Discutii despre clasa I (partea 3)
Raspunsuri - Pagina 2
melinav spune:
Imi poate spune cineva, va rog, in recapitulare, care sunt vaccinurile pe care le-au facut acum in clasa I?
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
mmi spune:
Suntem pe listuta!!
ROR si DT, o dublez eu pe filofteia.![]()
Deocamdata nu ne-a anuntat nimeni nimic de nici o serbare. Anul trecut a trebuit sa purtam costum popular la serbare si am facut o strigare la servici. Bineinteles ca am gasit o mamica dispusa sa-mi imprumute costumul.![]()
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
preda_vicky spune:
Buna ziua!
Ieri am avut si noi sedinta, am primit rolurile pt. serbare, cred ca va iesi tare frumos, avem 2 prezentatori (fata si baiat) un an 2007 si unul 2008, o Iarna (fetita), un Mos copil, uratori (baietii) si fulgi de nea (fetele). Tb sa invete fiecare poeziile alese de d-na.
Ref. la cadou, va fi numai de Mos, si cum eu sunt una din mamicile desemnate pt cumparaturi (eu sunt mama de baiat, mai merge o mamica de fata cu mine
), cautand un cadou de sf. Andrei pt baietelul meu (e Andrei Daniel
), m-am gandit ca e potrivit sa le luam un puzzle 3D, o carticica de povesti (si de colorat), un kinder si o mandarina sau o portocala. Initial se gandisera mamicile la papusi pt fete si roboti pt. baieti, dar mie una mi se pare ca... au crescut
. Puzzle-ul acesta e din plastic, sub forma de glob, are un suport pe care se monteaza si poate fi pastrat ca atare, pe biroul copilului sau in biblioteca. Are imagini diferite, poate fi globul pamantesc, cifre si litere, sau imagini din povesti.
Acum, sa vad parerea si celorlalte mamici... Poate v-am dat o idee![]()
Si la noi e greu cu cititul, citeste pe litere, dar cand e vb sa le uneasca sa formeze cuvantul, e Jale
.
la mamici si copilasi!
http://community.webshots.com/user/viki39
anamaria spune:
LA MULTI ANI ! pt toate care sunteti sau aveti pe cineva drag cu numele Sfantului Andrei! 

(scuze de intarziere)
am avut si noi sedinta cu parintii - joi dupa-amiaza. a fost un adevarat 'batalion disciplinar'. 75% din timp, cele 2 invatatoare s-au plans de cat de neascultatori sunt copiii; ca nu sunt atenti, ca vorbesc in timpul orelor, ca tot timpul ies din banci, se duc la toaleta in timpul orelor samd.
(acum ce sa spun, mare parte din probleme pot si trebuie sa le rezolve doamnele invatatoare. daca nu le da voie sub nici un pretext sa mearga la wc in timpul orei, nu vor merge, nu?!)
de vorbit in timpul orei, vorbeam si noi, de jucat de-a tranta si alte astea faceam si noi... intotdeauna copiii au fost nazdravani, e treaba scolii sa ii invete sa respecte reguli, nu?
problemele reale sunt legat de 1-2 copiii - 'problema': unul din ei zicea doamna ca a recunoscut tatal lui ca are dizabilitati de comportament; si daca Dl resp stia asta, de ce l-a inscris la step-by-step?! un copil cu asemenea pb nu poate sa reziste 8 ore/ zi la scoala... cand doamna a solicitat directoarei sa il mute in alta clasa, la program normal de 4 ore, tatal resp nu a acceptat; pp ca vrea sa 'scape' de el de acasa?! (stiu ca sunt rea, n-am nimic cu copilul, dar daca el are aceasta pb ce vina are dcopilul meu??? baiatul resp ii bate pe copii, fara un motiv, le stropeste hainele+ caietele cu cerneala, ii scuipa, samd)
am rugat sa se scrie in Procesul Verbal ca noi, restul parintilor, solicitam mutarea copiilor cu probleme la alta clasa, la program de 4 ore. sper sa se rezolve...
despre craciun, serbare si cadouri:
pt cadourile copiilor am pus cate 20 de lei (1 carte cu povesti = 9 lei, aleasa de doamnele invatatoare, 4 figurine din ipsos pe care le vor colora la scoala si apoi le aduc acasa sa le punem in brad = 2,5 lei si de restul ceva dulciuri gen mosi de ciocolata de calitate).
in plus, am mai strans bani ca sa cumpere un bradutz de plastic la scoala, si duce fiecare copil cateva globulete + beteala. vor ca de mos niculae sa aiba si brad impodobit in clasa... ca si fiu-meu, sper sa nu il darame careva in 'luptele' lor care se vor jocuri. ![]()
la serbare vor avea poezii + cantecele; al meu va fi imbracat in costum national. deocamdata nu stiu de unde sa fac rost de costum, sa vad ce solutii gasesc...
si ajung la ce ma 'doare' mai tare: voi ce cadouri le luati invatatoarelor? ce si cam la ce valoare? eu am vazut la MeliMelo niste coliere simpatice la 30 lei/ bucata; evident, erau si mai scumpe, dar barbatu-meu a considerat prea mult sa le iau ceva de 60 - 70 de lei la fiecare. acuma ce sa zic, eu nu am idee cam ce valoare ar trebui sa aiba?! n-as vrea sa ies prea mult din medie...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
sarrb spune:
ce interesant e cand vad ce agitate sunteti cu serbari,costumatii,cadouri.la noi nimic deocamdata nici sedinta nici spectacol ce sa mai spun ca ma incantat ca undeva mai sus era scris ca vor face un bradut chiar si-n clasa la noi nimic. am tendinta sa cred ca la noi la scola chiar se vrea sa se piarda toate obiceiurile,sunt f dezamagita cand ma gandesc ca la camin se sbateau d-nele educatoare sa faca ceva frumos si copiii erau mai mici.sper sa ma insel eu pt ca mai este timp
Tinna S. spune:
Si noi am primit de vreo 10 zile rolul pentru serbarea de Craciun. Andrei al meu o sa fie soldat roman (la serbare o sa fie o piesa de teatru despre nasterea lui Iisus), acum trebuie sa ii fac costum (am facut deja o parte din el). Andrei al meu si-a invatat deja replicile, e asa haios cand zice ca el nu e soldat roman, ci este centurion. ![]()
Am dat deja 30 de lei pentru Mos Nicolae (o sa le ia o mamica niste dulciuri) si o parte raman pentru serbarea de Craciun. Pentru serbare va trebui insa sa mai dam bani (inca nu stiu cati), pentru ca o sa fie intr-o sala de spectacol inchiriata special (asa au vrut majoritatea parintilor la ultima sedinta).
Cam astea sunt noutatile noastre. In rest, evaluari, dictari, etc., tot tacamul.
A, si doamna mi l-a laudat pe Andrei ca scrie frumos si e atent la ore (ceea ce pentru un nazdravan ca el e un mare progres). ![]()
Va pup,
Tina
29+ cu
si mami de Andrei
(6 ani si 11 luni)
Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
melinav spune:
Filofteia, ai incercat la un artizanat sa cauti costum popular?
Anamaria problema cu cadoul o am si eu de rezolvat, deocamdata am luat doar felicitarea care va merge impreuna cu cadoul. Eu m-am gandit la un set de cosmetice, recunosc, nu sunt prea originala, si o decoratie de Craciun...
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.