Discutii despre clasa I (partea 3)
Raspunsuri - Pagina 12
mihmir spune:
La multi ani mamicilor si tuturor scolareilor!Noi am inceput cu lectii din plin si cu fise de evaluare pentru ca mai e un pic si se termina primul semestru si numai chef de lectii nu avem mai ales ca pe la noi s-a asternut si zapada multa si vrem sa stam mai mult pe afara.
Trebuie sa-l inteleg si pe el pentru ca in vacanta nu am avut pic de zapada si este innebunit sa se joace.
MULT SUCCES si sa va binecuvinteze Domnul cu multa,multa rabdare.
simonaflo spune:
La multi ani va uram si noi si un an excelent scolarilor de clasa 1.
Simona si Oana.
filofteia spune:
Mai fetelor nu stiu ce sa mai fac cu cititul. Ieri cand l-am pus sa citeasca mai mult, adica o 10 randuri in loc de 5 randuri, a inceput sa planga. L-am lasat sa planga si am insistat cu cititul. Citeste foarte greoi, iar invatatoarea are pretentii pentru ca ceilalti stiau sa citeasca.
Pana la urma nu ma deranjeaza ca citeste mai greu, ci faptul ca nu vrea sa citeasca, i se pare o corvoada, ceea ce mie mi se pare exagerat.
Voi cum procedati? Cat citesc copii vostri?
violeta69 spune:
filofteia,mai e unul care plange la citit ![]()
cand vine vorba sa citim e tragedie!!!!
nu vrea si pace....avem discutii....in cele din urma citim insa destul de greu si pe litere....iar pe mine ma enerveaza chestia asta!
incerc sa-l invat sa citeasca pe silabe pt ca pe litere uita pana ajunge la finalul cuvantului ce mai era...
el de obicei ma pune pe mine sa citesc ca sa inregistreze si apoi sa spuna din memorie...da' m-am prins si nu mai vreau sa-i citesc eu inainte ![]()
asa ca il ii citesc mai multe ca sa nu poata "inregistra" (din carte si din cartea cu soricelul) si pe urma il pun pe el sa citeasca....
pana la urma cred ca iese ceva pt ca de fiecare data a luat FB la citit!!!![]()
sau e doamna prea dragutza?! ![]()
daca voi stiti cum sa-i facem sa citeasca cu "drag" astept si yo retzeta !!!
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
filofteia spune:
Deci Violeta nu suntem singuri. 
Eu am renuntat la silabe si-l pun sa citeasca din aproape in aproape, cred ca asta este inventat de mine.![]()
Adica...Anica, citim An, Ani, Anic,Anica. Pentru ca pe silabe incepea cu An, apoi ic si ramanea a. Am incercat eu sa-l fac sa "vada" silabele, dar nici o sansa. Si ma rog asta a fost un exemplu simplu.
Revin: Cat citesc copii vostrii zilnic? 5 randuri, 10 randuri, o pagina mai mult?
mihmir spune:
Noi in general citim cam 10 randuri pe zi iar doamna ne-a spus ca pentru a citi bine copii trebuie sa stie sa citeasca pe silabe, dati-le dicatare silabe(ma,an,ca,etc)pentru a recunoaste silabele intrun cuvant.Noi asa am invatat sa citim.
simali spune:
quote:
Alice,uite noi nu facem teme ca asa vrea doamna...
noi vrem sa facem lectii si in vacanta pt ca altfel uita si ce nu stia
eu zic ca asa cateva minute pe zi...hai 15 min max nu strica!
execeptie Craciunul,ziua a doua,revelionul...
in rest nu cred ca e ceva rau sa isi aminteasca ceea ce au lucrat,mai ales ca dupa vacanta mai au putin si se termina trimestru si evident ca incep testele!
parerea mea
quote:
Puteti sa credeti ca am fost voalat apostrofata la GRDINITA ca nu am facut nimic cu copilul in vacanta? Aveti dreptate. A uitat tot. Dar in saptamana asta am facut dupa gradi cam 15 minute pe zi diferite chestii si si-a reamintit repede. POrobabil ca la scoala este nevoie de ceva mai mult...
Eu cred ca daca uita este bine. Creierul sterge unele informatii cand se relaxeaza. Asta este si ideea releaxarii. Sa uiti de tot. Dupa doua saptamani te intorci si vezi totul din alt unghi. Ce daca urmeaza 4-5 zile mai grele de adaptare? Vacanta adevarata, dupa mine, merita acest mic sacrificiu. Eu nu faceam niciodata teme in vacanta.
alice
filofteia spune:
quote:
Eu cred ca daca uita este bine. Creierul sterge unele informatii cand se relaxeaza. Asta este si ideea releaxarii. Sa uiti de tot. Dupa doua saptamani te intorci si vezi totul din alt unghi. Ce daca urmeaza 4-5 zile mai grele de adaptare? Vacanta adevarata, dupa mine, merita acest mic sacrificiu. Eu nu faceam niciodata teme in vacanta.
alice
Asta merge pentru vacanta de vara, sau cea dintre semestre.
In asta de acum nu prea a mers pentru ca majoritatea notelor le primesc acum, caci peste 3 saptamani se incheie semestrul.
quote:
Noi in general citim cam 10 randuri pe zi iar doamna ne-a spus ca pentru a citi bine copii trebuie sa stie sa citeasca pe silabe, dati-le dicatare silabe(ma,an,ca,etc)pentru a recunoaste silabele intrun cuvant.Noi asa am invatat sa citim.
Problema noastra este ca nu-l intereseaza sa citeasca. Asa ca la dictare, o face dupa silabe, adica, folosind tot exemplul de mai sus, la dictare se foloseste de despartirea in silabe si scrie mai intai A, apoi ni, apoi ca, legate unele de altele.
La citit nu reuseste. Intr-una din zile l-am pus sa scrie de vreo 10 ori Ileana, sa-l citeasca de alte 10 ori si tot nu a reusit. Daca nu ar fi foarte bun l-a matematica, as zice ca nu-l duce capul, dara asa am tras concluzia ca nu-l intereseaza.
Ieri a fost si mai haios.
eu- Hai Adi sa citesti o pagina.
el- Dar daca fac doua pagini la matematica, mai citesc? (el face zilnic dintr-o culegere o pagina de matematica)
eu- Nu se poate pentru ca trebuie sa inveti sa citesti.
el- Dar daca fac 10?
eu-Nu
el - 20?
M-a bufnit si rasul. Este o figura si jumatate.
eu- Tu ai fi in stare sa faci 20 de pagini de matematica numai sa nu citesti? Nu se poate, asa ca nu mai negocia cu mine.
Oricum, ieri n-a mai inceput sa planga. Oare unde a vazut ca nu ma impresioneaza?
violeta69 spune:
fetelor,nu stiu daca relaxarea asta ii prinde bine copilului...
n-am exagerat cu invatatul in vacanta,daca am facut vreo 5 zile maximum....
din 24 de ore cat are o zi,acum d data la nu stiu cate zile ,1 ora nu-i strica...ca daca e sa stea la desene,nu zice nu,nici dupa 15 ore![]()
oricum,acum il vad si mai aerian decat cand a terminat...ceea ce dupa parerea mea insemna ca prea s-a relaxat mintea ![]()
au avut dictare si el mananca litere...asa ca a luat numai +B,iat la mate nu se verifica ,adica scrie cum o fi si daca e gresit asa ramane...
voi i-ati invatat sa se verifice ,sa verifice daca rezultatul e corect?!
mai e o problema si cu operatiile cu casute...de ex patratle +8=10
sa afli ce e in patratel, aici le mai nimereste,dar astea cu 8=patratel +2 nu prea...
eu zic ca e doar o chestie de antrenament....si la scoala de concentrare...
iar la concentrare nu stiu ce solutii exista
we frumos va doresc,
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!