PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (64)
Raspunsuri - Pagina 11
Cristina_Ioana spune:
Anasia, cum ai facut tocanitza de cartofi cu vita?...cand ai timp si kef sa imi zici in 2 vorbe...
Te bate frun gand cu gradinitza mai devreme de 3 ani?
Si noi avem fro 3 gradi prin zona, dar parca nu imi vine sa il dau inainte de 3 ani...
anasia spune:
cristina ioana, nu cred c-o dau mai devreme de 3 ani, nici n-o primeste aici la noi mai devreme;dar daca o sa merg la munca, n-o sa am de ales;
tocanita, simplu:
am fiert ieri vreo 2 ore o bucatica de carne de vita

; azi am pus la fiert niste cartofi rondele cu ceapa maruntita, ardei, albitura si a fiert pana s-a inmuiat bine; apoi putin bulion, ulei, sare si verdeata si gata; carnita am pus-o separat; de obicei, nu pun in tocanite radacinoase, dar erau curatate de ieri pt alta mancarica si am zis sa nu le arunc, asa ca le-am folosit; apa pt tocanita pun putina, atat cat sa acopere cartofii;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
Cristina_Ioana spune:
Anasia, saru'mana, simplu ca buna ziua.
Mai da-ne si noua retete cand mai descoperi, sa mai schimbam si noi meniul 
doniro spune:
Fetelor, tot vorbiti voi de cresa/gradi... Hai ca ma bag si eu, sper sa nu va plictisesc. V-am zis eu ca parintii mei stau la Snagov. Pt cine nu stie, e la cca 30-40km de Bucuresti. Ai mei au acolo o casa in constructie care va fi gata in vara. Si ne gandim serios sa ne mutam acolo, avantaje fiind f multe: am ajutor, pt copii e super bine la curte si la aer curat, sotul lucreaza la Aeroport in Otopeni (15 min de mers cu masina)... Problema ar fi ca am sta cu parintii, ceea ce nu mi se pare ok dupa ce ne-am invatat singurei (plus ca nu pot spune ca ne intelegem de minune), parintii mei sigur ar rasfata-o pe Daria peste masura, iar eu m-as rupe de Bucuresti si nu imi place ideea pt ca mor fara supermarket, fara parcuri, fara bulevarde etc... (ultimul argument "contra" nu prea sta in picioare daca imi iau o masina si fug la oras de cate ori am chef, ceea ce e realizabil). Stiu ca tot eu ar trebui sa stiu mai bine si sa iau o decizie, dar zici ca sunt batuta in cap. Azi zic da, maine nu. Voi ce ati face in locul meu?
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
cu Victor Mihai
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME
Genie spune:
Doniro, ce sa zic suna foarte bine mutatul la Snagov, eu una m-am saturat de Bcuresti pana peste cap! Daca iti vine greu sa te muti acolo, incercati macar o perioada, de ex pe timpul verii si vedeti cum va place. In cazul in care nu va simtiti bine cu parintii si nu va adaptati va intoarceti inapoi in Bucuresti. Dar gandindu-ma ca o sa fii si cu bb2 mic, sigur ti-ar prinde bine ajutorul mamei tale iar aerul curat de acolo le va face bine atat Dariei cat si lui bb Victor. Parerea mea e sa profitati de ocazie macar pana cresc copilasii si cand vine vremea de gradi, va puteti intoarce in oras.
Si acum ca tot vorbiti de gradi, voi pentru care o sa optati cand va fi vremea, privata sau de stat? Eu una o sa fac tot posibilul sa o duc pe fii-mea la o gradi privata pentru ca vreau sa invete engleza si germana de mica. Plus ca vreau sa aiba si activitati de genul dans, teatru, olarit, si mai stiu eu ce alte minunatii pentru ca apoi sa aleaga ea ce ii place si poate cine stie o sa o inspire mai incolo. Sa dea Dumnezeu sa ne putem permite o astfel de gradinita(sunt foarte costisitoare, din cate stiu eu). In privinta varstei pentru gradi, eu cred ca o voi da la 4 ani si pana atunci va sta mama cu ea. Ma refer la cei doi ani cand eu ma voi intoarce la serviciu.
anasia spune:
doniro, cum ai si spus avantaje ar fi mai ales pt copii, plus ca ai avea un ajutor pt 2 bebei; acum e vorba de voi, ca sa nu va intersectati des, ar fi bine sa aveti separat tot; cumnata mea au ramas in casa mare, iar socrii si-au facut separat o casuta cu 2 cam, buc si baie si asa e cel mai bine; dar de ce nu incercati de proba, asa un timp, sa vedeti daca merge?
mersul asta in oras cand ai chef, nu stiu daca se mai aplica , in conditiile traficului de azi;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
doniro spune:
Genie, varianta cu "perioada de proba" e ideala, doar ca mi-e un pic teama sa nu ii zapacesc pe copii (pt ei cred ca e mai greu sa se adapteze/readapteze). Oricum asta pare cea mai buna solutie, sa incercam.
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
cu Victor Mihai
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME
anasia spune:
genie, sa stii ca si la gradinite de stat se fac f multe, depinde f mult de educatoare si de parinti, eu faceam cu cei mici calculatoare si dansuri, colega mea engleza, si eram la stat, cu parinti modesti;
doniro, nu va mutati cu catel si purcel, doar asa, cu strictul necesar; eu vorbesc, care umplu masina cu bagaje chiar si pt o saptamana cand mergem la tara;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
Muuh spune:
Babee multa sanatate Rebeccai. Ma gandesc ca poate tu ca adult ai fost mai rezistenta iar ea mititica a detectat ceva in oul ala.
doniro nu stiu despre tine dar eu mai mult decat de proba nu as mai sta cu parintii. Been there done that si am plecat ca din pusca. Am stat cu mama doi ani (sase luni si cu bebe) si pot spune cu mana pe inima ca ultimele luni petrecute acolo au fost cosmar. Mai este ceva ai tai sunt dispusi sa te ajute? Si daca da cat de dispusi? iti vor reprosa vreodata acest ajutor? Ce asteapta in schimbul ajutorului (nu ma refer la recompense materiale)? Cum se intelege sotul cu ei? Cum il privesc ei pe sot? Nu vreau nici decum sa te demoralizez dar viata cu bebe mic si parinti cicalitori, cu reprosuri, prea autoritari, este, in opinia mea, un lucru de evitat din rasputeri.
Genie eu il voi da la o gradinita germana. Sper ca particulara. Preturile la programul scurt, la gradi particulara, variaza intre 500 si 700 de RON. Eu intentionez sa il dau la trei ani dar daca nu voi gasi pe cineva sa stea cu el si sa ma si para si mie foarte ok, atunci il voi de la 2. Multe gradinite au optiunea asta. Eu nu vreau dans, olarit, pictura si alte optionale vreau sa se joace, sa invete ce se invata deobicei si sa iasa cat mai mult la aer - totul evident pe limba germana.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Genie spune:
Anasia, poate intr-adevar sunt eu ramasa in urma in privinta gradinitelor de stat...Nu am stiut ca esti educatoare, la ce gradinita predai? Trebuie sa recunosc ca si povestile sotului m-am infricosat.Eu una nu am fost la gradinita si intr-un fel regret chestia asta. Dar sotul meu a fost mutat la vreo trei gradinite pe motiv de comportament ciudat al personalului. De ex, o data aveau la pranz felul intai ciorba de fasole si felul doi fasole batuta. Andrei (sotul) manca extrem de incet si pentru ca nu au mai avut rabdare cu el, i-au pus felul doi peste ciorba.
Sunt convinsa ca nu se mai intampla asa ceva, dar ma gandesc ca o gradinita particulara ofera mult mai multe lucruri unui copil. Totodata recunosc ca nu stiu cum merg lucrurile intr-o gradi de stat, asa ca niste informatie in acest sens nu mi-ar strica.