa nu ia si puiul!!
Ela felicitari pentru dintisorul nou!
Aliona scrie cat mai mult! Citesc cu mult interes tot ce scri, incerc sa aplic din ele. Normal ca noi nu avem de ce sa calim copiii pt temperaturi extreme, dar ceea ce spui tu e o dovada ca se pot cali treptat pentru ca sa nu fie sensibili!
ma duc sa culc puii!! Va pup!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
Crina_mio spune:
Buna fetele,
Diana, vad ca i-a priit din plin lui Alex (si Alexandra) plimbarea. Felicitari pentru trecutul pragului si va tinem pumnii la concurs. La cat de repede si bine va miscati sigur o sa-l castigati (asta daca e pe bune ). Si felicitari si pentru MAMA, trebuie sa fi fost tare dulce cand te-a strigat asa
pentru Thea si felicitari pentru progrese. Ela, suntem toate frumusute???
Felicitari Vlad, Razvanel , STEFAN si tuturor bondareilor si albinutelor pentru dintisorii noi nouti. Sa treceti cu bine si peste aparitia urmatorilor si sa-i puneti pe parinti sa vi-i spele, preferabil pe tatici, sa mai faca si ei ceva .
Ane ce frumos zice Raul maemea
Zadi – ce spui tu acolo de cum ar trebui sa fie un consult...pai noi n-am avut nici unul asa amanuntit . Mai spune-ne cum il inveti pe praslea diverse lucruri noi, sa invatam si mamicile incepatoare din experienta ta.
Gabi sanatate, sa-ti treaca repede, repede si sper sa nu ia si Tudor.
Noi astazi am fost la tara si am profitat din plin de vremea frumoasa, am intrat in casa doar pentru a manca, in rest, afara. Si de la aerul rece, cel putin asa cred, a mancatt si f.f. bine. E inebunita dupa catelul din curte. Rade in hohote cand il aude latrand si cand se ridica in 2 picioare in fata noastra. Si dupa o zi de stat afara, la 9 era deja in lumea viselor. Acum sper sa o tina toata noaptea pe acolo si sa se trezeasca mai spre dimineata, sa am si eu o noapte cu mai multe ore de somn.
Noapte buna
Crina si Maya Georgia
varsta Maya
radcarmen spune:
Buna seara!
Diana ce frumos si mare si duuuulce s-a facut Alex. E un scump.
Felicitari Ane pentru "ma-ma". Astept si eu cu interes momentul cand ma va recunoaste Vlad. E mare si frumos puiul tai.
Gabi sanatate maxima!!!!
Aaaaaaaaaaa. era sa uit. Zadi, multumim de informare, cu ocazia asta mi-am dat seama ca doctoritza mea procedeaza "ca la carte", sincer. Mi se parea mie ca isi da interesul dar tu m-ai ajutat sa imi dau seama ca asa e. Inca ofata felicitari ca ai rabdare sa citesti, sa retii sii sa pui in practica ceea ce citesti in materie de cresterea copiilor.
Noapte buna mamici!
Noapte buna bebei, sa aveti vise frumoase si un somn linistit si sa le lasati pe mamicile voastre sa se odihneasca.
Pentru cine doreste sa ne mai vada avem aici poze proaspete
- asa ma deplasez eu
- ma dixtrez
- mmm... ce bun e marutzul asta
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu
Lumi_Nag spune:
Aliona si eu citesc cu interes ce ne pove asa ca nu te opri.Dupa ce ne-ai innebunit cu geamurile deschise non stop hop si eu ma duc fuga in camera la bebe si deschid geamu laaaarg si sotu' a belit niste ochi la mineee
Anne ce frumos zice el acolo....cred ca tu erai uda toata de dragu' lui
Gabi stai linistita ca nici George nu e vorbaret.E mai timid asa, dar si cand isi revine el....o intrece pe Aliona
Felicitam si noi vampireli cu dinti.Si noi mai avem 2 la catastif.Adik repartizati 4 sus si 2 jos
Eliana am vazut si eu 2 ursuleti frumooossiii.Tare mi-au placut salopetele lor.Tzuna ia sa o imbraci si pe Mariuca ta in ursulet si sa ne-o prezinti
Cam atat ca acus se trezeste fecioru mamii fecior.
Noapte buna
Mamica fericita de ingerasul mult iubitGeorge Catalin
tzuna spune:
Suntem bine. Mariuca nu prea dorme ziua (adica 20 minx2) , noapte plange cam o ora si da, nici nu prea mananca. In rest e ca un catelus dupa noi prin casa.
IMBRACAT- cand circul pe parchet (ca nu avem covoare) ii mai pun o salopeta care se incheie pe umeri. Si in rest e imbracata cu body cu maneca lunga si ciorapei cu totul.
Am botezat un puiut mic sambata. mariuca a fost f cumintica mai ales ca neavand cu cine o lasa a luat parte la tot.
Noapte buna tuturor.