Discutii despre clasa I (partea 3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Loredana,la noi in scaoala regula asta e valabila de la inceputul anului
fi-meu are ore la etajul 2 si eram stresata sa nu cumva sa faca vreo boacana....dar n-a facut,el stie cum se duce sau ce face pana la clasa

faza cu unii au voie si altii nu.....cred ca tb sa anunti ,verbal sau scris directiunea!

dar nu-ti face probleme ,ca se descurca si singur copilul....

chestia asta se zice ca e facuta pt a proteja copii de chestii nasoale pt ca pe lanaga parinti intra si alti ciudati care fac scandal,bat copii ....droguri....tigari,etc

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Loredana si la noi este valabila de la inceputul anului. Daca vrei sa vorbesti cu doamna trebuie sa o astepti la usa.
La sfarsitul zilei nici pe elevii mai mari, care incep orele nu-i lasa pana nu ies cei mici.

Mergi la inceput

ei si daca nu ia premiul 1 ce se intampla?!
e o chestie doar de orgoliu....
eu nu-l mai stresez,dacavrea el sa fie primul e ok,daca nu-l deranjeaza faza asta nu e nici o problema....
lasa ca o sa ia el data viitoare....
sigur ca nu-l las de capul lui,dar nici sa-l omor acum ca scrie urat!
ca saracul face destul.....daca nu-i iese de FB asta e!
oricum la abecedar are 2 FB si un B ,deci media iese FB ...asta daca nu ii mai da doamna niste b-uri intre timp....

nu pot fi toti copii ultra-extra.....

se face prea mare presiune asupra lor.....

bunica sigur ca-si doreste ....ca na,sa se mandreasca si ea...si noi ne dorim,parca cine nu vrea?
dar nu e mai importanta sanatatea copilului?!
eu asa zic.....facem tot ce se poate dar daca nu iese nu-l omoara nimeni....
ati vazut cati copii se sinucid ca nu au fost la nivelul asteptarilor parintilor?

pe mine ma intreaba Mihnea mereu..."mami,am luat numai B,ma mai iubesti?! nu te-ai suparat pe mine?!"

si eu ce sa-i spun ca nu-l mai iubesc?

i-am spus ca orice ar face el o sa-l iubesc mereu,chiar de-ar fi ultimul prost....
ca nu are legatura cu iubirea...
sigur ca sunt putin dezamagita ca te vad ca nu vrei sa lupti si nu esti mai ambitios,dar eu sunt convinsa ca data viitoare o sa iasa mai bine pt.ca o sa fii mai atent!
si daca se mai intampla nu-i nimic,reparam noi cumva....

Mergi la inceput

Violeta pai aici este offul lui soacramea, ca eu n-am fost dezamagita nici macar cand a venit cu s la dictare. Buni a fost de adreptul socata cat de usor vorbea Adi despre faptul ca luase s la o dictare. I-am spus ca atat timp cat nu ia I este bine. Copilul seamana cu mine si nu-l intereseaza notele, asa ca nu as reusi niciodata sa-l mobilizez spunandu-i ca daca invata mai mult va avea fb. Daca invata mai mult, va avea o meserie care o sa-i placa. Ciudat cat de bine tine asta la el.
Noi avem in carnet 2 b si 1 fb, deci ne iese b, de aici ingrijorarea soacrei. Si sigur este de orgoliu si asta ma deranjeaza cel mai tare...a fost prfesoara la scoala asta, toata lumea o cunoaste, toata lumea stie ca Adi este nepotul ei. Incepuse chiar sa se duca la scoala sa vorbeasca cu invatatoarea pana i-am interzis, ca alta solutie n-am gasit.
Eu nu-l cert si in nici in caz nu ma arat dezamagita. Mie teama ca dupa aceea nu-mi va mai spune nimic.
Orice prostie face, orice nu-i convine sa-mi spuna si vedem noi cum indreptam lucrurile. "Nimic nu-i imposibil, totul se poate indrepta" cam asta este deviza noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by violeta69
nu pot fi toti copii ultra-extra.....

Nu numai ca pot, dar chiar sunt.

Scoala --prin lipitul etichetelor (FB, B, S, I, A-F, 1-10, s.a.m.d.), prin control, prin autoritate, etc.-- este cea care le deturneaza increderea ca sunt niste persoane demne de tot respectul si capabile sa faca ceva in viata. Iar faptul ca majoritatea parintilor se fac solidari cu pozitia scolii nu e de natura sa ajute (ba din contra).

Cam trista situatia, imi pare...

A.M.

Mergi la inceput

Fetelor la noi au inceput virozele. Adi este un pic atins asa ca azi nu a mers la scoala. Daca nu evolueaza, maine il voi duce, ca ar fi cam a 5-a zi.
Voi ce faceti? Adi mi se pare cam obosit, poate si de la raceala, dar in weekend foarte greu a facut si la matematica, unde pana acum n-a vociferat de nici un fel.

Mergi la inceput

buna,
noi inca n-am luat virusi
da' mai avem timp.....
eu sper sa nu ia gripa ca de viroze respiratorii l-am cam protejat cat de cat(zic yo )....
asa putin a mai tusit,dar i-am dat repede cu vitamine si vad ca a cedat!!!
cu scoala e greu rau....obosit,plictisit,fara chef....
adevarul ca si mie mi s-a cam luat(da' sa nu spuneti la nimeni )...
sambata n-am facut nimic,nici vineri...
dar duminica am lucrat dimineata la mate(cam 30 min) apoi ne-am intalnit cu copii,iar seara am lucrat la abecedar,am citit cuvinte cu T si am mai facut dictare.
acum a invatat cum se articuleazacuvintele...isi repeta singur"malul,macul,lacul" etc si pune accentul pe -ul

saptamana asta avem teste ...ne-a cerut doaman si carnetul de note....
asa ca,va doresc o saptamana linistita si plina de bucurii....

sanatate multa lui Adi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetele !

AMR 5 zile pana la vacanta !!!!
dupa cum spunea si violeta, mai devreme, si eu ma simt obosita si abia astept ' sa vina vacanta cu trenul din Franta!'

bogdan a avut de lucru vreo 5 pagini din culegerea de romana, pt we. le-a rezolvat inca de vineri, inainte sa ajung eu acasa, cu mamaie! asta ca sa nu ma mai vait ca ma rooog de el cu cerul si pamantul, copilul le-a rezolvat repede si bine ca sa stea linistit in we!

invatatoarele m-au anuntat ca oi vor avea lectie deschisa, cu toate celelalte invatatoare din scoala, joi: sa-l imbrac frumos si sa-l 'instruiesc' acasa sa fie atent, sa fie activ, sa ridice manuta...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Violeta multumesc mult!

Adi este bine, asa ca maine va merge la scoala, mai ales ca am vorbit cu invatatoarea si cica ii verifica asistenta scolii si pe cei bolnavi ii trimite acasa. Au trecut la v mare, asa ca l-am sunat sa-si faca tema pentru maine.
Noi inca nu l-am facut pe t si p, dar l-am pus sa citeasca, caci in culegere abia dupa astea vine v si toate cuvintele contin t si p. O nebunie.

Abia astept si eu sa vina vacanta si ma gandesc ca este asa de scurta. Sper macar sa nu fie racit ca sa putem merge in fiecare seara la patinoar.
In afara de citit un pic seara nu-l mai pun sa faca nimic.

Anamaria succes lui Bogdan la lectia deschisa. Dar nu inteleg de ce trebuie sa-l instruiesti tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by filofteia
[...] la lectia deschisa. Dar nu inteleg de ce trebuie sa-l instruiesti tu?

Com'n... Cu totii stim de ce. "Lectiile deschise" au un singur rol: sa dovedeasca cit de utile si de succes sunt scolile. Si cum asta e mai greu de dovedit prin simpla observare a unor ore de curs normale, se recurge la o mica regie: profesorii si elevii isi asuma scurte roluri in care se mimeaza entuziasmul general. Si cum nu dadea prea bine daca le spuneau "lectii de actorie", au ales sa le numeasca "lectii deschise".

Cit despre instruitul de acasa din partea parintilor -- copiii sunt mai usor de controlat atunci cind "le-a spus mama si tata sa faca asa-si-asa". Iar profesorii stiu asta. Asa ca profita din plin atunci cind gasesc "intelegere" la parinti.

A.M.

ps/ Anyway, cred ca o sa-ncetez sa urmaresc firul asta; nu-mi pare ca am niste "opinii constructive" :), asa ca poate mai bine ma retrag...

Mergi la inceput