Discutii despre clasa I (partea 3)
Raspunsuri - Pagina 13
mirelacarmen spune:
Buna!Oana trebuie sa citeasca lectia predata;in rest ii mai dau dictare 1 data pe saptamana;s-a inscris la biblioteca si a imprumutat cartea:Bambi(are cam 10 pagini).A citit-o singura in 30 minute si ca sa vad daca a retinut ceva am rugat-o sa mi-o povesteasca;a povestit-o frumos;sunt doar 2 fete care citesc in clasa (ei i-a placut)a invatat de la jocurile pe calculator literele si apoi sa citeasca;ii place si matematica;doar de engleza ii e putin groaza;dna le vorbeste numai in engleza la ora.Va doresc un an plin de bucurii,sanatate si F.B.-uri.
melinav spune:
Si noi facem eforturi cu cititul la Andrei. In vacanta a fost la bunici si mama- soacra a fost cea care s-a mai ocupat cu cititul.
Acum scriu dupa o repriza de citit cu Andrei, nu a fost chiar rau, am citit dupa abecedar.
La scris i s-a mai inrosit pe alocuri caietul , nu le leaga bine pe r dupa o, adik ii prelungeste prea mult lui o codita. Si pe l nu il umfla cat trebuie....
Incerc sa il invat ceasul, avem si tablita din aceea de lemn lucrata de mesteri populari (luata de la castelul Bran) cu cifre, litere, numaratoare, dar si ceas; am facut si un ceas de carton cu limbi mobile prinse cu un bold. Am incercat sa-i explic ca 1 pe ceas inseamna 5 min, 2 = 10 min, etc, dar mi-am dat seama ca sunt probleme cu numaratul din 5 in 5. El de fiecare data cand trebuia sa afle cat inseamna 20 + 5 , o lua cu numaratul iar de la 1 
Astazi i-am luat un ceas de mana din magazinul Titan, haios, cu Tom si Jerry, si il tot intrebam prin casa cat e ceasul!
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
valipop spune:
Filofteia, macar tu te poti consola ca ii place matematica, dar eu cu Maria... Din ce era ea super incantata ca e la scoala si ce frumos si bine e la scoala, a inceput sa-mi spuna acum (plangand)ca uraste temele, uraste matematica iar romana n-o uraste, dar nici n-o iubeste. Asa ca la teme e jale mare. Citeste greu, mai mult pe litere decat pe silabe. La cuvintele de 5 sau mai multe litere imi spune invariabil: cuvantul asta nu-l inteleg - desi sunt cuvinte uzuale. La dictare, in schimb, se descurca binisor, dar nu uita sa-mi atraga atentia ca n-a zis doamna sa faca dictari, eu de ce zic sa faca. La mate, desi o uraste, rezolva corect, dar fara prea mare tragere de inima, cam 8-9 din 10 ex. cu patratele. Note FB (cu + sau - uneori)dar nu am convingerea ca le merita de fiecare data.
Deci cat mai putine teme, eventual deloc si cat mai multe desene, joaca si alte activitati relaxante.
violeta69 spune:
si eu care credeam ca doar baietii sunt caposi si nu vor sa faca teme!!!
Valentina,poate ca si noi suntem prea pretentiosi cu ei,dar daca facem numai ce vor ei nu e bine..asa ca.....
la fel e si la noi,daca se poate sa amanam tema maine si maine daca se poate din nou maine,e perfect pt el
desene cat cuprinde,joaca non-stop si tot asa...
acum am citit si noi din cartea cu soricelul...daca citeste pe bune stie,eu nu-l mai las sa-mi spuna pe litere si el spune ca citeste literele in gand si zice tare silaba,deci se poate!!!![]()
cand incepe sa spuna pe litere il corectez cu silaba respectiva...
la matematica am facut ieri tot felul de exercitii cu casute,pana la urma a facut un test fara sa greseasca,dar la scoala nu stiu daca mai stie....adica daca mai e atent,ca de stiut stie ca facusem si in vacanta, iar cand a dat test la scoala a scris ce-o scrie ca sa scape!
Melina,eu i-am scris toate numerele din 5 in 5 pana la 60 si l-am pus sa le repete,apoi pe ceas l-am pus sa spuna minutele din 5 in 5...
sigur ca i-am explicat ca intre doua repere principale de cate 5 sunt minutele din 1 in 1...
asa le stie, ca minute,dar daca e sa zica ce ora e...se cam incurca,spune minutul inainte si nu spune corect,spune ca minut ora,de ex 2.30 spune ceva de genul e ora 2 minute si ce o mai fi...
asa ca aici mai avem de exersat...cand ,nu mai stiu ca abia vrea sa faca teme,daca-i mai zic si de ceas,face alergie....
si asta nu-mi palce deloc,ca a ajuns sa nu mai vrea sa lucreze 
Mirela,noi tb sa citim si lectia inainte,ca atunci cand trec mai departe ii pun sa citeasca,evident dupa ce le preda lectia respectiva,daca azi nu citeste maine sigur citeste si le pune nota pe carte,apoi face o medie din notele astea si trece in catalog...
asa ca nu pot sa-l las doar cu lectia predata ca a doua zi sigur se incurca...
oricum am observat ca unele cuvinte le stie din prima,mai rau e ca daca vede un Ma,se repede sa zica Mariuca desi scrie Malina!practic le ia pe ghicite,doar-doar o nimeri ![]()
o saptamana usoara va doresc,
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
filofteia spune:
Mirela bravo pentru Oana ca s-a inscris la biblioteca. 
Valentina si Adi ne mai zice noua ca uraste scoala. Am tras insa concluzia ca este doar doar il las mai moale, pentru ca vineri cand am fost la canto si un baietel tot din clasa I se vaita ca dupa ce ca se duce 4 ore la scoala mai vine si la canto, nu mare mi-a fost mirarea sa-l aud pe Adi spunandu-i ca lui ii place la scoala.
Melina, ajuta daca ar avea doua ceasuri, unul electronic, unul cu limbi. Adi are o pasiune pentru ceasuri, aveam cel putin 50. 10 sunt puse pe rafturi si merg si ticaie, fiecare in ritmul lui, incat l-am intrebat daca poate sa doarma, dar el spune ca nu-l deranjeaza. Am obsevat de la el ca pe ceasul electronic a inteles mult mai usor cum sta treaba cu 24 de ore. Apoi il pui sa-l fixeze pe cel cu limbi dupa cel electronic. Adi a invatat singur sa citeasca ceasul, asa ca nu trebuie insistat.
Violeta si noi citim lectia ce urmeaza, ca ii pune sa citeasca. Din abecedar ne descurcam destul de bine. Problema este ca ei au si o culegre, mult mai grea cu texte. Ca sa nu mai vorbesc de numele astea: Lorina, Malina, etc. incat saracul a scris Colina cu C mare pentru ca a spus ca este nume.![]()
In ce priveste temele si le face singur, pana vin eu de la serviciu. Eu doar le controlez si fac cu el suplimentar. Si el incepuse sa negocieze, asa ca i-am spus ca atunci cand va lua 2 fb-uri unul dupa altul nu vom mai face suplimentar. Doamna lor fiind destul de exigenta nu se va intampla curand asta. Nu s-a prins insa ca la matematica are numai fb si tot face suplimentar, sau unde ii place nu-l deranjeaza ca face in plus.
carmenp spune:
musai tre sa va povestesc esperienta mea;))
pentru incurajarea cupilului ca de cuminte nici pomeneala mosu` ii aduse calculator (reactia lui la vederea cadoului fu aceeasi si identica cu a lu` hagi cind dete gol la campionatu` mondial:D) si cum in vacanta cupilu` n-a avut timp sa botoneze ca a fost la bunici, i-am esplicat ca daca are rezultate bune in saptamina la scoala, la centru, fara buline d`alea rele pe grafic, uichendu` e-al lui. ce credeti?? pina saptamina trecuta n-am stiut ce-i ala scris frumos, a vinit acasa cu 4 fb, comportament iegzemplar la scoala si centru (am fost vineri la scoala si-am discutat cu invatatoarea), intr`un cuvint, alt cupil;)) deh, rasplata, ptiuu sa nu`l deoki si da Doamne sa tina;))
va pup si chiar daca nu scriu prea des sa stiti ca va cetesc evridei
anamaria spune:
salutare fetele! 
eu nu prea-mi vad capul dintre hartoage la munca, asa ca trebuie sa recunosc ca nu prea am mai intrat, n-am apucat sa va citesc macar, nici vb de scris!
acum in graba am intrat un pic pe DC, si ma grabesc sa va povestesc 'relele' noastre...
in vacanta am zis ca si-asa e scurta vacanta, sa se bucure 100% de ea: joaca, plimbari pe afara, jocuri la PC, desene, samd.
rezultatul a fost un copil super-multumit, insa de cand a inceput scoala au inceput note nu prea bune, pt ca scrie mai urat decat cand a inceput clasa 1!
in fine, ne-am mai certat, vesnica pb ca nu vrea sa faca lectii - plus ca mi-a prins si mie punctul sensibil, dupa ce stiu ca sta 8 ore la scoala nu imi vine sa-i dau acasa prea mult de lucru...
acum parca-parca a inceput sa-si revina, cand are el chef scrie destul de frums, de citit citeste insa pe litere, sacadat... pana termina toate cuvintele din propozitie uita despre ce era, de fapt, vorba!
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
filofteia spune:
Carmenp interesanta experienta voastra!
Anamaria, si Adi scrie mai urat, dar am tras eu concluzia ca ii grabeste la dictare la scoala, ca sa scrie mai repede si el incearca sa tina ritmul si acasa.
Azi au un fel de serbare despre Mihai Eminescu, Adi va canta doua strofe din Sara pe Deal. A fost facut in graba totul, am aflat abia duminica ce trebuie sa invete. Neasteptat in doua zile le-a invatat. Sunt tare curioasa ce face azi, pentru ca noi nu am fost invitati, ni s-a spus doar sa ne ducem sa-l luam la 12,30, pentru ca va canta.
Am uitat sa spun...pe caietul special nu mai au toate liniutele alea ajutatoare...asa ca va dati seama cum a scris.
violeta69 spune:
filofteia,bafta multa lui Adi...sa-i dea gata cu cantatu'!!!
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
filofteia spune:
Violeta multumesc mult!
Stau ca pe ace la serviciu, cu gandul ce va face.
O sa o sun dupa amiaza pe doamna sa vad cum s-a prezentat. Cu ce imi mai povesteste el, imi fac o parere. Si mai curioasa sunt cine vor fi spectatorii daca noi parintii nu suntem.
Anamaria ca sa nu uite ce a citit eu il pun pe Adi sa reia mereu propozitia de la inceput. Mai citeste un cuvant, reia de la capat, apoi adauga un cuvant si asa mai departe.