Religia de la scoala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ioana, nu cred ca exista situatia pe care o vrea Simali, adica un copil care sa nu fi facut religie.
Eu i-am spus optional impus pentru ca la scoala nu-ti spun asa. Noua ni s-a spus la sedinta cu parintii optionalul este engleza. Altora li s-a spus ca este desenul, altii informatica si asa mai departe. Nici unii nu au avut o lista de unde sa aleaga. Suntem mai multi colegi care avem copii in clasa I la scoli diferite.
Daca eu am fost multumita pana la urma cu engleza, colegul caruia la scoala i s-a pus copilului informatica ca optional nu este multumit. Crezi ca a putut rezolva ceva?
Scolile au un numar de profesori si trebuie acoperiti. N-o sa vezi, asa cum cred eu ca era normal la ora de optional unii sa faca engleza, altii informatica, altii desen, in functie de ce doresc fiecare.

Ce mi se pare mie in neregula la ora de religie, ca nu-i invata ca exista mai multe religii, despre fiecare cate putin...eu cred ca asa ar fi normal. Si eu m-am intrebat ce fac cei care sunt catolici...noi am fost la gradinita catolica si exista o comunitate destul de mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

acum cativa ani, mama doar depunea o cerere la director, precum ca nu doreste ca fiul/fiica sa urmeze orele de religie; avand in clasa copii de diferite religii, am facut orarul in asa fel incat religia sa fie ultima ora, copiii putand merge acasa;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Ioana, nu cred ca exista situatia pe care o vrea Simali, adica un copil care sa nu fi facut religie.

Cum sa nu existe...exista o gramada. Evident ca majoritatea sunt cei care fac, dar, repet, nu te obliga legea sa faci (ar fi absurd) doar tot felul de insi incearca sa te prosteasca ca ar fi asa.

In rest..cu optionalele nu comentez...mare lucru, inca una dintre tampeniile din practica birocratica a scolilor romanesti.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

http://educatielibera.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by anasia

acum cativa ani, mama doar depunea o cerere la director, precum ca nu doreste ca fiul/fiica sa urmeze orele de religie; avand in clasa copii de diferite religii, am facut orarul in asa fel incat religia sa fie ultima ora, copiii putand merge acasa;

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Asa este si acum. Nu e vorba despre o cerere (spre aprobare) ci ..mai degraba ii anunti ca fiul/fiica nu vor urma disciplina religie. Punct. Nu trebuie sa te justifici.Doar ca sa stie sa nu le faca rubrica in catalog.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

http://educatielibera.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

inaioana, dadoar anunti;

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

quote:
Originally posted by simali

Ceea ce ma framanta pe mine este:
- daca exista parinti care nu au optat pentru orlele de religie (sau stiu copii care nu au optat) si ce alternativa le-a oferit scoala in orele in care colegii lor faceau altceva.
- daca au existat repercursiuni si cam care au fost acelea (ca sa stiu cat de cat la ce sa ma astept).

alice

Fetita mea nu face religie;)) este in cl.II-a si a fost suficient sa fac o cerere. Ea este singura din clasa care nu participa la ora pe care o petrece cu invatatoarea,sau singura...
Bineinteles ca m-ar fi bucurat sa avem ora de ed. civica(asa cum mi-a povesti helbica exista in Germania ... sau macar sa studiul Istoriei Religiilor.
Nu a existat nicio presiune din partea nimanui (poate fiind ca este scoala privata) ,dar asa cum am mai citit (si auzit) exista cazuri si excese de zel din partea unor invatatori. Dar legea este de partea noastra...

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.z1.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Atat timp cat si optionalul este impus... adica nu exista o lista cu materii optionale din care sa alegi ci ti se spune ca otionalul este cutare si trebuie sa dai atatia bani pentru carte si caiet, ca este optional si statul nu da carti, dar trebuie facut si este cu nota in carnet.

Cu alte cuvinte, dragi parinti, "optionalu'" e optional pentru Stat (poa' sau nu sa dea --din netarmuita-i marinimie-- niste manuale/carti la copiii pe care-i scoleste in mod obligator' si gratuit).

Ce? V-ati inchipuit cumva ca "optional" inseamna ca ar fi ceva lasat la alegerea copilului/parintelui? Huh? Desteapta-te, romane! Nu mai tot visa ca ai avea drepturi sau alte libertati...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Daca eu am fost multumita pana la urma cu engleza, colegul caruia la scoala i s-a pus copilului informatica ca optional nu este multumit. Crezi ca a putut rezolva ceva?
Scolile au un numar de profesori si trebuie acoperiti. N-o sa vezi, asa cum cred eu ca era normal la ora de optional unii sa faca engleza, altii informatica, altii desen, in functie de ce doresc fiecare.

Asa-asa... Acu' mi-ar place sa dea navala sustinatorii invatamintului institutionalizat cu argumente despre cit de bine croita este scoala pe masura copiilor, si cit de grijulie si atenta este la cerintele / sugestiile parintilor.

Iata si-un titlu de pus in virful argumentelor: "Crezi c-am putut face ceva?". :-)

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu nu inteleg de ce se preda religia la scoala. Ar fi mai bine sa ofere bisericile asemenea scoli de duminica, tabere etc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Initial creeata de simali

Aveti idee cum este legea in legatura cu aceasta materie?

S-ar parea ca prevederile legale de pina acum vor suferi modificari.

www.hotnews.ro/stiri-esential-2473886-religia-obiect-studiu-pana-clasa-cel-putin.htm" target="_blank">Religia, obiect de studiu pana in clasa a- X-a, cel putin!

"In urma intilnirii dintre Ministerul Educatiei si reprezentantii BOR si ai altor culte recunoscute in Romania, s-a convenit de principiu ca religia sa fie obligatorie atit in cursul primar, cit si cel gimnazial. Purtatorul de cuvint al BOR, preotul Constantin Stoica, a precizat ca se va discuta ca aceasta prevedere sa fie inclusa in Legea invataminului. Reprezentantii Ministerului au pledat pentru obligativitatea religiei si in invatamintul liceeal. Constantin Stoica a precizat ca de la 16 ani elevii vor fi cei care vor decide daca studiaza sau nu religia"

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput