Religia de la scoala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tu ai fi de acord ca copilul tau sa invete rugaciuni islamice sau ale vre-unui cult? E cam acelasi lucru.

Ei bine, eu vreau sa aiba mintea limpede. Poate sa creada in d-zeu sau in extraterestri - dar cand va fi mai mare.
Le-am explicat ca unii oameni cred ca ne tragem din maimuta, ca altii cred ca i-a facut doamne-doamne. Ca unii cred ca doamne - doamne exista si se manifesta in anumite feluri, altii nu cred....

Dar nu cred ca are rost sa polemizam. Nu pot fi convinsa .
Important e ca pot alege, ceea ce mi se pare normal inr-un stat laic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

N-ai spus ca esti de alta religie, ci ca nu mergi la biserica. Da, mi-ar placea ca ai mei copii sa aiba cunostinte si despre alte religii.

Eu nu vreau sa te conving de nimic, doar am remarcat ca faci o mare confuzie.

Revenind la copii, faptul ca invata la scoala despre religie nu inseamna ca va deveni credincios, ci doar ca primeste informatii despre acea religie.

Maria

Mergi la inceput

Inca ceva. Din ce spui s-ar intelege ca cei care cred in ceva (D-zeu, Allah, Budha sau mai stiu eu ce) nu au mintea limpede si ca numai cei care stau departe de informatii pot gandi limpede.
Atatia oameni de stiinta, medici, politicieni, artisti, filozofi apartin unei religii - dar presupun ca nici acestia nu au mintea limpede in viziunea ta.

O alegere constienta presupune sa cunosti toate variantele. Ii dai copilului tau sansa cunoasterii ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Maria Munteanu, eu personal am dat explicatii peste explicatii la intrebarile pe care le pui aici de nenumarate ori si, sincer, nu mai am rabdarea necesara sa o fac din nou.
Iti propun sa rasfoiesti cateva manuale de religie romanesti si apoi, daca mai ai cumva aceeasi opinie, te astept aici sa dezbatem.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Ei, lucrurile se mai complica, evolueaza :))), sa zic asa:

http://forum.hotnews.ro/stiri-forum_actualitate-2492156-nu-vrem-liceu-fara-panaceu.htm

"In contextul dezbaterilor publice pe marginea proiectului Legii Invatamantului preuniversitar si a Pactului National pentru Educatie initiat de Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, Comunitatea GRID, infiintata in iunie 2006, neinregistrata oficial si nerecunoscuta deocamdata de nici o institutie din Romania, dar dornica sa aduca o contributie benefica la dezvoltarea societatii romanesti, propune autoritatilor competente in domeniul educatiei sa ia in considerare includerea Astrologiei si Alchimiei in programa invatamantului primar, gimnazial si liceal ca discipline cu statut similar Religiei, mentinuta in trunchiul comun al programei ca disciplina obligatorie dar optionala (sau invers)
......."

In continuarea articolului, sint expuse justificarile propunerii.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Inaioana, explicatiile le-ai dat poate pe alte topicuri pt. ca eu nu le-am gasit in acest topic.

Nu am acces la manualele de religie decat daca ar fi ceva online. Cu prima ocazie voi face rost de asa ceva ca sa ma conving ce este atat de rau si eu nu-mi dau seama.

Uite, in Viena exista cateva scoli private de elita unde se preda religie (catolica) pt. ca aceste scoli au fost infiintate de bisericile respective. Cu toate astea, aceste scoli sunt frecventate si de elevi de alte religii/confesiuni si se bucura de o recunoastere publica. Eu personal nu sunt de confesiune catolica, dar n-as avea nimic impotriva sa-mi dau copiii la asemenea scoala. Sunt sigura ca nu i-ar invata decat de bine.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Uite, am scris in aceste subiecte (am copiat linkurile de pe prima pagina pe care le-am dat la acest subiect):

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62440
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62787
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65933
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67612

Manualele sunt infioratoare iar copiii mei oricum nu vad de ce face liturgica si catehism ortodox timp de 12 ani atata vreme cat parintii lor sunt atei si copiii nu au varsta discernamantului de a alege vreo religie.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Am inceput sa citesc, vad ca s-a scris mult pe aceasta tema.

Redau un text de lege care arata ca celelalte culte isi pot organiza propriile ore de religie. Deci la aceasta problema exista rezolvare.

Legea care reglementeaza religia in scoala:

Ordonanța de urgență Nr.36

- din 10 iulie 1997 -

5. Art. 9 va avea următorul cuprins: -
(2) Cultele recunoscute oficial de stat pot solicita Ministerului învățământului organizarea unui invățământ specific, corespunzător necesităților de pregătire a personalului de cult, precum și înfințarea și funcționarea unor structuri de învățământ laic, în sistemul național de învățământ, sub coordonarea și controlul Ministerului învățământului. Susținerea materială a acestor structuri se asigură de către cultul respectiv și parțial de către stat, potrivit unor norme aprobate de Guvern. Cultele recunoscute oficial de către stat răspund de elaborarea planurilor de învățământ și a programelor analitice, care se aprobă de Secretariatul de Stat pentru Culte și de Ministerul învățământului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by iileana

In continuarea articolului, sint expuse justificarile propunerii.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

:-))))))
Pai, mie mi se pare asta o chestie extrem de echitabila. Si unii si ceilalti sunt in cautarea elixirului vietii, nu? :-))). Ramane de vazut care il gasesc primii :-))))))))) (a fost o glumita nevinovata, sper sa nu supar pe nimeni :-)

Cat despre ideea ca la religie se vorbeste numai de bine...hm...
Indiferent de cultul religios (avand in vedere numarul mare de fundamentalisti si extremisti pe care ii gasim in orice religie), mi se pare chiar periculos sa te culci pe urechea asta.
Asa cum am mai zis, educatia religioasa e o chestie extrem de sensibila si tare nu cred ca ar trebui lasata pe mana oricarui necunoscut, fie el preot, pastor sau mai stiu eu ce expert in religie. E prea mare riscul...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Denizel, daca educatia religioasa n-o poate face "orice necunoscut" preot, pastor sau expert in religie, atunci cine o poate face ?

Maria

Mergi la inceput