Religia de la scoala

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by iileana

quote:
Initial creeata de simali

Aveti idee cum este legea in legatura cu aceasta materie?

S-ar parea ca prevederile legale de pina acum vor suferi modificari.

www.hotnews.ro/stiri-esential-2473886-religia-obiect-studiu-pana-clasa-cel-putin.htm" target="_blank">Religia, obiect de studiu pana in clasa a- X-a, cel putin!

"In urma intilnirii dintre Ministerul Educatiei si reprezentantii BOR si ai altor culte recunoscute in Romania, s-a convenit de principiu ca religia sa fie obligatorie atit in cursul primar, cit si cel gimnazial. Purtatorul de cuvint al BOR, preotul Constantin Stoica, a precizat ca se va discuta ca aceasta prevedere sa fie inclusa in Legea invataminului. Reprezentantii Ministerului au pledat pentru obligativitatea religiei si in invatamintul liceeal. Constantin Stoica a precizat ca de la 16 ani elevii vor fi cei care vor decide daca studiaza sau nu religia"

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

of, cate lucruri aberante pe lumea asta! asta legat de bor si minunata lor idee.
legat de intrebarea lui simali, stiu ca acum vreo 5 ani un baietel catolic din ciclul gimnazial aducea la scoala adeverinta de la preotul lui si gata, i se calcula media fara religie. cum o mai fi acum, nu cunosc.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sper sa nu fie obligatorie, ca eu vreau ca ai mei copii sa nu faca religie la scoala. Si fara adeverinta, ca nu suntem de vre-o religie anume. Pur si simplu nu vreau sa-i indoctrinez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-2473886-religia-obiect-studiu-pana-clasa-cel-putin.htm

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Ina, am citit link-urile si am vazut ca tu ai avut atunci initiativa, ai luat legatura cu niste ONG-uri.
Concret, noi ce putem face impotriva acestei chestii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu trebuie sa ne facem griji deoarece, desi artificiul presei cu "religia devine obligatorie" tinde sa prinda imediat si nu mai citesti si restul, situatia ramane neschimbata. Adica parintii pot cere ca ai lor copii sa nu faca ora de religie. Punct.
De fapt scrie si in articol: "totusi, copilul, impreuna cu parintii pot opta si pentru ore alternative religiei, cum ar fi istoria artei sau a muzicii."

E adevarat ca in general profesorii si directorii descurajeaza parintii care fac asta sau le ascund acest drept (daca ei nu si-l cunosc), dar asta e altceva. Religia nu va fi obligatorie si nu va putea fi impusa legal.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Dar de ce sunteti impotriva orelor de religie ? O educatie crestina nu poate decat sa le faca bine copiilor, in nici un caz nu as considera-o "indoctrinare".

Maria

Mergi la inceput

Pentru ca nu vreau sa invete ca crestinii sunt mai buni ca alte religii sau decat ateii. Toti oamenii sunt egali! Indiferent de apartenenta - sau nu - la o religie. Din pacate in scoala se face doar ortodoxism. Daca s-ar face "cultura generala" referitoare la religii (cate putin din fiecare) as fi perfect de acord sa participe la aceste ore.

Mergi la inceput

Gresesti. Dimpotriva, ortodoxia (de fapt crestinismul) ne invata sa fim buni si sa-i iubim pe semenii nostri fara deosebire de religie sau convingeri. Desi merg la biserica in mod regulat inca din copilarie, eu n-am intalnit niciodata ce spui tu.

Maria

Mergi la inceput

Eu nu merg la biserica (de nici-un fel) decat la ocazii speciale: nunti/botezuri/inmormantari (indiferent de tipul de biserica) si nu doresc nici ca ai mei copii sa mearga.

Mergi la inceput

Mi-am dat seama ca nu mergi la biserica din postarea ta care sustine un lucru gresit.

la orele de religie copiii ar invata sa fie buni si sa respecte anumite principii morale. Ar mai invata despre Iisus a carui existenta a fost acceptata si de ne-crestini. Atunci care e problema ?

Faptul ca nu mergi la biserica este alegerea ta, dar nu crezi ca si copilul tau va avea dreptul la propriile alegeri mai tarziu, cand va avea maturitatea sa le faca ? De ce ii interzici de pe acum sa devina credincios ? Ca sa poate face o alegere corecta, ar fi mai castigat sa aiba unele informatii in loc sa fie complet lipsit de ele.

Maria

Mergi la inceput