Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)
Raspunsuri - Pagina 6
AdyB spune:
Imi cer scuze ca nu am avut timp sa citesc chiar tot ce s-a scris insa tot vreau sa va impartasesc din experienta mea. Baiatul meu are 2 ani si 3 luni si inca il alaptez. Maninca de toate, este f. inalt si bine facut si vorbeste foarte bine. La 1 an si 6 luni facea deja propozitii din mai multe cuvinte si nu am mai tinut pasul cu scrisul dictionarului. Are si un simt al umorului deosebit de dezvoltat. Bineanteles ca nici pe mine nu m-a incurajat nimeni sa-l alaptez atat de mult, ba chiar din contra, insa daca au vazut ca sunt foarte ferma pe pozitie m-au lasat in pace. Mentionez ca am inceput serviciul de cand avea el 8 luni si am o functie cu raspundere f. mare, insa am avut grija sa ma alimentez f. bine pentru a nu crea carente mie sau copilului. Acum a inceput laptele sa mai scada pentru ca si copilul a inceput sa fie mai putin preocupat de treaba asta. Mi s-a spus ca cu cat il voi intarca mai tarziu cu atat va fi mai greu dar vad ca pana la urma treaba asta vine natural, de la sine si nu este nevoie sa fortam nota intr-un fel sau altul. Pentru mamimcile care cred gogosi ca laptele nu este bun decat 1 an, pot spune ca este posibil acest lucru la unele dintre mamici, functie de organism, dar nu trebuie sa facem o regula din asta. Eu am si acum laptele la fel de alb si de gras doar ca daca sunt mai putin solicitata, a mai scazut cantitativ si o sa scada pana nu va mai veni deloc.
Succes.......
TOMALAVINIA spune:
AdyB, BRAVO!!!! Si felicitari ca il alaptezi si acum!Si eu vreau sa o alaptez inca muuuult timp de acum incolo.Sa-ti traiasca si sa fie sanatos!
Intrebare:cum stati cu greutatea?Eu mai am de dat jos 2 kg, cred ca astea se duc cel mai greu(bineinteles ca maninc de toate, ba chiar am devenit tare pofticioasa)
AdyB spune:
Ar mai fi de slabit vreo 10 kg dar am timp. Pentru mine important a fost copilul. Este adevarat ca ma ajuta si inaltimea care mai fura din kg.
julax spune:
Si eu inca imi alaptez copilul,desi doar dimineata,ca nu prea mai am asa mult,dar ma bucur ca am avut suficient cat a fost nevoie,mai ales ca imi facem probleme ca nu eram asa "dotata".Chiar ca nu conteaza marimea.in primele 3 luni bebe a luat cate un kg /luna doar cu laptic de al mine si pana la un an nu a primit decat laptic de-al meu.
Iulia @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
TOMALAVINIA spune:
LA MULTI ANI SI UN AN NOU FERICIT TUTUROR!O intrebare as avea:la voi a revenit CM? Eu am avut CM pe 23 nov, si de atunci, nimik.Sarcina nu e, sunt sigura.Si la voi e asa haotic?
la bebei!!!
alinutza00 spune:
Mie mi a revenit CM, cu ambii copii , aprox cand au facut 7 luni.Nu a fost haotic, ceva pb cu asta am avut cand incepusem sa iau AC, dar le am intrerupt tocmai din cauza asta.
si ca sa raspund la sub..pe dav l am alaptat un an si 9 luni, l am intarcat fortat din pacate ptr ca nu ar fi mai mancat altceva si vroia titi la fiecare ora.Cu toma din fericire nu am pb cu mancarea, inca il alaptez.Kg le am dat jos repede, fara nici un efort, dar am mari pb cu caderea parului, chiar vroiam sa deschid un sub, nu stiu daca as putea face un trat cu capsule de urzici, atata timp cat inca alaptez
TOMALAVINIA spune:
Si mie imi cade inca parul.Nu asa de mult ca si luna trecuta, dar cade.Acum iau se+zn de la firma walmark, si zau ca sunt ff bune.Se observa deja efectul lor.
Si alaptez si voi alapta in continuare:))
lepadatut spune:
Sunt mamica unui baietel de 1 an si 1 luna si inca il mai alaptez.
Din pacate nu prea maninca mancare si e cam slabut( la 1 an a avut 9kg).Voi cum stati?
Si ce suplimente ati luat in timpul alptatului?
Eu am luat calciu.
Tatiana
gazzella spune:
Tatiana, uite aici
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
la un an avea 9 kg
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_boys_z_0_2.pdf
as spune bine, daca vei privi tabelul de mai sus vei vedea ca se inscrie in normalitatea (undeva la 40 percentile)
acum sunt de luat in consideratie si alte aspecte
fii-mea e una usurica la cantar, dar daca o vad cu ochiul fara sa gandesc cantarul e chiar una bine indesata, dar are conformatia mea, adica oase usoare si multa carne
mai e si mult inalta, deci de crescut creste
cat mananca? hmm..n-as putea spune pentru ca ea nu prea are masura
dimineata face scandal ca vrea pe scaun la masa si-o pun la masa cu farfuria in fata in timp ce io imi curat bucataria
cat mananca mananca, nu stau sa contabilizez, iar cu ce-i mai paseaza frati-su e chiar bine
la pranz, iarasi, ii dau un bol de orez cu legume si se descurca, mai in burta, mai pe masa, mai pe sub masa, cert e ca-l goleste
dar zau ca n-as putea sa spun ca mananca mult sau putin, atat doar ca o vad ca mananca cu interes, cu pofta, cere atunci cand ii e foame
adica merge la frigider, se chinuie sa-l deschida, imi aduce sucurile ca sa-mi comunice ca-i e sete, deci mult interesata la mancare, altceva decat san
sanul? ooooo...marea ei iubire
cere tzitzu de n-spe mii de ori pe zi, ea-l descopera ea-l acopera
e atat de dulce cand trage tricoul deasupra si-mi face semn cu degetul aratator ca sa nu deschid
mai cauta un joc, un dulap de aranjat si se'ntoarce
baietelul tau cum face?
Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
cin cin
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "
lepadatut spune:
Buna Gazella,
Multumesc mult pentru mesaj.
Pe curbele de crestere de la OMS m-am orientat si eu pana acum.
El este lung si slab. In lungime a crescut fff bine la 1 an avea 78 cm.
Problema mea este ca nu mananca cu pofta tot timpul trebuie sa
ii dau fie o jucarie, oricum o ocupatie ca altfel se plictiseste si nu mai maninca.
Daca se enerveaza trebuie sa-l calmez cu sanul si apoi reluam masa.
Iar noaptea suge tot timpul asa ca de multe luni bune doarme cu noi si se serveste singur pt ca sunt asa de obosita nici nu stiu de cate ori.
Am incercat sa-i introduc alt lapte( Netle junior ), cereale cu lapte in biberon, canuta, cu lingurita, cu paiul dar degeaba.Cand simte gustul se stramba de paca i-as da otrava.
Are si zile cand maninca mai bine, i-am dat si borcane( ii plac cele cu fructe si cereale).
Vreau totusi sa-i fac niste analize si daca sunt bune il las in pace ca oricum si noi parintii lui tot asa am mancat.
Tu ce-i dai de mancare?
Am inteles ca fetita ta are 10 luni?
Tatiana