Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)
Raspunsuri - Pagina 7
gazzella spune:
quote:
Problema mea este ca nu mananca cu pofta tot timpul trebuie sa
ii dau fie o jucarie, oricum o ocupatie ca altfel se plictiseste si nu mai maninca.
pai e o situatie specifica varstei
eu nu-i dau jucarii, dar si le ia ea singura, nu neaparat jucarii ci cani, pahare, farfurii, linguri, palnii, iar pentru ea masa este foarte mult si o joaca
si odata cu placerea jocului vine si placerea mesei
sta si la masa, ma refer la mesele principale, dar mananca mult si in timpul meselor
iar cand spun mult nu ma refer la cantitate ci la faptul ca vesnic rontaie ceva sau soarbe ceva din pahare, sticle
eu n-am insistat niciodata sa manance altfel decat ea simtea impulsul sa o faca, am plecat de la convingerea ca e in specificul oricarui nounascut sa se alimenteze conform necesitatilor sale cele mai intime, necesitati atat fiziologice cat si de alta factura (am in vedere dezvoltarea neuromotorie, cognitiva, sociala, aspecte care sunt mult corelate)
faptul ca e slabuta la cantar, dar cat se poate de bine dezvoltata in alte planuri nu poate decat sa ma multumeasca dat fiind ca eu am probleme de greutate, iar tatal ei este cu o puternica tendinta de ingrasare cu care lupta in permanenta
deci chiar m-am ferit pe cat posibil sa nu cad in capcana de a o indopa pentru a-mi fi pufoasa neriscand sa-i distrug si o intima constiinta a realelor ei necesitati alimentare
ce-i dau de mancare? hmm..greu de spus, dar am sa incerc
deci avand o atitudine necentrata pe ea, pe modul cum se alimenteaza nu prea cautam sa-i dau ei de mancare cat sa gatesc pentru intrega familie ei lasandu-i doar sansa de-a decide ce, cand si cum mananca
astfel la 4 luni aproximativ a devenit interesata de fructe pe care si le apaca cum putea si si le ducea la gura
http://i32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/100620074705.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/100620074712.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/100620074706.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/070620074659.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/070620074658.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/070620074656.jpg
incet, incet a trecut singura de la fructe la cerale (eu fac paine in casa din diferite tipuri de faina combinate, semintegrala, fara sare)
mai pe urma a inceput sa ceara din farfuriile noastre legume, pe care le primea asa cum erau, eu nefacand niciodat in mod expres pureuri pentru copii
iar de cateva luni Felix, fratele ei, i-a facut diversificarea cu sucuri, adica ii pune in pahar sucuri, lapte (si de vaca si "lapte" de orez, soia, etc)
deci cam asta e diversificarea ei
uite-o aici cum isi bea laptele
http://s32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/?action=view¤t=100_3713mov.flv
(nu inteleg de ce nu merge sonorul)
iar asta-i bestial
ioi...asa se tin si ocupati pruncii si satui si poate si mama sa stea pe forumuri
http://s32.photobucket.com/albums/d36/ilandreina/?action=view¤t=100_3714movMP4MP4MP4.flv
ah! nu-ti spun ca primii pasi i-a facut din cauza lacomiei
adica trebuia sa treaca un prag, iar ca sa-l treaca trebuia sa aiba grija sa puna mainile pe jos in sustinere, le-a pus, dar avea banana si'ntr-o mana si-n alta si ca sa nu lase banana s-a inaltat si pasit
uitasem, peste cateva zile face 14 luni
eu i-as face niste analize ca sa pot sa fiu senina si daca din analizele ar rezulta ca-i ok, chiar l-as lasa sa manance ce si cum vrea
Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
cin cin
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "
TOMALAVINIA spune:
quote:Sa-ti traiasca!Nu te stressa ca si Cristina mea avea 9 kg l an.Maninca mincare gatita si suge tzitzi toata ziua daca s-ar putea
Originally posted by lepadatut
Sunt mamica unui baietel de 1 an si 1 luna si inca il mai alaptez.
Din pacate nu prea maninca mancare si e cam slabut( la 1 an a avut 9kg).Voi cum stati?
Si ce suplimente ati luat in timpul alptatului?
Eu am luat calciu.
Tatiana
TOMALAVINIA spune:
quote:Asa face si Cristina:)).Sa-ti traiasca si sa mai suga muuulta vreme de acum incolo........
Originally posted by gazzella
sanul? ooooo...marea ei iubire
cere tzitzu de n-spe mii de ori pe zi, ea-l descopera ea-l acopera
e atat de dulce cand trage tricoul deasupra si-mi face semn cu degetul aratator ca sa nu deschid
mai cauta un joc, un dulap de aranjat si se'ntoarce
baietelul tau cum face?
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
cin cin
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "
Voi folositzi suzeta?Ca fii-mea nici nu vrea sa o vada!
gazzella spune:
pai eu nu le-am cumparat veci
nici suzetele nici biberoanele
dar Felix suzeta a avut , avea cam un an cand i-a venit in vizita o fetita ceva mai mica decat el, si vai ce scandal am avut ca vrea suzeta
noroc ca mamica fetitei mai avea una de rezerva si a stat cu suzeta pe toata permanenta lor
biberoane am avut in casa ca mi le-a pasat o prietena ca sa le cadorisesc cui cred
acum ca-mi amintesc si din biberon a baut Felix c-a vazut la o alta fetita si si mamica acestei fetite se prezenta la noi cu 2 bibiroane altfel era tragedie
Lavinia, pai io zic ca-i tare inteligenta fii-ta
ii plac doar lucrurile firmate
asa si ai mei numai cu chestii de firma ma tin
ba mi-am adus aminte ca un biberon am cumparat intr-o sambata seara chiar inainte de inchiderea magazinului de langa casa cand eram disperata ca marti nascusem feciorul si eu inca nu aveam lapte
si-mi mai aduc aminte cum stateam cu ochii ba la biberon ba la fecior asteptand minunea
deja cedasem si i-am facut ceaiul de musetel ca sa-l hidratez, l-am lasat la racit ca sa nu-l oparesc si intre timp a cautat sanul
si l-am pus la san si s-a infaptuit si minunea
dupa mi-a stat vreo 2 ani sigilat in dulap, il tineam ca sa-mi aduca aminte ca minuni se intampla
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
cin cin
shpirta spune:
Salutare!
Fetita mea are 1 an si 1 luna si inca o alaptez indiferent de toata lumea care " STIE " ca nu e bine .
Nu prea mananca ea dar are de unde:) E plinuta, ii place sa guste de toate dar de mancat ..mai putin.Nu stiu cat o sa mai alaptez ,poate pina la vara.Mama atat m-a alaptat pe mine .
lepadatut spune:
Salut mamicilor,
Va felicit pe toate ca alaptati peste 1 an. Este o mare realizare
si sper sa pastram legatura.
Multumesc mult de tot pentru sfaturi si am sa tin cont de ele.
Baiatul meu are acum 1 an si 1 luna.
Si eu vreau sa-l alaptez cat de mult posibil.
Beneficiile alaptatului continua si peste 1 an atat pentru
copil cat si pentru mama( stiati ca cu cat alaptezi mai mult cu atat
scade riscul de neoplasm mamar?).
Tatiana
adelamatei spune:
Buna!
Si eu fac parte din categoria mamicilor care mai alapteaza(avem 1,6 ani) insa nu stiu pana cand.Baietelul meu inca de la iesirea din maternitate s-a obisnuit sa suga pe mameloane artificiale(pur si simplu nu putea sa-mi apuce sfarcul).Acum nu mai accepta decat dimineata sa suga si nu mai accepta mameloane noi probabil acestea fiind prea mici pt gurita lui.Eu as fi vrut sa suga mult si bine insa sunt multumita si asa avand in vedere prin ce am trecut.Sper ca la al doilea sa nu mai trec prin asa ceva.
lepadatut spune:
Felicitari adelamatei pentru ca ai alaptat mai ales in situatia ta,
adica cu mameloane artificiale.
Probabil ca intr-o alta tara un consultant de lactatie ar fi putut sa te ajute sa il dezveti cand era mai mic- dar si acum ai putea sa incerci?
TOMALAVINIA spune:
quote:Sa-ti traiasca, sa cresca mare si frumoasa.Si sa mai suga inca muuuult si bine.Stai linisita, ca si Cristina mea maninca mincare si apoi suge.
Originally posted by shpirta
Salutare!
Fetita mea are 1 an si 1 luna si inca o alaptez indiferent de toata lumea care " STIE " ca nu e bine .
Nu prea mananca ea dar are de unde:) E plinuta, ii place sa guste de toate dar de mancat ..mai putin.Nu stiu cat o sa mai alaptez ,poate pina la vara.Mama atat m-a alaptat pe mine .
TOMALAVINIA spune:
quote:Felicitari!Nu a fost usor, cred.
Originally posted by adelamatei
Buna!
Si eu fac parte din categoria mamicilor care mai alapteaza(avem 1,6 ani) insa nu stiu pana cand.Baietelul meu inca de la iesirea din maternitate s-a obisnuit sa suga pe mameloane artificiale(pur si simplu nu putea sa-mi apuce sfarcul).Acum nu mai accepta decat dimineata sa suga si nu mai accepta mameloane noi probabil acestea fiind prea mici pt gurita lui.Eu as fi vrut sa suga mult si bine insa sunt multumita si asa avand in vedere prin ce am trecut.Sper ca la al doilea sa nu mai trec prin asa ceva.