Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)
Raspunsuri - Pagina 8
TOMALAVINIA spune:
quote:Ai dreptate, am citit si eu.Sper sa ne protejeze.
Originally posted by lepadatut
Salut mamicilor,
Beneficiile alaptatului continua si peste 1 an atat pentru
copil cat si pentru mama( stiati ca cu cat alaptezi mai mult cu atat
scade riscul de neoplasm mamar?).
Tatiana
adelamatei spune:
Intr-adevar,nu a fost usor si prin acest mesaj am dorit sa atrag atentia tuturor mamicilor care alapteaza sa fie perseverente,sa nu se lase infulentate de cei jur, avand in vedere beneficiile alaptatului pentru ambele parti.Eu chiar sufar vazand ca Matei nu prea mai suge.
gazzella spune:
ei, Adela!
nu ai de ce sa suferi
din ce expui tu Matei nu sufera deci tu chiar ti-ai facut datoria
nu mai vrea, asta e!
iar sanatatea nu este doar rezultatul alaptarii, o fi facand alaptarea multe minuni in plan fizic, dar sufletul se poate hrani si dincolo de alaptare si tu se pare ca esti o mama capabila s-o faca
quote:
stiati ca cu cat alaptezi mai mult cu atat
scade riscul de neoplasm mamar?
pariu ca io-s cea mai protejata???
Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "
khrisu spune:
adelamatei sa inteleg ca ai alaptat numai cu mameloane de silicon timp de 1 an jumate?? Eu am facut aceeasi greseala de a folosi mameloane (la indicatia moasei din spital). Nenorocul meu este ca matei al meu nu a vrut sa suga din prima..mi-a refuzat sanul pana pe la 4luni. tare greu l-am alaptat..mai in somn, mai semiadormit..mai cedam nervos si ma storceam si-i puneam in bibe (alta greseala). De la 4 la 6 luni a supt bine. A venit iar o perioada neagra in care mi-a refuzat vreo 2 saptamani sanul..iar a vrut si apoi iar n-a mai vrut... Agonie si extaz a fost alaptaul asta al nostru. Pe la 7 luni si ceva s-a intarcat definitiv... Am cautat explicatii .... nu prea am gasit doar faptul ca imi venise CM si poate asta ar fi influentat..nu mai stiu nici eu ce sa cred. Eu am continuat sa ma mulg si sa-i dau copilului laptele meu..de vreo 2 zile am incetat sa fac asta..am obosit...nu stiu daca definitiv (nu cred ca as putea sa iau o hotarare asa de grea ..sa zic STOP) Sper ca urmatorul bebe sa imi vindece ranile astea si sa pot alapta si eu ca mai toate femeile.
Spunea cineva tot pe forumul asta ca se poate alapta cu sfarcurile retractate si fara protectii de silicoane..o femeie alapta cu succes pruncul neavand deloc la un san sfarc (fiindu-i taiat chirurgical intr-o interventie anterioara nasterii). Deci se poate... si cred ca e asa..nu cred ca natura nu a vrut ca noi femeile cu sfarcuri retractile sa nu alaptam. Trebuia umblat la psihic inainte ...dar cine ??
TOMALAVINIA spune:
khrisu, imi pare rau ca asa s-a intimplat:(
Important e sa crezi(si tu stii)ca ai facut ce e mai bine ptr bebele tau.La al doilea vei avea experienta, si vei fi mai informata(cel putin la mine asa a fost).
Te apreciez ptr ce ai facut, chiar daca a fost bositor si stressant.Si cred ca si celelalte mamici.
Asa ca fii optimista.
Primeste de la noi un buchet de si multi
Gabi_K spune:
quote:
Originally posted by gazzella
ei, Adela!
nu ai de ce sa suferi
nu mai vrea, asta e!
iar sanatatea nu este doar rezultatul alaptarii, o fi facand alaptarea multe minuni in plan fizic, dar sufletul se poate hrani si dincolo de alaptare si tu se pare ca esti o mama capabila s-o faca
quote:
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "
Gazella, nu stiu de cand alaptezi, dar eu am la activ 4 aani si 5 luni de alaptat:) Oricum, sper sa fim protejate toate!!!!!
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
khrisu spune:
gazzella e un exemplu pentru mine din cate stiu de vreo 3 ani si cateva luni alapteaza continuu iar mai bine de un an in tandem (ambii copii).
multumesc tomalavinia pt incurajari .
gazzella spune:
quote:
Originally posted by Gabi_Kquote:
Originally posted by gazzella
ei, Adela!
nu ai de ce sa suferi
nu mai vrea, asta e!
quote:
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
Gazella, nu stiu de cand alaptezi, dar eu am la activ 4 aani si 5 luni de alaptat:) Oricum, sper sa fim protejate toate!!!!!
poze
Totul despre alaptat!
ce fain e cand pierzi asemenea pariuri
recunosc ca eu am ceva mai putin in palmares
adica de vreo 37 de luni (de cand s-a nascut feciorul) tot intr-o alaptat o tin
Felix inca nu s-a intarcat cu toate ca asa pare uneori
cea mai lunga perioada cand a renuntat la tzatzu a fost de 2 saptamani, chiar am fost sigura ca s-a intarcat pana cand a reinceput sa ceara
iar in aceasta perioada o face sporadic, cam o data la cateva zile si doar seara, inainte de culcare
gabi, mi-ar face mare placere sa cunosc detalii despre tine si copilasii tai
inteleg ca deja unul e chiar maricel
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
Gabi_K spune:
Gazella asta nu stiam, cred ca e super tandemul!!! As fi incercat si eu, dar fiind 5 ani diferenta, nu prea ar fi mers:)
poze
Totul despre alaptat!